ویزای ازدواج استرالیا؛ آنچه برای اخذ آن لازم است بدانید
در این مطلب می خوانید:
آیا میدانید که با اخذ ویزای ازدواج استرالیا میتوانید در این کشور اقامت دائم داشته باشید؟ استرالیا یکی از زیباترین و محبوبترین مقاصد مهاجرتی است.اگر با یک فرد استرالیایی آشنا شده و میخواهید برای ادامه زندگی به این کشور بروید، میتوانید بهراحتی ویزا بگیرید. تنها کافی است ثابت کنید که طی 12 ماه گذشته، با این فرد در رابطه بوده و یا با او زندگی کردهاید.
به این ترتیب مهاجرت به استرالیا از طریق ازدواج میسر شده و شما میتوانید زندگی جدیدی را در این کشور شروع کنید. در ادامه این مقاله به بررسی شرایط اخذ ویزای استرالیا از طریق ازدواج پرداخته و جزئیات آن را بررسی میکنیم. اگر شما نیز متقاضی این نوع ویزا هستید، مطالعه این مطلب برایتان مفید خواهد بود.

برای دریافت ویزای ازدواج استرالیا، باید هر دو دارای سن قانونی بالای 18 سال باشید.
انواع ویزای استرالیا از طریق ازدواج
در مورد اخذ ویزای استرالیا از طریق ازدواج، سه نوع درخواست ویزای مختلف وجود دارد. بهطورکلی انواع ویزای پارتنر استرالیا به سه دسته زیر تقسیم میشوند:
- دسته ویزای 309 و 100 پارتنر
- دسته ویزای 820 و 801 پارتنر
- دسته ویزای 300 ازدواج در آینده
نوع دیگری از ویزای استرالیا وجود دارد که این ویزا به والدین مسن یک شهروند استرالیایی اجازه می دهد تا اقامت دائم استرالیا را دریافت کند. این ویزا تحت عنوان ویزای 804 استرالیا شناخته میشود.
1. ویزای 309 پارتنر استرالیا
ویزای 309 استرالیا یک ویزای موقت است. ویزای 309، به متقاضی اجازه میدهد تا زمانی که ویزای دائمی اعطا یا درخواست پس گرفته شود، در استرالیا زندگی کند. متقاضی این نوع ویزای ازدواج استرالیا باید خارج از این کشور زندگی کند تا بتواند درخواست دهد. روند اخذ این نوع ویزا ممکن است 13 تا 18 ماه طول بکشد.
برای اخذ این نوع ویزا باید از نظر سلامت جسمی و روانی ارزیابی شوید. بهعنوان مثال، برخی معاینات و آزمایشها از شما گرفته شده و تمام سوابق سلامت شما بررسی میشود. علاوهبر این باید گواهی عدم سوء پیشینه خود را از کشوری که طی 10 سال گذشته در آن اقامت داشتهاید، ارائه کنید.
زندگی در استرالیا
2. ویزای 100 استرالیا
این ویزا دائمی است و متقاضی برای دریافت آن باید ویزای موقت پارتنر (ویزای 309 استرالیا) داشته باشد. یعنی شما از ابتدا برای هر دو ویزا بهطور همزمان درخواست میدهید، ویزای موقت خود را دریافت کرده و سپس میتوانید برای اخذ ویزای 100 اقدام کنید. دلیل این وقفه بین دو ویزای موقت 309 و ویزای دائمی 100 استرالیا، این است که دولت استرالیا میخواهد در این مدت شما روابط عمیقتری با این کشور داشته باشید.
شما و شریک زندگیتان باید حداقل دو سال با هم در رابطه بوده و در طول این دو سال، با هم زندگی کرده باشید. علاوهبر این باید شخصیت معقول دو طرف اثبات شده و رابطه صمیمانهای با هم داشته باشند. شرط اصلی اخد این ویزا، تک همسری است. روند اخذ این نوع ویزا حدود 19 تا 39 ماه طول میکشد.
3. ویزای 801 استرالیا
این یک ویزای دائمی است و شما باید قبل از آن ویزای موقت 820 را داشته باشید. حدود 20 تا 26 ماه طول میکشد تا روند اخد این نوع ویزا طی شود. از جمله شرایط اصلی در گرفتن ویزای 801 استرالیا، میتوان به اثبات شخصیت معقول دو طرف و همچنین پرداخت و تسویه تمام بدهیهای دولتی به استرالیا است.
البته طبق برخی شرایط استثنایی، میتوانید این دو ویزای موقت و دائمی را بهصورت همزمان دریافت کنید. چنانچه شما و پارتنرتان (که ممکن است ازدواج کرده باشید) حداقل دو سال با هم زندگی کرده و فرزندی داشته باشید، میتوانید این دو ویزا را همزمان دریافت کنید. اگر فرزند مشترکی ندارید، حداقل زمان لازم برای زندگی مشترک شما قبل از اخذ ویزا، 3 سال است.
4. ویزای 300
ویزای ازدواج آینده یا ویزای 300 استرالیا به متقاضی اجازه میدهد تا برای ازدواج با همسر احتمالی خود به استرالیا بیاید و سپس برای ویزای پارتنر درخواست دهد. کسانی که قصد دارند با یک شهروند استرالیایی یا یک فرد دارای اقامت دائم این کشور ازدواج کنند و در خارج از مرزهای این کشور زندگی میکنند، واجدان شرایط این نوع ویزا هستند.
ویزای 300 استرالیا بهعنوان ویزای نامزدی نیز شناخته میشود. متقاضی با داشتن این ویزا میتواند 9 ماه اقامت موقت در این کشور داشته و به کار یا تحصیل بپردازید. مدت زمان اخذ این نوع ویزا حدود 14 تا 18 ماه است. توجه کنید که درخواست اخذ این نوع ویزا قبل از سفر شما به استرالیا باید انجام شود.
5. ویزای 804 استرالیا
این نوع ویزا برای والدین سالخورده فردی که شهروندی استرالیا را داشته باشد، صادر میشود. افراد با داشتن این نوع ویزا اقامت دائم استرالیا را کسب کرده و باید از طرف فرزند خود که مقیم استرالیا است، حمایت مالی داشته باشند. وزارت امور خارجه کشور مبدأ باید حمایت مالی فرزندان این افراد را تأیید کند.
علاوهبر شرایط عمومی اخذ ویزای 804، باید تعادل خانواده این افراد هم تأیید شود. به این معنی که حداقل نیمی از فرزندان شخص و یا بیشتر آنها، با کشور استرالیا در ارتباط بوده و یا شهروند این کشور باشند. افراد متقاضی باید از نظر داشتن حداقل شرایط سلامتی و شخصیتی واجد شرایط بوده و سن بالای 65 سال داشته باشند.

انواع ویزای پارتنر استرالیا به سه دسته ویزای 309 و 100 پارتنر، 820 و 801 پارتنر و 300 ازدواج در آینده تقسیم می شود.
مدارک لازم برای مهاجرت به استرالیا از طریق ازدواج
مانند سایر کشورهای دیگر، برای اخذ ویزای ازدواج استرالیا باید مدارک کافی را به اداره مهاجرت ارائه کنید. بهتر است برای جلوگیری از بهوجود آمدن هرگونه مشکلی در روند اخذ ویزا، از مشاوره برای اخذ ویزای استرالیا از طریق ازدواج کمک بگیرید. اصلیترین مدارک اخذ این نوع ویزا عبارت است از:
مدارک شناسایی شامل:
- شناسنامه
- کارت ملی
- گذرنامه
- دو قطعه عکس
- سند اثبات تغییر نام (در صورت وجود)
مدارک اثبات رابطه شما با فرد مقیم در استرالیا، شامل:
- اظهارنامه قانونی یک شاهد پشتیبان در رابطه با درخواست ویزای ازدواج احتمالی یا ویزای پارتنر
- ثبات واقعی و ادامهدار بودن رابطه
- گواهی ازدواج در صورت تأهل
اسناد مربوط به ازدواج قبلی (گواهی طلاق، فوت و غیره):
گواهی عدم سوء پیشینه
کنارتان هستیم. کافیست فرم مشاوره را پر کنید.
هزینه و مدت زمان اخذ ویزای ازدواج استرالیا
اطلاع از هزینهها و مدت زمانی که گرفتن ویزای ازدواج استرالیا طول میکشد، از اولین سوالهای افراد متقاضی است.
هزینه اخذ ویزا:
هزینه پایه برای درخواست ویزای ازدواج استرالیا، 7715 دلار استرالیا است. هنگامی که دارندگان ویزا پس از ازدواج برای ویزای همسر خود درخواست میدهند، باید 1285 دلار دیگر هم بپردازند. علاوهبر هزینه ویزا، متقاضیان باید هزینههای آزمایشهای پزشکی و تأییدیههای پلیس را نیز در نظر بگیرند که در صورت رد درخواست، قابل استرداد نیستند. با توجه به ریسک مالی مرتبط با این ویزا، بسیاری از متقاضیان برای افزایش شانس موفقیت خود از طریق آژانسهای مهاجرت اقدام میکنند.
مدت زمان اخذ ویزا:
اگر قصد اخذ ویزای ازدواج استرالیا را دارید، پروسه اخذ ویزا از زمان اقدام تا دریافت آن ممکن است حدود 12 تا 24 ماه طول بکشد. این روند به انواع ویزای استرالیا و شرایط شما بستگی دارد. در جدول زیر میتوانید مدت زمان دریافت ویزا در شرایط مختلف را ببینید.
نوع ویزا | مدت زمان اخذ ویزا در 75% درخواستها | مدت زمان اخذ ویزا در 90% درخواستها |
---|---|---|
ویزای پارتنر 100 | 12 ماه | 19 ماه |
ویزای پارتنر 309 (موقت) | 16 ماه | 23 ماه |
ویزای پارتنر 801 | 11 ماه | 19 ماه |
ویزای پارتنر 820 | 20 ماه | 27 ماه |
ویزای ازدواج در آینده 300 | 23 ماه | 27 ماه |
زمان لازم برای اخذ ویزای 801 و 100 از تاریخ واجد شرایط بودن (دو سال بعد از درخواست ویزای 820/801 یا 309/100) تا نهایی شدن آن. |
شرایط گرفتن ویزای نامزدی استرالیا
اگر در خارج از استرالیا زندگی کرده و قصد دارید با یک شهروند استرالیایی یا شخصی که اقامت دائم این کشور را دارد ازدواج کنید، درخواست ویزای نامزدی یک مسیر بالقوه برای اقامت دائم استرالیا است. ویزای نامزدی استرالیا همان ویزای 300 است که بهسبب آن میتوانید به مدت 9 ماه به این کشور سفر کرده و با نامزد خود ازدواج کنید.
پس از ازدواج در مدت 9 ماهه ویزای نامزدی، میتوانید برای اخذ ویزای 820 و 801 بهطور همزمان درخواست دهید. پس از اخذ ویزای 820 و گذشت حداقل دو سال پس از ارائه درخواست، شرایط کلی زندگی شما و همسرتان ارزیابی شده و سپس میتوانید ویزای 801 خود را که به اعطای اقامت دائم استرالیا است، دریافت کنید.
برای اخذ ویزا، باید در زمان درخواست، شرایط زیر را داشته باشید:
- داشتن شرایط سنی (حداقل 18 سال یا بیشتر) برای هر دو نفر
- قصد ازدواج با یک شهروند استرالیایی یا مقیم دائم یا یک شهروند نیوزیلندی واجد شرایط
- داشتن حمایت مالی از طرف نامزد
- باید شخصاً نامزد خود را ملاقات کرده و یکدیگر را بشناسید
- ازدواج قطعی در طی مدت 9 ماهه ویزا
- ارائه مدارک کافی برای اثبات ازدواج طی دوره 9 ماهه
- نداشتن هیچگونه مانع قانونی برای ازدواج در استرالیا (بهعنوان مثال داشتن طلاقی که در استرالیا معتبر نباشد)
- داشتن سلامت جسمی کلی، سلامت عقلانی و شخصیتی

پس از ازدواج در مدت 9 ماهه ویزای نامزدی، میتوانید برای اخذ ویزای 820 و 801 بهطور همزمان درخواست دهید.
نکات مهم برای گرفتن اقامت استرالیا از طریق ازدواج
در مطالب گفته شده، بهطورکامل به بررسی آنچه که برای مهاجرت به استرالیا از طریق ازدواج نیاز دارید، پرداختیم. اما در ادامه برخی نکات اساسی و مهم را یادآور میشویم. برای اخذ ویزای ازدواج استرالیا، باید:
- متاهل، نامزد و یا در یک رابطه واقعی بوده و با هم زندگی کنید.
- مدارکی ارائه دهید که نشان دهد در یک رابطه واقعی و متعهد هستید.
- زمانی که در استرالیا هستید، از طریق ویزای 801/820 اقدام کنید.
- زمانی که در خارج از استرالیا هستید، از طریق ویزای 100/309 اقدام کنید.
- اگر در خارج از استرالیا بوده و قصد ازدواج در آینده را دارید از طریق ویزای 300 اقدام کنید.
- بدانید که ویزای پارتنر دو مرحلهای و شامل یک ویزای موقت و سپس اقدام برای یک ویزای دائم است.
سخن پایانی
بسیاری از استرالیاییها، شریک زندگی خود را خارج از کشور پیدا کرده و میخواهند بقیه عمر خود را با آنها بگذرانند. به همین دلیل، روشی برای مهاجرت به استرالیا از طریق ازدواج و اخذ ویزای دائمی این کشور در قانون آن وجود دارد. اکثر ویزاهای نامزدی را میتوان در داخل یا خارج از استرالیا درخواست کرد. برای ارائه هر ویزای پارتنر، متقاضیان باید نشان دهند که رابطه آنها واقعی است. در این مقاله بهطورکامل به شرایط اخذ ویزای ازدواج استرالیا و آنچه برای اقدام نیاز دارید، پرداخته شده است.