پناهندگی استرالیا
مهاجرت به استرالیا از طریق پناهندگی یکی از راههایی است که افراد برای مهاجرت به این کشور و اخذ اقامت استفاده میکنند. این ویزا معمولاً مختص افرادی است که در کشور خود امنیت جانی نداشته و زندگی آنها به دلایل مختلفی مانند جنگ، مشکلات اعتقادی، سیاسی، گرایشات جنسی و … در خطر است.
در حال حاضر نهتنها در پارسی کانادا “خدمات پناهندگی” ارائه نمیدهیم، بلکه توصیه جدی ما، پرهیز از چنین روش پرریسک و پرمخاطرهای برای مهاجرت است. در عوض، دهها روش قانونی، تضمینی و اغلب ساده در دست داریم که به احتمال قوی، دستکم یکی از آنها شامل حال شما هم میشود. پس همین حالا، فرم ارزیابی مهاجرت را پر کنید تا با شما تماس بگیریم و با مشاوره موثر و دقیق راهنماییتان کنیم…
انواع ویزای پناهندگی استرالیا با توجه به هدف و شرایط مهاجرت در در سابکلاسهای مختلف دستهبندی میشوند. در ادامه با انواع ویزاهای این روش آشنا خواهید شد.
پناهنده چه کسی است؟
طبق قانون مهاجرت استرالیا در سال 1958، افرادی پناهنده محسوب میشوند که ویژگیهای زیر را داشته باشند:
- افرادی که تابعیت کشور خود را ندارند
- افرادی که با ارائه مدارک و اثبات آن نشان دهند که در کشور خود مورد آزار و اذیت قرار میگیرند و ایمنی جانی و زندگی ندارند.
آزار و اذیت و ترس و عدم ایمنی شامل موارد زیر است:
- نژاد
- اعتقاد مذهبی
- ملیت
- نظر سیاسی
- وابستگی به یک گروه خاص
- ترس از آزار و اذیت در کشور
- ترس از آسیب جدی و رفتار سیستماتیک و تبعیضآمیز ناشی از آزار و اذیت در کشور
چه کسانی مورد حمایت کامل قرار میگیرند؟
افرادی که پناهنده نیستند اما در صورت برگشت به کشور خود در معرض آسیبها و خطرات جدی قرار میگیرند توسط کشور استرالیا حمایت میشوند. خطرات مورد توجه افراد شامل موارد زیر است:
- خطر از دستدادن زندگی
- حکم اعدام
- شکنجه
- مجازات غیرانسانی
- رفتار تحقیرآمیز
- اگر یکی از اعضای خانواده طبق قانون حمایت پناهنده کشوری شده باشند، بستگان او نیز مورد حمایت قرار میگیرند
انواع ویزای پناهندگی استرالیا
ویزای پناهندگی استرالیا به دو صورت کلی دستهبندی میشوند. در دسته اول ویزاها برحسب حضور افراد در خاک استرالیا یا خارج از آن به دو نوع تقسیمبندی میشوند:
- Offshore
- Onshore
برای درخواست ویزای Offshore متقاضی باید بیرون از خاک استرالیا باشید و ویزای Onshore برای آن دسته افرادی است که در خاک این کشور حضور دارند.
دسته دوم هم به ویزاهای پناهندگی و بشردوستانه تقسیم میشوند. ویزاهای بشردوستانه برای افرادی که در کشور خود شرایط زندگی مناسبی ندارند، صادر میشود. ویزاهای پناهندگی هم با چند سابکلاس است که هرکدام شرایط و ویژگیهای خاص خود را دارند.
- ویزاهای پناهندگی (Refugee category visas) سابکلاسهای 200، 201، 203 و 204 در لیست ویزاهای استرالیا
- ویزای بشردوستانه استرالیا سابکلاس 202
دسته اول را در زیر بیشتر باز میکنیم. قبل از آن باید این نکته را به شما بگوییم:
پناهندگی از آخرین گزینهها برای مهاجرت و جزو خطرناکترین روشهای مهاجرتی است. پارسی کانادا هیچگونه خدماتی در این خصوص ارائه نمیدهد. برای مهاجرت قانونی و آشنایی با بهترین روش با توجه به شرایط خود فرم ارزیابی مهاجرت را پر کرده تا مشاوران ما با شما تماس بگیرند.
شرایط پناهندگی استرالیا با استفاده از ویزاهای دسته پناهندگی (Subclass: 200, 201, 203, 204)
هرساله تعداد زیادی درخواست برای ویزاهای پناهندگی ارسال و فقط تعداد کمی از آنها پذیرش میشوند. افرادی که در کشور خود مورد آزار و اذیت قرار میگیرند، میتوانند با گرفتن ویزای پناهندگی استرالیا در این کشور اقامت دائم داشته باشند.
فرایند درخواست تا اخذ ویزای پناهندگی ممکن است چندین ماه تا چندین سال به طول انجامد، زیرا تعداد افرادی که متقاضی دریافت ویزای پناهندگی استرالیا هستند، بسیار زیاد است. جالب است بدانید که برای دریافت ویزای پناهندگی لازم نیست هزینهای پرداخت کنید. با مهاجرت به استرالیا از طریق پناهندگی امتیازات ویژهای به شما تعلق میگیرد.
اقامت دائم استرالیا (در صورت داشتن شرایط)، بهرهمندی از تحصیلات، مجوز کار، خدمات بهداشتی، استفاده از کلاسهای رایگان زبان انگلیسی و شهروندی استرالیا از جمله امتیازاتی است که با ویزای پناهندگی استرالیا شامل متقاضی میشود.
از زمانی که با ویزای پناهندگی به کشور استرالیا وارد میشوید جزء اقامت دائمی شما محسوب شده و در صورت تمایل پس از مدتی میتوانید بهعنوان شهروند در آنجا زندگی کنید. در ادامه بهطور خلاصه شرایط اخذ این ویزاها را بررسی میکنیم:
- درخواست برای پناهندگی در استرالیا ابتدا توسط کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل (UNHCR) برای دولت این کشور ارسال شده و پس از بررسی شرایط متقاضیان دولت تصمیم به صدور ویزا میگیرد.
- باید طبق تاریخ درج شده در ویزای پناهندگی وارد استرالیا شوید
- شما و اعضای خانوادهتان باید تمام قوانین استرالیا را رعایت کنید
برای مهاجرت از طریق پناهندگی ابتدا باید شرایط لازم را داشته باشید و به سازمان ملل یا دولت استرالیا ثابت کنید که ماندن در کشورتان آسیب جانی و مالی برای شما دارد، سپس اقدام به جمعآوری مدارک کرده و آنها را بهصورت کاغذی ارسال کنید. پس از بررسی شرایط از طرف دولت استرالیا نتیجه نهایی با پست یا ایمیل برای شما ارسال میشود.
درصورتیکه میخواهید برای خانواده خود درخواست مهاجرت از طریق پناهندگی به استرالیا ثبت کنید، توجه به نکات زیر الزامی است:
- میتوانید با درخواست ویزای پناهندگی استرالیا برای خودتان، درخواستی برای خانوادهتان یعنی همسر و فرزندانتان ثبت کنید.
- اگر فرزندان به شما وابسته نباشند باید بهصورت جداگانه اقدام به دریافت ویزا کنند.
- اعضای خانواده باید شرایط سلامت جسمی و روحی-روانی را داشته باشند. در برخی موارد ممکن است اعضای خانوادهتان که به استرالیا نمیآیند هم شرایط بهداشت این کشور را داشته باشند.
- برای درخواست ویزای پناهندگی باید همه اعضا خانواده خود، حتی کسانی که با شما درخواست مهاجرت نمیدهند را معرفی کنید.
- درصورتیکه در درخواست خود یکی از اعضای خانواده را اعلام نکرده باشید ممکن است پس از ورودتان به استرالیا نتوانید برای آنها ویزای پناهندگی و بشردوستانه دریافت کنید.
- افرادی که از تاریخ 13 آگوست 2012 بهصورت غیرقانونی و از طریق دریا وارد استرالیا شدهاند نمیتوانند برای اعضای خانواده درخواست ویزا کنند.
تفاوت ساب کلاسهای ویزاهای پناهندگی استرالیا
برای دریافت ویزای پناهندگی آفشور استرالیا (offshore) باید خارج از این کشور باشید به دلیل مذهب، رنگ پوست، عقاید سیاسی و جنگ در کشور خود مورد آزار و اذیت قرار گرفته شده باشید. همچنین باید از سلامت جسمی و روانی برخوردار باشید تا امنیت ملی استرالیا به مخاطره نیفتد.
ویزای پناهندگی استرالیا دارای چهار ساب کلاس 200، 201، 203 و 204 است که هرکدام شرایط و ویژگیهای خاص خود را دارند. در صورت داشتن شرایط پناهندگی میتوانید یکی از چهار ساب کلاس ویزای پناهندگی را اخذ کنید. در ادامه به بررسی این ساب کلاسها میپردازیم.
- ویزای پناهندگی استرالیا سابکلاس 200: مختص افرادیست که کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل (UNHCR) شرایط آنها را بررسی و تأیید و سپس برای دولت استرالیا ارسال میکند.
- ویزای پناهندگی استرالیا سابکلاس 201: این ویزا مخصوص افرادی است که در خارج از استرالیا زندگی میکنند و هنوز موفق به خروج از کشورشان نشدهاند.
- ویزای پناهندگی استرالیا سابکلاس 203: این یک ویزای اضطراری است که از طریق کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد اقدام و روند آن سریعتر از ویزاهای پناهندگی است، زیرا این افراد در کشورشان امنیت جانی نداشته و در معرض خطر هستند و باید هرچهسریعتر آنها را نجات داد.
- ویزای پناهندگی استرالیا سابکلاس 204: این ویزا مخصوص زنانی است که در کشورشان حامی و سرپرستی ندارند و زندگیشان در خطر است.
به دلیل محدودیت مکان اسکان، تنها افرادی که واجد شرایط پناهندگی استرالیا هستند موفق به دریافت ویزای پناهندگی خواهند شد.
پناهندگی از آخرین گزینهها برای مهاجرت و جزو خطرناکترین روشهای مهاجرتی است. پارسی کانادا هیچگونه خدماتی در این خصوص ارائه نمیدهد. برای آشنایی با روشهای قانونی مهاجرت به استرالیا و شرایط هرکدام مطلب مهاجرت به استرالیا را مطالعه کنید.
ویزای بشردوستانه استرالیا (سابکلاس 202)
این ویزا برای کسانی است که در کشور خود با نقض حقوق بشر یا تبعیضهای اساسی مواجه بوده و با داشتن حامی یا پیشنهاددهنده میتوانند با خانواده میتوانند به استرالیا مهاجرت کنند. درخواست برای ویزای بشردوستانه استرالیا بسیار زیاد است و زمان فرایند اخذ آن ممکن است ماهها تا سالها زمان ببرد.
با اخذ این ویزا، اقامت دائم به شما داده میشوند و میتوانید در استرالیا زندگی کنید. برای مطالعه بیشتر درباره شرایط زندگی در این کشور به مطلب زندگی در استرالیا مراجعه کنید.
هزینه ویزای پناهندگی استرالیا
ویزاهای پناهندگی با ساب کلاس 200، 201، 203 و 204 کاملاً رایگان است. برای ویزای بشردوستانه (سابکلاس 202) هم نیاز به پرداخت هزینه نیست، اما اگر یک سازمان حمایتی بهعنوان پیشنهاددهنده باشد، باید هزینه پرداخت شود.
پناهندگی استرالیا با ویزای توریستی
یکی از روشهای دریافت پناهندگی استرالیا، از طریق ویزای توریستی است که نسبت به سایر ویزاها ارزانتراست. ویزای توریستی با هدف سفر تفریحی، کاری و یا بازید از خانواده و دوستان صادر میشود و مدت آن محدود است.
برای مهاجرت به استرالیا از طریق پناهندگی با این روش، باید ابتدا اقدام به دریافت ویزای توریستی کرد و پس از اخذ و ورود به استرالیا درخواست ویزای پناهندگی ارائه شود. البته تقریباً همه این درخواستها توسط دولت استرالیا رد میشوند و حتی خطر اخراج از استرالیا یا قرارگیری در لیست ممنوعه ورود به استرالیا وجود دارد.
بنابراین این روش اصلاً توصیه نمیشود؛ مگر اینکه شما یک کیس واقعی پناهندگی داشته باشید، شرایط لازم پناهنده شدن در استرالیا را داشته باشید و با سایر روشها نتوانستهاید درخواست خود را صادر کنید.
سخن پایانی
بسیاری از افراد که زندگی در کشور مبداً برای آنها خطر دارد و شرایط مناسبی ندارند، میتوانند برای مهاجرت به استرالیا از طریق پناهندگی کنند. برای این افراد انواع ویزاهای پناهندگی و بشردوستانه وجود دارد که باتوجهبه شرایط هریک از آنها برای اخذ آن اقدام میشود.
معمولاً هزینه ویزاهای پناهندگی استرالیا رایگان است و موجب اقامت دائم پناهندگان واجد شرایط در این کشور میشود.
سؤالات متداول:
درصورتیکه واجد شرایط پناهندگی باشید، میتوانید تابعیت استرالیا را پس از اخذ ویزا کسب کنید.
احتمال گرفتن پناهندگی استرالیا با ویزای توریستی خیلی پایین و نزدیک به صفر است. در این حالت، متقاضی قصد فریب دولت استرالیا را دارد که در پاسخ ممکن است از این کشور اخراج یا حتی به استرالیا ممنوعالورود شود.
این وضعیت در موارد بسیار خاص و شرایط ویژه میتواند به پناهندگی منجر شود.
آیا سوالی دارید؟