موسسه حقوقی بین المللی دادگران حق و عدالت

مهاجرت به کانادا

کانادا یکی از بهترین مقاصد مهاجرتی در جهان است که سالانه ایرانیان زیادی به آن مهاجرت می‌کنند. مهاجرت به کانادا یکی از گزینه‌های همیشگی ایرانیان برای مهاجرت است. طبق آمار، حدود 400 هزار ایرانی در کانادا اقامت دارند. این کشور با داشتن فرصت‌های شغلی متنوع برای تمامی افراد، استفاده از سیستم آموزشی کاملاً پیشرفته، ارائه خدمات پزشکی نسبتاً رایگان، ایجاد بستر مناسب برای سرمایه‌گذاری امن و بهشت حمایت از استارتاپ‌ها به یکی از بی‌رقیب‌ترین مقاصد مهاجرتی در جهان تبدیل شده است. در 10 سال گذشته به دلیل برنامه‌های حمایتی دولت کانادا آمار مهاجرت به کانادا به طرز خیره‌کننده‌ای افزایش یافته است.

در این مطلب قصد داریم صفر تا صد مهاجرت به کانادا را بررسی کنیم. ابتدا با مهم‌ترین مزایای آن آشنا می‌شویم. در ادامه هم شرایط، هزینه‌ها، امتیازبندی و مدارک مورد نیاز اخذ ویزای کانادا را بررسی می‌کنیم.

اگر خواندن این مطلب از حوصله شما خارج است، فرم ارزیابی مهاجرت را تکمیل کنید تا مشاوران ما در اسرع وقت با شما تماس بگیرند. در ضمن می‌توانید فرم مشاوره زیر را هم به سادگی پر کنید.

از مشاوره تا اقامت

کنارتان هستیم. کافیست فرم مشاوره را پر کنید.

مزایای مهاجرت به کانادا

مهاجرت و اخذ اقامت کانادا فواید زیادی به همراه دارد که در این قسمت قصد داریم بهترین مزایای مهاجرت به کانادا را در جدول زیر بررسی کنیم.

مهم‌ترین مزایاتوضیحات
کیفیت زندگی بالاطبق گزارش U.S. News کانادا یکی از بهترین کشورها برای زندگی است.
رشد و پیشرفت اقتصادیکانادا جزء 10 کشور برتر از لحاظ اقتصادی است.
بازارکار مناسبکانادا برای همه تخصص‌ها و جایگاه‌های شغلی تا سال‌ها فرصت شغلی متنوع دارد.
تنوع فرهنگی و ملیت‌های مختلفبیش از 200 ملیت، فرهنگ، مذهب و نژاد مختلف در کانادا وجود دارد.
برخورداری از مناظر طبیعی و حیرت‌انگیزکانادا به زیبایی طبیعی معروف است و دارای شمار زیادی پارک‌های ملی متنوع است.
امنیت بالاطبق Worldpapulation کانادا جز 10 کشور امن جهان است.
حمایت از کارآفرینان و استارتاپ‌هاطبق CEOWORLD Magazine کانادا رتبه سوم بهترین کشور برای راه‌اندازی استارتاپ را دارد.
کیفیت خدمات درمانی بالاکیفیت خدمات درمانی کانادا جز 10 کشور برتر جهان است.
سیستم آموزشی عالیبر اساس گزارش US News، کانادا چهارمین کشور برتر برای آموزش‌وپرورش در جهان است.

شرایط مهاجرت به کانادا در 2023

برای مهاجرت به کانادا شرایط مختلفی وجود دارد که افراد متقاضی مهاجرت باید طبق روش و لاین مهاجرتی‌ای که انتخاب می‌کنند آن‌ها را داشته باشند؛ اما در ابتدا شرایط عمومی مهاجرت به کانادا در سال 2023 را به صورت مختصر معرفی می‌کنیم؛ سپس برای هر روش، شرایط اختصاصی آن را بررسی می‌کنیم. در زیر اصلی‌ترین شرایط اقامت در کانادا را باهم می‌بینیم.

  • تمکن مالی
  • دانش زبان
  • شرایط سنی مورد نیاز
  • گواهی تأیید سلامت پزشکی
  • گواهی عدم سوءپیشینه
  • تکمیل تمامی مدارک مورد نیاز
تصویر خانمی که مدارک مهاجرت به کانادا را در دست دارد

در صورتی که واجد شرایط مهاجرت به کانادا باشید پرونده شما هرچه سریع‌تر به نتیجه خواهد رسید

روش‌ های مهاجرت به کانادا

اگر قصد رفتن به کانادا را دارید راه‌های متعددی برای مهاجرت ایرانیان به کانادا وجود دارد که در اینجا می‌خواهیم به بهترین و سریع‌ترین آن‌ها به صورت خلاصه اشاره کنیم. تاکنون راه‌های مهاجرت به کانادا که ایرانیان زیادی را به سرزمین بزرگ سفید شمالی رسانده شامل مهاجرت کاری، سرمایه‌گذاری، تحصیلی، استارتاپ، اسکیل ورکر و جاب آفر است.

سوال بسیاری از افراد این است که چگونه به کانادا مهاجرت کنیم. در زیر بهترین روش‌های مهاجرت به کانادا که ایرانیان توانسته‌اند راحت‌تر با آن‌ها مهاجرت کنند را معرفی کرده‌ایم. درضمن ویدئوهای زیر هم توضیح کاملی درباره همین روش‌هاست.

روش های مهاجرت به کانادا (قسمت اول)

روش های مهاجرت به کانادا (قسمت دوم)

مهاجرت کاری به کانادا

کانادا در سال‌های اخیر دچار کمبود جدی نیروی کار شده است. به همین دلیل بخش زیادی از نیروی کار مورد نیاز خود را از طریق مهاجران تأمین می‌کند. نزدیک به 60 درصد از مهاجرانی که وارد کانادا شده‌اند از طریق برنامه‌های مهاجرتی کاری جذب شده‌اند. میانگین حقوق سالانه در کانادا برای نیروهای کار متخصص بین 54600 تا 10500 دلار کانادا است.

فرد متقاضی مهاجرت کاری در ابتدا مشاغل مورد نیاز کانادا را باید بررسی کرده و سپس بعد از اتمام فرآیند با استفاده از ویزای کاری کانادا می‌تواند مهاجرت کند.

مهاجرت کاری به کانادا را در یک مقاله اختصاصی به طور کامل شرح داده‌ایم که می‌توانید مطالعه کنید.

شرایط عمومی مهاجرت کاری به کانادا
سن 👉18 سال به بالا (به جز روش تجربه کار بین‌المللی کانادا)
مدرک تحصیلی 👨🏻‍🎓حداقل دیپلم
سابقه کار 🛠️متغیر در روش‌های اخذ ویزای کار
مدرک زبان 📝آیلتس 5

روش اول: جاب آفر کانادا

پیشنهاد شغلی (Job offer) یک پیشنهاد رسمی توسط کارفرما کانادایی به نیروی کار متخصص (Skill Worker) توانمند برای کار در یک شرکت کانادایی است. یکی از روش‌هایی که می‌توان با آن به کانادا مهاجرت کرد با استفاده از ویزای جاب آفر کانادا است. کارفرمای کانادایی باید یک پیشنهاد شغلی یا جاب آفر را به شخص بدهد و به اداره مهاجرت کانادا ثابت کند که این جایگاه شغلی در کانادا پیدا نمی‌شود. پارسی کانادا پرونده‌های موفق متعددی در اخذ ویزای جاب آفر دارد. با خیال راحت می‌توانید پروسه این روش را به ما بسپارید.

از مشاوره تا اقامت

کنارتان هستیم. کافیست فرم مشاوره را پر کنید.

روش دوم: کار پس از تحصیل در کانادا

کار پس از تحصیل در کانادا که با عنوان (PGWP) شناخته شده است یک مجوز کار موقت است که به دانشجویان خارجی که از یک موسسه آموزشی منتخب (DLI) در کانادا فارغ‌التحصیل شده‌اند، اجازه می‌دهد تا پس از اتمام تحصیلات خود، برای مدت معینی در این کشور کار کنند. با ویزای کار پس از تحصیل در کانادا می‌توانید 3 سال دیگر در کانادا کار کنید و شرایط اخذ اقامت دائم کانادا را برای خود فراهم کنید. اگر با DLI آشنایی ندارید، مطلب DLI چیست بخوانید.

شرایط اخذ ویزای PGWP
سن بالای 18 سال
ارائه درخواست تا حداکثر 180 روز پس از فارغ‌التحصیلی
موسسه، دانشکده یا کالج خصوصی مورد تأیید دولت‌های استانی
فارغ‌التحصیل از یک موسسه آموزشی منتخب دولتی یا خصوصی در کبک
قبلاً از مجوز PGWP استفاده نکرده باشد
داشتن ویزای تحصیلی معتبر

هدف از برنامه PGWP این است که به دانشجویان بین‌المللی اجازه دهد تا تجربه کاری کانادایی را به دست آورند.

روش سوم: مهاجرت به کانادا با ICT

برنامه ICT یکی از روش‌های مهاجرتی کاری به کانادا است. با این برنامه، شرکت‌های بین‌المللی این امکان را می‌دهند تا به طور موقت نیروهای کار واجد شرایط را به منظور بهبود اثربخشی مدیریت، افزایش رقابت در بازارهای خارج از کشور به کانادا منتقل کنند.

مدیری که به کانادا مهاجرت کرده

مهاجرت مدیران و کارمندانشان به کانادا با روش ICT

این برنامه به شرکت‌های کانادایی این امکان را می‌دهد که نیروهای کار خارجی را که قبلاً در شرکت استخدام شده‌اند به منظور جبران جایگاه‌های شغلی خاص یا انتقال دانش تخصصی به نیروی کار کانادایی استخدام کنند. مثلاً این شرکت می‌تواند به یک ایرانی تعلق داشته باشد و نیروی کار خود را از داخل ایران تأمین کند.

حتما بخوانید:
ویزای ICT کانادا

روش چهارم: مهاجرت به کانادا از طریق‌ اسکیل ورکر

اسکیل وکر (Skill Worker) یک برنامه مهاجرتی فدرال است که به نیروهای کار با مهارت و تجربه خاص این امکان را می‌دهد تا به کانادا مهاجرت دائم کنند. این برنامه برای کمک به جبران نیروی کار خاص در کانادا و جذب نیروهای کار بسیار ماهر، که می‌توانند به اقتصاد کانادا کمک کنند، طراحی شده است. برای اینکه در برنامه اسکیل ورکر کانادا پذیرفته شوید باید دارای شرایط حداقلی زیر باشید. شرایط اختصاصی را در صفحه اسکیل ورکر کانادا آورده‌ایم.

  • سن کمتر از 35
  • حداقل تحصیلات لیسانس
  • داشتن سابقه کار
  • داشتن جاب آفر
  • نمره آیلتس 6 برای هر قسمت
  • تمکن مالی

روش پنجم: مهاجرت به کانادا با مدرک فنی حرفه‌ای (اسکیل ترید)

روش Skilled Trades یکی از روش‌های برنامه مهاجرتی اکسپرس انتری کانادا است که به افراد دارای مشاغل حرفه‌ای و فنی خاص این امکان را می‌دهد تا به طور دائم به کانادا مهاجرت کنند. این مشاغل در کانادا تقاضای زیادی دارند و برای اقتصاد این کشور ضروری تلقی می‌شوند. در زیر حداقل شرایط برای مهاجرت از طریق این روش را معرفی کردیم. برای کسب اطلاعات بیشتر و آگاهی کامل به صفحه اسکیل ترید کانادا مراجعه کنید.

مهم‌ترین تفاوت بین اسکیل ترید و اسکیل ورکر این است که اسکیل ترید وابسته به مشاغل فنی حرفه‌ای مثل نجاری، جوشکاری، برق خودرو، مشاغل تعمیراتی و…است. ولی اسکیل ورکر به مشاغل فنی مثل مهندس برق، مهندس مکانیک،مهندسی پلیمر و.. اشاره دارد که دارای مدارک دانشگاهی هستند.

  • متقاضی باید دست کم 2 سال سابقه کاری تمام وقت مرتبط با حرفه خود در 5 سال گذشته داشته باشد.
  • داشتن مدرک زبان
  • تأیید سلامت پزشکی
  • عدم سوءپیشینه
  • داشتن جاب آفر
  • داشتن تمکن مالی موردنیاز

روش ششم: مهاجرت به کانادا از طریق تجربه کانادایی

تجربه کانادایی (CEC) یکی دیگر از روش‌های اخذ اقامت از طریق اکسپرس انتری است که به واسطه آن به نیروهای کار موقت خارجی و دانشجویان فارغ‌التحصیلی که دارای حداقل یک سال تجربه کار حرفه‌ای در کانادا هستند و مهارت زبان موردنیاز را دارند این امکان را می‌دهد که برای اخذ اقامت دائم کانادا درخواست دهند.

هدف از طراحی این روش کمک به تازه‌واردان خارجی جهت ورود به بازار کار کانادا و همچنین کمک به رشد اقتصادی این کشور است. این روش براساس یک سیستم امتیازبندی عمل می‌کند. امتیازبندی مهاجرت به کانادا معیارهایی دارد که شخص متقاضی از مجموع آنها امتیازی را کسب می‌کند و وضعیت آن سنجیده می‌شود.

  • داشتن حداقل 12 ماه تجربه کار در کانادا به صورت تمام وقت
  • داشتن مهارت زبان انگلیسی
  • عدم نیاز به مدارک تحصیلی
  • قرار گرفتن شغل شما در NOC کانادا، سطوح شغلی 0,A, یا B
  • عدم سابقه درخواست پناهندگی
  • داشتن مجوز کار قبلی

معرفی سیستم اکسپرس انتری (Express Entry)

یکی از سریع‌ترین راه‌های مهاجرت به کانادا اکسپرس اینتری است. اکسپرس اینتری یک سیستم مهاجرتی مبتنی بر امتیازبندی است. در این سیستم با توجه به شرایط‌تان امتیازی به شما داده می‌شود. هر چه امتیاز بالاتری کسب کنید، شانس اخذ اقامت کانادا برای شما بالاتر است.

در این سیستم، متقاضیان با توجه به معیارهای زیر رتبه‌بندی می‌شوند:

  • سن
  • تحصیلات
  • سابقه کار
  • مهارت زبان
  • میزان انطباق پذیری
  • داشتن جاب آفر یا پیشنهاد شغلی

این سیستم چهار برنامه برای ورود مهاجران دارد که شامل موارد زیر هستند که در بالا آنها را توضیح دادیم.

  • اسکیل ورکر (Federal Skilled Worker Class)
  • اسکیل ترید (Federal Skilled Trades Program)
  • برنامه تجربه کار کانادایی (Canadian Experience Class)
  • برنامه مهاجرت استانی کانادا یا (Provincial Nominee Programs) یا به‌ اختصار PNP
حتما بخوانید:
اکسپرس انتری کانادا

مهاجرت به کانادا از طریق برنامه مهاجرتی آتلانتیک

تصویر منطقه آتلانتیک کانادا روی نقشه با مهر تائید ویزا

مناطق آتلانتیک کانادا، برنامه مهاجرت خاص خود را دارند

برنامه مهاجرت آتلانتیک کانادا (AIP) به کارفرمایان در 4 استان آتلانتیک نیوفاندلند و لابرادور، نیوبرانزویک، نوا اسکوشیا و جزیره پرنس ادوارد این امکان را می‌دهد تا نیروهای کار متخصص و نیمه متخصص خارجی و فارغ‌التحصیلان بین‌المللی که می‌خواهند در این منطقه زندگی و کار کنند را جذب کنند و از این طریق اقامت کشور کانادا را بگیرند.

4 شرط اصلی مهاجرت به این مناطق شامل سابقه کار، مدرک تحصیلی، مدرک زبان و تمکن مالی است که در صفحه برنامه مهاجرتی آتلانتیک کانادا با جزییات دقیق‌تری آن‌ها را بررسی کردیم.

مهاجرت به کانادا از طریق برنامه‌های استانی

دولت کانادا این اختیار را به استان‌ها داده است تا با توجه به نیازهای خود در زمینه کار، سرمایه‌گذاری، تحصیل و … مهاجر جذب کنند. به همین دلیل برنامه‌های استانی کانادا (Provincial Nominee Programs) یا PNP به وجود آمد که مختص کار و زندگی در یک استان هستند. تا سال 2022 حدود 33.6 درصد از افرادی که به کانادا مهاجرت از طریق برنامه‌های استانی جذب شده‌اند.

همه 10 استان کانادا به‌جز ایالت کِبِک (Quebec) برنامه مختص به خود را برای PNP دارند. روش‌های مهاجرت استانی به کانادا هم متنوع است. با اخذ جاب آفر کانادا در یک استان، سیستم اکسپرس اینتری، سرمایه‌گذاری و… می‌توانید به یکی از استان‌های کانادا مهاجرت کنید.

بریتیش کلمبیا (British Columbia)، نیوبرانزویک (New Brunswick) و ساسکاچوان (Saskatchewan) از ایالت‌های کانادا هستند که محبوبیت بیشتری برای مهاجرت در بین ایرانیان دارند.

روش اول: مهاجرت به کانادا از طریق تجربه کار کبکی

برنامه تجربه کار کبکی (PEQ) یکی از برنامه‌های استانی کانادا برای نیروهای کار و دانشجویان خارجی است که در استان کبک کانادا تحصیل یا کار کرده‌اند. برنامه PEQ به آن‌ها این امکان را می‌دهد تا از طریق یک فرآیند سریع برای اقامت دائم در این استان درخواست دهند.

مهاجرت افراد متقاضی این لاین به حداقل 6 ماه کار یا تحصیل در کبک، مهارت زبانی، بودجه کافی و عدم سوءسابقه کیفری نیاز دارد. در زیر شرایط اقامت در کانادا از طریق تجربه کار کبکی را معرفی می‌کنیم. جهت کسب اطلاعات دقیق‌تر برای پی بردن به شرایط ویژه نیروهای کار و دانشجویان در این لاین به صفحه تجربه کار کبکی مراجعه کنید.

شرایطتوضیحات
ادامه زندگی در کبک باشدبرنامه مختص به این استان است و متقاضیان باید در این استان ساکن شوند.
سابقه کار و سابقه تحصیل در کبک باشدحتماً باید برای این روش در استان کبک تحصیل یا کار کرده باشید.
مدرک زبان داشته باشیدباید ثابت کنید که سطح کافی از زبان فرانسه یا انگلیسی دارید تا بتوانید در کبک زندگی و کار کنید.
تمکن مالی داشته باشیدباید هزینه کافی برای حمایت از خود و هر عضو خانواده‌ای که با شما در کبک زندگی می‌کنند داشته باشید.
عدم سابقه کیفرینباید هیچ‌گونه سابقه کیفری در خاک کانادا داشته باشید.

روش دوم: مهاجرت به کانادا از طریق برنامه استانی ساسکاچوان

برنامه مهاجرتی ساسکاچوان (SINP) یک برنامه مهاجرتی به کانادا است که به این استان امکان می‌دهد تا از بین متقاضیان مهاجرت به ساسکاچوان نامزد بگیرد.

برنامه استانی ساسکاچوان دارای روش‌های متنوعی برای نیروهای کار ماهر، کارآفرینان و صاحبان مزارع است که متقاضی برای درخواست تمامی شرایط آن را داشته باشد.

ساسکاچوان جزء مناطق خوش آب‌وهوای کانادا است و دارای خاک حاصل‌خیز است و مشاغلی که مرتبط با طبیعت مانند کشاورزی و دام‌پروری هستند از اهمیت زیادی در این استان برخوردارند.

روش‌های مهاجرت به ساسکاچوان
  • مهاجرت به ساسکاچوان با روش نیروی کار متخصص بین‌المللی
  • جاب‌آفر
  • اکسپرس انتری
  • تجربه کاری ساسکاچوان
  • کارآفرینان و مزرعه‌داران
  • مشاغل پر تقاضا
  • و…

روش سوم: مهاجرت به کانادا از طریق برنامه استانی نوا اسکوشیا

یکی دیگر از زیرمجموعه‌های برنامه‌های مهاجرت استانی کانادا، برنامه استانی نوا اسکوشیا (Nova Scotia Nominee Program) به اختصار (NSNP) است که با آن می‌توانید به استان زیبای نوا اسکوشیا مهاجرت کنید و از این طریق برای اقامت کانادا اقدام کنید.

برنامه نامزدی نوا اسکوشیا (NSNP) یک برنامه مهاجرتی است که به استان نوا اسکوشیا امکان می‌دهد متقاضیان را برای اقامت دائم در این استان نامزد کند. این برنامه دارای روش‌هایی برای نیروهای کار ماهر و کسانی که در نوا اسکوشیا از طریق اکسپرس اینتری تجربه کاری به دست آورد. اطلاعات دقیق‌تر را در صفحه برنامه استانی نوا اسکوشیا مطالعه کنید.

روش چهارم: مهاجرت به کانادا از طریق برنامه استانی بریتیش کلمبیا

یکی دیگر از استان‌های محبوب کانادا برای ایرانیان جهت کار و زندگی استان بریتیش کلمبیا است. این استان به دلیل آب‌وهوای دلپذیر، بازار کار فوق‌العاده و همچنین حمایت همه‌جانبه از کارآفرینان و استارتاپ‌ها به یکی از مقاصد پر تقاضای نه تنها ایرانیان بلکه سایر مردم در جهان برای مهاجرت تبدیل شده است. متقاضیان می‌توانند از طریق برنامه استانی بریتیش کلمبیا به اختصار (BCPNP) در این استان اقامت کنند.

برنامه استانی بریتیش کلمبیا (BCPNP) ضمن بررسی شرایط عمومی متقاضی از طریق 3 روش مهاجر جذب می‌کند که در زیر این 3 روش را معرفی کرده‌ایم:

  • مهاجرت از طریق تخصص و مهارت بریتیش کلمبیا (Skill immigration)
  • مهاجرت از طریق سیستم اکسپرس اینتری بریتیش کلمبیا (Express Entry BC)
  • مهاجرت از طریق برنامه کارآفرینی بریتیش کلمبیا (Entrepreneur immigration)

برای تکمیل اطلاعات خود در این زمینه می‌توانید به صفحه برنامه استانی بریتیش کلمبیا مراجعه کنید.

مهاجرت تحصیلی به کانادا

تحصیل در کانادا نه تنها فرصتی برای دریافت اقامت دائم این کشور، بلکه راهی برای تحصیل در بهترین سطح آموزش است. ویزاهای مختلفی برای تحصیل در کانادا صادر می‌شود که با توجه به شرایطتان می‌توانید با استفاده از آن‌ها به کانادا مهاجرت کنید.

یکی از این روش‌های اخذ ویزای تحصیلی کانادا، کوآپ (Co-op) است که به کمک آن می‌توانید در کانادا تحصیل کرده و هم‌زمان کار کنید.

از مزایای تحصیل در کانادا؛ امکان اخذ بورسیه تحصیلی و امکان تحصیل به 2 زبان فرانسه و انگلیسی است. از جمله مهم‌ترین شرایط تحصیل در کانادا می‌توان به این موارد اشاره کرد:

شرایط تحصیل در کانادا
سنبهتر است زیر 45 سال باشد
تمکن مالیحداقل 833 دلار کانادا در ماه و 10 هزار دلار در سال
گپ تحصیلیزیر 5 سال و قابل توجیه
نامه پذیرش از دانشگاه یا کالجالزامی
مدرک زباندانشگاه تعیین می‌کند
حتما بخوانید:
کوآپ کانادا

مهاجرت به کانادا از طریق سرمایه‌ گذاری

مهاجرت به کانادا از طریق سرمایه گذاری

سرمایه‌گذاری در کانادا برای افرادی که پول کافی دارند، سریع‌ترین و بهترین روش مهاجرت به کانادا است

اگر سرمایه کافی دارید و نمی‌خواهید سایر راه های مهاجرت به کانادا را انتخاب کنید می‌توانید با ویزای سرمایه‌گذاری کانادا به راحتی اقامت این کشور را اخذ کنید. طبق گزارش Global finance بانک‌های کانادا جزو امن‌ترین بانک‌های جهان به شمار می‌روند. همچنین سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD)، کشور کانادا را بهترین کشور برای کارآفرینان معرفی کرده است. مهم‌ترین مزایای مهاجرت به کانادا از طریق سرمایه‌گذاری شامل موارد زیر هستند:

  • دریافت اقامت دائم برای خود + فرزندان و همسر
  • نیاز نداشتن به نمره زبان یا مدارک تحصیلی بالا
  • ایجاد فرصت‌های تجاری فوق‌العاده برای کارآفرینان و سرمایه‌گذاران
  • فراهم شدن شرایط اخذ شهروندی یا سیتی‌زن شیپ کانادا
  • برخورداری از یک زندگی با کیفیت + خدمات بیمه و تحصیل رایگان

در ادامه روش‌های مهاجرت به کانادا از طریق سرمایه‌گذاری را معرفی می‌کنی.

روش اول: مهاجرت به کانادا از طریق سرمایه‌ گذاری استانی

این روش از زودبازده‌ترین روش‌های سرمایه‌گذاری است که به راحتی می‌توانید اقامت کانادا را بگیرید، مهاجرت به کانادا از طریق سرمایه‌ گذاری استانی برای جذب مهاجرانی طراحی شده که می‌توانند به توسعه اقتصادی یک استان خاص در کانادا کمک کنند و اغلب دارای شرایط خاصی مانند حداقل مبلغ سرمایه‌گذاری، توانایی زبان و تحصیلات هستند. شرایط ممکن است بسته به استان و نوع برنامه متفاوت باشد. استان‌هایی که می‌توان در آن‌ها سرمایه‌گذاری کرد شامل موارد زیر هستند:

  • مانیتوبا
  • بریتیش کلمبیا
  • انتاریو
  • ساسکاچوان
  • کبک
  • آلبرتا
  • پرنس ادوارد
  • نیوبرانزویک
  • نوا اسکوشیا

روش دوم: مهاجرت به کانادا از طریق کارآفرینی

اخذ ویزای کارآفرینی کانادا یکی دیگر از چند روش سرمایه‌گذاری در کانادا است که به واسطه آن و با داشتن شرایط مورد نیاز می‌توان اقامت کانادا را دریافت کنید.

برنامه‌های کارآفرینی متنوعی که توسط استان‌های کانادا طراحی شده، کارآفرینان زیادی را هرساله از اقصی نقاط جهان جذب می‌کنند. کانادا کم‌ترین فشار مالیاتی تجاری را در میان کشورهای G7 به خود اختصاص داده است. برخی از سیاست‌های مالیاتی این کشور به طور خاص به کاهش مسئولیت مالیات کسب‌وکار کمک می‌کند. نرخ مالیات شرکت‌های کانادایی در مقایسه با دیگر کشورهای غربی پایین است. به همین دلایل، کانادا یکی از مقاصد جذاب برای کارآفرینان سرتاسر دنیا است.

روش سوم: خوداشتغالی کانادا (self-employed)

برنامه خوداشتغالی کانادا (Self-employed) به افراد این امکان را می‌دهد تا به صورت دائمی به عنوان یک فرد خود اشتغال به کانادا مهاجرت کنند. این برنامه مهاجرتی ویژه هنرمندان و ورزشکاران است.

در ایران به نام‌های ویزای هنرمندان کانادا و ویزای ورزشکاران هم شناخته می‌شود. ورزشکاران حرفه‌ای و یا افرادی که در شاخه‌های هنری و فرهنگی سوابق کاری مرتبط و رزومه قوی دارند می‌توانند از این روش شرایط اقامت کانادا را برای خود فراهم کنند. اطلاعات دقیق‌تر را در صفحه ویزای خوداشتغالی کانادا بخوانید.

  • فرد متقاضی باید در فعالیت‌های فرهنگی یا ورزشی تجربه کافی داشته باشد.
  • افراد باید بتوانند سهم قابل‌توجهی در زندگی فرهنگی یا ورزشی کانادا داشته باشند.

روش چهارم: مهاجرت به کانادا از طریق راه اندازی استارتاپ

راه اندازی استارتاپ در کانادا

با استارتاپ کانادا ایده‌های خود را در کشور توسعه یافته اجرا کنید و اقامت بگیرید

برنامه ویزای استارتاپ کانادا یک برنامه مهاجرتی است که برای جذب کارآفرینان خارجی که می‌خواهند کسب‌وکار خود را در کانادا راه‌اندازی کنند، طراحی شده است. اگر ایده‌های خلاقانه‌ای برای راه‌اندازی استارتاپ دارید کانادا یکی از بهترین کشورها برای راه‌اندازی استارتاپ است که می‌توانید به واسطه آن اقامت این کشور را دریافت کنید. در طول دهه‌های گذشته، کانادا با پشتوانه مالی دولت، به طرز چشمگیری از برنامه‌های استارتاپ کرده است. کانادا برای زیرساخت‌های کارآفرینی، تحقیق و توسعه و نیروی کار فنی به بالندگی و رشد زیادی رسیده است.

  • باید یک ایده کسب‌وکار داشته باشید که نوآورانه باشد و پتانسیل ایجاد شغل و کسب درآمد در کانادا را داشته باشد.
  • باید از سازمان‌های حامی و مورد تأیید کانادا نامه حمایتی بگیرید.
  • در سطوح جهانی ایده کسب‌وکار شما رقابت‌پذیر باشد.
  • گواهی عدم سوءپیشینه
  • ارائه مدرک زبان انگلیسی یا فرانسوی
  • داشتن تمکن مالی

روش پنجم: مهاجرت به کانادا از طریق ثبت شرکت

یکی از روش‌های سرمایه‌گذاری در کانادا که با استفاده از آن به راحتی می‌توانید اقامت این کشور را دریافت کنید، تأسیس یا ثبت شرکت است. برنامه ثبت شرکت در کانادا (Own-operator) یک برنامه مهاجرتی است که افراد به وسیله آن مالکیت و اداره یک کسب‌وکار در کانادا برعهده می‌گیرند.

برای ثبت شرکت در کانادا، باید از طریق یکی از دو روش ثبت شرکت فدرال یا ثبت شرکت استانی اقدام کنید.

در روش استانی، با توجه به اینکه استان خاصی برای ثبت شرکت انتخاب می‌شود، شرایط هر استان متفاوت است. برای مثال می‌توانید شرایط مهاجرت به انتاریو را بخوانید. شرایط ثبت شرکت در کانادا با توجه به نوع شرکت، استانِ مد نظر و موارد دیگر متفاوت است. اما به‌طور کلی مهم‌ترین شرایط اخذ ویزای کانادا از طریق ثبت شرکت این موارد هستند:

متقاضیان می‌توانند یکی از 4 نوع شرکت زیر را برای ثبت در کانادا انتخاب کنند:

  • شرکت خصوصی (Sole Proprietorship)
  • شرکت مشارکتی (Partnership)
  • شرکت سهامی (Corporation)
  • شرکت تعاونی (Cooperative)
حتما بخوانید:
ثبت شرکت در کانادا

روش ششم: مهاجرت به کانادا از طریق خرید بیزینس

خرید بیزینس هم یکی از راه‌های اخذ اقامت کانادا و سرمایه‌گذاری در این کشور است. در این روش، متقاضی می‌تواند ویزای Work Permit کانادا را با خرید یک کسب‌وکار در این کشور اخذ کند. متقاضی پس از اخذ این ویزا و شروع به کار هم می‌تواند برای اخذ اقامت دائم کانادا درخواست دهد. تقریباً 33 درصد از صاحبان مشاغل در کانادا مهاجر هستند که به نوبه خود یک آمار قابل‌توجهی است.

شرایط خرید بیزنس در کانادا برای مهاجران
مدرک تحصیلیحداقل دیپلم
سابقه کاراز نوع مدیریتی و حداقل 3 سال
سرمایه موردنیازاز 150 هزار دلار به بالا (بسته به نوع بیزنس)
مدرک زبانالزامی نیست؛ ولی دانش زبان پایه لازم است
حداقل سهم خریدحداقل 50% از سهام کسب‌وکار

اطلاعت بیشتر در این خصوص را در صفحه خرید بیزینس در کانادا مطالعه کنید.

مهاجرت به کانادا از طریق ازدواج

مهاجرت به کانادا از طریق ازدواج، یکی از ساده‌ترین روش‌های مهاجرت است؛ اما نه به این سادگی‌ها هم که شما فکر می‌کنید! IRCC (اداره مهاجرت کانادا) صراحتاً اعلام کرده است افرادی که فکر می‌کنند ازدواج صوری و ساختگی، بلیت ورود آن‌ها به کانادا است، سخت در اشتباه هستند.

اگر می‌خواهید با این روش به کانادا مهاجرت کنید باید شرایط زیر را داشته باشید:

  • باید 18 یا بالای 18 سال داشته باشید!
  • با فردی که شهروندی یا اقامت دائم کانادا (PR) را دارد باید ازدواج کنید
  • سلامت پزشکی شما به تأیید برسد
  • روابط شما با فرد مورد نظر به‌هیچ‌وجه صوری و ساختگی نباشد. (این مورد به شدت بررسی می‌شود)

این نکته را هم باید بدانید که؛ با ازدواج با یک شهروند کانادایی، همان موقع به شما تابعیت داده نمی‌شود. شما باید با اسپانسرشیپ همسر کانادایی خود وارد این کشور شوید و حداقل 3 سال در کانادا زندگی کنید. بعد از 3 سال می‌توانید اقامت دائم کانادا را بگیرید.

مهاجرت به کانادا با زبان فرانسه

زبان فرانسه برای مهاجرت به کبک

اگر زبان فرانسه می‌دانید، بهترین راه‌ها برای مهاجرت به کبک کانادا پیش پای شماست

داشتن مدرک زبان فرانسه یکی از گزینه‌های شرایط اقامت کانادا است. درصورتی‌که دارای مدرک زبان فرانسه هستید و نمی‌خواهید با روش‌هایی که یکی از شرایط آن ارائه مدرک زبان انگلیسی هست به کانادا مهاجرت کنید، چندین روش برای مهاجرت به کانادا با زبان فرانسه وجود دارد. یکی از روش‌هایی که می‌توان با کمک مدرک زبان فرانسه به کانادا مهاجرت کرد، اکسپرس اینتری است. می‌توانید از طریق 3 روش خاص آن با مدرک زبان فرانسوی اقدام کنید. این 3 روش شامل موارد زیر هستند که در بالا آن‌ها را معرفی کردیم:

  • اسکیل ورکر
  • اسکیل ترید
  • تجربه کانادایی

یکی دیگر از این روش‌ها مهاجرت از طریق تحصیل است. گرچه اقامتی که از طریق این روش اخذ می‌کنید موقت است اما بعداً می‌توانید روش‌های دیگری را درخواست دهید و اقامت دائم خود را اخذ کنید. لازم به ذکر است استان کبک کانادا بیشترین آمار جمعیت فرانسوی‌زبان‌ها را دارد که می‌تواند یکی از گزینه‌های شما برای مهاجرت باشد.

مدرک زبان مورد نیاز برای مهاجرت به کانادا

یکی از دغدغه‌های اصلی متقاضیان مهاجرت، مدرک زبان است. کانادا یک کشور دو زبانه است و زبان انگلیسی و فرانسوی هر دو زبان رسمی و پرکاربرد در این کشور هستند.

3 نوع آزمون و مدرک زبان برای مهاجرت به کانادا مورد تایید است:

  • آیلتس (IELTS)
  • سلپیپ (CELPIP)
  • تِف (TEF)

مدرک تافل (TOEFL) مورد تایید اداره مهاجرت کانادا نیست؛ هرچند برای اخذ پذیرش تحصیلی از دانشگاه‌های کانادا و مهاجرت تحصیلی به کانادا می‌توان از آن استفاده کرد.

حداقل‌نمره زبان مورد قبول هم برای روش‌های مهاجرتی مختلف، متفاوت است. نمره تعیین سطح زبان هم طبق دو معیار CLB و NCLC سنجیده می‌‎شود. CLB از 4 (ضعیف) تا 10 (عالی) ارزیابی می‌شود.
برای مثال: نمره زبان مورد نیاز برای مهاجرت به کانادا از طریق اکسپرس اینتری در زیر آمده است:

نمره زبان مورد نیاز برای اکسپرس انتری
اسکیل ورکر (FSWC)CLB 7 معادل نمره 6 در تمامی مهارت‌های آیلتس
اسکیل ترید (FSTP)CLB 5 در اسپیکینگ و لیسنینگ (نمره 5 آیلتس)
CLB 4 در ریدینگ و رایتینگ (نمره 3.5 و 4 آیلتس)

اگر در هر دو زبان فرانسه و انگلیسی مهارت داشته باشید، شانس اخذ ویزای کانادا در برنامه‌ای مانند اکسپرس اینتری بالاتر است. در ویدئوی زیر هم می‌توانید اطلاعات بیشتری دراین باره به‌دست آورید:

مهاجرت به کانادا از طریق ویزای توریستی

ویزای توریستی کانادا گزینه‌ای بسیار مناسب برای سفر و گشت‌وگذار در این کشور است. البته این ویزا فقط با اهداف گردش و تفریح صادر نمی‌شود. شما می‌توانید برای دیدار با خانواده یا دوستان، شرکت در جلسات کاری و … هم ویزای توریستی کانادا بگیرید. ویزای توریستی کانادا 3 نوع است:

این ویزا یک‌بار ورود است و با آن می‌توانید تا 6 ماه در کانادا بمانید. در صورت خروج از کانادا و تمایل به ورود مجدد، باید برای صدور یک ویزای جدید درخواست دهید.

این ویزا چند بار ورود است و با هر بار ورود به کانادا می‌توانید تا 6 ماه در این کشور بمانید. سقف ویزای مولتی هم 10 سال است اما با توجه به اعتبار 5 ساله پاسپورت ایران، به آن ویزای 5 ساله هم می‌گویند.

این ویزا به طور خاص برای والدین، پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌هایی درنظر گرفته شده است که فرزند یا نوه آن‌ها اقامت دائم کانادا را داشته باشد. این افراد با سوپر ویزای کانادا می‌توانند در هر ورود تا 2 سال و نهایتاً تا سقف 10 سال در کانادا بمانند.

دقت داشته باشید که ویزای توریستی یک روش مهاجرتی به کانادا نیست و اقامت شما موقتی است؛ اما در مدت سفر می‌توانید شرایط مهاجرت خود را فراهم کنید.

مهاجرت به کانادا از طریق فامیلی، خانوادگی و اسپانسرشیپ

تصویر خانواده‌ای در فرودگاهی در کانادا

مهاجرت به کانادا، بهترین انتخاب برای مهاجرت خانوادگی است

از متداول‌ترین سؤال‌های متقاضیان برای مهاجرت به کانادا این است که آیا می‌توان از طریق خانواده یا فامیلی اقامت کانادا را دریافت کرد، در پاسخ به این سوال باید گفت که روش مهاجرت از طریق فامیلی، اسپانسرشیپ و خانوادگی وجود دارد. برای اخذ اقامت کانادا از این روش، باید یک نفر از اعضای خانواده یا خویشاوند درجه یک شما شهروند کانادا باشد.

خویشاوند درجه 1 یعنی: مادر، پدر، خواهر، برادر، همسر و فرزندان. این فرد مقیمِ کانادا همچنین باید توانایی حمایت مالی شما را داشته باشد یا اسپانسر شما شود. از این روش، شما ویزای اسپانسرشیپ کانادا می‌گیرید و با حمایت یک شهروند کانادایی به این کشور مهاجرت می‌کنید. جزئیات تکمیلی را در مطلب ویزای اسپانسرشیپ کانادا بخوانید.

لازم به ذکر است از این روش به عناوین ارزانترین راه مهاجرت به کانادا ، مهاجرت رایگان به کانادا یا مهاجرت خانوادگی به کانادا نام دارد.

مهاجرت به کانادا از طریق تولد فرزند

کانادا به اصل خاک پایبند است. (یعنی هر نوزادی که در این کشور به دنیا بیاید، تابعیت بی‌قیدوشرط کانادا را می‌گیرد.)

نکته‌ای که باید به آن توجه کنید این است که:

والدینِ کودکی که در کانادا به دنیا آمده نمی‌توانند تابعیت کانادا را بگیرند و تابعیت فقط و فقط به کودکِ متولد شده در خاک این کشور داده می‌شود. (اراضی دریایی و حریم هوایی کانادا هم جزو خاک این کشور هستند.)

دریافت اقامت کانادا از طریق تولد فرزند، زمانی برای والدین امکان‌پذیر است که آن فرزند به سنِ 18 سالگی رسیده باشد و با داشتن شرایط لازم، اسپانسر والدین خود شود.

مهاجرت روستایی و استان‌های شمالی کانادا (RNIP)

پایلوت مهاجرت به روستاها و مناطق کم‌جمعیت کانادا در سال 2019 به‌عنوان ابتکاری تازه برای تحریک رشد اقتصادی و رشد جمعیتی در این مناطق راه‌اندازی شد.

لیست شهرهای این مناطق به‌طور مداوم آپدیت می‌شود؛ هرچند در حالِ حاضر، 11 شهر کوچک در لیست پایلوت مهاجرت روستایی کانادا قرار دارند. تیمینس (Timmins)، گرتنا (Gretna) و موس جاو (Moose Jaw) چند مورد از این شهرها هستند.

این پایلوت یک روش مهاجرتی کاری است و استان مورد نظر پس از بررسی نیازهای خود به نیروی کار، متقاضیان را تأیید کرده و برای آن‌ها ورک پرمیت صادر می‌کند. اطلاعات کامل درباره برنامه مهاجرت به مناطق کم جمعیت کانادا را در مطلب زیر مطالعه کنید.

مهاجرت به کانادا از طریق پناهندگی

پناهندگی یکی از گزینه‌های افراد است که در نتیجه ترس از نژاد، ملیت، عضویت در گروه‌های اجتماعی خاص، داشتن عقیده‌های سیاسی در حال تعقیب و گرایشان جنسی و مواردی از این قبیل انتخاب می‌کنند و از کشور خود فرار و به کشور دیگری پناهنده می‌شوند. به‌جز در موارد استثنایی، پناهندگی روش مناسبی نیست و هیچ‌یک از وکلا و مشاوران مهاجرتی این روش را توصیه نمی‌کنند. با درنظرگرفتن خطرات، مشکلات و معضلات پناهندگی و مدت زمان بررسی پرونده، این روش از آخرین راه‌های مهاجرت است.

با توجه به آمار بالای درخواست‌ها برای پناهندگی کانادا، هیئت مهاجرت و پناهندگی کانادا (Immigration and Refugee Board of Canada) به‌صورت مستقل مسئول رسیدگی به درخواست‌های پناهندگی در کانادا است.

بررسی درخواست‌ها در این روش، با دقت بالا و به‌سختی انجام می‌شود تا تنها افرادِ واجد شرایط بتوانند وارد کانادا شوند. روش‌های مهاجرت به کانادا آن‌قدر متنوع است که تقریباً هر فرد با هر شرایطی که داشته باشد، می‌تواند از روش‌های قانونی برای مهاجرت به این کشور استفاده کند. معمولا به باور مردم چنن روشی مهاجرت رایگان به کانادا تلقی می‌گردد.

امتیاز مهاجرت به کانادا

بعضی از راه‌های مهاجرت به کانادا مانند خود اشتغالی (Self-Employment) و اکسپرس انتری (Express Entry) سیستم امتیازبندی دارند. اما معمولاً منظور از امتیازبندی مهاجرت به کانادا، امتیازدهی اکسپرس اینتری است.

این رتبه‌بندی در 2 مرحله انجام می‌شود. در مرحله اول باید امتیاز 67 از 100 بگیرید و امتیازبندی کلی هم از 1200 محاسبه می‌شود. حداقل عدد قبولی هم در هر دوره قرعه‌کشی متفاوت است. در نهایت با قبولی در اکسپرس اینتری، ویزای کانادا به شما داده می‌شود. در ویدئوی زیر با امتیازبندی اکسپرس انتری بیشتر آشنا می‌شوید:

هزینه مهاجرت به کانادا

به‌جرئت می‌توان گفت بحث هزینه مهاجرت به کانادا مهم‌ترین بخش در تصمیم برای رفتن به کانادا است. بازهم بسته به نوع روش مهاجرتی، این هزینه‌ها متغیر است؛ اما باید بدانید کل هزینه‌ای که برای مهاجرت به کانادا پرداخت می‌کنید، شامل دو بخش اصلی است:

  • هزینه‌های دولتی (شامل انگشت‌نگاری، آزمایش‌های مدیکال، بررسی پرونده مهاجرتی و …)
  • هزینه‌های جانبی (شامل وکیل، ترجمه مدارک و …)

در ادامه هزینه‌های دولتی مهاجرت به کانادا از طریق روش‌های مختلف را بررسی کرده‌ایم. این جداول بر اساس آخرین آمار منتشر شده (30-آوریل-2022) در وب‌سایت اداره مهاجرت کانادا است.

ویزای استادی پرمیتهزینه (دلار کانادا)
اخذ استادی پرمیت150
هزینه انگشت‌نگاری (هر نفر)85
هزینه انگشت‌نگاری برای 2 نفر و بیشتر170

ویزای توریستی (سوپر ویزا)هزینه (دلار کانادا)
ویزای توریستی (هر نفر)100
ویزای توریستی خانوادگی500

ویزای ورک پرمیتهزینه (دلار کانادا)
اخذ ویزای ورک پرمیت (هر نفر)155
ورک پرمیت گروهی (سه نفر یا بیشتر)465
دارنده اپن ورک پرمیت100

برنامه مهاجرتی آتلانتیک، اکسپرس انتری، استانی، اسکیل ورکر کبک و روستاییهزینه (دلار کانادا)
بررسی پرونده مهاجرت + هزینه حق اقامت دائم1365
بررسی پرونده مهاجرت بدون حق اقامت دائم850
بررسی پرونده مهاجرت همسر + هزینه حق اقامت دائم همسر1365
بررسی پرونده مهاجرت همسر بدون حق اقامت دائم850
بررسی پرونده مهاجرت فرزند (1 فرزند)230

برنامه اسپانسرشیپ همسرهزینه (دلار کانادا)
بررسی پرونده اسپانسرشیپ همسر یا نامزد متقاضی + حق اقامت دائم1080
بررسی پرونده اسپانسرشیپ همسر یا نامزد متقاضی565
بررسی پرونده اسپانسرشیپ فرزند متقاضی (1 فرزند)150
بررسی پرونده اسپانسرشیپ فرزند همسر متقاضی (1 فرزند)155

اسپانسرشیپ والدین و پدربزرگ و مادربزرگهزینه (دلار کانادا)
بررسی پرونده اسپانسرشیپ والدین یا پدربزرگ/مادربزرگ + حق اقامت دائم1080
بررسی پرونده اسپانسرشیپ والدین یا پدربزرگ/مادربزرگ (بدون حق اقامت)565
بررسی پرونده اسپانسرشیپ همسر والدین یا پدربزرگ/مادربزرگ + حق اقامت دائم1085
بررسی پرونده اسپانسرشیپ همسر والدین یا پدربزرگ/مادربزرگ (بدون حق اقامت دائم)570
بررسی پرونده اسپانسرشیپ فرزند والدین یا پدربزرگ/مادربزرگ (1 فرزند)155

برنامه تجاری کبک، خوداشتغالی، استارتاپهزینه (دلار کانادا)
بررسی پرونده مهاجرت + هزینه حق اقامت دائم2140
بررسی پرونده مهاجرت1625
بررسی پرونده مهاجرت همسر + هزینه حق اقامت دائم همسر1365
بررسی پرونده مهاجرت همسر (بدون حق اقامت دائم)850
بررسی پرونده مهاجرت فرزند (1 فرزند)230

فاکتور هزینهمبلغ (دلار کانادا)
پرداخت هزینه اجازه الکترونیکی سفر (آتوریزیشن)7
حق اقامت دائم512
هزینه انگشت‌نگاری (هر نفر)85
هزینه انگشت‌نگاری برای 2 نفر یا بیشتر170
هزینه انگشت‌نگاری گروهی (3 نفر یا بیشتر)255

مدارک لازم برای مهاجرت به کانادا

با توضیح درباره تمام روش‌هایی که تابه اینجا به آن‌ها پرداختیم، واضح است که مدارک لازم برای مهاجرت به کانادا برای هر روش متفاوت است؛ اما سؤالی که همواره ذهن متقاضیان مهاجرت را به خود درگیر کرده این است: برای رفتن به کانادا چه مدارکی لازم است؟ این سؤال را باید به دو بخش تقسیم کرد: مدارک کلی و عمومی و مدارک خاص هر روش.

مدارک زیر جزو مواردی هستند که با هر روشی که بخواهید به کانادا مهاجرت کنید، باید آن‌ها را آماده کرده باشید:

  • اصل و کپی پاسپورت معتبر و مدت‌دار
  • گواهی عدم سوءپیشینه
  • اصل و کپی مدارک شخصی (شناسنامه، کارت ملی، کارت پایان خدمت یا معافیت (برای آقایان))
  • مدارک معتبر سوابق کاری و سابقه بیمه
  • نامه تمکن مالی معتبر صادره از بانک
  • مدرک معتبر و مدت‌دار زبان انگلیسی یا فرانسوی (CELPIP, IELTS, TEF, TOEFL)
  • عکس دیجیتالی
  • گواهی ازدواج (در صورت وجود)
  • نتایج معاینه پزشکی
  • مدارک تحصیلی (مانند ریزنمرات یا مدرک تحصیلی)

اگر به فکر مهاجرت به کانادا هستید، از همین حالا به دنبال آماده کردن این مدارک باشید. چراکه مدارک به این موارد ختم نمی‌شود. بسته به نوع روش مهاجرتی‌تان، احتمالاً مدارک زیر را هم احتیاج خواهید داشت:

  • نامه پذیرش دانشگاه (برای مهاجرت تحصیلی)
  • مدارک دال بر وابستگی به کشور مبدأ (برای روش‌های مهاجرت موقت)
  • دعوت‌نامه استانی کانادا (برای مهاجرت استانی)
  • نامه جاب آفر یا دعوت‌نامه شغلی (برای مهاجرت کاری)
  • مدرک داشتن حامی یا خانواده درجه یک در کانادا (برای مهاجرت از طریق اسپانسرشیپ)
  • طرح تجاری یا بیزینس‌پلن (برای روش‌های استارتاپ و کارآفرینی)

بدیهی است که بیشتر این مدارک باید ترجمه و تأیید شوند. همچنین امکان دارد که در روند مهاجرتتان، مدارک دیگری هم از شما درخواست کنند. برای مثال تکمیل یکسری فرم و ارائه رسید پرداخت هزینه‌های دولتی هم جزو همین مدارک است.

شهروندی کانادا

افرادی که بالاخره توانسته‌اند به هر روشی به کانادا مهاجرت کنند در تلاش هستند که سیتیزن شیپ کانادا را اخذ کنند تا از این طریق از مزایای بی‌شمار شهروندی کانادا بهره‌مند شوند. اخذ شهروندی در کانادا منوط به دارا بودن شرایطی است که در زیر آن‌ها را معرفی کردیم.

  • اقامت دائم کانادا
  • مدت‌زمان زندگی در کانادا (حضور فیزیکی)
  • ثبت مالیات بر درآمد
  • داشتن مهارت زبان
  • قبولی در آزمون شهروندی

متقاضیان درخواست شهروندی کانادا در صورت داشتن شرایط فوق و ارائه یک سری مدارک و طی کردن مراحل می‌توانند برای شهروندی کانادا درخواست بدهند.

حتما بخوانید:
سیتیزن شیپ کانادا

پاسپورت کانادا

پاسپورت کانادا یکی از معتبرترین پاسپورت‌های دنیا است. طبق جدیدترین رتبه‌بندی موسسه  Guide Passport Ranking Index در سال 2022  پاسپورت کانادا را در رتبه 6 قدرتمندترین پاسپورت‌های دنیا قرار داده است.

رنکینگ Guide Passport Ranking Index 2022رنکینگ Henley Passport Index 2022
68

وکیل مهاجرت به کانادا

مهاجرت یک روند زمان‌بر و پر چالش است. وجود یک وکیل یا مشاور مهاجرتی می‌تواند این روند را سریع‌تر کرده و درصد موفقیت پرونده مهاجرتی را بالاتر ببرد. احتمالاً می‌دانید موارد زیادی هستند که ممکن است باعث شوند درخواست ویزای شما رد شده یا حتی تا چندین سال برای مهاجرت به کانادا ممنوع‌الورود شوید.

انتخاب روش اشتباه، نقص مدارک، دروغ گفتن و … جزو این موارد هستند. وکیل مهاجرت به کانادا با اطلاع از جدیدترین قوانین و شرایط، شما را در این روند راهنمایی می‌کند. مشاور مهاجرتی کانادا با توجه به شرایط و مدارکتان، بهترین روش را به شما پیشنهاد داده و به شما در روند اخذ ویزا کمک می‌کند.

وکیل مهاجرت به کانادا در حال گفتگو با یک کلاینت است.

اگر می‌خواهید پرونده شما سریع‌تر به موفقیت برسد وکیل مهاجرت به کانادا می‌تواند راه حل فوق العاده‌ای باشد.

یکی از سؤال‌های مهم کاربران در زمینه مشاوره مهاجرت به کانادا این است که:

وکیل خود را از ایران انتخاب کنیم یا کانادا؟

تصمیم در این باره کاملاً برعهده خود شماست؛ اما از مهم‌ترین مزایای وکیل مهاجرتی کانادا در ایران این است که:

می‌توانید به‌راحتی با آن‌ها در تماس باشید، از روند پیگیری پرونده مطلع شوید، به‌صورت حضوری آن‌ها را ملاقات کرده و احساس راحتی و اطمینان بیشتری در روند پُراسترس و پر چالش مهاجرت داشته باشید.

یکی دیگر از مزایای انتخاب وکیل از داخل ایران این است که هر زمان که در طول پروسه پرونده مهاجرتی خود به مشکل قانونی خورده‌اید می‌توانید به راحتی این موضوع را پیگیری کنید و با شکایت از وکیل داخل ایران موضوع شکایت و نارضایتی را پیگیری کرده و خسارت وارده به خود را جبران کنید. اما در صورتی که وکیل انتخابی شما خارج از ایران باشد در صورت بروز هر مشکل قانونی به دلیل اینکه وکیل شما در خارج از ایران است تقریبا غیر ممکن است که بتوانید مشکل قانونی خود را پیگیری کنید. در واقع دست شما به جایی بند نخواهد شد.

برای مشاوره مهاجرت به کانادا توسط مشاوران پارسی کانادا کافی است فرم ارزیابی مهاجرت را پر کنید. مشاوران ما در اسرع وقت با شما تماس می‌گیرند و یا فرم مشاوره زیر را پر کنید:

مدت زمان اخذ ویزا و مهاجرت به کانادا

مدت زمان اخذ ویزا و مهاجرت به کانادا، هم به روش مهاجرتتان و هم شرایط خاص خودتان بستگی دارد. تازه اگر خوش‌شانس باشید و فرایند رسیدگی به پرونده مهاجرتی‌تان زودتر از بقیه به جریان بیافتد! بااین‌حال یکسری روش‌ها مدت زمان تقریباً مشخصی تا صدور ویزا دارند. مثلاً در روش اکسپرس انتری نیروهای کار ماهر، این زمان، شش ماه است. این درحالی است که اگر از روش اسپانسرشیپ خانواده بخواهید اقدام کنید، ممکن است تا چندین سال هم طول بکشد.

پس اگر می‌خواهید زودتر به کانادا برسید و مدت زمان اخذ ویزا مهاجرت به کانادا برایتان اهمیت دارد، باید در انتخاب نوع روش مهاجرت دقت کنید. بالاتر گفتیم که اگر مدارک لازم را زودتر آماده کنید، شاید بتوان تا حدی از مدت زمان اخذ ویزا کاست. با این توضیحات بد نیست نگاهی اجمالی به جدول مدت زمان اخذ ویزا برای روش‌های مختلف مهاجرت به کانادا داشته باشید (برگرفته از سایت اداره مهاجرت کانادا – آخرین به‌روزرسانی: 20-دسامبر-2022)

روش مهاجرت به کانادامدت زمان تقریبی
ویزای توریستی129 روز
سوپر ویزا274 روز
ویزای تحصیلی9 هفته
ویزای کاری33 هفته
برنامه مهاجرتی آتلانتیک کانادا12 ماه
برنامه تجربه کانادایی12 ماه
برنامه مهاجرتی استانی13 ماه
ویزای خوداشتغالی24 ماه
ویزای اسکیل ورکر29 ماه
ویزای اسکیل ترید62 ماه
ویزای اسکیل ورکر کبک20 ماه
ویزای استارتاپ32 ماه
ویزای اسپانسرشیپ همسر14 ماه
ویزای اسپانسرشیپ فرزند15 ماه
ویزای اسپانسرشیپ والدین و پدربزرگ و مادربزرگ38 ماه

لازم به ذکر است، این مدت زمان تقریبی است و زمان واقعی به عوامل مختلفی بستگی دارد که در ادامه چند مورد از مهم‌ترین‌ها را ذکر کرده‌ایم:

  • زمان رسیدگی به درخواست توسط اداره مهاجرت کانادا
  • برخی از شرایط شخصی مانند سابقه کار، تحصیلات، مهارت زبان، آزمایش‌های پزشکی
  • مدت زمان ارسال دعوت‌نامه، در روشی مانند اکسپرس انتری

آمار مهاجرت ایرانیان به کانادا

طبق آمار سایت cicnews، داده‌های اداره مهاجرت، پناهندگی و شهروندی کانادا (Immigration, Refugees and Citizenship Canada) نشان می‌دهد که 2022 سال بزرگی برای مهاجرت ایرانیان بوده است. از سال 2011 تا 2022 حدود 70395 ایرانی به کانادا مهاجرت کرده‌اند. طبق آمار وزارت خارجه ایران حدود 400000 ایرانی ساکن کانادا هستند که انتظار می‌رود این رقم در سال 2023 با توجه به برنامه‌های حمایتی دولت در خصوص جذب مهاجر در سال جدید افزایش یابد.

بهترین راه های مهاجرت به کانادا برای ایرانیان

برای پاسخ به این سؤال که بهترین روش مهاجرت به کانادا برای ایرانیان کدام است پاسخ قطعی و کاملی را نمی‌توان ارائه داد. هر فرد ایرانی بسته به شرایطی که ممکن است داشته باشد باید توسط مشاوران متخصص شرایط آن بررسی گردد تا در نهایت روش متناسب با شرایط فرد متقاضی ارائه گردد؛ اما به‌طورکلی روش‌های متنوع مهاجرت کاری مثل کار پس از تحصیل، ICT، اسکیل ورکر، اسکیل ترید، تجربه کانادایی و…؛ و همچنین روش‌های سرمایه‌گذاری مانند استارتاپ، سرمایه‌گذاری استانی، کارآفرینی، خرید بیزنس، ثبت شرکت، خوداشتغالی یا روش‌های مهاجرت تحصیلی به کانادا همگی جز بهترین راه‌های مهاجرت به کانادا برای ایرانیان هستند.

برای مهاجرت به کانادا از کجا شروع کنم؟

بهترین مسیر ممکن برای اینکه سریع و راحت به کانادا مهاجرت کنید موقعی مشخص می‌شود که ابتدا شرایطتان به دقت ارزیابی شود.

جالب است بدانید بیش از 92 درصد از افرادی که توسط موسسه مهاجرتی پارسی کانادا به این کشور مهاجرت کرده‌اند، با فرم ارزیابی شروع کرده‌اند.

روی لینک زیر کلیک کنید، فرم را تنها در سه دقیقه پر کنید و نفر بعدی فهرست ما برای مهاجرت به کانادا باشید:

هزینه زندگی در کانادا چقدر است؟

هزینه زندگی در کانادا بسته به شهر و استانی که در آن زندگی می‌کنید، یا گرانی و ارزانی شهری که در آن سکونت دارید و دیگر عوامل متفاوت است؛ اما به‌طورکلی ما با توجه به تحقیق از کلاینت‌هایی که تاکنون داشته‌ایم و کسب اطلاعات از منابع معتبر هزینه زندگی در کانادا را برای 1 نفر مهاجر در کانادا برای 1 ماه را برای اساسی‌ترین هزینه‌های زندگی بررسی کرده‌ایم.

اقلام (1 ماه)قیمت (دلار کانادا) – تقریبی در سال 2023
اجاره آپارتمان یک خوابه1,200 الی 1,700
انشعابات (برق – گاز – تلفن و...)100 الی 250
اینترنت60 الی 100
مواد غذایی250 الی 400
تفریح و سرگرمی (سینما، رستوران و...)50 الی 100
بنزین (1 لیتر)1.23
بیمه (درمان – اتومبیل و...)100 الی 300

اقدامات بعد از مهاجرت به کانادا

بعدازاینکه تمامی مراحل درخواست مهاجرت شما به کانادا تکمیل شد و موفق به دریافت ویزای خود شده‌اید. حال باید به اقدامات بعد از مهاجرت به کانادا فکر کنید. در اینجا قصد داریم به صورت مختصر مهم‌ترین اقدامات بعد از ورود به کانادا را بررسی نماییم.

  • ارائه مدارک مورد نیاز به مسئولین ذی‌ربط در کانادا
  • تقاضا برای شماره بیمه اجتماعی (Social Insurance Number)
  • ثبت درخواست برای healthcare
  • افتتاح حساب در بانک
  • اجاره یا خرید مسکن
  • ثبت‌نام فرزندان در مدارس
  • دریافت کارت اعتباری (Credit card)
  • شرکت در برنامه‌های دولتی برای تازه‌واردان (Newcomer)

خدمات پارسی کانادا برای مهاجرت

موسسه مهاجرتی پارسی کانادا که یکی از بهترین مؤسسات مهاجرتی معتبر در ایران است با بهره‌گیری از مشاوران و وکلای متخصص مهاجرتی در حال حاضر چند صد پرونده موفق مهاجرتی را در کارنامه خود دارد. مشاوران پارسی کانادا از بدو ورود کلاینت تا عقد قرارداد و حتی ورود به کشور مقصد تمامی مراحل و وضعیت پرونده یک کلاینت را به صورت شبانه‌روزی، پیگیری می‌کنند.

خدمات موسسه مهاجرتی پارسی کانادا برای مهاجرت شامل خدمات قبل از اخذ و ویزا و خدمات بعد از اخذ ویزا. موسسه مهاجرتی پارسی کانادا برای متقاضیان مهاجرت به کانادا خدمات زیر را ارائه می‌دهد.

  • مشاوره تخصصی و بررسی شرایط کلاینت
  • تشکیل پرونده و بررسی وضعیت درخواستی متقاضی
  • مشاوره ویژه با وکیل مهاجرتی
  • آماده کردن مدارک کلاینت
  • اخذ جاب آفر برای درخواست‌های کاری
  • اخذ پذیرش تحصیلی از مدارس یا دانشگاه‌ها
  • افتتاح حساب بانکی پیدا کردن
  • کیس‌های سرمایه گذاری
  • کمک به طراحی طرح تجاری (Business plan)
  • خدمات برای ویزاهای سرمایه‌گذاری (کارآفرینی، استارتاپ)
  • صدور ویزا
  • بررسی و رفع ریجکتی های پرونده‌ها
  • ثبت‌نام کامل اطلاعات در سایت اداره مهاجرت

سخن پایانی

سالانه ایرانیان بسیاری به کشور کانادا مهاجرت می‌کنند. این مهاجران روش‌های متنوعی را برای دریافت اقامت کانادا انتخاب می‌کنند. چه به‌عنوان یک دانشجو و چه به‌عنوان یک سرمایه‌گذار می‌توانید در کانادا زندگی کنید. خدمات دولت کانادا به تازه واردین بسیار متنوع است و در هر صورت می‌توانید از آنها بهره‌مند شوید.

در این مقاله، تمام روش‌ها و الزاماتی که دروازه ورود شما به این کشور هستند، بررسی شد. علاوه براین؛ به‌طور دقیق به شرایط مهاجرت به کانادا پرداختیم. واضح است که دانستن این نکات مهم در خصوص مهاجرت به کانادا، روند مهاجرتی شما را ساده‌تر و سریع‌تر می‌کند.

سوالات متداول

مهاجرت تحصیلی، مهاجرت کاری، مهاجرت سرمایه گذاری، از اصلی‌ترین روش‌های مهاجرت به کانادا در سال 2023 است که هر کدام از این‌ها روش‌های مربوط به خود را دارند.

مدرک زبان، تمکن مالی، آماده کردن مدارک مربوط به روش انتخابی، گواهی سلامت از عمومی‌ترین شرایط مهاجرت به کانادا در سال 2023 هستند.

هزینه مهاجرت به کانادا بسته به روش انتخابی شما متفاوت است. اما به طور کلی هزینه‌های مهاجرت به کانادا در سال2023 شامل هزینه‌های دولتی (انگشت‌نگاری، تست مدیکال کانادا، بررسی پرونده مهاجرتی و…) و هزینه‌های جانبی (شامل وکیل، ترجمه مدارک و..)

هر روش مهاجرتی برای کانادا مدارک مختص به خود را دارد اما یک سری از آنها مانند مدرک زبان، مدارک انگشت نگاری، نامه تمکن مالی، گواهی عدم سابقه کیفری در تمامی روش‌های مهاجرت به کانادا مشترک هستند.

خیر. اقامت کانادا فقط و فقط به فرزند متولد شده در خاک کانادا تعلق می‌گیرد.

اسپانسرشیپ، ازدواج از کم‌خرج‌ترین روش‌های مهاجرت به کانادا هستند که هر کدام شرایط خود را دارد. می‌توانید در مطلب ارزان‌ترین راه مهاجرت به کانادا با این روش‌ها بیشتر آشنا شوید.

آیا سوالی دارید؟

ارسال سوال