مهاجرت کاری
مهاجرت از طریق کار یکی از متداولترین روش های مهاجرت است که البته برای آن باید حتماً ویزای کار داشته باشید. طبق آمار سازمان بینالمللی کار (International Labour Organization) یا بهاختصار ILO: حدوداً 170 میلیون نفر نیروی کار مهاجر در کشورهای مختلف وجود دارد. بخش مهمی از آمار مهاجرت هم متعلق به روشهای کاری است و با هدف کار در خارج از کشور صورت میگیرد.
ویزای کار یکی از انواع ویزا است که صرفاً با هدف کار صادر میشود و طبق مدت زمانی که در آن ذکر شده است میتوانید در کشور مقصد کار کنید. برای گرفتن ویزای کاری، اول باید کشور مقصد مورد نظر خودتان را انتخاب کرده و شرایط اخذ ویزای آن را بررسی کنید. برای سهولت در انجام امور مهاجرتی می توانید با یک موسسه مهاجرتی معتبر در این زمینه نیز مشورت کنید. در ادامه با بهترین کشورها برای کار آشنا میشوید.
بهترین کشورها برای مهاجرت کاری
پاسخ به اینگونه سوالها سخت است. بهترین از چه نظر؟ میزان حقوق؟ اخذ اقامت و شهروندی؟ پیدا کردن شغل؟ راحتیِ اخذ ویزا؟ نزدیکی به ایران؟ اگر همه این معیارها را کنار هم قراردهیم چطور؟ شاید بهترین کشور برای مهاجرت از طریق کار کشوری باشد که هم کار در آن فراوان باشد، هم راحت ویزا دهد، حقوق خوبی داشته باشد و اقامت دائم هم بدهد!
برای خارجکردن شما از این سردرگمی، مطلب جامعی را باعنوان بهترین کشورها برای مهاجرت کاری ایرانیان آمادهکردهایم که در آن کشورها باتوجهبه معیارهای مختلف معرفیشدهاند.
کار در اروپا
سالهاست کشورهای اروپایی باتوجه به سطح رفاه بالا و شرایط اقتصادی مناسب، از مقاصد مهاجرت کاری برای ایرانیان بودهاند. باتوجه به آمار دبیرخانه شورای ملی ایرانیان خارج از کشور: در حدود 30 درصد جمعیت ایرانیان خارج از کشور، در اروپا زندگی میکنند. کشورهای آلمان، انگلیس، هلند، سوئد، فرانسه و ایتالیا درصدر این کشورها هستند.
بیشترین آمار مهاجرت شغلی به اروپا هم برای سه کشور آلمان، سوئد و هلند است. حقوقِ بالا، امنیت شغلی خوب، تنوع گسترده نیازمندیهای شغلی و امکان گرفتن اقامت دائم، از مهمترین مزایا و دلایل انتخابِ کار در اروپاست.
کار در اروپا
کار در کشورهای حوزه خلیج فارس
نزدیکی به ایران، درآمدِ بالا و تنوع در مشاغل مورد نیاز از مهمترین دلایل علاقه ایرانیان به کار در کشورهای حوزه خلیج فارس است. کشورهای امارات، قطر، عمان و عربستان در صدرِ پذیرش نیروی کار مهاجر هستند.
البته اگر بهدنبالِ گرفتن اقامت دائم هستید، باید بدانید کشورهای عربی در اعطای این نوع اقامت چندان دستِ بازی ندارند؛ اما حقوقِ خوب و سرعت رشد و پیشرفتِ بالا چیزی نیست که بتوان از آن چشم پوشید، همانطور که درصد بالایی از نیروهای متخصص و سرمایهگذاران ایرانی در این سالها، کشورهایی مانند امارات را انتخاب کردهاند!
مهاجرت کاری به کانادا
کانادا کمبود نیروی کار دارد و بخشی از این نیاز را با پذیرش مهاجران ماهر و متخصص رفع میکند. طبق برنامه مهاجرت 3 ساله کانادا، بیش از 60% مهاجران قرار است از طریق روشهای کاری وارد این کشور شوند.
روشهای مختلفی برای مهاجرت کاری به کانادا وجود دارد که حتی در بعضی از آنها متقاضی میتواند از همان ابتدا اقامت دائم کانادا را بگیرد، مانند برنامه اسکیل ورکر. اگر در حوزه کاری خود مهارت و تخصص لازم و دیگر شرایط مد نظر را دارید، این فرصتی مناسب برای مهاجرت به کاناداست. درباره این روش مهاجرتی و شرایط آن میتوانید در مطلب مهاجرت کاری به کانادا بیشتر بخوانید.
مهاجرت کاری به استرالیا
کشور استرالیا هم ویزاهای مختلفی برای مهاجرت نیروهای متخصص و کار در این کشور در نظر گرفته است. بعضی از این ویزاها نیازمند اسپانسر هستند و برای بعضی هم بدون اسپانسر میتوانید اقدام کنید.
استرالیا یکی از کشورهایی است که بیشترین دستمزد را به نیروهای کار میدهد و خدمات و تسهیلات مختلفی را هم برای آنها در نظر میگیرد. برای آشنایی با ویزاهای اسکیل ورکر استرالیا و شرایط هر کدام میتوانید مطلب مهاجرت کاری به استرالیا را مطالعه کنید.
راحت ترین کشور برای مهاجرت کاری
یکی از نگرانیهای شما در مسیرِ پرپیچوخمِ مهاجرت کاری، پیداکردن آسانترین کشور برای کار است. انتخاب بهترین کشور در این موضوع کمی پیچیده است و به شرایط شما و کشور مقصد بستگی دارد.
در یک نگاهِ کلی، راحتترین کشورها برای کار آنهایی هستند که بهدلیل کمبود نیروی کار و جمعیتِ جوان، مرزها را بهروی نیروهای متخصصِ مهاجر بازگذاشتهاند. آلمان، کانادا، استرالیا و امارات نمونه این کشورها هستند.
تنوعِ مشاغل بازار کارِ کشور مقصد و تخصص کاری شما هم از فاکتورهای مهم دیگر هستند. مهاجرت از طریق مشاغل پرستاری و پزشکی به کشوری که بهدنبال نیروهای فنی-مهندسی است، سخت بهنظر میرسد!
انواع ویزای کار
روشهای مهاجرت از طریق کار متنوع است. هر کشور هم ممکن است روشهای مختلفی برای پیش روی متقاضیان اخذ اقامت کاری قرار داده باشد که با یک کشور دیگر فرق میکند.
مثلاً آلمان یک ویزا به نام ویزای جستجوی کار (Job Seeker Visa) دارد که با گرفتن آن میتوانید به مدت 6 ماه در آلمان بهدنبال کار بگردید. یا مثلاً امارات ویزای کار دائم صادر نمیکند، درحالی میتوانید از همین ابتدا اقامت دائم کاری کانادا بگیرید!
حقوق و دستمزدِ کار در خارج
بدونِ شک یکی از سوالاتی که در روند مهاجرت از طریق کار از خود میپرسید، میزان دستمزد و حقوق است و البته پاسخ به این سوال که «آیا با این دستمزد، از پَسِ هزینههای زندگی در آن کشور برمیآیم؟!» پاسخ به این سوال کمی پیچیده است و باید خرجومخارج، تعداد افراد خانواده، محل زندگی، میزان مالیات در آن کشور و سایر شرایط را هم بررسی کرد؛ اما معمولا با پیداکردن یک کار مناسب، بهراحتی از پَسِ هزینهها برمیآیید.
از کمی بالاتر نگاه کنیم؛ کدام کشورها بیشترین دستمزد را به نیروهای کار خود میدهند؟ در زیر یک لیست کوتاه برای شما آمادهکردهایم تا یک نگاه کُلی از وضعیت حقوق در بهترین کشورها به شما بدهد.
رتبه | کشور | میانگین درآمد ماهانه (با کسرِ مالیات) |
---|---|---|
1 | سوئیس | 5758 دلار* |
2 | سنگاپور | 4064 دلار |
3 | استرالیا | 4003 دلار |
4 | لوکزامبورگ | 3918 دلار |
5 | کانادا | 3618 دلار |
6 | آمریکا | 3611 دلار |
7 | قطر | 2589 دلار |
8 | امارات | 3418 دلار |
9 | نروژ | 3406 دلار |
10 | دانمارک | 3401 دلار |
برای این لیست بهسراغ آمار و ارقام گیجکننده بانکِ جهانیِ پول و منابع دیگر نرفتیم؛ بهجایآن از آمار Numbeo که کاربران در کشورهای مختلف گزارش دادهاند استفادهکردیم. کشور مدنظر شما در لیست نیست؟! نگران نباشید!
مهاجرت کاری با مدرک دیپلم
اخذ ویزای کار با مدرک دیپلم سخت است! اگر مدرک دانشگاهی و سالها تجربه در رزومه خود داشتهباشید، شانس خیلی بالاتری برای پیدا کردن کار در خارج و اخذ ویزا دارید.
البته مهاجرت کاری با مدرک دیپلم و فوق دیپلم غیرممکن نیست! کشورهایی مانند آلمان و کانادا گزینههای خوبی برای شما هستند. دورههای کارآموزی آوسبیلدونگ آلمان یکی از روشهای مهاجرتی کاری-تحصیلی به این کشور با دیپلم و فوق دیپلم است. اطلاعات بیشتر دراینباره را در مطلب مهاجرت کاری با مدرک دیپلم بخوانید.
مهاجرت کاری بدون مدرک زبان
خودتان را مدیر یک شرکت خارجی فرض کنید که تعدادی زیادی رزومه دریافت کرده است. آیا کسی که مدرک زبان ندارد، زبان مادری او با زبان رایج کشور شما متفاوت است، اصلا نمیدانید میتواند با شرکت و کارکنان بهخوبی ارتباط برقرار کند یا نه و در آن سَرِ دنیا زندگی میکند را قبول میکنید؟ یا بهسراغ رزومههایی میروید که مدرک زبان و مهارتهای ارتباطی بالا دارند؟
بدونِ تعارف، شانسِ مهاجرت شغلی بدون مدرک زبان خیلی خیلی پایین است؛ اما همچنان ممکن است کشورها و روشهایی برای این کار دردسترس ایرانیان باشند.
کاریابی برای خارج از کشور
کاریابیها میتوانند در مسیر پیداکردن کار در خارج خیلی به شما کمک کنند. آنها باتوجهبه رزومه و شرایط شما، بهدنبال کار میگردند و فقط درصورتیکه برای شما کار پیداکردند، مبلغی را از حقوق شما برای دستمزد برمیدارند.
در داخل ایران هم موسسات کاریابی خارجی وجود دارند که میتوانید از تجربه و بانک مشاغل آنها برای پیداکردن کار، گرفتن جاب آفر و ویزای کاری استفاده کنید.
شرایط مهاجرت کاری
شرایط مهاجرت کاری هم با توجه به کشور مقصد و روش مهاجرتی متفاوت است. بعضی کشورها و روشها ممکن است از شما مدرک تحصیلی یا نمره زبان بالا بخواهند و بعضی نه. یا بعضی سابقه کار 3 ساله بخواهند و برای بعضی بتوانید با 1 سال سابقه کار هم اقدام کنید.
معمولا شرایط پایه و عمومی اخذ ویزای کاری این موارد است:
- داشتن سابقه کاری مرتبط با رشته تحصیلی
- مدرک تحصیلی
- داشتن پیشنهاد شغلی (جاب آفر)
- سن مناسب
مدارک لازم برای مهاجرت کاری
در روند گرفتن ویزای کاری، مدارک مورد نیاز هم به شما اعلام میشود. این مدارک معمولاً توسط کارفرما، سفارت و اداره مهاجرت این کشور بررسی شده و صحت آنها سنجیده میشود.
مدارک کاری شما معمولاً باید ترجمه و معادلسازی شوند. در زیر مهمترین مدارک عمومی برای اخذ اقامت شغلی را آوردهایم:
- مدارک سابقه کاری
- سابقه بیمه
- مدارک تحصیلی ترجمه و معادلسازی شده
- صورتحساب بانکی و رسید پرداخت هزینهها
هزینه مهاجرت از طریق کار
تعیین میزان دقیق هزینههای مهاجرتِ کاری، ساده نیست! کشور مقصد، روش مهاجرت، شرایط شما، نوع ویزایی که قرار است به شما داده شود، مجرد یا متاهل بودن و موارد مختلف دیگر در آن موثر هستند.
در بعضی شرایط شما باید تمکن مالی از خود نشان دهید؛ یعنی به دولت آن کشور نشان دهید که سرمایه کافی برای خرجومخارج ماههای اولیه اقامت را دارید. هزینه انگشتنگاری، بررسی پرونده، صدور ویزا، ورک پرمیت و صدور کارت اقامت هم باید از جیبِ مبارک خود پرداخت کنید!
سخن پایانی
مهاجرت، یک مسیر پرپیچوخم و زمانبر است؛ اگر بحث پیداکردن کار و اخذ ویزای کاری وسط باشد، کمی پیچیدهتر هم میشود! اما نگران نباشید! همانطور که بالاتر گفتیم؛ درصد قابلتوجهی از آمار مهاجرت ایرانیان، مربوط به روشهای کاری است.
با داشتن اطلاعات مناسب، فراهمکردن شرایط و تکمیل مدارک، میتوانید در کشور موردعلاقهتان به کار و زندگی مشغول شوید. پارسی کانادا، تجربه، دانش و تخصص خود را در اختیار شما قرار میدهد تا بدونِ نگرانی در این مسیر قدم بردارید. با پرکردن فرم ارزیابی مهاجرت هم میتوانید منتظر تماس ما و یک مشاوره تخصصی باشید.
کنارتان هستیم. کافیست فرم مشاوره را پر کنید.
تا یادمان نرفته؛ هرگونه سوالی هم درخصوص مهاجرت کاری دارید، در قسمت نظرات از ما بپرسید تا به آن پاسخ بدهیم.
با سلام خدمت دوستان
من شغلم نجاریهو حدود 16ساله کارم نجاریه… انواع مبل و صندلی کلاسیک و ابزاری…
مدرک دیپلم میتونم ردیف کنم
و مدرک زبان ندارم 35سال دارم راهی هست که ویزای موقت کار در کانادا بگیرم
سعید عزیز سلام، خیر راهی وجود ندارد برای ویزای موقت کار در کانادا و حتما نیازمند رزومه قوی میباشد.
باسلام
بنده لیسانس IT و 5 سال سابقه کار دارم و 31 سالمه ، میتونم به کشور آلمان مهاجرت کنم؟
ماریا عزیز سلام، بله رشته تحصیلی خوبی دارید و میتوانید برای کشور آلمان اقدام کنید.
سلام. بنده غواص جوشکار هستم 36سالمه مدرک غواصی از دبی دارم کدام کشور به جوشکار زیر آب نیاز دارد.؟
حسین عزیز سلام، با توجه به تخصصتون برای آلمان از طریق ویزای کار میتوانید اقدام کنید.
با سلام
بنده دكتراي مهندسي برق قدرت دارم. رزومه علمي بنده خوب است و داراي بيش 10 مقاله ISI هستم. همچنين مدرك زبان هم دارم. داراي يك سال سابقه كار مرتبط در زمينه شبكه هاي توزيع برق در يك شركت معتبر داخلي هستم. بنظر شما مي توانم براي مهاجرت شغلي اقدام كنم؟ آيا بهتر است با مدرك دكترا اقدام كرد يا مدرك ارشد؟ ممنون
محمد عزیز سلام، رشته ی برق رشته ی پرکاربرد و خوبی هست البته بستگی به شرایط سنی و شرایط و رزومه ی همسرتون هم دارد.
سلام خسته نباشید من تمایل به مهاجرت کاری دارم و 60 سالمه . آیا کشوری هست که بدون شرط سنی پذیرش بدهند؟
دوست عزیز سلام ، با توجه به شرایط سنیتون از طریق پروسه های سرمایه گذاری میتوانید اقدام کنید.
سلام وقت شما بخیر
بنده کارشناسی ارشد رشته برق گرایش الکترونیک قدرت با معدل ۱۷/۸۵ هستم و زبان انگلیسی متوسط هستم و درسم تا اواخر تابستان به اتمام میرسد در شرکت مخابرات قسمت فیبر نوری و مرتبط با رشته تحصیلیم مشغول بکار هستم و حدودا ۶ سال سابقه کار با سمت کارشناس فنی و پشتیبانی شبکه فیبر نوری هستم میخواستم ببینم کدوم کشور مناسب شرایطم هست.تشکر
مرتضی عزیز سلام، بله میتوانبد از طریق جاب آفر کشور کانادا یا آلمان اقدام کنید.
سلام و عرض ادب
23 سالمه و کارشناسی فناوری اطلاعات از دانشگاه علمی کاربردی دارم.
و مدرک نصب دوربین مداربسته هم از فنی حرفه ای دارم.
زبان انگلیسی هم دارم تقویت میکنم.
با توجه به شرایطم کدام کشور برای مهاجرت مناسب تره؟؟
ممنونم
پوریا عزیز سلام، با توجه به شرایط سنی و تخصصتون در رابطه با کشور آلمان میتوانید اقدام کنید.
سلام
فوق دیپلم رشته ی عکاسی و هنرهای تجسمی هستم
۲۳ سال سن
بیشتر از ۳ سال سابقه کاری مرتبط با رشتم رو دارم
تسلط کامل به عکاسی، فوتوشاپ و تصویربرداری دارم
برای مهاجرت کاری کدوم کشور رو پیشنهاد میکنید؟
سارا عزیز سلام، با توجه به شرایط سنی و تخصصتون برای کشور آلمان میتوانید اقدام کنید.
سلام ، من حدود ۱۲ ساله در نیروگاه در قسمت سیم پیچی موتورهای الکتریکی مشغول به کار هستم ، و ۳۷ سال سن دارم داری دو فرزند ۲ساله و ۸ ساله چه کشوری برای مهاجرت پیشنهاد میکنید ، وآیا تخصص من برای اقامت گرفتن کافیه؟
حامد عزیز سلام، در صورت ارتقا زبان میتوانید برای استرالیا اقدام کنید.
سلام من کارشناس اتاق عمل هستم تازه درسم تموم شده
میخواستم بدونم کدوم کشور ها مناسب برا مهاجرت هستش و اینکه حتما باید سابقه کار داشت ؟
علی عزیز سلام، با توجه به تخصصتون کشورهای حوزه ی خلیج فارس، اما حداقل باید 3 سال سابقه کار داشته باشید.