راهنمای نوشتن رزومه برای کار در استرالیا
یکی از دغدغههای متقاضیان تحصیل یا ویزای کاری استرالیا، نوشتن یک رزومه حرفهای به زبان انگلیسی است. همچنین مهاجران برای پیدا کردن کار در این کشور، بعد از مهاجرت به استرالیا نیاز به یک رزومه حرفهای با سبک استرالیایی دارند تا بتوانند شانس خود را برای دعوت شدن به مصاحبه کاری افزایش دهند.
در این مطلب، ما فرمت استاندارد رزومه نویسی برای کار در استرالیا را به همراه نکات کلیدی مهم آن بررسی میکنیم تا شانس خود را برای دعوت شدن به مصاحبه شغلی به حداکثر برسانید.
نمونه رزومه استرالیایی
در ادامه یک نمونه از رزومه پرستار ثبتنام شده (Registered Nurse) را مشاهده میکنید (برای مشاهده رزومه روی آن کلیک کنید 👇):
بررسی فرمت استاندارد رزومه استرالیایی
یک رزومه استاندارد استرالیایی باید به ترتیب دارای بخشهای زیر باشد:
1- سربرگ (Header)
در این بخش باید نام و نامخانوادگی، آدرس، ایمیل و شماره تماس و در صورت امکان، پروفایل لینکدین یا وبسایت نمونه کارهای خود را درج کنید.
از افزودن هرگونه اطلاعاتی مانند عکس، سن، وضعیت تاهل، مذهب، ملیت یا جنسیت خودداری کنید، زیرا این امر میتواند سوگیریهای ناخواستهای را در فرآیند استخدام ایجاد کند. در استرالیا، اضافه کردن یک عکس ضروری نیست، مگر اینکه در آگهی شغلی موردنظر درخواست شده باشد.
💡 اگر هنوز در استرالیا نیستید، میتوانید شهر/حومه و تاریخ ورود (ماه و سال) به استرالیا را ذکر کنید.
مثال
(نام کارجو) Reza Khademi
(اطلاعات تماس و آدرس) sample@email.com │ +61 (412) 345-678 │ Melbourne, VIC, Australia
2- هدف شغلی یا برجستهترین تجربهها (Professional summary)
در این بخش، باید اهداف شغلی خود یا برجستهترین مهارتها و صلاحیتهایی که مستقیماً با آگهی شغلی مرتبط هستند را بنویسید. این بخش معمولاً باید 3 الی 5 جمله و به اندازه کافی قانع کننده باشد تا توجه مدیر منابع انسانی یا استخدام کننده را جلب کند.
مثال
Accomplished marketing expert with more than five years of experience in designing and implementing high-impact digital marketing strategies. Proficient in SEO, SEM, social media campaigns, email marketing, and content development. Demonstrated success in boosting brand visibility, increasing customer interaction, and driving revenue growth through effective planning and creative marketing initiatives
💡 توجه کنید که در فرهنگ استرالیایی، اغراق بیش از حد در مورد ویژگیها یا تواناییهای خود در محل کار، صفت ناپسندی تلقی شده و حتی نتیجه عکس دارد. بنابراین از به کار بردن صفتهایی مانند «استثنایی»، «سخت کوش» و …. اجتناب کنید.
3- بخش مهارتها (Skills section)
در این بخش از رزومه، مهارتهای مرتبط با آگهی استخدامی را لیست کنید که به طور دقیق تواناییهای شما را توصیف میکند.
در استرالیا، مهارتهای زیر بیشتر مورد توجه کارفرمایان است:
- کار تیمی (Teamwork)
- مهارتهای سازمانی (Organizational skills)
- مهارتهای حل مسئله (Problem-solving skills)
- مهارتهای ارتباطی (Communication skills)
- خلاقیت و ابتکار (Creativity and initiative)
سعی کنید در این بخش از رزومه، بین مهارتهای سخت و مهارتهای نرم خود تعادل برقرار کنید.
مثال
Google Analytics
A/B testing
Social media marketing
Content strategy development
Campaign planning and execution
Cross-functional collaboration
Creative problem-solving
4- سوابق شغلی (Work experience)
در این بخش، باید سابقه کاری خود (10 الی 15 سال اخیر) را به ترتیب زمانی معکوس از آخر به اول لیست کنید. برای هر نقش، نام شرکت، موقعیت مکانی و تاریخ شروع و پایان اشتغال را به همراه فهرستی از وظایف و دستاوردهای خود در آن موقعیت شغلی اضافه کنید.
مثال
(عنوان شغلی و تاریخ) Marketing Manager │ Feb 2021 – Present
(نام شرکت و موقعیت مکانی آن) ABC Technologies, Tehran, Iran
(معرفی شرکت) ABC Technologies is an innovative company specializing in cutting-edge software solutions and digital services for businesses across various industries
:(شرح نقش متقاضی در آن موقعیت شغلی)
Led a team of six marketing professionals in developing and executing comprehensive marketing strategies to boost brand awareness and generate leads.
Implemented targeted digital marketing campaigns, resulting in a 35% increase in website traffic and a 20% growth in qualified leads.
5- سوابق تحصیلی (Education)
در این بخش سوابق تحصیلی خود را به ترتیب از آخرین مدرک اخذ شده به همراه نام دانشگاه، رشته تحصیلی و سال فارغالتحصیلی ذکر کنید. علاوهبر سوابق تحصیلی، تمام دورههایی را که برای افزایش دانش و تجربه گذراندهاید را میتوانید اضافه نمایید. همچنین در این بخش میتوانید نامه گواهی ارزیابی مهارت و نتایج آزمون زبان انگلیسی را ذکر کنید.
مثال
Bachelor of Science in Computer Science
University of Tehran, Tehran, Iran
6- بخشهای اختیاری
افزودن بخشهای اختیاری به رزومه میتواند به شما کمک کند که فرد متمایزی به نظر برسید. در صورت امکان، یک یا چند بخش از موارد زیر را میتوانید به رزومه خود اضافه کنید:
✔ کارهای داوطلبانه که انجام دادهاید؛ نشان دهنده علاقه و تعهد شما است.
✔ جوایز و افتخارات کسب شده؛ برای متمایز کردن شما به عنوان یک نامزد شغلی استثنایی.
✔ سرگرمیهای مورد علاقه؛ برای ارائه نگاهی اجمالی به شخصیت شما.
نکات مهم برای نوشتن رزومه استرالیایی حرفهای
✔ اطمینان حاصل کنید که رزومه شما عاری از اشتباهات گرامری، غلط املایی و تایپی است.
✔ رزومه خود را برای هر آگهی استخدامی به صورت جداگانه بهینه کنید؛ اکثر شرکتهای استرالیایی برای بررسی رزومهها، ابتدا از نرم افزارهای (ATS) Applicant tracking system استفاده میکنند که میزان ارتباط رزومه را با آگهی شغلی تخمین میزند و پس از این مرحله توسط منابع انسانی بررسی خواهد شد. بنابراین سعی کنید از قالببندی واضح، کلمات کلیدی مرتبط با آگهی شغلی مورد نظر و زبان ساده استفاده کرده و از جداول، تصاویر یا فونتهای فانتزی خودداری کنید تا رزومه در بررسی اولیه رد نشود.
✔ بهتر است برای تقویت رزومه خود از یک نامه پوششی (Cover Letter) حرفهای استفاده کنید. برای اطلاعات بیشتر مطلب کاورلتر چیست را مطالعه کنید.
✔ درک خود را از بازار و شرایط کار در استرالیا نشان دهید؛ با متخصصان حوزه صنعت هدف خود ارتباط برقرار کرده، در انجمنهای آنلاین، شبکههای اجتماعی و رویدادهای مجازی شرکت کنید. در مورد اصطلاحات معادل استرالیایی و اصطلاحات خاص حوزه کاری خود تحقیق کرده و از اصطلاحاتی که با فرهنگ کسبوکار استرالیایی همسو باشد، برای تحت تاثیر قرار دادن کارفرمایان و نشان دادن توانایی خود در انطباق با فرهنگ این کشور استفاده کنید.
✔ شرایط ویزا و اقامت خود را برای کار در استرالیا در رزومه خود مشخص کنید.
✔ تعداد صفحات رزومه بسته به سوابق و سالهای تجربه کاری باید 1 الی 3 صفحه باشد. برای تعیین تعداد صفحات رزومه میتوان کلی قاعده زیر را در نظر گرفت:
- دانشجویان یا افرادی که به تازگی فارغ التحصیل شدهاند: 1 صفحه
- افراد با سابقه 1-3 سال: 1 تا 1.5 صفحه
- با سابقه 3-10 سال: 1 تا 2 صفحه
- متخصصان ارشد سطح بالا: 2 الی 3 صفحه
✔ از یک قالب، ساختار و فونت ساده و خوانا برای نوشتن رزومه استفاده کنید. اندازه فونت رزومه باید 11 یا 12 باشد.
✔ برای خوانایی بیشتر آن از بولت پوینت و شمارهگذاری سطرها استفاده کنید.
✔ برای ارسال رزومه از یک فرمت فایل رایج مانند pdf (با توجه به فرمت خواسته شده در آگهی استخدامی) استفاده کنید.
✔ از دو ستونه بودن رزومه خودداری کنید. توضیحات را بهطور خلاصه بنویسید و فقط اطلاعات کلیدی را در آن بگنجانید.
✔ تا جایی که امکان دارد از دستاوردهای قابل سنجش استفاده کنید. به جای «افزایش فروش» جمله «افزایش فروش 20 درصد طی شش ماه» را به کار ببرید.
کاریابی در استرالیا با یک رزومه حرفهای به سبک استرالیایی
نوشتن یک رزومه حرفهای در استرالیا که بتواند توجه کارفرمایان بالقوه را به خود جلب کند گام مهمی در دعوت شدن به مصاحبه کاری و رسیدن به شغل رویایی شماست. در این مطلب سعی کردهایم فرمت استاندارد یک رزومه استرالیایی را به همراه نکات مهم نوشتن آن بررسی کنیم که میتوانید مطالعه کنید.
سوالات متداول
از نظر فنی، بین (CV (Curriculum Vitae و رزومه (Resume) تفاوت وجود دارد. CV معمولاً هنگام درخواست برای موقعیتهای تحقیقاتی، آموزشی یا دانشگاهی استفاده میشود و معمولا تعداد صفحات بیشتری از resume دارد زیرا شامل انتشارات، تحقیقات، کنفرانس ها و سایر اطلاعات کلیدی است. Resume نیز برای نشان دادن سابقه اشتغال به یک کارفرمای احتمالی استفاده میشود که خلاصهای از تجربه کاری و دستاوردهای شماست.
خیر. قرار دادن عکس در رزومه میتواند سوگیریهایی را در فرآیند استخدام ایجاد کند. بنابراین به غیر از مواردی که در آگهی شغل به صراحت – به عنوان مثال، برای یک نقش مدلینگ یا بازیگری – ذکر شده باشد، نیازی نیست آن را در رزومه خود وارد کنید.
رزومه به سبک استرالیایی باید ساده، خوانا و حرفهای باشد، از عناوین مشخص و فونتهای مناسب استفاده شود، همچنین رزومه باید دارای بخشهای زیر باشد:
- مشخصات شخصی
- مهارتها
- سابقه کاری و حرفهای
- سوابق تحصیلی، مدارک تحصیلی و مجوزهای مربوطه
- اطلاعات تماس داوران در صورت نیاز
آیا سوالی دارید؟