موسسه حقوقی بین المللی دادگران حق و عدالت

ویزای توریستی استرالیا و شرایط آن

ویزای توریستی استرالیا، انواع مختلفی دارد. اما ایرانیان چه فکر یک سفر تفریحی به استرالیا را در سر داشته باشند، چه بخواهند به دلتنگی دیدن اعضای خانواده یا فامیل پایان دهند و چه برای یک مصاحبۀ کاری در این کشور دعوت شده باشند، برای همه، باید فقط ویزای توریستی استرالیا ساب‌کلاس 600 را بگیرند. این ویزا خود سه استریم مختلف از جمله لاین گردشگری، اسپانسر فامیلی و کاری دارد. هزینه اخذ این ویزا، 190 دلار استرالیا است و بسته به نوع آن، 3 تا 12 ماه می‌توانید در این کشور اقامت داشته باشید.

ما اینجا سعی کرده‌ایم خیلی ساده و شفاف، این موضوع تودرتو و پیچیده را به‌همراه شرایط و همۀ اطلاعات دیگر برای شما توضیح دهیم. قبل از شروع مطالب، اگر فرصت مطالعۀ این مطلب را ندارید و در صورتی که فقط برای اخذ ویزای توریستی استرالیا نیاز به مشاوره دارید، فرم ارزیابی مهاجرت را پُر کنید تا با شما تماس بگیریم.

از مشاوره تا اقامت

کنارتان هستیم. کافیست فرم مشاوره را پر کنید.

انواع ویزای توریستی استرالیا

همان‌طور که گفتیم، استرالیا 6 نوع ویزای توریستی دارد اما ایرانیان فقط 2 نوع آن را می‌توانند بگیرند. برای آشنایی شما، این 6 نوع ویزا را معرفی می‌کنیم و بعد از آن فقط بر روی آن دو نوعی که ایرانیان می‌توانند بگیرند، تمرکز می‌کنیم.

  • ویزای 600 استرالیا (Visitor Visa)
  • ویزای 601 استرالیا (Electronic Travel Authority Visa)
  • ویزای 651 استرالیا (eVisitor Visa)
  • ویزای 417 استرالیا (Working Holiday Visa)
  • ویزای 462 استرالیا (Work and Holiday Visa)
  • ویزای 771 استرالیا (Transit Visa)

ایرانیان فقط می‌توانند برای ویزای 600، یعنی ویزای توریستی و ویزای 771، یعنی ویزای ترانزیت استرالیا درخواست دهند. بقیۀ ویزاها محدود به شهروندان بعضی کشورهای خاص است. بنابراین در ادامه فقط ویزای 600 استرالیا را معرفی و بررسی می‌کنیم.

سفر با ویزای توریستی ساب‌کلاس 600 استرالیا برای ایرانیان

یک توریست در مقابل خانه اپرای سیدنی در استرالیا

ویزای 600 استرالیا

ویزای توریستی استرالیا یا همان ساب‌کلاس 600، خود به سه اِستریم تقسیم‌بندی می‌شود:

  • لاین گردشگری (Tourist Stream)
  • لاین اسپانسر فامیلی (Sponsored Family Stream)
  • لاین سفر کاری (Business Visitor Stream)

با توجه به هدفی که از سفر به استرالیا دارید، باید از طریق یکی از این روش‌های بالا، ویزای توریستی را بگیرید و به این کشور سفر کنید.

لاین گردشگری؛ ویزای توریستی استرالیا بدون دعوتنامه

اگر قصد دارید در سواحل زیبای استرالیا قدم بزنید، در یک هوای دلچسب کمی آفتاب بگیرید، در شهرهای زیبای این کشور به گشت‌وگذار مشغول شوید یا از دوستان و اعضای خانواده دیدن کنید، این ویزا مختص شماست. در ایران معمولاً به این ویزا، ویزای توریستی استرالیا بدون دعوتنامه هم می‌گویند؛ چون گرفتن آن نیازی به داشتن دعوتنامه ندارد.

در زیر بیشتر با این ویزا آشنا می‌شوید:

شرایط لازم برای لاین گردشگری یا ویزای توریستی استرالیا بدون دعوتنامه
ویزای توریستی استرالیا (اِستریم گردشگری)
هدفسفر تفریحی و دیدن دوستان، اقوام و اعضای خانواده
مدت اقامت3، 6 یا 12 ماه
قابلیت چندبار ورود (مالتیپل)دارد
امکان کارکردن با این ویزانیست
امکان تحصیل با این ویزاوجود دارد
هزینه190 دلار استرالیا
داشتن مدارک وابستگی به ایران (Tie)شانس شما را برای ویزا بالا می‌برد
داشتن سابقه‌سفرشانس شما را برای ویزا بالا می‌برد
داشتن تمکن مالیالزامی

شما هدفتان از سفر و مدت‌زمان پیشنهادی برای ویزا را اعلام می‌کنید؛ اما این ادارۀ مهاجرت استرالیاست که تصمیم آخر را می‌گیرد و با توجه به این موارد مدت‌زمان ویزای شما را تعیین می‌کند که بین 3 ماه تا 1 سال است.

ویزا توریستی استرالیا می‌تواند یک‌بار ورود (Single Entry) یا چندبار ورود (Multiple Entry) برای شما صادر شود و بتوانید با آن از استرالیا خارج شوید و دوباره به این کشور سفر کنید.

با این ویزا، می‌توانید تا حداکثر 3 ماه در این کشور درس بخوانید یا در دوره‌های آموزشی شرکت کنید؛ اما اجازه کارکردن با آن را ندارید.

لاین اسپانسر فامیلی؛ ویزای توریستی استرالیا با دعوتنامه

اسپانسر فامیلی هم یکی دیگر از استریم‌های ویزای 600 استرالیا است که در ایران به آن ویزای توریستی استرالیا با دعوتنامه می‌گویند؛ چون در این روش یکی از اعضای خانواده یا فامیل شما، اسپانسر شما می‌شود و یک دعوتنامه برایتان صادر می‌شود که شانس صدور ویزا را بالا ببرد.

خلاصۀ شرایط در زیر آمده است:

جزئیات ویزای توریستی استرالیا با دعوتنامه (استریم اسپانسر فامیلی)
ویزای توریستی استرالیا (استریم اسپانسر فامیلی)
هدفدیدن اقوام و اعضای خانواده و سفر تفریحی
مدت اقامت3، 6 یا 12 ماه
قابلیت چندبار ورود (مالتیپل)ندارد
امکان کارکردن با این ویزانیست
امکان تحصیل با این ویزاوجود دارد
هزینه190 دلار استرالیا
داشتن مدارک وابستگی به ایران (Tie)شانس شما را برای ویزا بالا می‌برد
داشتن سابقه‌سفرشانس شما را برای ویزا بالا می‌برد
داشتن تمکن مالیالزامی
مبلغ ضمانت برای اسپانسربین 5,000 تا 15,000 دلار استرالیا

مدت دقیق این ویزا را، مانند ویزای قبلی، ادارۀ مهاجرت استرالیا تعیین می‌کند و یک‌بار ورود (Single Entry) است. در مدت اقامت، می‌توانید تا 3 ماه در این کشور تحصیل یا در دوره‌های آموزشی شرکت کنید، اما اجازۀ کارکردن ندارید.

یکی از مهم‌ترین شرایط اخذ ویزای توریستی استرالیا در این روش این است که یکی از اعضای خانواده یا اقوامتان که اقامت دائم یا شهروندی استرالیا را دارد، مبلغی را (که در جدول گفته شد) در صورت درخواست ادارۀ مهاجرت به آن‌ها به‌عنوان ضمانت تحویل می‌دهد و بعد از بازگشت شما هم آن را تحویل می‌گیرد. البته هر کسی نمی‌تواند اسپانسر شما شود! شرایط را در زیر آورده‌ایم:

شرایط اسپانسر برای حمایت از شما:

فرد اسپانسر باید همسر، پارتنر، فرزند، برادر، خواهر، پدربزرگ، مادربزرگ، نوه، عمه، خاله، عمو، دایی، برادرزاده یا خواهرزادۀ شما باشد. افرادی غیر از این موارد، مانند دوست یا پسرعمو نمی‌توانند برای شما دعوت‌نامه صادر کنند.

همچنین این حامی باید حداقل 18 ساله و مقیم دائم یا شهروند استرالیا باشد (نه نیوزیلند) و سابقۀ زندگی برای حداقل 2 سال در این کشور را داشته باشد که البته در صورت کمتر بودن، معمولاً ادارۀ مهاجرت سخت نمی‌گیرد.

اطلاعاتی که باید در دعوتنامه باشد:

اگر خواستید با دعوتنامه، ویزا توریستی استرالیا بگیرید؛ بهتر است اطلاعات زیر در این دعوتنامه باشد:

  • مشخصات کامل دعوت‌کننده
  • نوع اقامت شخص دعوت‌کننده
  • ارتباط و نسبت دعوت‌کننده با شما (یادتان نرود که اسناد این ارتباط را هم شما باید ارائه دهید)
  • وضعیت مسکن، درآمد و تمکن مالی فرد دعوت‌کننده (در صورتی که قرار است شما در خانۀ آن‌ها بمانید یا بخشی از هزینه‌های شما را بدهد)
  • هدفِ دعوت‌کننده از دعوتِ شما برای سفر به استرالیا

لاین سفر کاری

اگر برای بستن یک قرارداد کاری باید به استرالیا سفر کنید، یا می‌خواهید در یک سمینار یا نمایشگاه شرکت کنید یا یک مصاحبۀ شغلی دارید، باید برای این استریم از ویزای 600 استرالیا درخواست بدهید. در جدول زیر توضیحات بیشتری داده‌ایم:

جزئیات مربوط به ویزای توریستی استرالیا (استریم سفر کاری)
ویزای توریستی استرالیا (استریم سفر کاری)
هدفسفر کاری و سفر تفریحی
مدت اقامتحداکثر 3 ماه (در موارد معدود تا 12 ماه)
قابلیت چندبار ورود (مالتیپل)دارد
امکان کارکردن با این ویزانیست
امکان تحصیل با این ویزانیست
هزینه190 دلار استرالیا
داشتن تای (Tie)شانس شما را برای ویزا بالا می‌برد
داشتن سابقه‌سفرشانس شما را برای ویزا بالا می‌برد
داشتن تمکن مالیالزامی

در مدت اقامت در استرالیا با این ویزا، نه‌تنها حق تحصیل و کارکردن ندارید، بلکه نمی‌توانید به‌شکل مستقیم محصولات و خدماتی به شرکت‌ها و سازمان‌های استرالیایی یا مردم عادی بفروشید. این ویزا می‌تواند به‌صورت مالتیپل صادر شود و در طول اقامت، می‎‌توانید با گشت‌وگذار و تفریح، خستگیِ سفر کاری را هم از تن‌تان بیرون کنید.

در ادامه، نگاهی به هزینه‌های گرفتن ویزای گردشگری استرالیا می‌اندازیم.

هزینۀ ویزای توریستی استرالیا

خلاصه‌ای از مهم‌ترین هزینه‌ها را در زیر آورده‌ایم:

هزینه‌های اخذ ویزای توریستی استرالیا
هزینۀ ویزای توریستی استرالیا
صدور ویزا (هر سه استریم)190 دلار استرالیا
صدور ویزای ترانزیترایگان
تمکن مالی روزانه60 تا 80 دلار استرالیا
تمکن مالی ماهانه1800 تا 2400 دلار استرالیا
انگشت‌نگاری در دفتر vfs global41 یورو
تست‌های پزشکیمتفاوت است

دو نکتۀ مهم دربارۀ هزینه‌ها و تمکن مالی ویزای توریستی استرالیا:

  1. هزینۀ صدور ویزا از نوع Non-Refundable است؛ یعنی فارغ از نتیجۀ ویزا، این مبلغ برای بررسی پروندۀ شما گرفته می‌شود و در صورت ریجکت‌شدن به شما برگردانده نمی‌شود.
  2. برای اثبات تمکن مالی باید یک گزارش‌حساب انگلیسی از حساب بانکی‌تان بگیرید. توصیه می‌کنیم مطابق مدت‌زمانی که قصد ماندن در استرالیا دارید، مبلغ مناسبی در حسابتان داشته باشید و گردش‌حساب طبیعی را هم فراموش نکنید.

اقامت دائم با ویزای توریستی استرالیا

تبدیل ویزای توریستی، تمدید آن یا گرفتن پناهندگی با آن

سَرراست به شما بگوییم؛ استرالیا در قوانین مهاجرتی به‌شدت سخت‌گیر است و فکر دورزدن قوانین مهاجرتی آن را از سرتان بیرون کنید. چند مورد از این دورزدن‌ها را در زیر بررسی می‌کنیم.

تبدیل ویزای توریستی استرالیا به اقامت

وقتی ویزای شما صادر می‌شود، قوانینی به‌عنوان Conditions به آن ضمیمه می‌شود که شما ملزم به رعایت آن هستید. چند مورد از این شرایط، Condition 8503، Condition 8531 و Condition 8558 هستند.

شرط 8503 به شما اجازۀ تمدید این ویزا یا تبدیل آن به ویزاهای دیگر را نمی‌دهد. مطابق شرط 8531 باید قبل از تمام‌شدن انقضای ویزایتان، استرالیا را ترک کنید و شرط 8558 هم به شما اجازۀ ماندن در استرالیا بیشتر از 1 سال در هر 18 ماه را نمی‌دهد.

تبدیل ویزای توریستی به پناهندگی استرالیا

طبق قوانین ادارۀ مهاجرت استرالیا، امکان گرفتن پناهندگی با ویزای توریستی ممکن است؛ ولی اکیداً توصیه می‌کنیم با هر شرایط برای آن اقدام نکنید. این گزینه فقط برای افرادی است که اصلاً شرایط مناسبی ندارند و کیس پناهندگی آن‌ها جدی و فوری است.حتی در این حالت هم ممکن است درخواست پناهندگی فرد موردنظر رد شود.

این فرد می‌تواند پس از رسیدن به استرالیا، درخواست قرارگرفتن تحت قانون ویزای محافظتی استرالیا (Protection Visa – Subclass 886) را بدهد که باز هم تضمینی برای قبول‌شدن پناهندگی او وجود ندارد.

توصیه می‌کنیم فکر گرفتن پناهندگی استرلیا با ویزای توریستی را از سرتان بیرون کنید و سمتِ این روش پُرریسک نروید و در شرایط حاد هم حتماً با یک وکیل رسمی مارا استرالیا مشورت کنید.

تبدیل ویزای توریستی به کاری در استرالیا

همان‌طور که بالاتر گفتیم؛ شما نمی‌توانید ویزایتان را تبدیل کنید، خصوصاً به ویزای کاری. طبق شرط 8101، شما حق کارکردن در استرالیا، البته آن کاری برای آن پولی نگیرید را ندارید. می‌توانید در بعضی شغل‌های محلی یا داوطلبانه کار کنید به‌شرطی که در ازای آن دستمزد نگیرید.

البته این مدت فرصت خوبی برای بررسی بازار کار استرالیا یا انجام مصاحبۀ کاری و گرفتن جاب‌آفر و موارد این‌شکلی است و اگر قصدتان از اول کارکردن در استرالیا است، بهتر است شرایطتان را برای گرفتن ویزای کار و مهاجرت کاری مهیا کنید.

تبدیل ویزای توریستی استرالیا به ویزای اسپانسری ازدواج

اگر برای شما اتفاقاتی بیفتد که از کنترل‌تان خارج باشد، مثل شروع جنگ در وطن‌تان یا گرفتن یک بیماری که نتوانید برگردید، ممکن است با تمدید ویزای شما موافقت شود.

رابطۀ عاشقانه و ازدواج اما داستانش جداست! شما با شروع رابطه یا حتی ازدواج با یک شهروند استرالیایی در مدت اقامت با ویزای توریستی، شرایط تبدیل ویزا یا ماندن را ندارید؛ چون ازدواج‌کردن در کنترل شما بوده و مانند موارد بالا خارج از اختیاراتتان نیست.

نمونۀ ویزای توریستی استرالیا

در زیر یک نمونه از ویزای 600 را می‌بینید. برای مشاهده تصویر در اندازه واقعی، روی آن کلیک کنید. 👇

example of visa

مدارک لازم برای ویزای توریستی استرالیا

مدارک شخصی:

  • سوء‌پیشینه
  • پاسپورت معتبر و مدت‌دار (حداقل 6 ماه)
  • یک قطعه عکس موردتایید vfs global
  • شناسنامه، کارت ملی، سند ازدواج و ترجمۀ موارد خواسته‌شده
  • مدارک تاریخچۀ سفرهای قبلی
  • نامۀ تمکن مالی (معمولاً پرینت حساب با موجودی و گردش 3ماهه)
  • دعوتنامۀ اعضای خانواده یا فامیل در استرالیا (در صورتی با دعوتنامه می‌خواهید سفر کنید)
  • تکمیل فرم‌های مربوطه برای صدور ویزا
  • مدارک دعتونامه کاری، شرکت در کنفرانس و … . (در صورتی قصد سفر کاری دارید.)
  • انگیزه‌نامه که در آن باید قصدتان از سفر و برنامه‌هایتان در مدت سفر را شرح دهید.

مدارک تای – Tie (مدارک وابستگی به ایران):

  • نامه‌ای که کارفرمایتان صادر کرده و نشان می‌دهد شما یک شغل در ایران دارید.
  • سند خانه، زمین، ماشین و … که نشان می‌دهد شما در ایران دارایی منقول و غیرمنقول دارید.
  • گواهی اشتغال به تحصیل که نشان می‌دهد شما در ایران در حال تحصیل هستید.
  • جواز کسب، اسناد مالیاتی، مدارک شرکت و اسنادی که نشان دهد شما در ایران یک کسب‌وکار دارید.
  • مدارک هویتی که نشان دهد اعضای خانوادۀ شما در ایران هستند و بعد از سفر باید به ایران برگردید.
  • سایر مدارکی که نشان‌دهندۀ ارتباط عمیق شما با ایران و احتمال بالای برگشت‌تان باشد.

داشتن یک اسپانسر و دعوتنامه، شانس شما را برای گرفتن ویزای 600 استرالیا بالا می‌برد؛ اما در صورتی که یک فامیل یا آشنایی در این کشور ندارید، باید بتوانید با مدارک تای، ادارۀ مهاجرت را متقاعد کنید که به ایران برمی‌گردید تا شانس شما برای صدور ویزای توریستی استرالیا افزایش پیدا کند. برای مطالعه بیشتر درباره تای مطلب تای چیست را بخوانید.

مدت زمان صدور ویزای توریستی استرالیا

در جدول زیر خواهیم دید که چقدر طول می‌کشد تا ویزای توریستی استرالیا صادر شود:

مدت زمان پردازش ویزای توریستی استرالیا
 600 (لاین گردشگری)600 (لاین اسپانسر فامیلی)600 (لاین سفر کاری)
25% درخواست‌ها8 روز8 روز3 روز
50% درخواست‌ها16 روز14 روز7 روز
75% درخواست‌‌ها33 روز22 روز18 روز
90% درخواست‌85 روز36 روز30 روز

سعی کنید مدارکتان تکمیل و بدون نقصی باشد تا این روند کوتاه برای شما به یک روند طولانی و طاقت‌فرسا تبدیل نشود.

مراحل اخذ ویزای توریستی 600 استرالیا

برای اخذ ویزای توریستی باید به صورت آنلاین اقدام کنید:

  • مدارک موردنیاز را جمع‌آوری کنید.
  • یک پروفایل در سایت وزارت امور داخلی استرالیا (ImmiAccount) بسازید.
  • فرم درخواست ویزا را مرحله به مرحله پر کنید و مدارک موردنیاز را بارگذاری کنید.
  • هزینه‌ درخواست ویزا را پرداخت و درخواست ویزا را ارسال کنید.
  • پس از ارسال درخواست، منتظر پردازش ویزا باشید.

ریجکتی ویزای 600 استرالیا

استرالیا با کسی شوخی ندارد! کوچک‌ترین ایراد یا نقصی در پروندۀ شما، ممکن است نتیجۀ ناخوشایند ریجکتی را به‌همراه داشته باشد. موارد زیر، مهم‌‌ترین دلایل ریجکت‌شدن ویزای گردشگری استرالیاست:

  • نداشتن مدارک تای (Tie) یا قوی‌نبودن این مدارک در اثبات بازگشت شما به ایران
  • نداشتن تمکن مالی برای خرج‌ومخارج‌تان در طول سفر
  • داشتن سوء‌پیشینه
  • سابقۀ سفر نامناسب
  • ارائۀ اطلاعات غلط یا ناقص‌بودن مدارک

گرفتن این ویزا، یک سابقه‌سفر قوی و عالی برای رزومۀ مهاجرتی و سفری شماست؛ اما مراقب باشید که به ریجکتی و خراب‌شدن رزومه‌تان منجر نشود! با این سفر می‌توانید شرایط خودتان را برای مهاجرت به استرالیا هم هموارتر کنید. پیشنهاد ما در همۀ مراحل، مشورت با وکلای معتبر مهاجرتی و گرفتن اطلاع دقیق از شرایط و قوانین جدید و مدارک موردنیاز است.

چه برای گردش و تفریح بخواهید به استرالیا سفر کنید، چه برای دیدن اقوام و آشنایان و چه برای یک مصاحبۀ کاری، پارسی کانادا در این مسیر شما را همراهی می‌کند. فرم مشاوره زیر را پر کنید تا مشاوران ما در اسرع وقت با شما تماس بگیرند.

از مشاوره تا اقامت

کنارتان هستیم. کافیست فرم مشاوره را پر کنید.

سخن پایانی

ویزای توریستی استرالیا انواع مختلفی دارد که گرفتن همۀ آن‌ها برای ایرانیان ممکن نیست. متداول‌ترین نوع آن‌ها، ویزای 600 استرالیا است که 3 برنامه دارد: لاین گردشگری (بدون دعوتنامه)، لاین اسپانسر فامیلی (با دعوتنامه) و لاین سفر کاری. داشتن دعوتنامه شانس شما را در گرفتن این ویزا بالا می‌برد اما بدون آن هم می‌توانید ویزا شوید. داشتن تمکن مالی و نداشتن سوء‌پیشینه از اصلی‌ترین شرایط ویزای توریستی استرالیا است. احتمال ریجکت‌شدن در این ویزا هم وجود دارد و پیشنهاد ما، کمک‌گرفتن از وکلا و مشاوران مهاجرتی معتبر برای اقدام است.

سؤالات متداول:

خیر. در مورد صدور ویزا نمی‌توان از تضمین حرف زد؛ اما اگر همۀ شرایط را داشته باشید و مدارک‌تان را کامل و دقیق به ادارۀ مهاجرت استرالیا بفرستید، صدور نشدن ویزا برای شما خیلی بعید است!

بستگی دارد از کدام لاین ویزای 600 استفاده کنید. لاین گردشگری، لاین اسپانسر فامیلی یا سفر کاری. در حالت کلی صدور ویزا بین 1 هفته تا 3 ماه طول می‌کشد.

ویزا توریستی استرالیا در هر سه استریم به‌صورت 3ماهه، 6ماهه یا 12ماهه صادر می‌شود.

برای هر روز ماندن در استرالیا باید 60 تا 80 دلار استرالیا در حساب خود داشته باشید. یعنی اگر قرار است 3 ماه در استرالیا بمانید، باید تمکن مالی 5,400 تا 7,200 دلار استرالیا داشته باشد.

اگر قرار است با دعوتنامه به این کشور سفر کنید، فرد دعوت‌کننده هم می‌تواند با نشان‌دادن تمکن مالی به ادارۀ مهاجرت، بخشی از هزینه‌های شما را بر عهده بگیرد.

خیر؛ اما حضور او می‌تواند شانس شما را برای گرفتن ویزا بالاتر ببرد. بررسی نقصی مدارک، بالابردن شانس پذیرش، ارسال نامه به ادارۀ مهاجرت در صورت نداشتن دعوتنامه و ارسال مدارک با کمترین ریسک از مهم‌ترین کارهایی است که وکیل برای شما می‌کند.

خیر. در هر دو حالت امکان تبدیل ویزا و گرفتن اقامت وجود ندارد. بچۀ شما هم شهروندی استرالیا را نمی‌گیرد و یک ویزای موقت مانند ویزای شما برای او صادر می‌شود.

guest
21 Comments
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها