مهاجرت به استرالیا؛ شرایط، هزینه، روشها
استرالیا به دلیل کیفیت بالای زندگی، فرهنگ متنوع و فرصتهای شغلی فراوان، مقصدی محبوب برای مهاجران از سراسر جهان است. مطلب پیشِ رو، راهنمای کامل مهاجرت به استرالیا در سال 2023 است که با استفاده از تازهترین اطلاعات و آمار از دقیقترین منابع تهیه کردهایم.
این مطلب بهصورت مداوم آپدیت میشود تا جدیدترین شرایط مهاجرت به استرالیا و قوانین مهاجرتی این کشور را در اختیار شما قرار دهد. اگر خواندن این مطلب از حوصله شما خارج است، فرم ارزیابی مهاجرت را پُر کرده تا مشاوران با شما تماس بگیرند و راهنماییتان کنند.
در این راهنما قصد داریم درباره شرایط مهاجرت به استرالیا، هزینهها و انواع ویزای استرالیا صحبت کنیم. امتیازبندی مهاجرت، مدارک و مراحل اخذ ویزای استرالیا هم از موضوعات دیگری است که به آنها خواهیم پرداخت.
تا انتها همراهمان باشید و اگر سؤالی در ذهن داشتید که پاسخش را پیدا نکردید، قسمت کامنتها برای شماست. سؤال بپرسید و پاسخ روشن و دقیق تحویل بگیرید!
کنارتان هستیم. کافیست فرم مشاوره را پر کنید.
چرا مهاجرت به استرالیا
استرالیا الان دیگر یک مقصد نیست؛ یک خانه دوم برای بیش از 120 هزار ایرانی است که در این کشور فوقالعاده، کار، زندگی یا تحصیل میکنند. وجود این تعداد مهاجر ایرانی، گویای وضعیت مطلوب و مناسب این کشور برای مهاجرت است. این تازه فقط آمار ایرانیهاست؛ کشورهای دیگر بماند!
اما آیا میدانید مهاجرت به استرالیا چرا خوب است؟ دلایل زیادی برای محبوبیت کمنظیر این کشور وجود دارد، از اقتصاد پیشرفته و وجود شغل فراوان گرفته تا طبیعت و آبوهوای مطلوب؛ از وجود دولت دموکراتیک و قدرتمند گرفته تا درآمد سرانه بالا و سطح زندگی و رفاهی عالی!
همچنین این موارد را در نظر بگیرید:
- شرایط مهاجرت به استرالیا چندان پیچیده و عجیب و غریب نیست و شامل طیف وسیعی از ایرانیانی که قصد مهاجرت دارند، میشود!
- روش های مهاجرت به استرالیا متنوع است و اگر در یک روش شانس کمی داشته باشیم، ممکن است در روشی دیگر، شانس بالایی داشته باشیم.
- شرایط اقتصادی و اجتماعی استرالیا نسبت به بسیاری از کشورها و حتی کشورهای اروپایی واقعا بهتر است و جای خوبی برای زندگی است.
- وضعیت اشتغال در کشور استرالیا مطلوب است و نیروهای کاری به خصوص آنها که تخصص و مهارت خاصی دارند، به راحتی میتوانند شغل مناسب پیدا کنند.
- و خلاصه، کشور زیبای استرالیا میتواند برای کسانی که قصد مهاجرت دارند، گزینهای مطلوب و در دسترس باشد.

وجود روشهای متنوع مهاجرت، شغل فراوان، آبوهوای مطلوب و اقتصاد خوب از جمله دلایل مهاجرت به استرالیا است.
استرالیا بهعنوان یکی از کشورهای مهاجرپذیر، ویزاهای مختلفی را در حوزههای کاری، تحصیلی، سرمایهگذاری و … صادر میکند. بههمین دلیل روش های مهاجرت به استرالیا تقریبا متنوع است که در ادامه آنها را بیان میکنیم.
شرایط مهاجرت به استرالیا
بهطور کلی شرایط مهاجرت به استرالیا را به 2 دسته شرایط عمومی و اختصاصی تقسیمبندی میکنیم.
شرایط اختصاصی با توجه به روش مهاجرتی شما و نوع ویزا متفاوت است. مثلاً شرایط اخذ ویزای تحصیلی استرالیا با شرایط ویزای کار استرالیا متفاوت است. بالاتر، در هر کدام از روشهای مهاجرتی به جزئیاتی از شرایط مهاجرت به استرالیا اشاره شد. شرایط دقیق هر کدام از روشها و ویزاها در بخش و مطلب مربوطه مطالعه کنید.
مهمترین شرایط عمومی مهاجرت به استرالیا هم این موارد هستند:
- داشتن وضعیت سلامتی مناسب
- انجام تست مدیکال اسرتالیا
- نداشتن سوء پیشینه
- داشتن مدرک زبان (برای بیشتر ویزاهای استرالیا لازم است)
- تکمیل بودن مدارک
- پرداخت هزینههای دولتی صدور ویزا
در ادامه مطلب مدرک زبان موردنیاز استرالیا و مدارک موردنیاز را هم بررسی میکنیم.
روشهای مهاجرت به استرالیا
مهم ترین دلایل پذیرش نیروی مهاجر در استرالیا در سالهای اخیر؛ کاهش نرخ رشد جمعیت، کمبود نیروی متخصص در بازار کار و افزایش نرخ پیری جمعیت است.
در ادامه روشهای مهاجرت به استرالیا را توضیح دادهایم. همچنین خلاصۀ این مطالب را در ویدئوی زیر میتوانید مشاهده کنید.
قبل از شروع این مباحث، درصورتیکه میخواهید با این کشور بیشتر آشنا شوید میتوانید مطلب درباره استرالیا و درصورتیکه میخواهید با لیست ویزاهای این کشور آشنا شوید، مطلب انواع ویزای استرالیا را مطالعه کنید.
مهاجرت کاری به استرالیا
همانطور که بالاتر گفته شد، استرالیا برای تضمین رشد اقتصادی و روشن ماندن تنور بازار کار، بخشی از نیاز خود به نیروهای متخصص را از طریق مهاجرین تامین میکند. استرالیا از بهترین کشورها در زمینه پرداخت دستمزد و حقوق است.
طبق آخرین اطلاعات سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD)؛ میانگین دستمزد در این کشور 34 دلار برای هر ساعت است. نرخ بیکاری پایین (5.6% طبق آخرین آمار ABS)، نیاز به مشاغل مختلف در حوزههای کاری متعدد، شاخص توازن کار و زندگی بالا (Work-Life Balance) و درآمد بالا از مهمترین مزایای کار در استرالیا است. بههمین دلیل مهاجرت کاری، یکی از محبوبترین راه های مهاجرت به استرالیا برای نیروهای متخصص است. یکی از مسیرهای اخذ اقامت دائم استرالیا هم از جاده مهاجرت کاری به این کشور میگذرد.
در این بخش، استرالیا در حدود 24 ویزا صادر میکند. البته ویزاهای سرمایه گذاری هم در دستهبندی ویزاهای کاری و مهارتی Working and skilled visas استرالیا قرار گرفتهاند. در زیر مهمترین ویزاهای کاری و مهارتی استرالیا را میبینید:
- ویزای 188 استرالیا (ویزای کارآفرینی و سرمایه گذاری)
- ویزای 189 استرالیا (ویزای مهارتی استرالیا به صورت مستقل )
- ویزای 190 استرالیا (ویزای مهارتی استرالیا با اسپانسر ایالتی)
- ویزای 491 استرالیا (ویزای کار مهارتی مناطق کمجمعیت)
- ویزای 186 استرالیا (ویزای کار مهارتی با اسپانسر شغلی استرالیا)
- ویزای 476 استرالیا (اقامت موقت ویژه فارغالتحصیلان دانشگاههای خاص)
- ویزای تلنت استرالیا (ویزای نخبگان و استعداد درخشان (سابکلاس 858))
- ویزای 187 استرالیا (ویزای اقامت دائم با حمایت کارفرما در مناطق کمجمعیت)
- ویزای 485 استرالیا (اقامت موقت ویژه فارغالتحصیلان دانشگاههای استرالیا)
و ویزایی که به این لیست اضافه کردیم:
- ویزای بازنشستگی استرالیا (سابکلاس 405 و 410)
اخذ هر کدام از این ویزاهای کاری استرالیا شرایط و قوانین خود را دارد. تعدادی از این ویزاها در لیست ویزاهای اسکیل ورکر استرالیا هستند. در مطلب ویزای اسکیل ورکر استرالیا میتوانید لیست این ویزاها و شرایط آنها را مطالعه کنید. همچنین شرایط اقامت در ، انواع ویزای کار، قوانین و جزئیات آنها را در مطلب ویزای کار استرالیا مطالعه کنید.
کنارتان هستیم. کافیست فرم مشاوره را پر کنید.
مهاجرت تحصیلی به استرالیا
استرالیا یکی از بهترین سیستمهای آموزشی را در اختیار دارد. این کشور 42 دانشگاه دارد که 7 مورد از آنها در رنکینگهای جهانی QS و ARWU در سال 2021 رتبههای زیر 100 دارند! این موضوع نشان دهنده کیفیت بالای دانشگاهها و تحصیلات آکادمیک در این کشور است.
تحصیل، یکی از سادهترین راههای مهاجرت به استرالیا است و مزایای زیادی برای دانشجویانی دارد که قصد مهاجرت دارند؛ تحصیل در استرالیا و دانشگاه های مطرح، برخورداری از امکانات بالا، وجود امکان کار حین تحصیل، شانس بالای پیدا کردن کار و دریافت اقامت استرالیا پس از فارغ التحصیلی، برخورداری از وامها، تسهیلات دانشجویی و امکان اخذ بورسیه تحصیلی استرالیا.
برای مهاجرت تحصیلی به استرالیا 3 ویزا وجود دارد:
- ویزای 500 استرالیا (ویزای دانشجویی و دانشآموزی استرالیا Student Visa)
- ویزای گاردین استرالیا Student Guardian visa (سابکلاس 590)
- ویزای آموزش شغلی و مهارتی استرالیا Training visa (سابکلاس 407)
ویزای دانشجویی یکی از انواع ویزای استرالیا است که برای 5 سال صادر میشود و امکان تمدید هم دارد. شرط اصلی اخذ ویزای دانشجویی و دانشآموزی استرالیا هم ثبتنام در یکی از دانشگاهها و مراکز آموزشی استرالیا است.
میانگین هزینههای تحصیل در سطوح مختلف استرالیا را در جدول زیر فهرست کردهایم:
مقاطع تحصیلی | میانگین شهریه در سال (دلار استرالیا) |
---|---|
دوره متوسطه | از 7,800 تا 30,000 در سال |
مقطع لیسانس | از 15,000 تا 33,000 دلار |
مقطع کارشناسیارشد | از 14,000 تا 37,000 دلار |
مقطع دکترا | از 14,000 تا 37,000 دلار |
طبق آمار وزارت آموزش، مهارت و اشتغال استرالیا (DESE)؛ در سال 2021 تقریباً 480 هزار دانشجوی خارجی در این کشور در حال تحصیل هستند که از این تعداد تقریباً 1600 دانشجو ایرانی هستند. بسیاری از دانشجویان ایرانی هم دانشگاههای استرالیا را برای ادامه تحصیل انتخاب میکنند. برای اطاعات بیشتر مطلب معرفی دانشگاه های استرالیا را مطالعه کنید.
اطلاعات کامل درباره تحصیل در استرالیا، ویزاهای تحصیلی، شرایط و قوانین آن را در مطلب زیر مطالعه کنید.
تحصیل در استرالیا
مهاجرت به استرالیا از طریق سرمایهگذاری
استرالیا یکی از کشورهای مناسب برای سرمایهگذاری است. اقتصاد قوی، صنایع فعال، روابط گسترده با کشورهای مختلف و سیاستهای حمایتی، این کشور را به یکی از مقصدهای محبوب برای سرمایهگذاران تبدیل کرده است.
فرصتهای زیادی برای سرمایهگذاری در استرالیا در حوزههای مختلف وجود دارد. ثبت شرکت و کارآفرینی هم از مهمترین روشهای سرمایهگذاری در استرالیا هستند. برخی از این روشها هم به اخذ اقامت دائم استرالیا منجر میشوند.

امکان اقامت، کار و راهاندازی کسبوکار در استرالیا از مزایای ویزای سرمایهگذاری است.
مهاجرت به استرالیا از طریق ازدواج و خانواده
دولت استرالیا اخیراً در سیاستهای صدور ویزای ازدواج یا ویزای پارتنر استرالیا Partner Visa تغییراتی ایجاد کرده است. در سال 2021-2020 استرالیا قصد دارد در حدود 77 هزار ویزای خانواده Family Visa صادر کند. این رقم بیش از 2 برابر نسبت به ویزاهای صادر شده در سال 2020-2019 (37 هزار ویزا) است. این خبر خوبی است برای کسانی که قصد مهاجرت به استرالیا از طریق ازدواج را دارند.
افرادی که اقامت استرالیا دارند، می توانند نقش حامی یا اسپانسر را ایفا کرده و اقامت موقت یا دائم استرالیا را برای اعضای خانواده خود نیز بگیرند. ویزاهایی که در این بخش صادر میشوند، ویزای خانواده استرالیا Family Visa نام دارند. ویزاهای ازدواج و پارتنر هم که از اسمشان مشخص است به چه منظور بهکار میروند.
23 ویزا در بخش خانواده و ازدواج صادر میشود. مهمترین آنها در زیر آمده است:
- ویزای والدین استرالیا (سابکلاس 103، 143، 173، 115)
- ویزای پارتنر موقت (سابکلاس 820)
- ویزای پارتنر دائم (سابکلاس 801)
- ویزای ازدواج استرالیا (سابکلاس 300)
هر کدام از این روشها و ویزاهای شرایط و قوانین خاص را دارند. اطلاعات کامل درباره این روشها را در مطلب ویزای خانواده استرالیا و ویزای ازدواج استرالیا بخوانید.

مهاجرت از طریق تولد فرزند، ویزای والدین و ویزای ازدواج از دیگر روشهای اخذ اقامت استرالیا است.
پناهندگی در استرالیا
یکی دیگر از گزینههای مهاجرت به استرالیا، پناهندگی است. پناهندگی در کنار خطرات خود، یکی از سختترین روشهای مهاجرت است.
طبق آمار Worlddata.info؛ در سال 2019 تعداد 28 هزار نفر برای پناهندگی در استرالیا اقدام کردهاند. 88% این درخواستها در بررسی اولیه رد شدند و تنها 22% این درخواستها قبول شد.
استرالیا برای ورود پناهندگان و اقامت آنها قوانین سختگیرانهای دارد. وقتی این حساسیت را در کنار مشکلات و خطرات پناهندگی میگذاریم، میبینیم پناهندگی یک روش درست و منطقی برای اخذ اقامت استرالیا نیست.
در هر صورت استرالیا 8 نوع ویزای پناهندگی و بشردوستانه صادر میکند. افرادی که شرایط ویژهای دارند و میخواهند پناهندگی استرالیا را بگیرند، میتوانند برای اخذ این ویزاها اقدام کنند. برای مطالعه بیشتر، مطلب ویزای بشردوستانه استرالیا را مطالعه کنید.
انواع ویزای پناهندگی استرالیا:
- ویزای پناهندگی استرالیا Refugee category visas (سابکلاس 200، 201، 203 و 204)
- ویزای 202 استرالیا (Global Special Humanitarian visa)
- ویزای 785 استرالیا (Temporary Protection visa)
- ویزای 790 استرالیا (Safe Haven Enterprise visa)
- ویزای 866 استرالیا (Protection visa)

پناهندگی از گزینههای آخر مهاجرت و خطرناکترین آنها است. قبل از هر گونه اقدام برای مهاجرت، بهتر است با مشاوران مجرب مشورت کنید تا بهترین و مناسبترین راه مهاجرت برای شرایط شما را بیابید.
برای مطالعه بیشتر درباره این روش، مطلب پناهندگی استرالیا را مطالعه کنید.
ویزای توریستی استرالیا
ویزای توریستی هم یکی دیگر از انواع ویزای استرالیا که برای مدت محدود با اهداف مسافرت یا اقامت کوتاهمدت برای متقاضیان صادر میشود. احتمالا میدانید که استرالیا یکی از کشورهای توریستی و دیدنی دنیا است که آمار بالایی هم در زمینه ورود گردشگر دارد. طبق اطلاعات اداره آمار استرالیا (ABS)؛ در سال 2019 حدوداً 9.4 میلیون گردشگر وارد استرالیا شدند!
برای گردش، ملاقات دوستان و خانواده، سفرهای کاری و اقامتهای کوتاه، 6 ویزا صادر میشود، اما ایرانیان فقط 2 نوع از آن را میتوانند دریافت کنند؛ یعنی ویزای 600 (ویزای توریستی استرالیا) و ویزای 771 (ویزای ترانزیت).
این 6 نوع ویزا عبارتند از :
- Electronic Travel Authority (سابکلاس 601)
- eVisitor (سابکلاس 651)
- Transit visa (سابکلاس 771)
- Visitor (سابکلاس 600)
- Work and Holiday visa (سابکلاس 462 و 417)
ممکن است افرادی بهدنبال سفر به این کشور با ویزای توریستی و پس از آن درخواست دادن برای پناهدگی و اخذ اقامت استرالیا باشد که بسیار خطرناک است. اطلاعات کامل درباره شرایط اخذ ویزاهای توریستی، قوانین و اطلاعات دیگر را در مطلب ویزای توریستی استرالیا مطالعه کنید.

ایرانیان فقط دو نوع ویزای توریستی استرالیا (ویزای 600 و 771) را میتوانند را دریافت کنند.
ویزای تلنت استرالیا
ویزای تلنت استرالیا مربوط به افراد نخبه و دارای دستاوردهای ورزشی، هنری، علمی و دانشگاهی است. این ویزا را در کوتاهترین زمان میتوانید اخذ کنید و همراه خانواده اقامت استرالیا را دریافت کنید. ویزای تلنت استرالیا ویزای 858 نیز نامیده میشود.
در مقاله ویزای گلوبال تلنت استرالیا میتوانید انواع، شرایط و مراحل دریافت آن را مطالعه کنید؛ اما در ادامه شرایط عمومی موردنیاز برای اخذ ویزای گلوبال تلنت را به صورت مختصر شرح دادیم:
- سن 18 تا 55
- داشتن معرف یا نامنیتور (nominator) معتبر در استرالیا
- ارائه گواهی سلامت برای شخص و اعضای خانواده
- تسلط به زبان انگلیسی در سطح Functional
- انجام آزمایشات پزشکی و بیومتریک
کنارتان هستیم. کافیست فرم مشاوره را پر کنید.
هزینه مهاجرت به استرالیا
هزینه مهاجرت به استرالیا با توجه به نوع ویزا و مراحل مهاجرت متفاوت است. هزینههای طی شدن مراحل اداری صدور ویزا، انگشت نگاری و هزینههای مشابه بعضی اوقات تغییر میکند.
با ورود به سایت اداره مهاجرت استرالیا میتوانید با ماشین حساب آنلاین، هزینه دولتی صدور ویزا را با توجه به شرایط خود محاسبه کنید. این هزینهها به دلار استرالیا AUD هستند. فراموش نکنید این هزینهها، هزینههای دولتی صدور ویزاست که باید در روند مهاجرت به دولت استرالیا پرداخت کنید و جدای از هزینههای حقالوکاله، وکیل مهاجرت و موسسات مهاجرتی است.
در زیر هزینههای دولتی صدور برخی از ویزاها را به دلار استرالیا طبق سایت اداره مهاجرت این کشور لیست کردهایم:
هزینه دولتی صدور ویزای کار موقت در استرالیا:
نوع ویزا | هزینه برای متقاضی اصلی | هزینه همراه بالا 18 سال | هزینه همراه زیر 18 سال |
---|---|---|---|
ویزای 491 (ویزای مهارتی مناطق کمجمعیت) | 4,240 دلار | 2,120 دلار | 1,060 دلار |
ویزای 188 (ویزای کارآفرینی و سرمایه گذاری) | 6,270 دلار | 3,135 دلار | 1,565 دلار |
ویزای 485 (ویژه فارغالتحصیلان دانشگاههای استرالیا) | 1,730 دلار | 865 دلار | 435 دلار |
ویزای 476 (ویژه فارغالتحصیلان دانشگاههای خاص) | 425 دلار | 210 دلار | 105 دلار |
هزینه دولتی صدور ویزای کار دائم در استرالیا:
نوع ویزا | هزینه برای متقاضی اصلی | هزینه همراه بالا 18 سال | هزینه همراه کمتر از 18 سال |
---|---|---|---|
ویزای 190 (ویزای مهارتی با اسپانسر ایالتی) | 4,240 دلار | 2,120 دلار | 1,060 دلار |
ویزای 189 (ویزای مهارتی به صورت مستقل) | 4240 دلار | 2055 دلار | 1030 دلار |
ویزای تلنت (ویزای نخبگان و استعداد درخشان) | 4,305 دلار | 2,155 دلار | 1,080 دلار |
ویزای 187 (ویزای اقامت دائم با حمایت کارفرما) | 4,240 دلار | 2,120 دلار | 1,060 دلار |
ویزای 186 (ویزای کار مهارتی) | 4,240 دلار | 2,120 دلار | 1,060 دلار |
ویزای 482 (ویزای مهارتی) (برای جریان کوتاه مدت) | 1,330 دلار | 1,330 دلار | 335 دلار |
ویزای 482 (ویزای مهارتی) (جریان میان مدت، جریان قرارداد کار) | 2,770 دلار | 2,770 دلار | 695 دلار |
هزینه دولتی صدور سایر ویزاهای استرالیا:
نوع ویزا | هزینه |
---|---|
ویزای600 (ویزای توریستی استرالیا برای هر 3 استریم) | 150 دلار |
ویزای 771 (ویزای ترانزیت (Transit)) | رایگان |
ویزای ویزای ازدواج سابکلاس 300 | |
ویزای 500 (ویزای دانشجویی و دانشآموزی Student Visa) | 650 دلار |
هزینههای زندگی در کشور استرالیا:
در مورد هزینههای زندگی در استرالیا هم باید بگوییم این کشور یکی از کشورهای گران برای زندگی است. البته این هزینهها به شهر محل زندگی، موقعیت و شرایط خانه شما، تعداد افراد خانواده، سبک زندگی و بسیاری از معیارهای دیگر وابسته است.
طبق آمار دیتابیس NUMBEO؛ استرالیا یازدهمین کشور گران دنیا برای زندگی در سال 2021 است. شاخصهای این رتبهبندی این موارد هستند:
- هزینه خرید و اجاره مسکن
- هزینههای خرید مایحتاج روزانه
- قدرت خرید.
برخی از هزینهها بر اساس سایت NUMBEO در ژانویه 2023 به شرح زیر است:
هزینهها در 2023 (دلار استرالیا) | |
---|---|
هزینه یک وعده غذا (رستوران ارزان) | 22.00 دلار |
شیر (1 لیتری) | 2.05 دلار |
نان سفید تازه (500 گرم) | 3.19 دلار |
برنج سفید (1 کیلوگرم) | 3.01 دلار |
تخم مرغ (12 عدد) | 5.41 دلار |
پنیر محلی (1 کیلوگرم) | 12.45 دلار |
فیله مرغ (1 کیلوگرم) | 11.98 دلار |
سیب زمینی (1 کیلوگرم) | 3.51 دلار |
پیاز (1 کیلوگرم) | 2.95 دلار |
اجاره آپارتمان (1 خوابه) در مرکز شهر | 2,132.17 دلار |
آب (بطری 1.5 لیتری) | 2.43 دلار |
خدمات (برق، گرمایش، سرمایش، آب، زباله، تلفن) برای آپارتمان 85 متری | حدود 267.54 دلار |
لباس تابستانی در فروشگاه زنجیره ای | 69.06 دلار |
اینترنت | 81.34 دلار |
بنزین (1 گالن) | 7.56 دلار |
البته بعضی شهرهای استرالیا برای زندگی ارزان هستند و هزینههای مناسبی دارند. در رابطه با هزینههای زندگی مقاله هزینه زندگی در استرالیا را از دست ندهید.
امتیاز لازم برای مهاجرت به استرالیا
سیستم امتیاز بندی استرالیا برای رتبهبندی متقاضیان و نمره دادن به آنها برای صدور ویزا بهکار میرود. متقاضیان اخذ ویزای 188، 189، 190، 489 و 491 باید از طریق سیستم امتیازبندی اقدام کنند.
این سیستم با توجه به معیارهایی مانند؛ سن، تحصیلات، دانش زبان، سابقه کار، میزان سرمایه، داشتن دعوتنامه و … به متقاضیان نمره میدهد. با وجود شباهتها در جدول امتیازات، امتیاز مهاجرت به استرالیا برای این ویزاها متفاوت است.
معمولا برای اخذ ویزای استرالیا باید حداقل نمره 65 بگیرید. اطلاعات کامل درباره امتیازبندی مهاجرت به استرالیا را در مطلب زیر مطالعه کنید:
امتیازبندی استرالیا
مدرک زبان موردنیاز مهاجرت به استرالیا
از موراد مهم شرایط مهاجرت به استرالیا، مدرک زبان انگلیسی است! استرالیا برای صدور ویزاهای زیر نیازمند مدرک زبان است:
- تحصیلی
- کاری و مهارتی
- و برخی ویزاهای اقامت دائم دیگر
مدارک زبان موردتأیید استرالیا شامل آزمونهای آیلتس (IELTS)، تافل (TOEFL iBT)، پی تی ای (Pearson Test of English)، کمبریج (Certified in Advanced English) و او ای تی (Occupational English Test) است. برای اطلاعات بیشتر در مورد این آزمونها، مقاله مدرک زبان برای مهاجرت به استرالیا را بخوانید.
استرالیا برای سنجش میزان دانش زبان انگلیسی متقاضیان مهاجرت، میزان مهارت در زبان را به 5 دسته تقسیمبندی میکند. این تقسیمبندی از سطح پایین یعنی انگلیسی کاربردی تا سطح عالی است:
- Functional English
- Vocational English
- Competent English
- Proficient English
- Superior English
هر کدام از روشهای مهاجرتی و ویزاها به یکی از این سطحهای دانش زبان انگلیسی نیاز دارند. در زیر حداقل نمره قابلقبول در هر کدام از این سطحبندیها را میبینید:
آزمون | نمره |
---|---|
آیلتس (جنرال یا آکادمیک) | 4.5 |
تافل TOEFL iBT | 32 |
پی تی ای PTE | 30 |
کمبریج Cambridge CAE | 147 |
نمونه ویزاهایی که نیازمند مدرک زبان انگلیسی در سطح Functional هستند:
- ویزای 188 استرالیا
- ویزای 124 استرالیا
آزمون | نمره |
---|---|
آیلتس (جنرال یا آکادمیک) | 5 |
تافل TOEFL iBT | 36 (4 لیسنینگ، 4 ریدینگ، 14 رایتینگ و 14 اسپیکینگ) |
پی تی ای PTE | 36 |
کمبریج Cambridge CAE | 154 |
او ای تی OET | B |
نمونه ویزای نیازمند مدرک زبان انگلیسی در سطح Vocational:
- ویزای موقت 188 استرالیا
آزمون | نمره |
---|---|
آیلتس (جنرال یا آکادمیک) | 6 |
تافل TOEFL iBT | 54 (12 لیسنینگ، 13 ریدینگ، 21 رایتینگ و 18 اسپیکینگ) |
پی تی ای PTE | 50 |
کمبریج Cambridge CAE | 169 |
او ای تی OET | B |
نمونه ویزاهایی که نیازمند مدرک زبان انگلیسی در سطح Competent هستند:
- ویزای 187 استرالیا
- ویزای 189 استرالیا
آزمون | نمره |
---|---|
آیلتس (جنرال یا آکادمیک) | 7 |
تافل TOEFL iBT | 98 (24 لیسنینگ، 24 ریدینگ، 27 رایتینگ و 23 اسپیکینگ) |
پی تی ای PTE | 65 |
کمبریج Cambridge CAE | 185 |
او ای تی OET | B |
از بررسی نمرات زبان لول Superior میگذریم. بهنظر نمیرسد بررسی این مورد چندان برای ایرانیان کاربردی باشد.
پاسپورت استرالیا
پاسپورت استرالیا یکی از معتبرترین پاسپورتهای دنیا است. طبق جدید ترین رتبهبندی موسسه Passport Index؛ پاسپورت استرالیا در کنار پاسپورت انگلستان، رتبه ششم قدرتمندترین پاسپورتهای دنیا را در اختیار دارد.
رنکینگ Passport Index 2021 | رنکینگ Henley Passport Index 2021 |
---|---|
6 | 8 |
با در دست داشتن این پاسپورت می توانید بدون ویزا یا با دریافت ویزا پس از ورود، به 130 کشور دنیا سفر داشته باشید. برای اخذ پاسپورت این کشور اول باید با اخذ ویزا، اقامت موقت یا دائم این کشور را اخذ کنید. معمولا بعد از 5 سال زندگی در استرالیا و در صورت واجد شرایط بودن، اقامت دائم و پاسپورت استرالیا به متقاضیان داده میشود.
مدارک لازم برای مهاجرت به استرالیا
مدارک موردنیاز برای مهاجرت به استرالیا، با توجه به روش مهاجرتی، کشور مبدا و شرایط مهاجرت متفاوت است.
البته یکسری از مدارک عمومی است و جدا از روش مهاجرتی باید آنها را داشته باشید:
- پاسپورت معتبر و مدتدار (حداقل 6 ماه)
- مدارک شخصی و هویتی (شناسنامه، عکس، کارت پایان خدمت یا معافیت (برای آقایان)، کارت ملی و …)
- اصل و کپی گزارش حساب بانکی و نامه تمکن مالی
- مدارک سوابق شغلی
- مدارک دعوتنامه، پیشنهاد شغلی یا اسپانسری در استرالیا
- مدرک دانش زبان (IELTS, TOEFL, CAE, PTE, OET)
- رسید پرداخت هزینههای دولتی مهاجرت به استرالیا
- تکمیل فرمهای مربوطه هر ویزا
لازم به ذکر است بعضی از مدارک شما باید بهصورت کامل ترجمه انگلیسی شده و مهر ناتی NAATI داشته باشند.
با توجه به اهمیت مهاجرت تحصیلی به استرالیا، مهمترین مدارک تحصیلی موردنیاز برای مهاجرت به استرالیا هم در این بخش آوردهایم:
- اصل و ترجمه مدارک تحصیلی
- اصل و ترجمه ریز نمرات مقاطع تحصیل مدنظر
- نامه پذیرش در دانشگاه یا موسسات آموزشی استرالیا Confirmation of Enrolment (CoE)
- مدرک زبان (IELTS, TOEFL, CAE, PTE, OET)

جدید ترین مدارک لازم برای مهاجرت به استرالیا را می توانید با توجه به روش مهاجرتی خود با مشورت و راهنمایی وکلا و مشاوران مهاجرتی جویا شوید.
وکیل مهاجرت به استرالیا
مهاجرت یکی از مهم ترین تصمیمات زندگی هر فردی است. مهاجرت، در عین لذتها و شادیها؛ سختی ها، مشکلات، موانع، استرس و نگرانیهای خود را دارد. مهاجرت به استرالیا هم با توجه به شرایط موجود و سختگیریهای دولت این کشور، با دشواریها و پیچیدگیهایی همراه است.
در این موضوع، کمک گرفتن از وکیل مهاجرت به استرالیا میتواند روند بررسی پرونده شما را سریعتر کرده و شانس اخذ ویزای استرالیا را بالا ببرد. با کمکگرفتن از وکلای مهاجرتی، با جدید ترین قوانین مهاجرت به استرالیا، شرایط اقامت استرالیا و جدیدترین تغییرات آنها آشنا شده و بهترین روش مهاجرتی طبق شرایط خود را پیدا میکنید.
پارسی کانادا مفتخر است بهعنوان یکی از برترین موسسات مهاجرتی، مشاوره مهاجرت به استرالیا در اختیار شما قرار دهد. با پر کردن فرم ارزیابی مهاجرت میتوانید منتظر تماس مشاوران ما باشید. قسمت چت و کامنتها هم برای پرسش سوالهای شما و ارتباط با ما در دسترس است.

با مشورت با یک وکیل مهاجرتی با تجربه، شانس خود را برای اخذ اقامت استرالیا افزایش دهید.
مدت زمان اخذ ویزا و مهاجرت به استرالیا
مدت زمان اخذ ویزای استرالیا و روند مهاجرت به عوامل گوناگونی بستگی دارد. این فرآیند با توجه به شرایط هر متقاضی و شیوه مهاجرت میتواند متفاوت باشد و تحت تاثیر معیارهای مختلفی است. مواردی مثل اینکه آیا تمام مدارک موردنیاز را ضمیمه کردهاید یا خیر، نوع ارسال درخواست، مدت زمانی که طول میکشد تا بررسیهای لازم و اطلاعات مربوط به سلامت و شخصیت شما بررسی شود و غیره.
بههرحال مدت زمانی که پروندۀ شما در ادارۀ مهاجرت بررسی میشود برای برخی از ویزاهای اصلی تقریبا مشخص است و بقیۀ مراحل هم همانطور که گفته شد به معیارهای مختلفی بستگی دارد. در مطلب مدت زمان اخذ ویزای استرالیا بهطور کامل به این مورد پرداختهایم.
البته ناگفته نماند که برخی از ویزاها مانند ویزاهای مهارتی یا اسکیل ورکر طبق سیاستهای دولت استرالیا، در اولویت پردازش در اداره مهاجرت این کشور قرار گرفتهاند.
آمار ایرانیان در استرالیا
استرالیا سالهاست که مقصد مهاجرتی ایرانیها بهخصوص مهاجـرت کاری بوده و در ایـن سـالها رونـدی صعـودی داشـته اسـت. طبق دادههای اداره آمار استرالیا (ABS)، در سال 2020، بیش از 7.6 میلیون مهاجر در استرالیا زندگی میکردند که 29.8 درصد جمعیتی بود که در خارج از کشور متولد شدند.
به گزارش رصدخانه مهاجرتی ایرانیان، تعـداد جمعیـت ایرانیها در اسـترالیا در سـال 2020 میلادی، به 74 هـزار و 322 نفر میرسد.
نمودار زیر روند تغییر جمعیت مهاجران ایرانی در استرالیا در سالهای 2010 تا 2020 را نشان میدهد:
بهترین روشهای مهاجرت ایرانیان به استرالیا
در پاسخ به این سوال که بهترین روش مهاجرت به استرالیا کدامند، نمیتوان پاسخ دقیقی داد و با توجه به شرایط متقاضی متفاوت است. لذا باید شرایط فرد متقاضی توسط متخصصین این حوزه بررسی شود تا مناسبترین شیوه برای مهاجرت مشخص شود. اما بهطور کلی روشهایی مانند مهاجرت تحصیلی، مهاجرت کاری و سرمایه گذاری در استرالیا از بهترین و پر طرفدارترین روشهای مهاجرت به این کشور هستند.
بهترین شهرهای استرالیا برای مهاجرت
در ادامه 5 تا از بهترین شهرهای استرالیا برای کار و زندگی را معرفی میکنیم:
- سیدنی (Sydney): شهر سیدنی با خانه اپرای معروفش، یکی از شهرهای نمادین و بزرگ استرالیاست. این شهر یکی از گرانترین شهرهای جهان است و هزینههای زندگی در آن بالاست، اما به دلیل داشتن فرصتهای شغلی زیاد، مهاجران زیادی را برای پیدا کردن شغل به خود جذب میکند.
- ملبورن (Melbourne): ملبورن دومین شهر بزرگ استرالیاست. این شهر تمام امکانات سیدنی را داشته اما فضای بسیار متفاوتی دارد. هزینههای زندگی در این شهر بالاست اما هنوز هم از زندگی در سیدنی مقرونبهصرفهتر است
- پرث (Perth): شهری در ساحل غربی استرالیاست. اقتصاد در حال رشد، اجاره مقرونبهصرفه و آبوهوای مناسب، آن را به سومین شهر محبوب استرالیا برای مهاجران تبدیل کرده است.
- آدلاید (Adelaide): آدلاید که در جنوب استرالیا قرار دارد دارای تمام امکانات شهری، آبوهوای گرم، سواحل دوستداشتنی و فضای شهری سرسبز است. هزینههای زندگی پایینی دارد و انتخاب افرادی است که به دنبال زندگی خانوادگی آرام هستند.
- بریزبن (Brisbane): شهر بریزبین، یکی از بهترین شهرها در استرالیا برای زندگی است. بازار کار قوی، حقوق خوب، اجاره کمتر و قیمت مناسب مسکن، این شهر را به مکانی مقرونبهصرفه برای زندگی تبدیل میکند.
تقریباً به آخر مطلب رسیدیم. در صورتی که در خصوص اخذ اقامت و مهاجرت به استرالیا نیاز به مشاوره دارید، فرم زیر را پُرکنید تا مشاوران ما در اسرع وقت با شما تماس بگیرند:
کنارتان هستیم. کافیست فرم مشاوره را پر کنید.
سخن پایانی
در مورد روشهای مختلف مربوط به مهاجرت به استرالیا، مطالب کاملی خواندید. مهاجرت کاری، تحصیلی و سرمایهگذاری از جمله این روشها هستند. همچنین در مورد هزینهها، شرایط، مدارک و مزیتهای مهاجرت به این کشور و تمام نکات لازم برای اخذ اقامت استرالیا صحبت کردیم.
سوالات متداول
1) ویزای تحصیلی 2) ویزاهای کاری و مهارتی 3) ویزای توریستی یا ویزیتور 4) ویزاهای خانواده و ازدواج 5) ویزاهای پناهندگی و بشردوستانه
استرالیا سطح دانش زبان را به 5 دسته تقسیمبندی کرده است:
Functional, Vocational, Competent, Proficient, Superior
هر کدام از ویزاهای استرالیا یکی از سطوح را میخواهد. نمرات زبان هر بخش را در مطلب مطالعه کنید.
بهطور کلی:
شرط سنی، داشتن اسپانسر یا حامی در استرالیا، داشتن دعوت نامه یا پیشنهاد شغلی برای کار، تمکن مالی و کسب امتیاز موردنظر (برای بعضی ویزاها) از مهمترین شرایط مهاجرت به استرالیا است.
چرا موسسه حقوقی بین المللی دادگران حق و عدالت؟
موسسه حقوقی بین المللی دادگران حق و عدالت یکی از بزرگترین موسسات مشاوره به حساب می آید که از یک سیستم مشاوره ای نوین استفاده می کند. با مراجعه به این موسسه می توانید از تخصص و تجربه وکلای پارسی کانادا در زمینه مهاجرت بهره مند شوید. متخصصین ما می توانند رزومه مهاجرتی شما را به نحو مطلوبی ارتقا دهند و در صورت عدم دریافت ویزا می توانید وجه خود را از موسسه باز پس گیرید. تیم متخصص موسسه مهاجرتی پارسی کانادا تمام مراحل مهاجرتی شما را اعم از ترجمه مدارک، رزرو هتل، اخذ بلیط رفت و برگشت، اخذ PR، اجاره خانه و ماشین و … برای شما انجام می دهند.

آیا سوالی دارید؟