موسسه حقوقی بین المللی دادگران حق و عدالت

اقتصاد استرالیا

استرالیا به دلیل منابع طبیعی و معدنی زیادی که دارد، جزو کشورهای ثروتمند دنیا محسوب می‌شود. بر اساس آخرین اعلام اداره آمار استرالیا (Australian Bureau of Statistics)؛ اقتصاد استرالیا در رده سیزدهمین اقتصاد برتر جهان است. میزان تولید ناخالص داخلی این کشور حدود 1.6 تریلیون دلار آمریکا است.

وجود مناطق ساحلی و مناظر بکر دیدنی باعث شده تا هر ساله تعدادی گردشگر به ایالت‌های استرالیا سفر کنند، که همین امر سبب رشد وضعیت اقتصادی استرالیا از طریق صنعت گردشگری شده است.

اقتصاد کشور استرالیا از نظر سرانه درآمد در رتبه 18 اقتصاد جهان و از نظر منابع و ثروت‌های طبیعی، جزو 10 کشور برتر جهان قرار گرفته است. در ادامه این مطلب قصد داریم تا درباره استرالیا و وضعیت اقتصادی آن بیشتر صحبت کنیم و شما را با مواردی مثل مهم‌ترین صنایع استرالیا، مالیات در استرالیا، نرخ تورم و بیکاری و وضعیت اشتغال در این کشور آشنا کنیم.

اول یک نگاه کلی به آمار و ارقام اقصادی استرالیا می‌اندازیم:

خلاصه‌ای از اقتصاد استرالیا
تولید ناخالص داخلی1.6 تریلیون دلار آمریکا
رتبه اقتصادی در بین قدرت‌های اقتصادی13ام
میزان کل صادرات480 میلیارد دلار آمریکا
میزان کل واردات420 میلیارد دلار آمریکا
مهم‌ترین اقلام صادراتیسنگ آهن، زغال‌سنگ، گاز طبیعی، طلا، آلومینیوم، گوشت، نفت خام و مس
مهم‌ترین اقلام وارداتینفت، خودرو، تجهیزات مخابراتی، رایانه، دارو، طلا
نرخ بیکاری6.7%
نرخ اشتغال74.6%
نرخ تورم3.5%
نرخ تورم6.5%
واحد پولدلار استرالیا (AUD)
نیروی کار فعال13.3 میلیون نفر
متوسط حقوق90,000 دلار در سال
رتبه آزادی اقتصادی77.7 (رتبه 12ام دنیا)
مهم‌ترین شهرهای اقتصادیسیدنی (Sydney)، ملبورن (Melbourne)، بریزبن (Brisbane) و پرث (Perth)

مهم ترین صنایع استرالیا

به طور کلی استرالیا در سطح جهان به عنوان یک کشور ثروتمند شناخته می‌شود، زیرا معادن و منابع طبیعی متعددی دارد. به علاوه میزان تولید ناخالص در این کشور حدود 1.6 تریلیون دلار بوده، که این مقدار رقم قابل توجهی است. ثبات اقتصادی در استرالیا به دلیل فعالیت بخش خصوصی و دولتی در صنایع مختلف است. مهم‌ترین صنایع استرالیا عبارتند از:

صنعت خدمات

خدمات اصلی‌ترین صنعت در بین تمامی صنایع استرالیا بوده، زیرا بیش از 70 درصد تولید ناخالص داخلی را به خود اختصاص داده است. بیش از 75 درصد نیروی کار استرالیا در بخش خدمات مشغول به کار هستند. بخش‌های خدمات، امور مالی، حمل و نقل، بیمه، ارتباطات، سلامت، حقوقی، گردشگری، املاک و … زیرمجموعه صنایع خدماتی هستند.

صنعت کشاورزی و دامداری

یکی دیگر از صنایع مهم استرالیا صنعت کشاورزی و دامداری است. میوه، آجیل، سبزیجات، غلات، گوشت گاو، پشم گوسفند و گوشت شترمرغ، مهم‌ترین محصولات تولید شده در این بخش هستند. بیشتر 50 درصد موارد بدست آمده از صنعت کشاورزی به سایر نقاط دنیا صادر می‌شود. به عبارتی بیش از 10% صادرات استرالیا، مربوط به محصولات کشاورزی و دامی آن است.

صنعت کشاوری، یکی از بخش‌های صنعتی مهم در استرالیا

در حدود نیمی از گندم مصرفی استرالیا در خود این کشور تولید می‌شود.

صنعت معدن

طلا، مس، اورانیوم، بوکسیت، سنگ آهن، نیکل، سرب، روی، الماس و گاز طبیعی از جمله عناصری هستند که از معادن استرالیا استخراج و فرآوری می‌شوند. بیش از 600 شرکت بازرگانی در زمینه صنایع معدنی فعالیت دارند. بااین‌حساب می‌توان معادن را یکی از صنایع مهم و تاثیرگذار در اقتصاد استرالیا دانست.

صنعت تجارت

صنعت تجارت یکی دیگر از صنایع مهم استرالیا محسوب می‌شود. این صنعت وابسته به صنعت معدن و کشاورزی است، زیرا هر ساله عناصر معدنی مثل طلا، گاز طبیعی، سنگ آهن و محصولات کشاورزی مانند گوشت گاو، پشم، شکر و نخود به کشورهای دیگر صادر می‌شود.

شرکای اصلی صادرات استرالیا کشورهای چین (China)، ژاپن (Japan)، کره جنوبی (South Korea)، ایالات متحده آمریکا (United States)، هند (India) و نیوزلند (New Zealand) هستند؛ و کشورهای چین، آلمان (Germany)، تایلند (Thailand)، بریتانیا (Uk)، ژاپن و ایالات متحده شرکای اصلی واردات استرالیا محسوب می‌شوند.

صنعت گردشگری

گونه‌های جانوری و گیاهی خاص، مناطق ساحلی، مناظر بکر، جنگل‌های بارانی، بیابان‌های سرخ و شهرهای زیبا و توریستی باعث شده تا استرالیا، یک مقصد جذاب برای گردشگران باشد.

وجود گردشگر باعث تبادل پول و ارز در استرالیا می‌شود، که نتیجه نهایی آن رشد صنعت گردشگری و رونق اقتصادی است. بیشترین گردشگران استرالیا متعلق به کشورهای چین، سنگاپور (Singapore)، ژاپن، بریتانیا و ایالات متحده هستند.

صنعت آموزش

یکی دیگر از صنایع استرالیا، مربوط به صنعت آموزش است، این کشور بیش از 38 دانشگاه دولتی وجود دارد. هر ساله بیش از صد هزار دانشجو از تمام نقاط جهان برای تحصیل در این دانشگاه‌ها، برای اخذ ویزای تحصیلی اقدام می‌کنند.

مالیات در استرالیا

مالیات در استرالیا در سه سطح فدرال، ایالتی و محلی از مردم گرفته می‌شود. یکی از منابع درآمد دولت فدرال، مالیات بر کالا، مالیات بر خدمات عمومی، مالیات غیرمستقیم و عوارض گمرکی است. دولت فدرال موظف است، درآمد ایالت‌ها و دولت‌های محلی (شوراها) را نیز تامین کند، به همین دلیل بخشی از مالیات‌های کسب شده خود را به دولت ایالت‌ها و شوراها می‌دهد.

مالیا تدر استرالیا چقدر است؟

بخشی مهمی از درآمد دولت استرالیا، از مالیات‌های دریافتی تامین می‌شود

علاوه بر موارد ذکر شده ایالت‌ها و قلمروهای استرالیا برای تامین هزینه‌های خود، مالیات‌های مخصوص به خود را نیز دارند. این مالیات‌ها شامل مواردی همچون ماشین، زمین، دستمزد اخذ شده از مشاغل، املاک، سهام غیر بورسی و فروش قراردادها می‌شود.

شوراها یا همان دولت‌های محلی نیز برای ارائه دادن خدماتی مثل تعمیر جاده‌ها، جمع آوری زباله، نگهداری موزه‌ها، کتابخانه‌ها و پارک‌ها از مردم مالیات دریافت می‌کنند. بخشی از بودجه شوراها برای خدمات زیرساختی، ساخت مکان‌های ورزشی و مراقبت از سالمندان نیز از طریق دولت فدرال و دولت ایالتی که شورا در آن قرار دارد تامین می‌شود.

باتوجه به این موارد، می‌توان سیستم مالیاتی را هم یک منبع مهم درآمدی در اقتصاد استرالیا دانست.

مالیات در استرالیا
مالیات بر درآمدبین 19 تا 45 درصد باتوجه به درآمد
مالیات بر کسب و کارهای کوچک25% درآمد سالانه
مالیات بر شرکت‌ها30% درآمد سالانه
مالیات بر کالا و خدمات10% ارزش کالا یا خدمات
مالیات بر خودرو30% برای خودروهای بیش از 75,500 دلار
مالیات خروج60 دلار استرالیا
مالیات بر ارث0%

نرخ تورم و بیکاری در استرالیا

نرخ تورم در استرالیا حدود 3.5% است، که این میزان کمتر از نرخ تورم در کشورهای آمریکایی و اروپایی است. مواردی همچون قیمت نفت و گاز، میزان حمل و نقل و صنعت گردشگری می‌تواند بر درصد تورم استرالیا تاثیر بگذارد.

طبق آمار رسمی از اداره آمار استرالیا حدود 13.3 میلیون نفر در استرالیا مشغول به کار هستند، که از این تعداد حدود 9.1 میلیون نفر کار تمام وقت و 4.2 میلیون نفر کار پاره وقت دارند. نرخ بیکاران این کشور نیز بین 4 تا 6 درصد از جمعیت کل استرالیا است، زیرا بعضی از آن‌ها به صورت فصلی بیکار هستند.

میزان تورم و بیکاری در استرالیا
نرخ تورم3.5%
نرخ اشتغال74.6%
نرخ بیکاری6.7%
تعداد نیروی کار فعال13.3 میلیون نفر
شاخص آسانی انجام کسب‌وکاربسیار آسان (14ام دنیا)
تعداد مشاغل خالی بخش دولتی34,300
مشاغل خالی بخش خصوصی361,700

وضعیت بازار کار و مشاغل استرالیا

همانطور که در بخش‌های قبلی بیان کردیم صنعت خدمات، تجارت، معدن، کشاورزی، گردشگری و آموزش اصلی‌ترین صنایع استرالیا هستند. حدود 13.3 میلیون نفر در استرالیا در ارتباط با این صنایع شاغل هستند، و شاخص اشتغال نسبت به جمعیت در این کشور بیشتر از 70 درصد است.

بازار کار استرالیا

بسیاری از حوزه‌های شغلی در استرالیا خالی و نیازمند نیروی متخصص هستند!

در جدول بالا دیدیم که بسیاری از مشاغل بخش دولتی و خصوصی در این کشور خالی از نیروی متخصص هستند. به‌همین دلیل استرالیا بخشی از نیاز خود به نیروی کار را از مهاجران تامین می‌کند. مهاجرت کاری به استرالیا دراین شرایط فرصت خیلی خوبی برای افرادی است که می‎‌خواهند به این کشور مهاجرت کنند.

مهم‌ترین حوزه‌های نیازمند نیروی کار در استرالیا:

  • آموزش
  • هنر
  • بهداشت و سلامت
  • حقوق و مشاوره
  • ادبیات و هنر
  • مهندسی و فنی
  • مدیریت و امور مالی

لیست پرتقاضاترین مشاغل این کشور را می‌توانید در مطلب مشاغل مورد نیاز استرالیا مطالعه کنید.

تاثیر Covid 19 بر اقتصاد استرالیا

قرنطینه شدن شهرها، کاهش ساعت کاری کارمندان و محدود شدن تجارت‌های بین المللی در سال 2020 میلادی به دلیل همه گیری و شیوع Covid 19 بر اقتصاد تمامی کشورهای جهان تاثیرات ناخوشایندی گذاشت.

تاثیر شیوع ویروس کرونا بر اقتصاد استرالیا

استرالیا با طرح‌های حمایتی مانع از رکود اقتصادی شدید در دوران پاندمی کرونا شد

وضعیت اقتصادی استرالیا نیز از این قاعده مستثنی نبود و در سپتامبر 2020 دچار رکود اقتصادی شد، زیرا به دلیل تعطیلی و قرنطینه شدن نیروهای کار، میزان تولید ناخالصی در این کشور حدود 7 درصد کاهش پیدا کرد.

علاوه بر کاهش تولید ناخالصی، تعطیلی کافه‌ها، رستوران‌ها و مراکز تفریحی، همچنین کم شدن حمل و نقل‌ و کاهش تعداد گردشگران نیز، باعث رکود اقتصادی در استرالیا شد. دولت این کشور با حمایت‌های مالی و اخیراً باتوجه‌به باز شدن مرزها و رونق گرفتن حمل‌ونقل، استرالیا در حال بازیابی قدرت اقتصادی خود است.

سخن پایانی

اقتصاد کشور استرالیا از نظر جهانی در رتبه سیزدهم قرار گرفته است، زیرا صنایع مختلفی مانند خدمات، تجارت، کشاورزی، معدن، گردشگری و آموزش در این کشور فعالیت دارند. وجود منابع طبیعی و معدنی باعث شده تا استرالیا در بین 10 کشور ثروتمند دنیا قرار بگیرد.

از سوی دیگر خدمات، تولید و تجارت پایه‌های اصلی اقتصاد استرالیا هستند. محصولات کشاورزی مثل آجیل میوه و سبزیجات و همچنین عناصر معدنی مانند سنگ آهن، زغال سنگ، گاز طبیعی، طلا، آلومینیوم، نفت خام و مس اصلی‌ترین کالاهای تولیدی و صادراتی استرالیا به حساب می‌آیند.

سوالات متداول:

کشور استرالیا با 1.6 تریلیون دلار تولید ناخالص داخلی، سیزدهمین قدرت اقتصادی دنیاست.

بخش‌های خدماتی، کشاورزی، گردشگری و معادن بزرگ‌ترین بخش‌های اقتصادی استرالیا هستند.

سیدنی (Sydney)، ملبورن (Melbourne)، بریزبن (Brisbane) و پرت (Perth) مهم‌ترین شهرهای اقتصادی استرالیا هستند.

تورم در استرالیا %3.5 و میزان بیکاری هم %6.5 است.

guest
2 Comments
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها