موسسه حقوقی بین المللی دادگران حق و عدالت

نحوه نوشتن رزومه یا CV برای مهاجرت

نحوه نوشتن رزومه یا CV برای مهاجرت

برای اپلای کردن کاری یا تحصیلی به چندین مدرک مهم نیاز دارید که رزومه و CV دو مورد از مهم‌ترین‌ها محسوب می‌شوند. بسیاری از افراد، رزومه یا CV را به‌عنوان یک مدرک در نظر می‌گیرند، اما تفاوت‌های مهمی در هر کدامشان وجود دارند.

رزومه، بیشتر برای اخذ جاب آفر و ورود به بازار کار کشورهای بزرگ مثل کانادا، آمریکا و غیره استفاده می‌شود. در حالی که CV بیشتر برای ورود به موقعیت‌های آکادمیک و تحصیلی کاربرد دارد.

در این مطلب از پارسی کانادا به سراغ نحوه نوشتن رزومه یا CV برای مهاجرت رفته‌ایم. با ما همراه باشید.

رزومه یا CV چیست؟

رزومه چیست؟

رزومه (Resume) نوعی سند یک یا دو صفحه‌ای و خلاصه‌ای از سابقه کاری حرفه‌ای، مهارت‌ها و سوابق تحصیلی یک شخص است. واژه «رزومه» از واژه فرانسوی «résumé» گرفته شده است و «خلاصه» یا «چکیده» معنی می‌شود. رزومه به‌عنوان یک مدرک مهاجرتی بیشتر برای اخذ پیشنهاد شغلی یا جاب آفر (Job Offer) شناخته می‌شود.

edit_note

به‌عنوان مثال، با استفاده از رزومه می‌توانید دستاوردهای شغلی و خلاصه‌ای از مهارت‌هایتان را به کارفرمای کانادایی ارائه دهید. جالب اینکه متقاضیان مهاجرت کاری به کانادا برای گرفتن جاب آفر، نامه پوششی یا کاور لتر (Cover Letter) هم همراه رزومه ارسال می‌کنند. با چنین رزومه قدرتمندی، همه مهارت‌های مورد نظر کارفرما توضیح داده می‌شوند و شانس برای اخذ جاب آفر افزایش می‌یابد.

رزومه شامل چیست؟

نوشتن رزومه، ابتدا با نوشتن نام، نام خانوادگی کامل و اطلاعات تماس دقیق شروع می‌شود. ادامه فایل رزومه شامل خلاصه‌ای از مهارت و اهداف شغلی از جمله موارد زیر است:

check

ارائه سوابق کاری مرتبط با جاب آفر

check

ارائه خلاصه‌ای از مهارت‌ها و تخصص‌ها

check

خلاصه‌ای از سوابق تحصیلی و آموزشی

check

ارائه مهارت‌های مرتبط با موقعیت شغلی مورد نظر

check

توضیح دادن هدف شغلی (بیشتر برای کارآموزان و دانشجویان فارغ‌التحصیل کاربرد دارد.)

CV چیست؟

سی‌وی (CV) مخفف واژه لاتین «curriculum vitae» به معنای «مسیر زندگی» است. CV یکی از مدارک مهم مهاجرت تحصیلی است که شامل سابقه تحصیلی، تجربیات کاری، و دستاوردهای شغلی می‌شود.

متن CV معمولاً برای نشان دادن دستاوردهای حرفه‌ای از جمله مقالات منتشرشده، شرکت در دوره‌های آموزشی یا دریافت کمک‌هزینه‌های تحقیقاتی نوشته می‌شود. برای نگارش حرفه‌ای CV، اول باید سوابق حرفه‌ای را به ترتیب زمان و مدارک تحصیلی بنویسید. متن یک CV حرفه‌ای معمولاً چندین صفحه است و در کنار رزومه و سایر مدارک ارسال می‌شود.

متن CV شامل چه مواردی است؟

بعضی از بخش‌های CV شبیه به رزومه هستند. به‌عنوان مثال، CV هم مثل رزومه با نوشتن نام و اطلاعات تماس دقیق شروع می‌شود. همچنین، در ادامه باید به سابقه تحصیلی و تجربیات کاری خود اشاره کنید. علاوه بر این، CV شامل بخش‌هایی است که به‌ندرت در فایل یک رزومه عادی نوشته می‌شوند. برای مثال، در CV می‌توانید درباره فاند، بورسیه و آثار منتشرشده علمی هم مفصلاً بنویسید.

علاوه بر همه این نکات، بخش‌های اختصاصی یک CV حرفه‌ای عبارت‌اند از:

check جوایز و افتخارات
check سوابق تحصیلی
check تجربیات حرفه‌ای
check مجوزها و گواهینامه‌ها
check صلاحیت‌ها و مهارت‌ها
check کتاب، مقاله و تِز حرفه‌ای
check دوره‌ها یا پروژه‌های میدانی
check پروژه‌های تحقیقاتی و علمی
check شرکت در انجمن‌های حرفه‌ای
check کمک‌هزینه، فاند و بورسیه تحصیلی
check توصیه‌نامه (Letter of Recommendation) یا LOR

آشنایی با 3 تفاوت مهم در متن CV و رزومه

برای نوشتن سی‌وی و رزومه شغلی یا تحصیلی به‌صورت حرفه‌ای، باید تفاوت‌های اساسی بین این دو مدرک مهاجرتی مهم را درک کنید. این نکته را فراموش نکنید که هر دو مدرک برای اخذ جاب آفر کانادا و بیشتر کشورها کاربرد دارند. اما از تفاوت‌های مهمی هم برخوردار هستند که باید بدانید.

تفاوت اول: طول و اندازه متن

یکی از تفاوت‌های اصلی بین رزومه و CV، طول و اندازه متن هر کدام است. رزومه، چکیده‌ای مختصر و مفید از تجربیات و سوابق کاری و همچنین مهارت‌هایتان محسوب می‌شود و حداکثر 2 صفحه دارد. بسیاری از کارفرمایان و مسئولین بخش استخدام، معتقدند که برای ارائه رزومه، یک صفحه کامل و جامع کافی است. بنابراین، فکر نکنید که هر چقدر بیشتر و طولانی‌تر برای رزومه بنویسید، شانس اخذ جاب آفر افزایش می‌یابد.

در مقابل، CV معمولاً چندین صفحه مفصل دارد و هیچ محدودیتی در تعداد صفحات آن تعیین نشده است. بنابراین، بسته به مقدار تجربه و اطلاعاتی که باید به کارفرما ارائه دهید، یک CV ۱۰ صفحه‌ای و حتی بیشتر بنویسید.

تفاوت دوم: تجربه، سابقه کاری و نوع شغل

دومین تفاوت بین CV و رزومه، نوع شغلی است که می‌خواهید برای آن درخواست بدهید. مثلاً اگر برای یک موقعیت آکادمیک مثل استادیاری یا فرصت‌های پژوهشی و مطالعاتی اقدام می‌کنید، باید یک CV کامل و حرفه‌ای بنویسید. همچنین، برای دریافت فاند، کمک‌هزینه تحصیلی یا فرصت‌های پژوهشی مقاطع کارشناسی ارشد یا دکترا هم باید از CV استفاده کنید. CV اطلاعات جزئی و طولانی‌تر از تجربیات و سابقه کاری ارائه می‌دهد.

در طرف مقابل، رزومه بیشتر برای موقعیت‌های غیرآکادمیک و عملی از جمله بخش‌های عمومی یا خصوصی بازار کار استفاده می‌شود. این نوع مشاغل را می‌توان به‌عنوان «موقعیت‌های شغلی صنعتی» یا اصطلاحاً «industry positions» هم در نظر گرفت. سوابق کاری مرتبط با یک صنعت معمولاً در یک یا دو صفحه خلاصه می‌شوند. در نتیجه، کارفرما پس از مطالعه فایل رزومه می‌تواند، با مهارت‌ها و تخصص‌های کارجو بیشتر آشنا شود.

تفاوت سوم: کاربرد مدرک در کشورهای مختلف

معنا و کاربرد اصطلاحات رزومه و CV بسته به منطقه‌ای که درخواست شغلی خود را ارسال می‌کنید، متفاوت هستند. به‌عنوان مثال، CV و رزومه در کانادا و ایالات متحده آمریکا، دو مدرک جداگانه هستند که برای اهداف متفاوت به کار می‌روند.

از طرفی، در نیوزیلند، بریتانیا و بخش‌هایی از اروپا، فقط اصطلاح CV کاربرد دارد و واژه رزومه در این مناطق استفاده نمی‌شود. همچنین، در کشورهای دیگر از جمله آفریقای جنوبی، هند و استرالیا، هر دو اصطلاح رزومه و CV با یک معنا کاربرد دارند.

تفاوت رزومه یا CV در چیست؟

نحوه نوشتن رزومه تحصیلی برای اپلای و اخذ پذیرش از دانشگاه‌ها

رزومه دانشگاهی (University Resume) مهم‌ترین مدرکی است که برای دانشجویان و اخذ پذیرش از دانشگاه‌های معتبر کاربرد دارد. همچنین، فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌های مختلف هم می‌توانند از این رزومه برای موقعیت شغلی مختلف استفاده کنند.

برای نوشتن رزومه تحصیلی یا دانشگاه برای اپلای و اخذ پذیرش از دانشگاه‌ها مراحل زیر را به ترتیب طی کنید:

check_box

ایجاد سربرگ یا هِدِر (Header): برای شروع، اطلاعات تماس شامل نام کامل، شماره تماس، ایمیل و محل سکونت را درج کنید. در صورت داشتن پورتفولیو یا وب‌سایت، لینک آن را اضافه کنید تا شانس اخذ پذیرش از دانشگاه بیشتر شود.

check_box

اضافه کردن هدف یا خلاصه رزومه (Objective or Summary): خلاصه رزومه یا Resume Summary، یک پاراگراف کوتاه از نکات کلیدی و مثبت از ویژگی‌ها و مهارت‌های شما است. اگر سابقه کاری یا پژوهشی مرتبط دارید، خیلی خلاصه به همه آن‌ها اشاره کنید. اگر سابقه ندارید، علاقه‌مندی‌ها، مهارت‌ها و هر آنچه از تحصیل در این دانشگاه انتظار دارید را به‌عنوان هدف بنویسید.

check_box

بحث در مورد سوابق تحصیلی (Educational Background): سابقه تحصیلی را به ترتیب زمانی فهرست کنید و جزئیاتی مثل نام دوره، مدت تحصیل و مدرک دریافت‌شده را بنویسید. معدل (GPA) و نمرات برتر خود را بنویسید و به افتخارات تحصیلی، پروژه‌های علمی یا بورسیه‌های دریافت‌شده اشاره کنید.

check_box

توضیح تجربیات کاری و پژوهشی (Work and Research Experience): تمامی تجربیات مرتبط از کارآموزی و پروژه‌های تحقیقاتی گرفته تا فعالیت‌های داوطلبانه را فهرست کنید. این بخش باید شامل نام مؤسسه، نقش شخص شما، مدت‌زمان فعالیت و وظایف یا دستاوردهای مهم باشد. ضمناً تجربیات باید از جدیدترین به قدیمی‌ترین نوشته شود.

check_box

فهرست کردن مهارت‌ها (Skills): مهارت‌های مرتبط با رشته یا برنامه تحصیلی مورد نظرتان را ذکر کنید. این مهارت‌ها شامل مهارت‌های نرم از جمله توانایی حل مسئله و مدیریت زمان و مهارت‌های سخت مثل برنامه‌نویسی یا مهارت‌های آزمایشگاهی هستند. همچنین، سطح هر مهارت را مشخص کنید (مبتدی، متوسط، حرفه‌ای) و با مثال‌هایی از تجربیات کاری یا پروژه‌های علمی، خودتان را نشان دهید.

check_box

اضافه کردن بخش‌های تکمیلی (Additional Sections): در صورت نیاز، بخش‌های تکمیلی از جمله مدارک زبان، جوایز، مقالات، پایان‌نامه و علاقه‌مندی‌ها را برای افزایش شانس پذیرش اضافه کنید.

نمونه رزومه انگلیسی برای اپلای و اخذ پذیرش از دانشگاه‌ها

برای درک بهتر یک متن رزومه انگلیسی برای اپلای و اخذ پذیرش از دانشگاه‌های معتبر به سراغ یک نمونه انگلیسی رفته‌ایم. این متن، نمونه‌ای از رزومه اخذ پذیرش تحصیلی کانادا برای یکی از دانشگاه‌های این کشور است:

Amir Ehsani
Tehran, Iran
(+98) 912-123-4567
amir.ehsani@gmail.com

Objective
Dedicated researcher with a Master’s degree in Mechanical Engineering, seeking admission to a Ph.D. program in Advanced Materials at University of Toronto in Canada. Skilled in conducting innovative research, publishing in peer-reviewed journals, and collaborating with multidisciplinary teams. Passionate about advancing knowledge and contributing to groundbreaking discoveries.

Education
Master of Science in Mechanical Engineering
Sharif University of Technology, Tehran, Iran – September 2023
Thesis: “Optimization of Additive Manufacturing Processes for Composite Materials”
GPA: 4.0
Bachelor of Science in Mechanical Engineering
University of Tehran, Tehran, Iran – July 2020
Senior Project: “Design and Analysis of Lightweight Structures for Aerospace Applications”
GPA: 3.0

Research Experience
Research Assistant
Advanced Manufacturing Laboratory, Sharif University of Technology – October 2021 – Present
Conducted experimental and computational studies on 3D printing of high-performance composites.
Published 3 papers in high-impact journals, including Composite Structures and Additive Manufacturing.

Skills
Research Methodology and Experimentation
Data Analysis and Statistical Modeling (MATLAB, Python, R)
Finite Element Analysis (ANSYS, Abaqus)
Additive Manufacturing and CAD Design (SolidWorks, AutoCAD)
Academic Writing and Presentation
Project Management and Team Leadership

Achievements and Awards
Ranked Top 5% in Iran’s National University Entrance Exam, 2016
Dean’s List, University of Tehran, 2018 – 2020

چطور گپ تحصیلی را در رزومه تحصیلی پوشش دهیم؟

مقدار مجاز گپ تحصیلی به کشور مقصد و دانشگاه مورد نظر بستگی دارد. به‌عنوان مثال، حداکثر زمان گپ تحصیلی برای دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا 5 سال است. با همه این اوصاف، آن دسته از دانشجویانی که بیش از حد گپ تحصیلی دارند، باید دلایل قانع‌کننده‌ای ارائه دهند.

از جمله این دلایل که باید در متن رزومه به آن‌ها اشاره کرد، عبارت‌اند از:

check

اشاره به پروژه‌های تحقیقاتی در طول این سال‌ها

check

ارائه مدارک دوره‌های آموزشی و گواهینامه‌های حرفه‌ای

check

اشاره به سفرهای مرتبط با ادامه تحصیل یا تقویت مهارت‌های کاری

check

اشتغال در حوزه کاری مرتبط با رشته تحصیلی (حتی به‌صورت پاره‌وقت)

check

اشاره به فعالیت‌های داوطلبانه و بشردوستانه در طول سال‌های وقفه تحصیلی

نحوه نوشتن CV برای اپلای کاری و دریافت جاب آفر

برای اینکه CV توسط کارفرما مورد تایید قرار بگیرد، باید نحوه نوشتن CV برای اپلای کاری را بلد باشید و برای اینکار، از ساختار استاندارد زیر استفاده کنید:

check_box

سربرگ یا هدر (Header): مثل رزومه، در بالای متن CV، نام، شماره تلفن، موقعیت مکانی و آدرس ایمیل را بنویسید. از درج اطلاعات شخصی مثل سن، عکس و جنسیت خودداری کنید.

check_box

پروفایل حرفه‌ای (Career Profile): دو تا سه جمله درباره تجربه‌ها، مهارت‌ها و اهدافتان بنویسید. این بخش، اولین چیزی است که کارفرما می‌خواند. بنابراین، مطمئن شوید که خلاصه‌ای از مسیر شغلی و ویژگی‌هایتان را ارائه می‌دهید.

check_box

تجربه کاری (Work Experience): تاریخچه و سوابق شغلی را به ترتیب زمانی معکوس بنویسید؛ یعنی از آخرین تجربه یا شغل فعلی خود شروع کنید و از جدیدترین به قدیمی‌ترین بروید. عنوان شغل، نام سازمان، مکان و تاریخ‌هایی که در آنجا کار کرده‌اید را بنویسید.

check_box

تحصیلات (Education): بالاترین یا جدیدترین مدرک تحصیلی خود را بنویسید. اگر فارغ‌التحصیل هستید، به مدرک کارشناسی، فوق‌لیسانس یا دکترا اشاره کنید. سی‌وی را با استفاده از اصطلاحات رایج بنویسید تا حرفه‌ای‌تر باشد. مثلاً برای نوشتن معدل یا نمره برای یک دانشگاه کانادایی، به‌جای اصطلاح «Grade» از اصطلاح «GPA» استفاده کنید.

check_box

مهارت‌ها (Skills): ترکیبی از مهارت‌های سخت (فنی) و نرم (شخصیتی) را در این بخش بنویسید. این بخش معمولاً به‌صورت یک لیست ترکیبی یا جداگانه برای اشاره به مهارت‌های سخت و نرم نوشته می‌شود.

check_box

تجربه فعالیت‌های داوطلبانه (Volunteer Experience): در انتهای CV می‌توانید به تجربه فعالیت‌های داوطلبانه اشاره کنید. همچنین، می‌توانید سرگرمی‌ها و علاقه‌مندی‌های مرتبط با شغل‌تان را ذکر کنید یا درباره گواهینامه‌ها، مدرک زبان فرانسوی یا دوره‌های آموزشی بنویسید.

نمونه CV انگلیسی برای اپلای کاری و دریافت جاب آفر

برای اینکه با محتوای یک سی‌وی استاندارد و حرفه‌ای آشنا شوید، نمونه‌ای انگلیسی آماده کرده‌ایم:

Ali Rezaei
Software Developer
+98 912 345 6789
ali.rezaei@gmail.com
Tehran, Iran

Summary
Highly skilled Software Developer with 5+ years of experience in designing, developing, and implementing innovative web and mobile applications. Proficient in full-stack development, cloud technologies, and agile methodologies. Skilled in collaborating with cross-functional teams to deliver high-quality solutions that enhance user experience and drive business growth.

Professional Experience
Software Developer
TechSolutions Inc. – Tehran, Iran
January 2020 – Present
Designed and implemented scalable web applications using React.js, Node.js, and MongoDB, serving over 100,000 users.
Developed RESTful APIs for seamless integration between front-end and back-end systems.

Education
Bachelor of Science in Computer Engineering
Sharif University of Technology – Tehran, Iran
Graduation Date: September 2016

Skills
Technical Skills:
Programming Languages: JavaScript, Python, Java
Frameworks: React.js, Angular, Node.js
Database Management: MongoDB, MySQL, PostgreSQL
Cloud Platforms: AWS, Azure
Tools: Docker, Kubernetes, Git, Jenkins

Soft Skills:
Problem-Solving
Team Collaboration
Time Management
Communication

Volunteer Experience
Coding Mentor
Tehran Coding Bootcamp – Tehran, Iran
March 2019 – Present
Mentored over 50 students, helping them learn programming fundamentals and build their first projects.
Organized workshops on web development and coding best practices.

نوشتن رزومه با هوش مصنوعی! چطور با چت جی پی تی رزومه بنویسیم؟

ابزارهای هوش مصنوعی از جمله ChatGPT در طراحی و تکمیل رزومه، کمک‌حالتان هستند. با این حال، حتماً از نویسندگان حرفه‌ای رزومه و مشاوران مهاجرتی خبره کمک بگیرید تا نتیجه، متناسب با انتظارات کارفرمایان باشد.

edit_note

در ادامه، یک پرامپت یا دستور برای ChatGPT پیشنهاد می‌دهیم تا از آن برای طراحی اولیه رزومه استفاده کنید. ضمناً بخش‌های مورد نیاز از جمله نام، مهارت‌ها و عنوان شغلی‌تان را به انگلیسی در پرامپت بنویسید تا رزومه خوبی دریافت کنید:

I am preparing a CV to apply for a job in Canada. Please create a professional CV for me based on the following details:

**Name**: [نام و نام خانوادگی را کامل بنویسید]
2. **Job Title**: [شغل]
3. **Contact Information**: [ایمیل، شماره تلفن و موقعیت مکانی]
4. **Summary**: Highlight my skills and experience in 2-3 sentences (focus on [مهارت‌هایتان را ذکر کنید]).
5. **Professional Experience**:
– Job Title: [عنوان شغلی]
– Company Name: [نام سازمان، اداره یا شرکت]
– Dates: [تاریخ شروع و خاتمه همکاری]
– Responsibilities and Achievements: [مسئولیت‌ها و دستاوردها را بنویسید].

6. **Education**:
– Degree: [نوع مقطع و مدرک تحصیلی را کامل بنویسید]
– University: [نام دانشگاه]
– Graduation Year: [سال فارغ‌التحصیلی]

7. **Skills**: Include both technical and soft skills relevant to the job.
8. **Certifications**: List any relevant certifications (مثلاً مدرک آیلتس و نمره 6.5).
9. **Languages**: [لیست تمام زبان‌هایی که تسلط دارید را بیاورید].

نکات کلیدی هنگام نوشتن رزومه یا CV

برای اینکه رزومه یا CV استانداردی را به کارفرمایان یا دانشگاه‌های معتبر ارائه دهید، نکات زیر را رعایت کنید:

check

متن CV را بیشتر از دو صفحه A4 ننویسید.

check

از فرمت و قالب حرفه‌ای و تمیز استفاده کنید.

check

حتماً روی مهارت‌ها و دستاوردهای شغلی یا تحصیلی‌تان تأکید کنید.

check

یادتان نرود که بخش تجربه کاری در CV را به ترتیب زمانی معکوس بنویسید.

check

از اضافه کردن عکس، اطلاعات شخصی غیرضروری، جنسیت و اشتباهات نگارشی خودداری کنید.

اشتباهات رایج هنگام نوشتن رزومه یا CV

بیش از 20 نوع اشتباه رایج در نوشتن رزومه و CV وجود دارند که از جمله مهم‌ترین‌شان عبارت‌اند از:

close

استفاده از دستورات گرامری اشتباه

close

نوشتن متن‌های خیلی طولانی و نامربوط

close

اشتباه گرفتن فرمت نوشتن متن رزومه با CV

close

اضافه کردن جزئیات مربوط به دستمزد یا حقوق

close

استفاده نکردن از اصطلاحات تخصصی در نوشتن متن CV

close

دروغگویی یا اغراق در نوشتن مهارت‌ها و تجربیات کاری یا تحصیلی

کدام برای من مناسب‌تر است؟ رزومه یا CV؟!

همان‌طور که اشاره کردیم، نوشتن حرفه‌ای یک رزومه یا CV برای مهاجرت، مرحله‌ای سرنوشت‌ساز در مسیر موفقیت شغلی و تحصیلی است. به طور کلی، نوشتن یک رزومه حرفه‌ای، شانس شما را برای رسیدن به اهداف شغلی یا تحصیلی، تا حد زیادی افزایش می‌دهد. با صرف زمان و دقت کافی در نگارش رزومه، اولین تأثیر مثبت را روی کارفرما یا کمیته پذیرش دانشگاه می‌گذارید. همچنین، با رعایت نکات حرفه‌ای در متن رزومه، خودتان را به‌عنوان یک متقاضی برجسته و فاخر معرفی می‌کنید.

برای اینکه احتمال اشتباه در نوشتن رزومه یا CV را به صفر برسانید، از خدمات تیم متخصص پارسی کانادا استفاده کنید. با کمک دانش و تجربه کارشناسان ما، رزومه‌ای استاندارد داشته باشید و وارد بازار کار یا مراکز علمی معتبر در کشورهای بزرگ جهان شوید. برای دریافت اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان، با ما تماس بگیرید یا فرم زیر را تکمیل کنید!

از مشاوره تا اقامت

کنارتان هستیم. کافیست فرم مشاوره را پر کنید.

فیلد های "*" اجباری هستند

سؤالات متداول

رزومه، مدرکی یک یا دو صفحه‌ای است که خلاصه‌ای از سابقه کاری، مهارت‌ها و سوابق تحصیلی شما را نشان می‌دهد. رزومه برای ارائه به کارفرما یا دانشگاه‌ها ارائه می‌شود.

رزومه خلاصه‌ای از سوابق و مهارت‌ها است. در حالی که کاور لتر، نامه‌ای است که همراه رزومه ارسال می‌شود و به طور مفصل‌تر به معرفی شخص و انگیزه او می‌پردازد.

سی‌وی مخفف واژه لاتین «curriculum vitae» به معنای «مسیر زندگی» است.

رزومه بیشتر برای موقعیت‌های غیرآکادمیک و عملی از جمله بخش‌های عمومی یا خصوصی بازار کار و گرفتن جاب آفر استفاده می‌شود.

CV معمولاً برای موقعیت‌های آکادمیک مثل استادیاری یا فرصت‌های پژوهشی و مطالعاتی، دریافت فاند و کمک‌هزینه تحصیلی کاربرد دارد.

آیا سوالی دارید؟

ارسال سوال