موسسه حقوقی بین المللی دادگران حق و عدالت

شرایط و مراحل خرید بیزینس در کانادا برای اخذ اقامت

به راهنمای جامع خرید بیزینس در کانادا خوش آمدید! طبق آخرین آمار*: حدود %33 از صاحبان کسب‌وکارها در کانادا، مهاجر هستند؛ یعنی چیزی حدود یک‌سوم کل بیزنس‌ها در این کشور. عدد بزرگیست، نه؟ بعضی از این این افراد بیزنس خودشان را از صفر در کانادا پایه‌گذاری کردند و بعضی هم یک کسب‌وکار را در این کشور خریده‌اند و مدیریت می‌کنند.

هرکدام از این راه‌ها مزایا و معایب خودشان را دارند، اما مهاجرت به کانادا از طریق خرید بیزینس آنقدرها هم که بعضی‌ها فکر می‌کنند پیچیده و سخت نیست! اگر به‌ فکر سرمایه گذاری در کانادا، مهاجرت و زندگی در این کشور هستید، خرید بیزنس می‌تواند یکی از بهترین گزینه‌ها برای شما باشد. در ادامه همه‌چیز را بررسی می‌کنیم تا با این روش آشنا شوید. قبل از خواندن ادامۀ متن؛ اگر به هر دلیلی فرصت مطالعۀ این مقاله را ندارید یا از حوصلۀ شما خارج است و در صورتی که نیاز به مشاوره دارید، فرم ارزیابی مهاجرت را پُر کنید تا با یک مشاورۀ دقیق راهنمایی‌تان کنیم.

طبق آمار اداره مهاجرت کانادا، یک سوم صاحبان کسب و کارهای کانادا، مهاجران هستند.

منظور از خرید بیزینس در کانادا چیست؟

خرید بیزینس در کانادا به فرآیند خرید یک کسب‌وکار موجود در کانادا اشاره دارد که می‌تواند شامل خرید یک شرکت موجود، از طریق خرید دارایی یا سهام آن است. این فرآیند شامل انجام بررسی دقیق، مذاکره در مورد شرایط خرید، دریافت منابع مالی، و رعایت مقررات و الزامات مالیاتی است.

با این برنامۀ مهاجرتی شما می‌توانید:

  • با یک ویزای 2-1 ساله به کانادا مهاجرت کرده و یک کسب‌وکار را مدیریت کنید
  • بعد از سال اول برای گرفتن اقامت دائم کانادا اقدام کنید
  • همسر و فرزندانتان را هم به‌همراه خودتان به کانادا ببرید
  • بر روی بیزنسِ جدیدتان تمرکز کنید، درحالی‌که همسرتان اجازۀ کار تمام‌وقت و فرزندتان هم اجازۀ تحصیل رایگان دارد

شرایط خرید کسب و کار در کانادا

اول از همه مهم‌ترین شرایط را بررسی می‌کنیم:

شرایط خرید بیزینس آماده در کانادا
مدرک تحصیلیحداقل دیپلم
سابقه‌کاراز نوع مدیریتی و حداقل 3 سال
سرمایۀ موردنیازاز 150هزار دلار به بالا (بسته به نوع بیزنس)
مدرک زبانالزامی نیست؛ ولی دانش زبان پایه لازم است
حداقل سهمِ خریدحداقل 50% از سهام کسب‌وکار

خب در ادامه هرکدام از شرایط را کامل‌تر توضیح می‌دهیم:

داشتن سابقه‌کار، از مهم‌ترین شرایط است. طبیعی است که برای خرید کسب‌وکار در کانادا، این کشور از شما سابقۀ مدیریتی بخواهد. نه دولت این کشور و نه صاحب کسب‌وکار راضی می‌شوند که یک بیزنس چندساله را دودستی به کسی بدهند که سررشته‌ای از مدیریت و رهبری ندارد!

مدت‌زمان مشخصی برای این سابقه‌کار گفته‌نشده، اما بهتر است حداقل 3 سال باشد. همچنین سابقه‌کار شما باید قابل اثبات با اسناد و مدارک کافی و قابل انتقال باشد.

برای مهاجرت به کانادا از طریق خرید بیزینس، داشتن مدرک زبان الزامی نیست؛ اما باید نشان دهید در حد ارتباط با نیروها و فعالیت‌های سادۀ بیرونِ‌شرکتی به زبان انگلیسی یا فرانسوی مسلط هستید.

فراموش نکنید که داشتن مدرک زبان انگلیسی یا فرانسوی، شانس شما را برای گرفتن ویزا و موفقیت پرونده بالا می‌برد.

در بررسی کسب‌وکارهایی که برای فروش گذاشته‌شده‌اند می‌بینیم که رنج قیمت‌ها متفاوت است؛ چون معیارهای مختلفی در آن قیمت تاثیر دارند. مانند حوزۀ فعالیت، ارزش برند، میانگین سود ماهانه، میزان مشتری‌ها، محل قرارگیری بیزنس، پتانسیل برای رشد و معیارهای این‌شکلی.

اما حداقل سرمایه برای خرید بیزنیس در کانادا در سال 2024، بین 150 هزار تا 250 هزار دلار (دلار کانادا CAD) است. یعنی در ساده‌ترین حالت، برای خرید یک بیزنس معمولی در این کشور باید این مبلغ را بدهید.

برای خرید کسب‌وکار در کانادا، یا باید آن را به‌شکل کامل بخرید یا حداقل 50% از سهام آن را. یعنی اگر نمی‌خواهید آن بیزنس را یک‌جا بخرید، باید حداقل نصف سهام را بردارید. احتمالا خودتان هم می‌دانید که با خریدن کامل آن کسب‌وکار یا برداشتن درصد بالایی از سهام، شانس شما برای گرفتن ویزا بیشتر است.

از مشاوره تا اقامت

کنارتان هستیم. کافیست فرم مشاوره را پر کنید.

مراحل مهاجرت به کانادا از طریق خرید بیزینس:

بعضی از مواردی که از اینجا به بعد می‌گوییم، مهم هستند و لازم است به‌دقت بخوانید. اول از همه یک نگاه کلی به مراحل بیندازید:

  1. پیداکردن کسب‌وکار برای خرید
  2. استخدام یک وکیل تجاری یا Businness Broker
  3. خرید بیزنس از صاحب کسب‌وکار
  4. راضی‌کردن صاحب ملک برای اجارۀ محل به یک غیرِکانادایی
  5. تهیۀ یک بیزنس‌پلنِ قوی (یا همان طرح تجاری)
  6. درخواست برای گرفتن مجوز LMIA
  7. گرفتن ورک پرمیت، ویزای کار و مهاجرت به کانادا

حالا تک‌تک مراحل را توضیح می‌دهیم و به شما می‌گوییم در هر مرحله چه کارهایی باید بکنید.

مراحل خرید بیزینس در کانادا از جستجوی بیزینس آغاز و به اداره کسب‌وکار ختم می‌شود.

مرحلۀ اول: پیداکردن یک کسب‌وکار برای خرید

اول از همه نگاهی به سابقۀ فعالیتتان و بعد هم نگاهی به تخصص و مهارت‌هایتان بیندازید و در نهایت به سراغ پیداکردن بیزنس بروید. دوست ندارید که بعد از یک‌مدت بفهمید یک بیزنس اشتباهی را انتخاب کرده‌اید و اصلاً در آن حوزه تخصص و مهارتی نداشتید؟!

برای پیداکردن بیزنس در کانادا برای خرید چند راه دارید:

بعضی نشریات و مجلات در کانادا مانند Canadaone و Canadian Franchize  اطلاعات خوبی از کسب‌وکارها و خریدوفروش آن‌ها دارند. البته سختیِ کار آنجاست که بعضی از این نشریه‌ها نسخۀ آنلاین ندارند و فقط در بازارها و خیابان‌های کانادا می‌توانید آن‌ها را پیداکنید یا آگهی‌های خریدوفروش را در نسخه‌های آنلاین منتشر نمی‌کنند. یا باید کسی در این کشور برای شما این‌کار را بکند یا خودتان اگر به این کشور سفر می‌کنید، نگاهی هم به این مجلات و نشریات بیندازید. در کل راه سختی است!

سایت های خرید بیزینس در کانادا هم می‌توانند کمک خوبی به شما بکنند. در یک سایت خرید کسب و کار در کانادا می‌توانید اطلاعاتی مانند هزینه، عکس‌هایی از محل کسب‌وکار، مدت فعالیت، سوابق سوددهی و رشد و اطلاعات مفید دیگری را پیدا کنید. چند نمونه از سایت های خرید بیزینس در کانادا را در ادامه می‌توانید مشاهده کنید:

وکیل تجاری، کارگزار یا بیزینس بروکر (Business Broker) بهترین کمک را می‌تواند به شما بکند. این افراد با بازار آشنا هستند و با توجه به  شناخت، تسلط، ارتباطات و شبکه‌هایی که دارند، می‌توانند بهترین کسب‌وکارها را برای خریدِ شما پیداکنند.

در ادامه دربارۀ اهمیت وجود آن‌ها در پروسۀ خرید بیزنیس فعال در کانادا توضیح می‌دهیم.

پیشنهاد می‌کنیم برای پیداکردن بیزنس، حتماً از کمک یک وکیل تجاری یا کارگزار کمک بگیرید. می‌پرسید چرا؟ در ادامه توضیح می‌دهیم:

مرحلۀ دوم و سوم: استخدام یک وکیل تجاری و خرید بیزنس

کمک‌گرفتن از یک وکیل تجاری یا بیزنس بروکر، یک معاملۀ دوسربرد است. در موارد زیر، این کارگزار به شما کمک می‌کند:

بعضی کسب‌وکارها، زیادی گرانند و ممکن است با توجه به نداشتن شناخت، به راحتی در دام گرانفروشی بیفتید! بعضی بیزنس‌ها در جای بدی قرار دارند و ممکن است آنقدرها سودده نباشد. محله‌های شلوغ را می‌شناسید؟

اصلاً چرا صاحب آن رستوران می‌خواهد کسب‌وکارش را بفروشد در حالی که ادعا می‌کند بسیار سودده است؟ یا اصلاً از کجا می‌دانید خرید یک رستوران بهترین گزینه برای شماست؟ شاید برای شما، خریدن یک عمده‌فروشی غلات بهترین گزینه باشد!

این‌ها ریزه‌کاری‌ها و جزئیاتی است که دانستن آن‌ها می‌تواند حتی مسیر کاری شما را عوض کند. اینجاست که وکیل تجاری به کمک شما می‌آید و با توجه به شناخت و تجربه، با بررسی شرایط شما، بهترین گزینه را از بین گزینه‌های خرید انتخاب می‌کند.

وکیل تجاری، زبانِ بازار را می‌فهمد و مذاکرات لازم با صاحب کسب‌وکار را جلو می‌برد. قراردادها را برای شما تنظیم می‌کند، مراقب است که تمام حق‌و‌حقوق شما حفظ شود و درنهایت هم بیزنس را می‌خرد.

کارگزار می‌‎تواند در انجام کارهای اداری، گرفتن مجوزات لازم و حتی تهیه و ارائه بیزنس‌پلن به شما کمک کند.

به‌طور کلی، با وکیل تجاری، پروسۀ خرید کسب‌وکار در کانادا راحت‌تر، سریع‌تر، دقیق‌تر و بدون خطا پیش می‌رود. با توجه به این که شما در ایران هستید، وجود فردی کاربلد که بتواند کارها را جلو ببرد مهم‌تر می‌شود.

مرحلۀ چهارم: راضی‌کردن صاحب ملک برای اجارۀ محل به یک غیرِکانادایی

فکر کردید با خرید کسب‌وکار همه چیز تمام می‌شود؟! نه! یکی از سخت‌ترین مراحل، راضی‌کردن صاحب ملک (Landlord) برای اجاره‌دادن آن به یک غیرکانادایی است. معمولاً صاحبان املاک در این مرحله سخت می‌گیرند و به هر کسی ملک خود را نمی‌دهند؛ حتی ممکن است شرایط سختی مانند پرداخت یک‌ساله یا شش‌ماهۀ اجاره از قبل بگذارند. اینجاست که دوباره وکیل تجاری با تجربه و دانش خود وارد شده و با صاحب‌ملک، به نفع شما مذاکره و اجاره را قطعی می‌کند. یکی از موارد دیگری که می‌تواند در جلب‌رضایت Landlord موثر باشد، داشتن تمکن مالی بالا در حساب بانکی است.

بیزینس پلن برای خرید بیزینس در کانادا اهمیت ویژه‌ای دارد.

مرحلۀ پنجم: نوشتن یک بیزنس‌پلن قوی

حالا ما در کانادا یک بیزنس داریم که مدیر ندارد. اما قبل از گرفتن مجوز و ویزا برای شما که به‌عنوان مدیر به کانادا مهاجرت کنید، باید یک بیزنس‌پلن یا طرح تجاریِ قوی بنویسید تا بتوانید ادارۀ مهاجرت و سازمان کار و توسعۀ اجتماعی کانادا (ESDC) را برای صدور مجوزات و ویزا راضی کند.

در این طرح تجاری، شما باید نشان دهید این کسب‌وکار تاثیر مثبتی بر بروی اقتصاد کانادا دارد و نه‌تنها موقعیت‌های شغلیِ فعلی در آن حفظ می‌شوند، بلکه موقعیت‌های شغلی جدیدی هم در آن ایجاد خواهد شد.

برنامه‌های خود را برای بهبود و توسعه کسب‌وکار ارائه کنید و ثابت کنید که این بیزنس روبه‌رشد خواهد بود. برنامه‌ریزی‌های دقیق برای ارائه خدمات جدید و باکیفیت یا محصولات جدید و مزیت‌های خدمات شما نسبت به رقبا هم می‌تواند تاثیر خوبی داشته باشد.

به‌طور خلاصه؛ باید بگویید من این بیزنس را در این سطح تحویل گرفته‌ام و با این برنامه‌ریزی‌ها قرار است آن را به چندسطح بالاتر برسانم.

نگران نباشید! شاید در ظاهر مرحلۀ سختی باشد، اما با داشتن راهنما و مشاور در این زمینه، به‌راحتی این مرحله را پشت‌سر می‌گذارید. پارسی کانادا به شما در تهیۀ یک بیزنس‌پلن حرفه‌ای کمک می‌کند. فرم مشاوره زیر را پرکنید تا در اسرع وقت با شما تماس بگیریم:

از مشاوره تا اقامت

کنارتان هستیم. کافیست فرم مشاوره را پر کنید.

مرحلۀ ششم: درخواست برای گرفتن مجوز LMIA

حالا وقت گرفتن مجوز LMIA (نامۀ ارزیابی تاثیر بر بازار کار کانادا) است. کسب‌وکارهایی که می‌خواهند یک نیروی‌کار خارجی را استخدام کنند، باید ثابت کنند این جذب نیرو تاثیر منفی بر روی اشتغال و اقتصاد در کانادا ندارد و درنهایت تایید سازمان ESDC را در قالب نامۀ LMIA بگیرند.

حالا شما مدارک کامل  کسب‌وکار خریداری‌شده و بیزنس‌پلن را به ESDC ارائه می‌کنید و مجوز را می‌گیرید و درنهایت با این مجوز برای مجوز کار اقدام می‌کنید. البته گرفتن مجوز LMIA کار راحتی نیست.

مرحلۀ هفتم: گرفتن ورک پرمیت و مهاجرت به کانادا

بعد از صدور مجوز LMIA، باید برای گرفتن ورک پرمیت کانادا اقدام کنید. البته این مجوز کار، یک ورک پرمیت معمولی نیست، بلکه اسم آن مجوز کار اونر اپراتور (Owner Opertaor) است که تحت برنامۀ مهاجرتی Temporary Foreign Worker Program یا به‌اختصار TFWP صادر می‌شود.

این مجوز کار برای 2-1 سال، با قابلیت تمدید و امکان درخواست اقامت دائم به شما داده می‌شود و وقتی صادر شد، همه چیز آماده است که به کانادا بروید و مدیریت بیزنس جدیدتان را شروع کنید!

هزینۀ خرید بیزینس در کانادا

تعیین میزان دقیق هزینه‌ها سخت است و با توجه به شرایط شما و بیزنس مدنظر مشخص خواهد شد. به طور کلی حداقل سرمایه لازم جهت خرید بیزینس در کانادا در سال 2024، 150هزار تا 250 هزار دلار است و این مبلغ نباید کمتر از این میزان باشد است. خلاصه‌ای از مهم‌ترین هزینه‌ها:

هزینۀ خرید بیزینس در کانادا
سرمایه برای خرید بیزنسحداقل 150هزار دلار (دلار کانادا)
ورک پرمیت155 دلار (هر نفر)
گرفتن LMIA1,000 دلار
مجوز اقامت موقت200 دلار (هر نفر)
ویزای توریستی100 دلار (هر نفر)
انگشت‌نگاری85 دلار (هر نفر)

اگر برای خرید بیزنس و سایر مراحل پروسه می‌خواهید شخصاً در کانادا حضور داشته‌باشید، باید با ویزای توریستی به این کشور بروید. یادتان نرود که گرفتن وکیل مهاجرتی و استخدام بیزنس بروکر یا کارگزار هم هزینه‌های خودشان را دارند.

به این نکته هم توجه کنید که بعضی کسب‌وکارها، برای دارایی‌هایی مانند اثاثیه، تجهیزات، کامپیوترها، موجودی انبار و مواردی مانند این‌ها هزینۀ جداگانه می‌گیرند و بعضی هم همۀ این موارد را روی قیمت کلی خرید بیزنس حساب می‌کنند.

برای تعیین میزان دقیق هزینه‌ها، پیشنهاد می‌‌کنیم اول بیزنس مدنظرتان را انتخاب و با یک مشاور یا وکیل سرمایه‌گذاری در کانادا مشورت کنید.

شرایط گرفتن اقامت دائم کانادا از طریق خرید بیزنس چیست؟

همان‌طور که اول مقاله توضیح دادیم؛ با خرید بیزینس فعال در کانادا، یک مجوز کار 1-2 ساله به شما داده می‌شود. بعد از سال اول، می‌توانید از طریق برنامۀ اکسپرس اینتری یا برنامۀ مهاجرت استانی کانادا (PNP) برای گرفتن اقامت دائم اقدام کنید. یعنی با خرید یک کسب‌وکار در کانادا، از همان اول اقامت دائم به شما داده نمی‌شود؛ بلکه بعد از یک سال، در صورت داشتن شرایط لازم می‌توانید اقامت دائم را بگیرید.

شرایط خاصی هم ندارد. کافیست بیزنستان رو‌به‌رشد باشد، برای کانادایی‌ها ایجاد اشتغال کرده‌باشد و بتوانید امتیاز لازم را در سیستم اکسپرس انتری بگیرید.

برای افزایش شانس گرفتن ویزا، سراغ کدام بیزنس‌ها برویم؟

بالاتر گفتیم که بیزنس شما باید منفعت اقتصادی برای کانادا داشته باشد. سه گروه زیر، کسب‌وکارهایی هستند که از نگاه کانادا، منفعت اقتصادی دارند و این کشور بیشترین اقبال را برای پذیرش آن‌ها نشان می‌دهد:

بیزنس‌های صنایع و بخش‌های مهم اقتصادی کانادا
کشاورزیتولید و فرآوری مواد غذاییفناوری اطلاعات
شیلات و آبزی‌پروریآموزشهوافضا
معدن و توسعۀ مواد معدنیزیست‌پزشکیمنابع طبیعی
جنگلداریامنیت سایبریحمل‌ونقل
صنایع فرهنگیانرژیگردشگری
فین‌تکویدئو و انیمیشن‌سازیخدمات مالی
اقتصاد سبزصادرات

بیزینس‌های سودآور
افزایش صادراتتوسعۀ خدمات و محصولات جدیداستفاده از فناوری‌های جدید
تهیۀ برنامه‌های خلاقانه برای مشاغل سنتیتمرکز بر روی تحقیق و توسعهتمرکز بر روی تجاری‌سازی فناوری‌ها
انتقال دانش و فناوریتمرکز بر روی بازارهای محلی و کوچک

  • بیزنسی که حداقل 250,000 دلار در آن سرمایه‌گذاری کنید
  • بیزنسی که حداقل برای 2 شهروند کانادا ایجاد شغل کند
  • بیزنسی که پتانسیل رشد خوبی داشته باشد و بتواند دستمزد همۀ نیروها را به‌موقع پرداخت کند

البته توضیحات بالا به این معنی نیست که اگر کسب‌وکار انتخابی شما در بین این موارد نبود، درخواست شما رد می‌شود و نمی‌توانید ویزا بگیرید! این‌ها فقط شرایط و مواردی است که اگر بیزنس انتخابی شما، شامل ‌حال آن بشود، شانس بیشتری برای گرفتن تایید دارید.

از آن طرف، بعضی بیزنس‌ها آنقدرها موردپسندِ کانادا نیستند و شانس کمی برای مهاجرت به کانادا با خرید آن‌ها دارید. در زیر معرفی کرده‌ایم:

بیزینس‌های نامناسب برای خرید بیزینس در کانادا
خدمات پانسیونکارواش اتوماتیکخدمات بازیافت
فروش کالای دست‌دومکارگزاری بیمه، املاک و شرکت‌هاسالن سولاریوم
ویدئو کلوبخشک‌شویی اتوماتیکمشاغل خانگی

برای خرید بیزینس آماده در کانادا به چه نکاتی توجه کنیم؟

چه خودتان بخواهید برای خرید بیزینس فعال در کانادا اقدام کنید و چه از یک مشاور یا وکیل مهاجرت به کانادا کمک بگیرید؛ نکات زیر به شما کمک می‌کنند. بهتر است بیزنس انتخابی شما:

  • حداقل 2-1 سال سابقۀ فعالیت داشته باشد
  • حداقل دو کارمند داشته باشد
  • فروش ناخالص سالانۀ آن، رقم قابل‌قبولی باشد (حداقل 250,000 دلار آمریکا)
  • حوزۀ فعالیتی آن به سوابق کاری و مدیریتی شما مرتبط باشد
  • از همه مهم‌تر اینکه طبق بررسی‌ها، پتانسیل رشد و توسعۀ خوبی داشته باشد

مدارک مالی، اظهارنامه‎‌‌های مالیاتی، سوابق شکایات، مسائل حقوقی و اجاره‌نامه را هم از صاحب کسب‌وکار بخواهید و آن‌ها را بررسی کنید. این مدارک می‌توانند یک دیدِ کلی از درآمد، سوددهی و سلامتِ بیزنس به شما بدهند.

اگر می‌توانید، با صاحبان کسب‌وکارها صحبت کنید و دلیل فروش بیزنس را بپرسید یا چند روز به محل فعالیت بروید و از نزدیک، نحوۀ فعالیت و میزان مشتری‌ها را بررسی کنید. وکیل تجاری می‌تواند همه این‌کارها را برای شما انجام دهد. بیایید یک نگاه کلی به مزایا و معایب این روش مهاجرتی بیندازیم:

مزایا و معایب خرید بیزنیس در کانادا

  • از صفر شروع نمی‌کنید و دردسرهای ثبت و راه‌اندازی یک کسب‌وکار جدید و گرفتن مجوزات مختلف را ندارید.
  • هزینۀ سنگینی برای برندینگ (Branding) و تبلیغات نمی‌کنید چون کسب‌وکار از قبل شناخته‌شده‌ است. (مگر اینکه بخواهید اسم برند را هم تغییر دهید.)
  • از روز اول، فروش و احتمالاً سودآوری دارید؛ چون کسب‌وکار از قبل مشتری‌های خودش را دارد.
  • داشتن مدرک زبان برای شما الزامی نیست.
  • با مدرک دیپلم هم می‌توانید اقدام کنید.
  • همسرتان اجازۀ کار تمام‌وقت (با اوپِن ورک پرمیت کانادا) و فرزندتان هم اجازۀ تحصیل رایگان دارد.
  • بعد از یک سال کار در کانادا می‌توانید برای اقامت دائم درخواست دهید.
  • در صورت کارکردن به‌صورت هدفمند و کم‌نقص، شرایط اقتصادی و فضای تجاری برای تبدیل‌شدن بیزنس شما به یک برند معروف و پرسود مهیا است.
  • در حال حاضر یکی از ساده‌ترین و سریع‌ترین راه‌های مهاجرت به کانادا از طریق سرمایه‌گذاری است.

  • همانقدر که بیزنس‌های خوب و مستعدِ رشد برای خرید وجود دارند، بیزنس‌های نه‌چندان جالب و پوچ هم در لیست‌های فروش هستند.
  • خواستن کافی نیست! باید با یک بیزنس‌پلن قوی و خلاقانه و مدارک ثابت کنید که می‌توانید آن کسب‌وکار را توسعه و رشد دهید.
  • دیدن، بررسی‌کردن و انتخاب‌کردن بیزنس موردنظر از ایران سخت است (مگر اینکه به کانادا بروید)
  • بررسیِ مدارک و سوابق و اعتبار آن‌ها از ایران سخت است.
  • راضی‌کردن صاحب‌ملک برای اجارۀ‌دادن محل به یک فرد خارجی مرحلۀ آسانی نیست!
  • کانادا کشور به‌شدت قانونمندی است و فعالیت‌کردن در آن نیازمند شناخت قوانین و شرایط کار و فعالیت تجاری در این کشور است.

البته اکثر این مشکلات و سختی‌ها با داشتن یک کارگزار یا وکیل تجاری حل خواهند شد! هرچند خودتان می‌توانید برای خرید کسب‌وکار در کانادا اقدام کنید، اما ما پیشنهاد می‌کنیم که از مشاوره وکلا و کارگزارن هم استفاده کنید.

خریدوفروش بیزینس، خریدوفروش موادغذایی نیست و ریزه‌کاری‌های قانونی و تجاری زیادی دارد. گران‌فروشیِ بیزنس، بد بودن لوکیشن کسب‌وکار، مشکلات مالیاتی و حقوقی، داشتنِ بدهی و سابقۀ فروش و سودآوری نه‌چندان جالب تنها بخشی از این ریزه‌کاری‌هاست. یا حتی شاید روی حوزه و بیزنس اشتباهی دست‌گذاشته‌اید و راه شما از جای دیگری می‌رود. این‌جاست که وجود فردی آشنا به بازار و کسب‌وکارها در کانادا می‌تواند خیلی کمک‌کننده باشد.

مدت زمان اخذ اقامت کانادا با خرید بیزینس بین 6 الی 7 ماه است

مهاجرت از طریق خرید بیزینس در کانادا چقدر طول می‌کشد؟

تعیین مدت‌زمان دقیق برای کل پروسۀ مهاجرت سخت است. در حال حاضر مهم‌ترین مراحلِ زمان‌گیر این موارد هستند:

  • صدور ورک پرمیت برای ایرانیان: 44 هفته (11 ماه)  (ممکن است از سمتِ ادارۀ مهاجرت کم یا زیاد شود. آخرین آپدیت: دسامبر 2023)
  • گرفتن LMIA: یک الی دو ماه از زمان درخواست LMIA
  • انتخاب بیزینس: بسته به خودتان (با کمک‌گرفتن از وکیل و مشاور سریع‌تر پیش می‌رود)
  • تکمیل مدارک، انگشت‌نگاری و انجام مراحل قانونی خرید در کانادا: 2-1 ماه

به‌نظر می‌رسد در بهترین حالت، اگر مشکل یا ایرادی در هیچ‌‎کدام از مراحل نباشد، این روشِ مهاجرتی حداقل 1 سال زمان می‌برد؛ که نسبت به سایر روش‌های سرمایه‌گذاری در کانادا، روشِ تقریباَ سریعی محسوب می‌شود.

انتخاب بهترین بیزینس در کانادا

بالاتر توضیح دادیم که سراغ کدام بیزنس‌ها بروید و دورِ کدام بیزنس‌ها را خط بکشید. گرفتن مشاوره از یک وکیل کانادا یا کارگزار آشنا به بازار این کشور هم می‌تواند تکمیل‌کنندۀ اطلاعات شما باشد.

در مطلب بهترین بیزنس در کانادا، لیست جدیدترین و بهترین بیزنس‌های قابل خرید را آورده‌ایم. توصیه می‌کنیم آن را حتماً مطالعه کنید.

در زیر هم چند مورد از بهترین بیزنس‌ها در کانادا را لیست کرده‌ایم. با کلیک بر روی آن‌ها می‌توانید وارد صفحۀ اختصاصی شده و شرایط خرید آن‌ها را مطالعه کنید. این لیست به‌شکل مداوم آپدیت می‌شود تا بتوانیم اطلاعاتِ بهترین کسب‌وکارها در کانادا را برای خرید در اختیارتان بگذاریم:

خدمات پارسی کانادا برای خرید کسب‌وکار در کانادا چیست؟

پارسی کانادا، با توجه به سابقۀ طولانی در مشاوره و وکالتِ لاین‌های سرمایه‌گذاری و بیزنسی، شما را در مسیر مهاجرت به کانادا از طریق خرید بیزینس همراهی می‌کند. در تمامی مراحل زیر در کنار شماییم:

  • کمک به انتخاب بهترین بیزینس برای خرید
  • به‌کارگیری بهترین وکلای تجاری در کانادا برای انجام پروسۀ خرید و کارهای اداری
  • کمک به تهیۀ یک بیزنس‌پلن حرفه‌ای
  • گرفتن LMIA و درنهایت ویزای کار کانادا برای شما

فرم مشاوره زیر را پرکنید تا در اسرع وقت با شما تماس بگیریم:

از مشاوره تا اقامت

کنارتان هستیم. کافیست فرم مشاوره را پر کنید.

یادتان نرود که نظرات و سوالات خود را در قسمت دیدگاه‌ها با ما به‌اشتراک بگذارید. در ادامه یک خلاصه از این مقاله را بررسی می‌کنیم و بعد از آن هم به سوالات متداول شما پاسخ می‌دهیم:

فرصت خرید بیزینس در کانادا را از دست ندهید

خرید بیزینس در کانادا یکی از راحت‌ترین و سریع‌ترین راه‌های سرمایه‌گذاری در این کشور و گرفتن اقامت است. نه مدرک تحصیلی بالا می‌خواهد و نه مدرک زبان؛ فقط سرمایۀ اولیه، سابقه‌کار مدیریتی و یک طرح تجاری خوب.

نگران کاغذبازی‌ها و قوانین و مجوزات هم نباشید؛ با داشتن یک وکیل یا مشاور و یک کارگزار تجاری در کانادا، زودتر از آن‌چه که فکرش را بکنید به کانادا می‌روید و مدیریت بیزنس جدیدتان را شروع می‌کنید.

برخی از منابع معتبر: *ادارۀ مهاجرت کانادا، سازمان کار و توسعۀ اجتماعی کانادا،

سوالات متداول:

  • سابقه‌کار مدیریتی (حداقل 3 سال)
  • سرمایۀ اولیه برای خرید کسب‌وکار (حداقل 150هزار دلار کانادا)
  • تهیۀ یک طرح تجاریِ قوی (همان بیزنس‌پلن)

شرایط آسانی است، نه؟! نگران مدرک تحصیلی و زبان نباشید. از دیپلم به‌بالا و با دانش پایۀ زبان انگلیسی هم می‌توانید اقدام کنید.

حداقل 150هزار دلار کانادا؛ اما اگر می‌خواهید بیزنسی بخرید که هم پتانسیل رشد خوبی داشته باشد و هم شانس گرفتن ویزا را برای شما بالاتر ببرد، حداقل 250هزار دلار کانادا باید بپردازید.

در ابتدا به شما یک ورک پرمیت 2-1 ساله داده می‌شود که قابل تمدید است. بعد از سال اول، در صورت داشتن شرایط، می‌توانید از طریق سیستم اکسپرس اینتری یا برنامه‌های استانی برای گرفتن اقامت دائم درخواست دهید.

نه؛ ولی باید دانش زبان در سطح پایه را داشته باشید تا نشان دهید می‌توانید با کارمندان ارتباط برقرار کنید و کارهای سادۀ خارج از شرکت را مدیریت کنید. یادتان نرود برای گرفتن اقامت دائم در کانادا باید مدرک زبان بگیرید.

خیر، لزومی به انجام این کار نیست. با داشتن یک وکیل تجاری یا بیزنس بروکر در کانادا، می‌توانید خیلی از مراحل و کارها را به او بسپارید و بعد از تمام‌شدن پروسۀ خرید، گرفتن مجوزات و صدور ویزا به کانادا بروید.

بله؛ با مهاجرت به کانادا از طریق خرید بیزنس، همسر شما با اپن ورک پرمیت، اجازۀ کار تمام‌وقت و فرزند زیر 22 سال شما هم اجازۀ تحصیل رایگان دارد.

guest
37 Comments
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها