موسسه حقوقی بین المللی دادگران حق و عدالت

ویزای IMP کانادا

IMP مخفف عبارت International Mobility Program به معنای برنامه انتقال بین‌المللی است که تحت عنوان برنامه IMP کانادا هم شناخته می‌شود. IMP نه ویزا است نه یک برنامه مهاجرت به کانادا، بلکه یک قرارداد بین‌المللی است که کشور کانادا با سایر کشورها امضا کرده است. اما از آنجایی که با نام ویزا درمیان ایرانیان شناخته می‌شود، ما نیز در این مطلب از آن تحت “ویزای IMP کانادا” نام خواهیم برد!

این مطلب راهنمای کامل ویزای کار IMP کانادا است که در آن صفر تا صد این برنامۀ مهاجرتی را بررسی می‌کنیم. اگر به هر دلیلی فرصت مطالعۀ این مقاله را ندارید و در صورتی که فقط نیاز به مشاوره دارید، فرم ارزیابی مهاجرت را پُر کنید تا با یک مشاورۀ دقیق راهنمایی‌تان کنیم.

از مشاوره تا اقامت

کنارتان هستیم. کافیست فرم مشاوره را پر کنید.

ویزای IMP کانادا چیست؟

ویزای IMP کانادا، یکی از روش‌های مهاجرتی به این کشور است که اگر در آن بتوانید ثابت کنید مهاجرت و کارکردن شما در کانادا منفعت عمدۀ اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی برای این کشور دارد، بدون نیاز به گرفتن LMIA و گذراندن پروسه‌های طولانی و طاقت‌فرسا، به‌راحتی ورک‌پرمیت می‌گیرید و به کانادا مهاجرت می‌کنید.

در حالت کُلی، دو نوع مهاجرت کاری به کانادا وجود دارد:

  • نیروی کار موقت خارجی (TFWP)
  • آی‌اِم‌پی (IMP)

مهاجرت با برنامه IMP کانادا

نوع اول نیاز به گرفتن LMIA دارد و نوع دوم ندارد. هر روشی که برای آن باید مجوز LMIA گرفته شود زیرمجموعۀ برنامۀ نیروی کار موقت خارجی (TFWP) است و هر روشی که نیاز به این مجوز نداشته باشد، زیرمجموعۀ برنامۀ IMP است.

در نتیجه، خیلی از مراحل و پیچیدگی‌های مهاجرت کاری به کانادا در این روش حذف شده‌اند و با برنامۀ IMP، سریع‌تر و راحت‎‌تر مهاجرت می‌کنید.

در حالت عادی، یک کارفرمای کانادایی برای استخدام یک نیروی کار خارجی باید یک مجوز بگیرد تا نشان دهد نیروی کار مناسب خود را در داخل کانادا پیدا نکرده است و باید دست به دامان متخصصان خارجی شود. این تاییدیه همان مجوز LMIA است.

برنامه‌های مهاجرتی ویزای کار IMP کانادا

این ویزا، شش برنامۀ مهاجرتی دارد؛ که همۀ آن‌ها شامل ایرانی‌ها و آن‌هایی که می‌خواهند در کانادا کسب‌وکاری راه‌اندازی کنند و کار کنند، نمی‌شود. قبل از هرچیز، این شش برنامه را به‌شکل خلاصه معرفی می‌کنیم:

دانشجویانی که در کانادا تحصیل کرده‌اند، بعد از فارغ‌التحصیلی می‌توانند با استفاده از این برنامه و از طریق PGWP کانادا به‌مدت 3 سال در این کشور بمانند و کار کنند. بعد هم می‌توانند با استفاده از این سابقه‌کار برای گرفتن اقامت دائم درخواست دهند.

کانادا با بعضی کشورها قرارداد تجاری امضا کرده است و شهروندان این کشورها و افرادی که شرایط لازم را داشته باشند، می‌توانند طبق این قراردادها، ویزای کار IMP بگیرند و به کانادا مهاجرت کنند؛ که البته ایران شامل این قراردادها نیست. مهم‌ترین توافق‌نامه‌ها را در زیر می‌بینید:

  • توافق‌نامۀ تجارت آزاد آمریکای شمالی یا به‌اختصار NAFTA (بین آمریکا، کانادا و مکزیک)
  • توافق‌نامۀ تجارت آزاد (FTA) با کشورهای شیلی، پِرو، کلمبیا و کرۀ جنوبی
  • توافق‌نامۀ تجارت آزاد با اتحادیۀ اروپا (CETA)
  • توافق‌نامۀ GATS با کشورهای عضو تجارت جهانی.

افرادی که در کانادا هستند و برای اقامت دائم کانادا درخواست داده‌اند، تا موقعی که اقامت دائم بگیرند، می‌توانند با مجوز کار بریجینگ، در این کشور کار کنند.

در این روش، جوانان بین سن‌های 35-18سال، از طریق چند برنامه و معمولاً با قرعه‌کشی می‌توانند یک ورک‌پرمیت 2 ساله بگیرند و در کانادا کار کنند یا در دوره‌های کارآموزی شرکت کنند.

اگر می‌خواهید کسب‌وکارتان را به کانادا گسترش دهید، خودتان یا کارمندان شما که در موقعیت‌های مدیریتی یا تخصصی کار می‌کنند، می‌توانید از روش ICT کانادا به این کشور مهاجرت و در شعبۀ کانادایی شرکتتان کار کنید.

افرادی که بتوانند ثابت‌ کنند مهاجرت و کارکردن آن‌ها در کانادا، منفعت اقتصادی، فرهنگی و اجتماعیِ خوبی برای این کشور دارد، می‌توانند از روش مهاجرت IMP کانادا استفاده کنند.
سَروکارِ ما بیشتر با همین روش است. این که این منفعت عمده شامل چه چیزهایی می‌شود و چه کسانی می‌توانند از این روش مهاجرت کنند و اطلاعات مرتبط دیگر را در ادامه بررسی می‌کنیم.

همان‌طور که گفتیم، استفاده از همۀ این برنامه‌ها برای ایرانی‌ها ممکن نیست. در حالت کُلی، ویزای IMP کانادا یک ویزای کاری است که با آن می‌توانید از کانادا جاب‌آفر بگیرید، مهاجرت کنید و در این کشور کار کنید؛ اما دو مورد از این برنامه‌ها امکان راه‌اندازی کسب‌وکار در کانادا، انتقال کسب‌وکارتان به این کشور و مدیریت آن را هم به شما می‌دهند.

  • برنامۀ ICT (ورک‌پرمیت C12)
  • برنامۀ کارآفرینی و خوداشتغالیِ منفعت عمده (ورک‌پرمیت C11)

ICT یک روش جذاب برای انتقال کسب‌وکار به کانادا و کارکردن در شعبۀ کانادایی شرکتتان است. اطلاعات کامل آن را هم در مطلب ICT کانادا توضیح داده‌ایم. اما در این مطلب صرفاً می‌خواهیم راه‌اندازی بیزنس در کانادا با استفاده از برنامۀ دوم، یعنی کارآفرینی از طریق منفعت عمده را بررسی کنیم.

در این حالت، شما به‌عنوان یک کارآفرین و فرد خوداشتغال می‌توانید ورک‌پرمیت C11 بگیرید، استارتِ بیزنس خودتان را در کانادا بزنید و اقامت دائم این کشور را هم بگیرید. پس از این به بعد هرجا صحبت از IMP شد، منظورمان کارآفرینی و خوداشتغالی در کانادا از طریق روشِ منفعت عمده و از طریق برنامۀ آی‌اِم‌پی است.

با این سوال شروع می‌کنیم که اصلاً «منفعت عمده» چیست و چگونه باید نشان دهم من و کارم منفعت عمده‌ای برای کانادا داریم؟

مزایای شرکت در برنامه IMP کانادا

مهم‌ترین معیارهای منفعت عُمدۀ اقتصادی:

  • کسب‌وکار شما چقدر پتانسیل این را دارد که به کانادا منفعت اقتصادی برساند؟ (ایجاد شغل برای کانادایی‌ها، بهبود اقتصاد محلی، ارائه محصولات و خدمات متمایز و صادرات)
  • کسب‌وکار شما چقدر پتانسیل توسعۀ دانش دارد؟ (ایده‌پردازی و تولید فناوری‌های جدید، خدمات و محصولات نوآورانه و کمک به ارتقای دانش فنی در حوزۀ خودتان)
  • خودِ شما چه‌قدر توانایی راه‌اندازی و مدیریت این بیزنس را دارید؟ (سوابق تحصیلی، سوابق کاری، توانایی‌ها و مهارت‌ها، گواهینامه‌ها، جوایز، افتخارات و به‌طورکُلی، رزومۀ شما)
  • آیا بیزنس‌پِلَن (طرح تجاری) نوشته‌اید؟ بیزنس‌پلن شما چه‌قدر خلاقانه و قوی است و آیا توانایی رقابت در بازار کار، رشد و رساندن منفعت اقتصادی به کانادا را دارد؟

پس به‌طور خلاصه:

برنامه IMP کانادا مناسب چه افرادی است؟

اگر صاحب یک شرکت هستید، پروانه‌های تجاری دارید، جزو مدیران ارشد هستید یا حتی در بخش‌های صنعتی و تولیدی فعالیت مدیریتی می‌کنید و می‌خواهید در کانادا کسب‌وکار جدیدی راه‌اندازی کنید یا یک بیزنس آماده را تحویل بگیرید، برنامه IMP کانادا برای شما مناسب است.

برنامه IMP کانادا مناسب چه افرادی نیست؟

  • درصورتی که حین ارائه در درخواست برای ورک پرمیت در کبک حضور داشته باشید.
  • در صورتی که اداره مهاجرت، پناهندگان و شهروندی کانادا (IRCC) از قبل درخواست اقامت دائم شما را در برنامه‌های اقتصادی کبک ریجکت کرده باشد.
  • در صورتی که بدو ورود این درخواست را بدهید.

شرایط ویزای IMP کانادا

مهم‌ترین شرایط را به‌طور خلاصه در جدول زیر آورده‌ایم:

شرایط ویزای کار IMP کانادا
سنبین 25 تا 60 سال
مدرک تحصیلیحداقل لیسانس
سابقه‌کاراز نوع مدیریتی یا تخصصی و حداقل 1 سال در 3 سال گذشته
مدرک زبانالزامی نیست
سهم مشارکت متقاضی اصلیحداقل 50 درصد

بعضی شرایط که نیاز به توضیح اضافه دارند را در ادامه توضیح می‌دهیم:

داشتن سوابق تحصیلی مرتبط و مناسب، از شرط‌های اصلی گرفتن ورک‌پرمیت و ویزاست. هرچند با داشتن فوق‌دیپلم و در صورتی که در بقیۀ بخش‌ها رزومه‌تان قوی باشد، شاید بتوان اقدام کرد؛ ولی در حالت کُلی، بهتر است حداقل لیسانس داشته باشید.

هرچه مدرک تحصیلی بالاتری داشته باشید، رزومۀ شما برای آن‌ها قوی‌تر است و رزومۀ قوی هم یکی از موارد مهم در تایید شما.

شما باید حداقل 1 سال در 3 سال گذشته در یک شرکت در سِمَت‌های مدیریتی مانند مدیرعامل، مدیر اجرایی، مدیر میانی و … یا در یک سِمَت تخصصی و با دانش خاص کار کرده باشید. احتمالاً خودتان بدانید که باید مدارک و اسناد معتبر و کافی برای این مورد ارائه دهید.

مدرک زبان الزامی نیست؛ اما داشتن آن شانس گرفتن ویزا را بالا می‌برد و آفیسر خیلی راحت‌تر در مورد پرونده و شایستگی شما تصمیم می‌گیرد.

داشتن یک مدرک زبان آیلتس در حد نمرۀ 5.5 یا مدرک زبان فرانسه در حد NCLC 6 می‌تواند خیال شما از بابت دانش زبان راحت کند.

برای گرفتن ویزای کار IMP کانادا، باید حداقل 50 درصد از کسب‌وکاری که می‌خواهید در این کشور راه‌اندازی کنید را در اختیار داشته باشید.

اگر سهمی کم‌تر از 50 درصد در دستتان باشد، برای کارکردن در آن شرکت درخواست داده‌اید نه اداره‌کردن آن و ادارۀ مهاجرت هم دیگر شما را به چشم یک کارآفرین یا فرد خوداشتغال نمی‌بیند و مجبور می‌شوید که LMIA بگیرید و از مسیر نیروی کار موقت خارجی (TFWP) مهاجرت کنید.

اگر چند نفر هستید و می‌خواهید به‌شکل گروهی یک شرکت راه‌اندازی کنید؛ فقط یک نفر می‌تواند ورک‌پرمیت C11 بگیرد و بقیۀ افراد به‌عنوان نیروی کار این شرکت هستند؛ مگر در شرایط ویژه و آن هم با موافقت ادارۀ مهاجرت.

هزینۀ ویزای IMP کانادا

تعیین میزان دقیق هزینه‌ها سخت است و معیارهای مختلفی در آن دخیل هستند. به‌طور کُلی هزینه‌ها را می‌توان به دو بخش تقسیم‌بندی کرد؛ هزینه‌های دولتیِ گرفتن ویزا و هزینه‌های تمکن مالی.

هزینه‎‌های دولتیِ گرفتن ویزا:

هزینۀ ویزای کار IMP کانادا* 
ورک‌پرمیت (برای هر نفر)155 دلار
صدور جاب‌آفر230 دلار
انگشت‌نگاری85 دلار
مجوز اقامت موقت200 دلار
ویزای تحصیلی (برای فرزندان)150 دلار برای هر نفر
ترجمۀ مدارک، گرفتن بلیط هواپیما و هزینه‌های متفرقهمتفاوت است

*دلار کانادا

هزینۀ تمکن مالی:

تمکن مالیِ 1سالۀ برنامۀ IMP
1 نفر26,620 دلار*
2 نفر33,140 دلار
3 نفر40,742 دلار
4 نفر49,466 دلار
هر نفر که اضافه شود7,172 دلار

* دلار کانادا

  1. تمکن مالی برای گرفتن ویزا و متقاعدکردن آفیسر دربارۀ داشتن منابع مالی کافی برای خرج‌ومخارج زندگی در کانادا ضروری است.
  2. تمکن مالی را می‌توانید در قالب نامۀ بانکی یا حساب‌های ارزی نشان دهید.
  3. عددهایی که برای تمکن مالی نوشته‌ایم بر اساس عدد لایکو (LICO) و برحسب 1سال نوشته شده‌اند. آفیسر ممکن است لایکوی 1ساله یا 6ماهه (نصف عددهای داخل جدول) را از شما بخواهد.

برای تعیین میزان دقیق هزینه‌ها، پیشنهاد می‌کنیم با وکیل مهاجرت به کانادا مشورت کنید.

مسیری که باید بپیمایید:

از تصمیم برای گرفتن این ویزا تا گرفتن اقامت دائم کانادا، همۀ مراحل در این موارد خلاصه می‌شوند:

  1. راه‌اندازی یک کسب‌وکار یا خرید یک بیزنس آماده
  2. ثبت شرکت، گرفتن مجوزات و شروع به کار
  3. تهیۀ یک بیزنس‌پلن قوی (طرح تجاری)
  4. گرفتن ورک‌پرمیت، ویزا و مهاجرت به کانادا
  5. شروعِ کار در کانادا با ویزای 1ساله و قابل‌تمدید
  6. درخواست برای گرفتن اقامت دائم بعد از سال اول

در ادامه همۀ مراحل را توضیح می‌دهیم که بفهمید در هر مرحله باید چه کارهایی بکنید.

قدم اول: راه‌اندازی یا خرید یک کسب‌وکار

خرید یک بیزنس به همه توصیه نمی‌شود و شرایط خاص خودش را هم دارد. بهتر است یک شرکت جدید در کانادا راه‌اندازی کنید. اگر از قبل و در ایران شرکت داشته باشید که چه بهتر؛ شرکت کانادایی را هم می‌توانید به‌عنوان یک شعبۀ جدید از شرکت‌تان (Branch)، یک زیرمجموعۀ آن (Subsidiary) یا حتی یک شرکت وابسته به آن (Affiliate) ثبت کنید.

بهترین روش و مناسب‌ترین انتخاب با توجه به شرایط و رزومه شما مشخص خواهد شد.

قدم دوم: ثبت شرکت و گرفتن مجوزها

در این مرحله، وکیل تجاری با توجه به تجربه و تخصصی که دارد، کارهای ثبت شرکت، گرفتن مجوزها، ثبت آدرس مجازی یا واقعی برای شرکت و به‌طورکُلی کاغذبازی‌ها و روال اداری آن را برای شما انجام می‌دهد.

در این مرحله، کسب‌وکار شما می‌تواند شروع به کار کند. حالا ما در کانادا یک کسب‌وکاری داریم که نیاز به مدیر و نیرو دارد. شما می‌توانید به‌عنوان مدیر یا نیروی متخصص برای کار در این کسب‌وکار به کانادا مهاجرت کنید یا اینکه این شرکت برای شما جاب‌آفر صادر کند و شما با گرفتن آن به این کشور بروید. اما قبل از آن باید مرحلۀ بعدی را پشت سر بگذارید!

بیزینس پلن برای imp کانادا

قدم سوم: نوشتن یک بیزنس‌پلن قوی

واقعیت را بگوییم؛ تهیه و ارائۀ بیزنس‌پلن، مهم‌ترین مرحله در روش IMP کانادا است و مستقیماً در نظر آفیسر و ادارۀ مهاجرت کانادا برای تایید یا ریجکت‌کردن شما تاثیر دارد.

این بیزنس‌پلن از چند فیلتر رد می‌شود و افراد متخصص هم روی آن نظر می‌دهند. پس فکر دور‌زدن این مرحله را از سرتان بیرون کنید. در طرح تجاری به این موارد خیلی دقت کنید:

  • مدل کسب‌وکار (Business Model) شفافی داشته باشید.
  • استراتژی‌های کسب‌وکارتان و اهداف بلندمدت و کوتاه‌مدت آن مشخص باشد.
  • برنامه‌های توسعۀ شرکت، ارائه خدمات و محصولات جدید مشخص باشد.
  • برنامه‌های جذب و استخدام نیرو خصوصاً استخدام کانادایی‌ها را تعیین کرده باشید.

البته این بایدها و نبایدها به همین چند مورد ختم نمی‌شوند. تهیۀ این طرح تجاری نیازمند شناخت کامل حوزۀ فعالیتی شما، بازار تجاری کانادا، وضعیت رقبا، قوانین ادارۀ مهاجرت و داشتن دانش تخصصی است. شاید در ظاهر مرحلۀ سختی باشد؛ اما با داشتن یک راهنما، این مرحله را هم به‌راحتی پشت سر می‌گذارید.

پارسی کانادا، شما را در مسیر تهیۀ یک طرح تجاری حرفه‌ای همراهی می‌کند. اگر نیاز به مشاوره دارید، فرم مشاوره زیر را پُر کنید تا با شما تماس بگیریم.

از مشاوره تا اقامت

کنارتان هستیم. کافیست فرم مشاوره را پر کنید.

قدم چهارم و پنجم: گرفتن ورک‌پرمیت، ویزا و مهاجرت

در این مرحله شما به‌عنوان یک فرد خوداشتغال برای ورک‌پرمیت C11 درخواست می‌دهید. بعد از صدور ورک‌پرمیت کانادا، یک ویزای 1ساله به شما داده می‌شود و در کانادا مشغول به کار و زندگی می‌شوید. نگران نباشید! این ویزا قابل تمدید است و امکان گرفتن اقامت دائم هم با آن وجود دارد.

اجازۀ کار دارد و می‌تواند ورک‌پرمیت باز (Open Work Permit) بگیرد و برای هر کارفرمایی که خواست در کانادا کار کند.

اگر زیر 18سال هستند، می‌توانند ویزای تحصیلی بگیرند. اگر هم بین 22-18سال هستند، باید ویزای توریستی بگیرند که با گرفتن یک پذیرش از دانشگاه‌ها و مدارس یا گرفتن یک جاب‌آفر می‌توان آن را به ویزای تحصیلی یا کاری تبدیل کرد.

قدم ششم: گرفتن اقامت دائم

بعد از 1سال کارکردن در کانادا، در صورتی که همچنان کسب‌وکار شما موفق باشد، می‌توانید از طریق برنامۀ اکسپرس انتری یا برنامه‌های مهاجرت استانی کانادا برای اقامت دائم درخواست دهید.

البته دو گروه می‌توانند از همان اول نشان دهند که از این روش می‌خواهند اقامت دائم بگیرید، که البته مسیر آن‌ها هم متفاوت می‌شود.

اگر از یکی از استان‌های کانادا دعوتنامۀ استانی داشته باشید و از یکی از شرکت‌های این استان‌ها جاب‌آفر داشته باشید یا در آن‌ها استخدام شده باشید، می‌توانید ورک‌پرمیت T13 بگیرید و از طریق IMP کانادا به این کشور مهاجرت کنید.

همچنین اگر آن استان تشخیص دهد که شما واجد شرایط گرفتن دعوتنامه هستید، ممکن است از شما بخواهد شرکتتان را در آن استان راه‌اندازی کنید تا قبل از صدور اقامت دائم، نحوۀ فعالیت شما را بسنجد.

استان کِبِک (Quebec) همیشه با بقیۀ استان‌ها و دولت مرکزی کانادا ساز مخالف می‌زند و قوانین خاص خودش را دارد! اگر می‌خواهید در این استان کار کنید یا کسب‌وکارتان را در آن راه‌اندازی کنید، کلاً همۀ این شرایط و مواردی که توضیح دادیم را باید بگذارید کنار و شرایط خاص این استان را داشته باشید؛ که گرفتن گواهی پذیرش کبک (CSQ) یکی از آن‌هاست.

البته هیچ تضمینی هم نیست که با این دو روش از همان اول به شما اقامت دائم داده شود؛ فقط مسیرتان عوض می‌شود که حتی ممکن است پیچیده‌تر از مسیر فعلی باشد!

بینِ این همه روش چرا IMP؟

راه‌های مختلفی برای ثبت بیزنس و شروع کار در کانادا وجود دارد، اما روش IMP، همان‌طور که گفتیم، یک میان‌بُر است و با توجه به این که به LMIA نیاز ندارد، مسیر ساده‌تری در پیش دارید.

  • کُل پروسۀ بررسی پرونده، صدور ویزا و مهاجرت کوتاه‌مدت است
  • مدرک زبان نمی‌خواهد (ولی داشتن آن شانس ویزا را بالا می‌برد)
  • افراد از رنج‌های سنی‌ مختلف می‌توانند برای آن اقدام کنند
  • در مقایسه با بقیۀ روش‌های بیزنسی، هزینۀ آن مناسب‌تر است
  • می‌توانید همسر و فرزندانتان را با خودتان همراه کنید
  • در هر استان و شهری که خواستید، می‌توانید شرکت بزنید و زندگی کنید
  • در صورت کارکردن به‌صورت هدفمند و کم‌نقص، شرایط اقتصادی و فضای تجاری برای رشد و سوددهی شرکت شما فراهم است.

  • راضی‌کردن آفیسر برای تایید صدور ویزا در این روش ساده نیست. در نتیجه باید هر چیزی که در چَنته دارید را رو کنید؛ مانند یک بیزنس‌پلن خلاقانه، رزومۀ قوی و همۀ مدارک لازم.
  • ثبت شرکت، راه‌اندازی بیزینس یا انتقال آن، نیازمندِ طی‌کردن مراحل قانونی و گرفتن مجوزات است و ریزه‌کاری‌های زیادی دارد که رسیدگی به آن‌ها از ایران سخت است.
  • مرتبط‌بودنِ کسب‌وکار جدید به رزومۀ کاری و تحصیلی شما خیلی مهم است؛ در نتیجه شانس اینکه در خیلی از حوزه‌ها بتوانید بیزنسی را راه‌بیندازید و از طریق آن ورک‌پرمیت و ویزا بگیرید، کم است.
  • صفِ ایجاد یک کسب‌وکار در کانادا، شلوغ و بازار آن هم اشباع است. اینکه چه بیزنسی، با چه هدفی و با چه ایده‌ای می‌خواهید راه‌اندازی کنید خیلی مهم‌ است و باید با بازارِ تجاری کانادا و نیازهای روزِ آن آشنا باشید.

البته این مشکلات با داشتن یک وکیل یا مشاور حرفه‌ای، حل خواهد شد. وکیل تجاری و وکیل مهاجرتی با بررسی پروندۀ شما، بهترین گزینه‌ها را دراختیارتان می‌گذارد، به شما در تقویت رزومه و نوشتن و تهیۀ یک بیزنس‌پلن حرفه‌ای کمک می‌کند، تمام کارهای اداری راه‌اندازی شرکت را انجام می‌دهد و درنهایت هم برای شما ویزا را می‌گیرد.

چه مدارکی باید داشته باشم؟

همان‌طور که بالاتر خواندید، IMP کانادا برنامه‌های مختلفی دارد؛ در نتیجه هر کدام از این برنامه‌ها مدارک خاص خودشان را دارند. مدارکی که در ادامه معرفی کرده‌ایم، صرفاً مربوط به گرفتن ورک‌پرمیت C11، یعنی همان ویزای IMP کانادا از طریق راه‌اندازی بیزنس است.

  • اصل و اسکن همۀ صفحات پاسپورت (با حداقل 2 سال اعتبار)
  • ترجمۀ کارت ملی و همۀ صفحات شناسنامه
  • ترجمۀ و اسکن کارت پایان‌خدمت (برای آقایان)
  • ترجمۀ سند ازدواج
  • ترجمۀ مدارک شناسایی اعضای خانواده
  • ترجمۀ سوءپیشنه
  • دو قطعه عکس استاندارد
  • اصل جاب‌آفر و کد رهگیری Offer of Employement که از طرف بیزنس جدید در کانادا صادر شده است

  • بیزنس‌پلن (طرح تجاری)
  • اصل و ترجمۀ جواز کسب / اساسنامۀ شرکت
  • اصل و ترجمۀ مدارک تحصیلی
  • اصل و ترجمۀ گواهینامه‌ها و مدرک‌های آموزشی-تخصصی
  • CV و رزومه
  • ترجمۀ مدارک سوابق شغلی و سابقه‌بیمه
  • مدارک تمکن مالی (در قالب نامۀ بانک)
  • مدارک تای (Tie): هر مدرکی که نشان دهد بعد از تمام‌شدن مدت ویزا به ایران برمی‌گردید. (جزئیات بیشتر در صفحه تای چیست؟)
  • سایر مدارک مربوط به شرکت‌تان در ایران که در روند بررسی پرونده مشخص خواهد شد

این نکته را فراموش نکنید که چک‌لیست مدارک (چه برای راه‌اندازی بیزنس در کشور کانادا و چه گرفتن ورک‌پرمیت و ویزا) با توجه به شرایط شما، نوع شغل، نوع شرکت و معیارهای مختلف دیگر ممکن است متفاوت باشد. ما فقط مهم‌ترین مدارک را لیست کردیم.

مدت زمان برنامه imp کانادا

مهاجرت از طریق برنامۀ IMP کانادا چقدر طول می‌کشد؟

اگر شغل شما در ناک 0 یا A باشد و از آن‌جایی که این روش نیازی به صدور LMIA ندارد، ادارۀ مهاجرت پروندۀ شما و همراهانتان را از مسیر Global Skills Strategy یا GSS و فقط در 2 هفته بررسی می‌کند!

البته خودِ این مسیر نیازمند طی‌کردن همۀ مراحل پیش‌نیاز و تمکیل‌بودن مدارک است. مهم‌ترین مراحل وقت‌گیر این موارد هستند:

  • صدور ورک‌پرمیت برای ایرانیان: 6-5 ماه (ممکن است از سمتِ ادارۀ مهاجرت کم یا زیاد شود. آخرین آپدیت: نوامبر 2022)
  • تکمیل مدارک، انگشت‌نگاری و انجام مراحل قانونی راه‌اندازی شرکت: 3-1 ماه

نظر ما را بخواهید؛ روی 1 سال حساب کنید. هرچند این مدت، برای مهاجرت کاری آن هم به کانادا با این صف‌های شلوغ مدت‌زمان خیلی مناسبی است.

همۀ مشاغل موجود در بازار کار کانادا در یک بانک شغلی تحت عنوان طبقه‌بندی ملی مشاغل (National Occupational Classification) یا به‌اختصار NOC منتشر می‌شوند. این شغل‌ها بر اساس وظایف کاری، ماهیت کار و اهدافی مانند مهاجرت و … در پنج دسته‌بندی 0، A، B، C و D تقسیم‌بندی می‌شوند.

طبقه‌بندی مشاغل کانادا (NOC)نوع شغلمثال
TEER 0مشاغل حوزه مدیریت
مدیران تبلیغات
بازاریابی
روابط عمومی
مدیران مالی
TEER 1مشاغلی که نیاز به مدرک دانشگاهی دارند.مشاوران مالی
مهندسین نرم‌افزار
TEER 2مشاغلی که به دیپلم و گذراندن حداقل 2 سال کارآموزی نیاز دارند.تکنسین شبکه‌های کامپیوتری و وب
تکنسین‌های آزمایشگاه‌های پزشکی
TEER 3مشاغلی که به دیپلم، گذراندن حداکثر 2 سال کارآموزی و بیش از 6 ماه آموزش در حین کار نیاز دارند.نانواها
دستیاران دندانپزشکی
دستیاران آزمایشگاه دندانپزشکی
TEER 4مشاغلی که به دیپلم دبیرستان و چند هفته آموزش در حین کار نیاز دارند.پرستار کودک در خانه
خرده‌فروشان
TEER 5مشاغلی که به تحصیلات رسمی احتیاج ندارند.نیروهای کار محوطه سازی، تعمیر و نگهداری زمین
نیروهای کار محوطه سازی، تعمیر و نگهداری زمین

هر کدام از مشاغل لیست ناک، یک کد اختصاصی 4 رقمی دارد که هر کدام از این رقم ها معرف یک حوزه یا نوع کار است. برای گرفتن ورک‌پرمیت و مهاجرت، باید مطمئن شوید که پیشنهاد شغلی مدنظر در گروه شغلی موردتأیید باشد.

اطلاعات کامل‌تر و بانک شغلی ناک را می‌توانید در وب‌سایت ادارۀ مهاجرت کانادا مطالعه کنید.

خدمات پارسی کانادا در روش IMP کانادا چیست؟

پارسی کانادا، با توجه به سابقۀ طولانی در مشاوره و وکالتِ لاین‌های کاری و بیزنسی، شما را در مسیر گرفتن ویزای IMP کانادا و شروع کار و زندگی در این کشور همراهی می‌کند. در تمامی مراحل زیر درکنار شماییم:

  • بررسی پرونده و شناسایی بهترین مدل کسب‌وکار
  • به‌کارگیری بهترین وکلای تجاری در کانادا برای ثبت بیزنس و گرفتن همۀ مجوزات
  • کمک به تهیۀ یک بیزنس‌پلن حرفه‌ای و برنامه‌های عملیاتی شرکت شما
  • راه‌اندازی و ثبت وب‌سایت شرکت شما
  • کمک به عملیاتی‌کردن شرکت شما و استخدام نیرو
  • گرفتن ورک‌پرمیت و ویزای کار برای شما

فرم مشاوره زیر را پرکنید تا در اسرع وقت با شما تماس بگیریم:

از مشاوره تا اقامت

کنارتان هستیم. کافیست فرم مشاوره را پر کنید.

سخن پایانی

اگر می‌خواهید در صفِ صدور ویزا نمانید، اگر شرایط سخت و پیچیدۀ روش‌های متداول مهاجرتی را ندارید و می‌خواهید هر چه زودتر به کانادا مهاجرت کنید و در این کشور کار کنید؛ ما به شما روش IMP را پیشنهاد می‌کنیم.

برنامۀ آی‌اِم‌پی کانادا لاین‌های مختلفی دارد که یکی از پرطرفدارترینِ آن‌ها، راه‌اندازی یک شرکت یا انتقال بیزنس به کانادا از طریق روش Significant Benefit است. با داشتن یک بیزنس‌پلن قوی و سابقۀ کار تخصصی-مدیریتیِ مفید، با استفاده از این روش می‌توانید بیزنس‌تان را در کانادا ثبت کنید، از طریق آن ورک‌پرمیت و ویزای کار IMP کانادا بگیرید، به این کشور مهاجرت کنید و حتی برای اقامت دائم درخواست دهید.

 سؤالات متداول:

برنامۀ IMP یکی از برنامه‌های مهاجرت کاری به کاناداست و شامل همۀ روش‌هایی می‌شود که در آن نیازی به گرفتن مجوز LMIA وجود ندارد. هدف این برنامه رساندن سود و منفعت به کاناداست؛ در نتیجه هم روالِ مهاجرتی ساده‌تری دارد، هم اولویت بالاتری نسبت به بقیۀ ویزاها دارد و هم سریع‌تر از بقیه روش‌های کاری دستتان به ویزا می‌رسد.
همۀ روش‌های مهاجرتی این برنامه را در این مطلب توضیح داده‌ایم.

همۀ این برنامه‌ها برای ایرانیان مناسب نیست و البته بستگی به شرایط شما و هدفتان از مهاجرت دارد. در حال حاضر اگر به‌دنبال ثبت شرکت و کار در کانادا هستید، روش ICT (ورک‌پرمیت C12) و روش کارآفرینی و خوداشتغالی (ورک‌پرمیت C11) بهترین روش‌ها برای ایرانیان هستند.

اگر بین 25 تا 60 سال هستید، شانس خوبی برای گرفتن این ویزا دارید.

بله. از جایی که همسر شما می‌تواند ورک‌پرمیت باز (Open Work Permit) بگیرد، می‌تواند برای هر کارفرمایی که خواست، حتی خود شما، کار کند.
البته یادتان نرود که برای جلب رضایت ادارۀ مهاجرت، باید برای کانادایی‌ها هم کار ایجاد کنید. پس جای آن‌ها را از قبل رزرو کنید!

بله. همسر شما می‌تواند ورک‌پرمیت باز و ویزای کاری بگیرد، فرزندان شما هم می‌توانند با ویزای توریستی، ویزای تحصیلی یا حتی کاری با شما همراه شوند.
بهتر است آن‌ها همراه با شما و در زمان درخواست شما برای ویزا درخواست دهند و نه بعد از اینکه به کانادا رفتید.

بستگی به روشِ مهاجرتی شما دارد. اگر بخواهید از طریق کارآفرینی، شرکتی در کانادا ثبت کنید و آن را مدیریت کنید، برای گرفتن ویزای IMP نیازی به مدرک زبان ندارید. هرچند داشتن یک مدرک آیلتس در حد نمرۀ 5.5 یا بیشتر می‌تواند شانس شما را برای گرفتن ویزا بالا ببرد.

منابع: International Mobility Program، canadim.com

guest
14 Comments
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها