موسسه حقوقی بین المللی دادگران حق و عدالت

خدمات اخذ ویزا

ویزا (Visa) یا روادید، یک مجوز قانونی است که به دارنده آن اجازه ورود به خاک یک کشور دیگر را می‌دهد که شامل مدت زمان اقامت شما در کشور مقصد و هدف سفر می‌شود. ویزاها معمولاً یک مُهر یا برچسب هستند که در پاسپورت شما زده می‌شود.

ویزا چیست و انواع ویزا کدامند؟

تا اوایل قرن بیستم، چیزی به اسم ویزا وجود نداشت. بعد از جنگ جهانی اول (WWI)، استفاده از روادید و پاسپورت در سفرهای خارجی رایج شد. اکنون نیز برای ورود به برخی کشورها، نیاز به دریافت ویزا دارید و برای برخی دیگر، نیازی به دریافت آن نیست. همچنین برای روش‌های مختلف مهاجرتی، ویزاهای مختلفی نیاز است که در ادامه هریک را شرح می‌دهیم.

معرفی انواع ویزاها

ویزاها با‌توجه‌به هدف از صدور، مدت اقامت و دفعات ورود به کشور مقصد، انواع متفاوتی دارند. انواع ویزا شامل ویزاهای تحصیلی، کاری، سرمایه‌گذاری و توریستی می‌شود که آن‌ها را در جدول زیر آورده‌ایم:

در این جدول، انواع ویزاها را بر اساس هدف صدور، زمان صدور و دفعات ورود و خروج، نام برده‌ایم.
انواع ویزا بر اساس هدف صدورانواع ویزا بر اساس زمان صدورانواع ویزا بر اساس دفعات ورود و خروج
✔ ویزای تحصیلی
✔ ویزای کاری
✔ ویزای سرمایه گذاری
✔ ویزای توریستی
✔ ویزای تجاری
✔ ویزای ترانزیت
✔ اخذ روادید قبل از سفر
✔ اخذ روادید در بدو ورود (Visa on Arrival)
✔ ویزای یک‌بار ورود (Single-Entry Visa)
✔ ویزای دوبار ورود (Double-Entry Visa)
✔ ویزای چند بار ورود (Multiple-Entry Visa)

اخذ ویزای تحصیلی

دانشجویان و دانش‌آموزانی که می‌خواهند در دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزشی کشور دیگری ادامه تحصیل دهند، باید ویزای تحصیلی بگیرند. معمولا برای اخذ ویزای تحصیلی، باید مدارکتان را برای دانشگاه مورد نظر خود ایمیل کرده و از آن‌ها پذیرش تحصیلی بگیرید و اپلای (Apply) کنید.

در نامه پذیرش تحصیلی، مشخصات فردی، دانشگاه مربوطه، رشته، مقطع و مدت دوره آموزشی شما آمده است. با استفاده از این نامه می‌توانید به‌مدت قید شده در آن، ویزای تحصیلی کشور مورد نظر خود را دریافت کنید.

اخذ ویزای کاری

در سال‌های اخیر، مهاجرت از طریق کار، بیشترین آمار مهاجرت را به خود اختصاص داده است. در هر کشوری که بخواهید کار کنید، لازم است که برای اخذ ویزای کاری آن کشور، اقدام کنید. هر کشور باتوجه‌به نیاز خود به نیروی کار و شرایط دیگر، انواع مختلفی از ویزاهای کاری را به متقاضیان و نیروهای کار خارجی، پیشنهاد می‌کنند.

بعضی از این ویزاها دائم و بعضی موقت هستند و حتی بعضی نیاز به پیشنهاد کار یا جاب آفر (Job Offer) دارند. معمولا فاکتورهای سن، سابقه کار و تمکن مالی از مهم‌ترین معیارها برای اخذ ویزای کاری به‌حساب می‌آید.

حتما بخوانید:
جاب آفر کانادا

اخذ ویزای سرمایه‌گذاری

ویزای سرمایه‌گذاری در بسیاری از کشورها به نام ویزای طلایی (Golden Visa) شناخته می‌شود. شرایط اخذ ویزای سرمایه گذاری، معمولا نسبت به سایر روش‌ها ساده‌تر بوده و شرط اصلی آن، داشتن سرمایه و دارایی کافی است.

اخذ ویزای توریستی

ویزای توریستی معمولاً برای سفرهای تفریحی، شرکت در مراسمات، جلسات یا بازدید از دوستان و آشنایان صادر می‌شود. هر چند اخذ ویزای توریستی در بیشتر مواقع با هدف مهاجرت انجام نمی‌شود، اما بعضی از آن به‌عنوان راهی برای اخذ اقامت و مهاجرت استفاده می‌کنند. البته در بیشتر مواقع، این کار نتیجه‌بخش نخواهد بود و هزینه‌های زیادی را برای افراد به بار می‌آورد.

راهنمای اخذ ویزای کشورهای مختلف

شرایط اخذ روادید باتوجه‌به کشور مقصد و هدف از سفر یا مهاجرت متفاوت است. بهتر است قبل از هرگونه اقدام، اطلاعات کاملی درباره اخذ ویزا برای کشورهای مختلف به دست آورید.

در زیر می‌توانید اطلاعات کاملی درباره گرفتن ویزا به‌دست آورید:

شرایط گرفتن ویزا به‌چه صورت است؟

شرایط گرفتن ویزا باتوجه‌به کشور مقصد و نوع مهاجرت متفاوت است. مهم‌ترین شرط دریافت انواع ویزاها، داشتن مدرک زبان کشور مقصد و تمکن مالی است. همچنین تکمیل بودن مدارک مورد نیاز هر ویزا، برای سفارت‌ها، اهمیت زیادی دارد. عدم داشتن حتی یک مدرک، ممکن است منجر به رد درخواست (ریجکتی) شود.

بنابراین پیش از اقدامن برای هر ویزا، با دریافت چک لیست روش مورد نظر خود، تمامی شرایط الزامی و مدارک هریک را تکمیل کنید.

برای گرفتن ویزا چه مدارکی لازم است؟

برای گرفتن روادید یک سری مدارک عمومی و تخصصی نیاز دارید. مدارک تخصصی با توجه به هدف از مهاجرت یا سفر (تحصیلی، کاری و غیره) مشخص خواهد شد، در حالی که مدارک عمومی معمولا برای گرفتن اکثر ویزاها یکسان است. مدارک عمومی برای اخذ ویزا عبارت‌اند از:

  • پاسپورت معتبر و مدت دار
  • عکس پرسنلی
  • مدارک شخصی (شناسنامه، کارت ملی، سند ازدواج) یا ترجمه آن‌ها
  • گردش حساب بانکی
  • تکمیل فرم‎‌های اخذ ویزا
  • رسید پرداخت هزینه‌ها
  • داشتن مدرک زبان مورد نیاز کشور مورد نظر

گرفتن ویزا، چه مراحلی دارد؟

مراحل گرفتن ویزا نیز با‌توجه‌به نوع ویزا ممکن است متفاوت باشد. اما به‌صورت کلی، باید در ابتدا نسبت به شرایط نوع ویزای درخواستی خود اطلاعات کسب کنید و سپس آن شرایط اخذ ویزا را برای خود ایجاد کنید.

در مرحله بعد، لازم است مدارک موردنیاز سفارت را جمع‌آوری کرده و آن‌ها را به کنسولگری کشور مورد نظر خود، تحویل دهید. برخی از ویزاها نیاز به مراجعه حضوری و مصاحبه دارند و برای برخی دیگر، ارسال و بارگزاری مدارک به‌صورت آنلاین، کافی است.

  • در صورتی که سفارت کشور مدنظر شما در ایران باشد، معمولاً باید روادید خود را از سفارت تحویل بگیرید.
  • در غیر این‌صورت برای گرفتن ویزا باید به سفارت این کشور در یکی از کشورهای همسایه بروید یا این‌که ویزای خود را به‌صورت اینترنتی اخذ کنید.

همچنین می‌توانید تمام مراحل اخذ ویزا را به یک مؤسسه مهاجرتی معتبر بسپارید. تنها کاری که باید انجام دهید، عقد قرارداد با این مؤسسه‌ها و تحویل مدارکتان به آن‌هاست.

حتما بخوانید:
تفاوت ویزا و پاسپورت

خدمات اخذ ویزا در مؤسسه مهاجرتی پارسی کانادا

در این مطلب، در خصوص انواع ویزا، شرایط، مدارک و مراحل کلی آن صحبت کردیم. لازم است بدانید که معمولا پس از اقدام برای مهاجرت به خارج یا سفر به کشورهای دیگر، مراحل و شرایط اخذ Visa توسط اداره مهاجرت کشور مقصد، سفارت یا وکلای مهاجرتی به شما اطلاع داده می‌شود. مؤسسه مهاجرتی پارسی کانادا، با اطلاع از جدیدترین قوانین و شرایط مهاجرت شما را در اخذ ویزا یاری می کند. با تکمیل فرم مشاوره زیر، منتظر تماس مشاورین ما باشید.

از مشاوره تا اقامت

کنارتان هستیم. کافیست فرم مشاوره را پر کنید.

فیلد های "*" اجباری هستند

سؤالات متداول

ویزا (روادید) یک مجوز قانونی است که به دارند اجازه ورود به خاک یک کشور دیگر را می‌دهد.

ویزای کشور مقصد خود را باید در سفارت یا کنسولگری آن کشور در ایران، سفارت آن کشور در کشورهای همسایه یا به‌صورت آنلاین از طرف اداره مهاجرت آن کشور دریافت کنید.

مدت زمان صدور ویزا با توجه به کشور مقصد، نوع مهاجرت یا سفر و شرایط دیگر متفاوت است و مدت دقیق آن مشخص نیست.

برای صدور ویزا نیاز به یک سری مدارک عمومی و اختصاصی دارید. مدارک اختصاصی با توجه به هدف شما و کشور مد نظر مشخص می‌شود.

مدارک عمومی هم معمولاً شامل عکس، پاسپورت، مدارک شخصی و نامه گردش حساب بانکی است.

آیا سوالی دارید؟

ارسال سوال