خدمات اخذ ویزا
ویزا (روادید) یک مجوز قانونی است که به دارنده آن اجازه ورود به خاک یک کشور دیگر را میدهد. امروزه معمولا با هر هدفی که بخواهید به کشور دیگری سفر کنید، باید اقدام به اخذ ویزا کنید. برای مهاجرت به خارج هم باید حتما ویزا داشته باشید. این ویزا معمولاً یک مُهر است که در پاسپورت شما زده میشود.
تا اوایل قرن بیستم ویزا (Visa) وجود نداشت. بعد از جنگ جهانی اول (WWI)، استفاده از روادید و پاسپورت در سفرهای خارجی رایج شد. ویزا معمولاً شامل مدت زمان اقامت شما در کشور مقصد و هدف سفر است. انواع مختلفی از ویزاها وجود دارند که در ادامه با آنها آشنا میشوید.
انواع ویزاها
ویزاها با توجه به هدف از صدور، مدت اقامت و دفعات ورود به کشور مقصد، انواع متفاوتی دارند. در ادامه با هر کدام از آنها آشنا میشوید:
انواع ویزا بر اساس هدف صدور
- اخذ ویزای تحصیلی
- اخذ ویزای کاری
- اخذ ویزای سرمایه گذاری
- اخذ ویزای توریستی
- اخذ ویزای تجاری
- ویزای ترانزیت
انواع ویزا بر اساس زمان صدور
- اخذ روادید قبل از سفر
- اخذ روادید در بدو ورود (Visa on Arrival)
انواع ویزا بر اساس دفعات ورود و خروج
- ویزای یکبار ورود (Single-Entry Visa)
- ویزای دوبار ورود (Double-Entry Visa)
- ویزای چند بار ورود (Multiple-Entry Visa)
اخذ ویزای تحصیلی
دانشجویان و دانشآموزانی که میخواهند در دانشگاهها و موسسات آموزشی کشور دیگری ادامه تحصیل دهند، باید ویزای تحصیلی بگیرند. معمولا برای گرفتن ویزای تحصیلی باید با دانشگاه مربوطه در ارتباط باشید تا در نهایت بتوانید پذیرش تحصیلی بگیرید و اپلای (َApply) کنید.
در نامه پذیرش تحصیلی، مشخصات شما، دانشگاه مربوطه، رشته، مقطع و مدت دوره آموزشی آمده است. با استفاده از این نامه میتوانید بهمدت قید شده در نامه، ویزای تحصیلی آن کشور را بگیرید و مهاجرت کنید. برای مطالعه بیشتر در این باره، مطلب اخذ ویزای تحصیلی را مطالعه کنید.
اخذ ویزای کاری
بخش زیادی از آمار مهاجرت مربوط به روشهای کاری است. در هر کشوری که بخواهید کار کنید، باید ویزای کار بگیرید. هر کشور با توجه به نیاز خود به نیروی کار و شرایط دیگر، انواع مختلفی از ویزاهای کاری را در دسترس مهاجران قرار میدهد. بعضی از این ویزاها دائم و بعضی موقت هستند و حتی بعضی نیاز به جاب آفر دارند و برخی دیگر نه.
معمولا فاکتورهای سن، سابقه کار و تمکن مالی از مهمترین معیارها برای اخذ ویزای کاری هستند. در مطلب اخذ ویزای کاری میتوانید در این باره بیشتر بخوانید.
اخذ ویزای سرمایه گذاری
سرمایه گذاری هم بعد یکی از پرطرفدارترین روشهای اخذ ویزا و مهاجرت به کشوری دیگر است. ویزای سرمایه گذاری در بسیاری از کشورها به نام ویزای طلایی (Golden Visa) شناخته میشود. شرایط اخذ این ویزا معمولا نسبت به سایر روشها سادهتر بوده و شرط اصلی آن داشتن سرمایه و دارایی کافی است.
تمکن مالی، خرید ملک، راه اندازی کسب و کار و خرید بیزینس از متداولترین روشهای سرمایهگذاری در خارج هستند. در مطلب اخذ ویزای سرمایه گذاری میتوانید در این باره بیشتر مطالعه کنید.
اخذ ویزای توریستی
ویزای توریستی یک نوع ویزا است که معمولاً برای سفرهای تفریحی، شرکت در مراسمات یا جلسات یا بازدید از دوستان و آشنایان صادر میشود. هر چند این ویزا با هدف مهاجرت صادر نمیشود، اما بعضی از آن بهعنوان راهی برای اخذ اقامت و مهاجرت استفاده میکنند که البته خطرات خود را دارد.
ویزای توریستی هم انواع مختلفی دارد که میتوانید انواع آن را بههمراه اطلاعات دیگر در مطلب اخذ ویزای توریستی مطالعه کنید.
راهنمای اخذ ویزا
شرایط اخذ روادید با توجه به کشور مقصد و هدف از سفر یا مهاجرت متفاوت است. بهتر است قبل از هرگونه اقدام، اطلاعات کاملی درباره اخذ ویزا برای کشورهای مختلف به دست آورید.
در زیر میتوانید اطلاعات کاملی درباره گرفتن ویزا بهدست آورید:
- راهنمای اخذ ویزای کانادا
- راهنمای اخذ ویزای استرالیا
- راهنمای اخذ ویزای امارات
- راهنمای اخذ ویزای عمان
- راهنمای اخذ ویزای قطر
- راهنمای اخذ ویزای دانمارک
- راهنمای اخذ ویزای اسپانیا
- راهنمای اخذ ویزای پرتغال
- راهنمای اخذ ویزای یونان
- راهنمای اخذ ویزای آلمان
- راهنمای اخذ ویزای فرانسه
شرایط و مراحل اخذ ویزا
مراحل و شرایط دریافت ویزا با توجه به کشور مقصد و نوع مهاجرت متفاوت است. در صورتی که سفارت کشور مدنظر شما در ایران باشد، معمولاً باید روادید خود را از سفارت تحویل بگیرید.
در غیر اینصورت برای گرفتن ویزا باید به سفارت این کشور در یکی از کشورهای همسایه بروید یا اینکه ویزای خود را بهصورت اینترنتی اخذ کنید.
معمولا پس از اقدام برای مهاجرت یا سفر، مراحل و شرایط اخذ Visa توسط اداره مهاجرت کشور مقصد، سفارت یا وکلای مهاجرتی به شما اطلاع داده میشود. موسسه مهاجرتی پارسی کانادا با اطلاع از جدیدترین قوانین و شرایط مهاجرت شما را در اخذ ویزا یاری می کند.
مدارک لازم برای گرفتن ویزا
برای گرفتن روادید یک سری مدارک عمومی و تخصصی نیاز دارید. مدارک تخصصی با توجه به هدف از مهاجرت یا سفر (تحصیلی، کاری و …) مشخص خواهد شد، در حالی که مدارک عمومی معمولا برای گرفتن اکثر ویزاها یکسان است.
- پاسپورت معتبر و مدت دار
- عکس پرسنلی
- مدارک شخصی (شناسنامه، کارت ملی، سند ازدواج) یا ترجمه آنها
- گردش حساب بانکی
- تکمیل فرمهای اخذ ویزا
- رسید پرداخت هزینهها
سوالات متداول:
برای صدور ویزا نیاز به یک سری مدارک عمومی و اختصاصی دارید. مدارک اختصاصی با توجه به هدف شما و کشور مد نظر مشخص میشود.
مدارک عمومی هم معمولاً شامل عکس، پاسپورت، مدارک شخصی و نامه گردش حساب بانکی است.