موسسه حقوقی بین المللی دادگران حق و عدالت

مهاجرت به آمریکا؛ سرزمین رویاها

مهاجرت ایرانیان به آمریکا به دلایل متعددی از جمله نبود روابط دیپلماتیک با آمریکا و نداشتن سفارت و دفاتر کنسولی اندکی دشوارتر از سایر شهروندان کشور‌های جهان است اما غیر ممکن نیست. شما می‌توانید از طریق روش‌هایی مثل ویزاهای تحصیلی، خانوداگی، کاری، سرمایه گذاری، لاتاری به آمریکا مهاجرت کنید.

در این مطلب قصد داریم روش‌های مهاجرت به آمریکا در سال 2024 با انواع ویزا‌هایی که دارد را با تمام جزییات معرفی کنیم. قبل از شروع مطالب اصلی اطلاعات کلی مربوط به کشور آمریکا را ببینید.

از آنجایی که اطلاعات درباره مهاجرت و ملیت در کشور آمریکا دستخوش تغییرات مداوم می‌شود از Immigration and Nationality Act اطلاعات خود را به روز کنید.

تصویر مشخصات کشور آمریکا دارای اطلاعات کلی درباره این کشور

سوالات متداول

در حال حاضر با توجه به سخت پیدا کردن جاب آفر برای مهاجرت کاری و ارائه دادن سرمایه زیاد برای روش‌های سرمایه گذاری بهترین و راحت‌ترین روش برای مهاجرت به آمریکا مهاجرت تحصیلی است.

از آنجایی که روش‌های متعددی برای مهاجرت به آمریکا وجود دارد. برای جواب دادن به این سوال پاسخ قطعی نمی‌توان داد. اما صرف نظر از تمکن مالی و هزینه‌های وکیل بین 5000 الی 12000 دلار هزینه دارد.

تسلط به زبان انگلیسی، داشتن تمکن مالی، نداشتن سابقه کیفری، انجام معاینات پزشکی از مهمترین شرایط مهاجرت به آمریکا هستند.

مهاجرت به آمریکا از طریق برنامه لاتاری از آنجایی که بر پایه قرعه کسی است در مقایسه با روش‌های دیگر ارزان است.

چگونه به آمریکا مهاجرت کنم؟

به طور کلی برای رفتن به آمریکا با ۲ نوع ویزا سروکار داریم.

ویزاهای غیر مهاجرتی (non immigrant visa)

وضعیت اقامت با ویزاهای غیرمهاجرتی اقامت موقت است. به این صورت که متقاضی برای مدت محدودی به آمریکا می‌آید و بعد از پایان سررسید ویزا باید به کشور مبدا خود بازگردد.

ویزای توریستی، ویزای دانشجویی، برخی از ویزاهای سرمایه گذاری، ویزاهای بازدید مقامات دیپلمات، برخی از ویزاهای بشردوستانه جزء ویزاهای غیر مهاجرتی هستد و گرین کارت را برای متقاضیان به همراه ندارد.

البته متقاضی می‌تواند با تحصیل بیشتر و تبدیل ویزای خود به ویزاهای دیگر، ویزای غیرمهاجرتی را به مهاجرتی تبدیل کند و واجد شرایط دریافت گرین کارت آمریکا شود.

ویزای مهاجرتی (Immigrant visa)

این ویزاها همانطور که از نامشان پیداست برای اهداف مهاجرتی صادر می‌شوند و بر پایه اقامت دائم هستند. ویزاهای مهاجرتی برای متقاضی گرین کارت آمریکا را به همراه دارد.

ویزاهای خانوادگی، ویزاهای کاری، برخی از ویزاهای سرمایه گذاری و همچنین برخی ویزاهای بشردوستانه در دسته بندی ویزاهای مهاجرتی قرار می‌گیرند.

اصلی‌ترین روش‌های مهاجرت به آمریکا در سال 2024

هرکسی که قصد مهاجرت به آمریکا را دارد با انواع و اقسام روش‌هایی که بر پایه مقاصد کاری، بازدید از خانواده، انسان دوستانه و… هستند می‌تواند به آمریکا مهاجرت کند.

در زیر تمامی روش‌ها را با جزئیات دقیقی بررسی کردیم.

  • ویزا‌های کاری
  • ویزا‌های خانوادگی
  • ویزاهای تحصیلی
  • ویزاهای سرمایه گذاری
  • ویزا‌های بشردوستانه
  • ویزای مربوط به لاتاری

ویزا‌های کاری (Employment-Based Green Cards)

ویزا‌های کاری به افراد ملیت‌های مختلف دنیا این امکان را می‌دهد که در صورت داشتن تخصص و مهارت لازم به ایالت متحده آمریکا مهاجرت کنند و مشغول کار شوند.

مهاجرت کاری به ایالات متحده آمریکا

متقاضیان ویزا‌های کاری آمریکا باید از یک کارفرمایی آمریکا جاب آفر بگیرند تا واجد دریافت ویزای کار آمریکا شوند. دسته‌بندی ویزا‌های کاری ایالت متحده آمریکا به شرح زیر هستند.

اقامت ویزا‌های کاری آمریکا شامل موقت و دائم هستند.

ویزاهای اقامت دائم
توضیحاتنمونه مشاغل
ویزای EB1 (ویزای نخبگان)

مختص افرادی با توانایی خارق‌العاده، پژوهشگران و اساتید برجسته،مدیران اجرایی یا چند ملیتیبرندگان اسکار، پولیتزر، دارندگان مدال المپیک، محققان، مدیران اجرایی
ویزای EB2مختص افرادی با مدرک تخصصی و پیشرفته، توانایی استثنایی در یک زمینهفیزیوتراپ، وکلا مهاجرتی، قاضی، مشاغل حوزه پزشکی و سلامت ( روانپزشک، پزشک، فیزیوتراپ)
ویزای EB3

نیروهای کار ماهر، حرفه‌ای و یا غیر ماهر
آشپز، صندوقدار، لوله‌کش، مکانیک، جوشکار، مهندس، معلم
ویزای EB4مختص برخی از مهاجران خاص (کارگران مذهبی، برخی از کارکنان صدا و سیما و..)کشیش، راهبه، مبلغان مذهبی، گویندگان، تدوینگران
ویزاهای اقامت موقتتوضیحاتنمونه مشاغل
ویزای HB1برای افرادی که تخصص و مهارت دارند
مشاغل حوزه It، رشته‌های مهندسی،مشاغل حوزه آموزش
ویزای L1

برای مدیران، مدیران ارشد و متخصصان
مشاغل حوزه مدیریت، مدیران ارشد، حسابداران و حسابرسان، معماران و نقشه برداران، وکلا
ویزای E3

مناسب برای شهروندان استرالیا
حسابداران، برنامه‌نویسان، مهندسان برق، عمران، مکانیک، مشاغل حوزه سلامت
ویزای TN

مناسب برای شهروندان مکزیکی و کانادایی که قصد کار دارند
مشاغل حوزه حسابداری، علوم کامپیوتر، آموزش و..
ویزای O

مناسب برای استعدادهای استثنایی در زمینه‌های هنر، علوم، ورزش، آموزش و تجارت
هنرمندان، ورزشکاران، مدیران کسب و کار، محققان، مهندسان و..

ویزاهای تحصیلی برای مهاجرت به آمریکا

طبق تجربه ما در چندسال اخیر در حال حاضر بهترین گزینه مهاجرت به آمریکا برای ایرانیان مهاجرت تحصیلی است. ویزا‌ی تحصیلی آمریکا به دانشجویان خارجی امکان می‌دهد تا در آمریکا تحصیل کنند.

انواع مختلفی از ویزای تحصیلی آمریکا وجود دارد که در زیر آنها را می‌بینیم. لازم به ذکر است تمامی ویزاهای تحصیلی آمریکا در دسته ویزاهای غیر مهاجرتی هستند و برای متقاضی اقامت دائم را به همراه ندارد.

اما می‌توان با روش‌هایی گرین کارت گرفت.

F1 رایج‌ترین نوع ویزای تحصیلی برای دانشجویان بین‌المللی است. برای واجد شرایط بودن برای ویزای F-۱، دانشجویان باید از یک مؤسسه آموزشی معتبر آمریکایی تمام وقت پذیرش بگیرند.

دانشجویان همچنین باید اثبات کنند که منابع مالی کافی برای حمایت از تحصیل خود در آمریکا را دارند.

ویزای J-۱ به دانشجویانی اعطا می‌شود که در یک برنامه کار و تحصیل، کارآموزی یا پروژه تحقیقاتی در آمریکا شرکت می‌کنند.
ویزای J-۱ توسط یک حامی، مانند یک دانشگاه، آژانس دولتی یا سازمان غیرانتفاعی حمایت می‌شود.

ویزای M-1 یک ویزای غیر مهاجرتی است که به دانشجویان خارجی امکان می‌دهد تا در مراکز فنی‌حرفه‌ای آمریکا تحصیل کنند. ویزای M1 یک ویزای تحصیلی فنی در آمریکا است.

افرادی که در رشته‌های فنی تحصیل کرده‌اند می‌توانند با اخذ ویزای ام1 در کشور ادامه تحصیل بدهند.

ویزاهای خانوادگی (Family-Based Green Cards)

اعضای خانواده شهروندان قانونی آمریکا که داری گرین کارت این کشور هستند می‌توانند با استفاده از ویزا‌هایی خانوادگی به آمریکا مهاجرت می‌کنند. دسته‌بندی ویزا‌های خانوادگی شامل موارد زیر هستند.

ویزاهای خانوادگی آمریکا در دسته ویزاهای مهاجرتی قرار می‌گیرند.

یک خانواده خوشحال همراه با پرچم ایالات متحده در فکر مهاجرت به این کشور

ویزا‌های بستگان درجه یک (Immediate Relative)

ویزا‌های این گروه بر اساس یک رابطه خانوادگی نزدیک و درجه یک با یک شهروند آمریکایی، مانند همسر، فرزند یا والدین است. در جدول زیر ویزا‌های این گروه را آوردیم.

نوع ویزاتوضیحات
ویزای IR-1برای همسر شهروند آمریکا

ویزای IR-2

برای فرزند مجرد زیر 21 سال یک شهروند آمریکا

ویزای IR-3برای فرزند خوانده زیر 21 سال یک شهروند آمریکایی خارج از خاک آمریکا
ویزای IR-4

برای فرزند خوانده زیر 21 سال یک شهروند آمریکایی داخل خاک آمریکا

ویزای IR-5برای والدین شهروند آمریکا

ویزا‌های خانوادگی بستگان اولویت دوم (Family preference)

این ویزا‌ها مربوط به روابط خانوادگی دورتر شهروندان آمریکایی است. ویزا‌های گروه F مربوط این ویزا هستند. اصلی‌ترین تفاوت ویزاهای گروه F و IR در مدت زمان صدور آنها است.

ویزاهای گروه F چون مربوط به بستگان اولویت دوم است در مدت زمان طولانی‌تری صادر می‌شوند.

نوع ویزاتوضیحات
ویزای F1

برای فرزند مجرد بالای 21 سال یک شهروند آمریکایی

ویزای F2-A

برای همسر و فرزندان مجرد زیر 21 سال دارنده یک شهروند آمریکایی
ویزای F2B

فرزندان مجرد بالای 21 سال یک شهروند آمریکایی
ویزای F3

برای فرزندان متاهل شهروند آمریکایی
ویزای F4

برای برادران و خواهران شهروند ایالات متحده که حداقل 21 سال سن دارند.

مهاجرت به آمریکا از طریق سرمایه گذاری

اگر به اندازه کافی پول دارید و می‌خواهید با سرمایه و راه اندازی بیزینس در ایالات متحده اقامت بگیرید ویزاهای سرمایه گذاری گزینه مناسبی است.

آمریکا شرایط مناسبی را برای سرمایه گذاران خارجی فراهم می‌کند، مهم‌ترین مزیت این روش مهاجرت این است که شما نمره زبان انگلیسی بالایی برای آن نمی‌خواهید و فقط با داشتن سرمایه لازم می‌توانید در آمریکا سرمایه گذاری کنید.

مهاجرت به آمریکا از طریق سرمایه گذاری

در زیر مهم‌ترین ویزاهای سرمایه گذاری آمریکا را معرفی کردیم.

ویزای EB-5 یک ویزای اقامت دائم است که به سرمایه گذاران خارجی امکان می‌دهد با سرمایه گذاری در یک کسب  و کار جدید یا موجود به ایالات متحده مهاجرت کنند.

حداقل سرمایه گذاری در این روش 1 میلیون دلار یا 800000 دلار است. لازم به ذکر است این سرمایه گذاری باید حداقل 10 نوع شغل تمام وقت برای نیروهای کار ایالات متحده ایجاد کند.

ویزای E-1 یک ویزای غیر مهاجرتی است که به شهروندان کشورهای دارای معاهده با ایالات متحده امکان می‌دهد تا برای تجارت با ایالات متحده وارد این کشور شوند.

متقاضی باید تبعه کشور معاهده باشد و تجارت باید قابل توجه و مستمر باشد.

از آنجایی که ایران هیچ گونه معاهده تجاری با آمریکا ندارد این روش برای ایرانیان ممکن نیست.

این ویزا برای مدیران یا کارآفرینان خارجی که در شرکت های آمریکایی در خارج از کشور کار می‌کنند و قصد منتقل شدن به ایالات متحده را دارند، صادر می‌شود.

این ویزا نیازی به سرمایه گذاری ندارد، اما متقاضی باید حداقل دو سال سابقه کار در یک شرکت آمریکایی خارج از خاک آمریکا داشته باشد.

اخذ گرین کارت آمریکا برای متقاضی و همسر متقاضی و همچنین و فرزند زیر 21 سال از مهم‌ترین مزایای ویزای EB -1C آمریکا است.

ویزا‌های بشر دوستانه آمریکا

ویزا‌های بشردوستانه آمریکا به افرادی که در معرض خطر یا آسیب‌های جدی قرار دارند، این امکان را می‌دهد تا به طور موقت یا دائم در ایالات متحده زندگی کنند. این ویزا‌ها شامل موارد زیر می‌شوند.

این ویزا مناسب افرادی است که قربانی قاچاق انسان شده‌اند و با مجریان قانون برای تحقیق و تعقیب جرم همکاری می‌کنند.

افرادی که به دلیل جنگ، خشونت، یا سایر عوامل در کشور خود در معرض خطر جانی یا آزار و اذیت هستند، اجازه می‌دهد تا به طور موقت در ایالات متحده زندگی کنند. این ویزا برای افرادی که شرایط آن‌ها مطابق با شرایط ویزای پناهندگی نیست، استفاده می‌شود.

این ویزا برای افرادی است که در ایالات متحده زندگی می‌کنند و مورد آزار جسمی یا روحی قابل توجهی قرار گرفته‌اند. قربانی باید با سازمان‌های مجری قانون همکاری کند.

مهاجرت به آمریکا از طریق لاتاری

لاتاری یک برنامه مهاجرتی است که به افراد کشور‌های مختلف، اجازه می‌دهد تا شانس خود را طی یک قرعه کشی برای دریافت گرین کارت (اقامت دائم) امتحان کنند.

این برنامه هر ساله توسط دولت ایالات متحده برگزار می‌شود و متقاضیان می‌توانند از طریق وب سایت رسمی لاتاری گرین کارت ثبت نام کنند.

این برنامه برای ترویج تنوع در جمعیت مهاجر ایالات متحده طراحی شده است. هر ساله بیش از ۵۰ هزار نفر از طریق ثبت نام لاتاری به آمریکا مهاجرت می‌کنند.

افرادی که با روش لاتاری به آمریکا مهاجرت می‌کنند در نهایت گرین کارت و اقامت دائم آمریکا را دریافت خواهند کرد.

در حال حاضر این روش یکی از کم هزینه‌ترین روش‌های مهاجرت به آمریکا است و در مقابل سایر روش‌ها هزینه کمتری می‌خواهد.

کافی است در زمان قرعه کشی به آدرس dvprogram.state.gov مراجعه کنید و پس از ثبت اطلاعات درست خود منتظر شوید تا نام شما در میان برندگان خوش شانس باشد.

مراحل درخواست ویزا برای مهاجرت به آمریکا

پروسه درخواست ویزا برای کشور آمریکا بر اساس محلی که متقاضی در آن حضور دارد متفاوت است.

به عنوان مثال اگر در حال حاضر در آمریکا ساکن هستید باید درخواست خود را از همان خاک آمریکا ثبت کنید و تا زمان نهایی شدن درخواست خود در آمریکا صبر کنید. به این حالت Adjustment of Status گفته می‌شود.

اما اگر در خارج از خاک آمریکا هستید باید درخواست خود را از خارج از آمریکا ثبت کنید. به این حالت consular processing گفته می‌شود.

از آنجایی که در ایران سفارت یا دفتر کنسولگری آمریکا وجود ندارد برای مراجعه باید به یکی از دفاتر کنسولگری یا سفارت کشور‌های همسایه مراجعه کنید.

در زیر مراحل اخذ ویزای آمریکا را آوردیم.

نخست باید براساس هدف مهاجرتی که دارید ویزای خود را انتخاب کنید. انواع ویزاهای آمریکا را در بالا طبق اهداف کاری، تحصیلی، سرمایه گذاری، بشردوستانه و.. آوردیم

برای مهاجرت به آمریکا باید بعد از انتخاب نوع ویزا مدارک متناسب با ویزایی که انتخاب می‌کنید را تهیه نمایید. در زیر مهم‌ترین مدارک مهاجرت به آمریکا را آوردیم.
  1. پاسپورت معتبر با حداقل 6 ماه اعتبار
  2. فرم درخواست ویزا DS-160
  3. عکس پاسپورتی جدید
  4. مدارک مالی
  5. تمامی مدارک هویتی به همراه ترجمه
  6. مدارک شغلی
  7. مدارک تحصیلی
  8. مدارک ارتباطات خانوادگی
  9. صورت حساب پرداخت هزینه ویزا

بعد از اینکه مدارک خود را تهیه کردید باید فرم Ds-160 را تکمیل و آن را ثبت کنید. از اینجا می‌توانید فرم DS-16 را درخواست دهید.

بعد از تکمیل فرم DS – 160 باید هزینه MRV را پرداخت کنید.

پس از پرداخت هزینه‌ها باید در مصاحبه ویزا و انجام امور بیومتریک حضور پیدا کنید. مصاحبه ویزا در سفارت یا کنسولگری آمریکا برگزار می شود.در مصاحبه ویزا، افسر کنسولگری از شما سوالاتی در مورد هدف مهاجرن، شرایط مالی و خانوادگی، و اطلاعات شخصی می پرسد. در ایران هیچ دفتر سفارت یا امور کنسولی برای آمریکا وجود ندارد و شما باید به کشورهای همجوار بروید.

اگر در مراحل بالا نقصی وجود نداشته باشد ویزا شما صادر خواهد شد و میتوانید در اولین فرصت به آمریکا بروید.

مهم‌ترین شرایط مهاجرت به آمریکا

شرایط کلی مهاجرت به آمریکا به نوع ویزایی که متقاضی درخواست می‌دهد بستگی دارد. اما در زیر شرایط مهاجرت به آمریکا که برای اکثر روش‌ها مشترک است را آوردیم.

شرایط عمومی مهاجرت به ایلات متحده آمریکا

تمامی متقاضیان مهاجرت به ایالات متحده آمریکا باید پاسپورت معتبر داشته باشند و تا ۶ ماه بعد از اقامت در کشور آمریکا اعتبار لازم را داشته باشد.

براساس نوعی ویزایی که متقاضی درخواست می‌دهد باید میزان تسلط داشتن به زبان انگلیسی خود را با مدارکی همچون تافل یا آیلتس و سایر آزمون‌ها مشخص کند.

بدون داشتن مهارت زبان انگلیسی بعضی از روش‌های مهاجرت به آمریکا کاملاً غیر ممکن است.

در صورتی که متقاضی قصد اقامت موقت در آمریکا را دارد باید اثبات کند که نمی‌خواهد به صورت دائمی در آمریکا اقامت داشته باشد.

برای برخی از ویزا‌ها متقاضی باید یک اسپانسر ویزا داشته باشد. پتیشنر یعنی کسی که از طرف متقاضی درخواست ویزا می‌کند. petitioner باید سیتیزن یا اقامت دائم آمریکا را داشته باشد.

مصاحبه کنسولی یکی از مراحل مهم در فرآیند مهاجرت به آمریکا است. در این مصاحبه، افسر کنسولی از متقاضی ویزا سؤالاتی می‌پرسد تا مطمئن شود که متقاضی واجد شرایط دریافت ویزا است و قصد دارد به طور قانونی به آمریکا مهاجرت کند.

داشتن توان مالی یکی از شرایط مهم برای مهاجرت به آمریکا است. متقاضیان مهاجرت به آمریکا باید بتوانند ثابت کنند که منابع مالی کافی برای تأمین هزینه‌های مهاجرت و اقامت در آمریکا را دارند.

برخی از ویزا‌های آمریکا متقاضیان را ملزم می‌کند تا تحت معاینه پزشکی قرار گیرند تا اطمینان حاصل شود که آن‌ها ناقل بیماری‌های عفونی و خطرناک نیستند.

همه متقاضیان ویزا باید ثابت کنند که مرتکب جرمی نشده‌اند و در هیچ گونه فعالیت تروریستی در خارج از کشور یا در ایالات متحده شرکت نداشته‌اند.

هزینه‌های مهاجرت به آمریکا چقدر است؟

هزینه‌های مهاجرت به آمریکا می‌تواند بسته به نوع ویزایی که برای آن درخواست می‌دهید، شرایطی که ممکن است داشته باشید یا هزینه‌های که برای وکیل می‌پردازید متفاوت باشد.

با این حال، برخی هزینه‌ها که معمولاً به آن‌ها هزینه‌های دولتی یا عمومی می‌گویند شامل موارد زیر هستند.

دولت آمریکا هزینه‌های تشکیل پرونده برای ویزاها را از متقاضیان می‌گیرد. این هزینه‌ها بسته به نوع ویزایی که برای آن درخواست می‌دهید متفاوت هستند، اما می‌توانند از چند صد دلار تا بیش از هزار دلار متغیر باشند.

هزینه معاینات پزشکی بسته به پزشک یا کلینیکی که انتخاب می‌کنید متفاوت خواهد بود، اما معمولاً حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ دلار است.

علاوه بر هزینه‌های بالا باید سایر هزینه‌ها مثل تهیه بلیط، هزینه ویزا و هزینه ترجمه مدارک را نیز بپردازید.

گرین کارته‌های مرتبط با مهاجرت از طریق خانواده: ۱، ۷۶۰ تا ۲، ۶۹۵ دلار
گرین کارت مرتبط با ویزا‌های کاری: ۱، ۴۱۰ تا ۲، ۲۹۵ دلار
ویزای دانشجویی: ۴۶۰ دلار
ویزای توریستی: ۱۶۰ دلار
منابع مهم :

آیا سوالی دارید؟

ارسال سوال