موسسه حقوقی بین المللی دادگران حق و عدالت

مهاجرت پزشکان به استرالیا

استرالیا با دارا بودن شرایط خوب محیطی، رفاهی و اقتصادی، همواره به‌عنوان مقصدی جذاب برای کسانی که قصد مهاجرت دارند، مطرح بوده است. علاوه بر مزیت‌های کلی، وجود عواملی چون نیاز استرالیا به پزشک‌، درآمد پزشکان در این کشور و گزینه‌های مختلفی که این کشور برای مهاجرت پزشکان در نظر گرفته، موجب جذب پزشکان بسیاری از سراسر دنیا شده است.

مهاجرت پزشکان به استرالیا نیز همانند انواع دیگر مهاجرت، مستلزم انجام مقدماتی هست. پزشکان متقاضی اخذ اقامت استرالیا با انجام صحیح و به‌موقع این مقدمات می‌توانند موفق به مهاجرت به استرالیا شوند.

طی این مقاله به‌طور کامل به شرایط و ابعاد مختلف مهاجرت پزشکان به استرالیا نظیر شرایط سنی مهاجرت پزشکان به استرالیا، مدارک موردنیاز برای مهاجرت پزشکان به استرالیا، خواهیم پرداخت.

مهاجرت پزشکان به استرالیا و شر ایط و مراحل آن

فارغ‌التحصیلان بین‌المللی پزشکی ممکن است بتوانند در مناطق منطقه‌ای، روستایی و دورافتاده استرالیا در صورت داشتن شرایط خاص کار کنند.

شرایط مهاجرت پزشکان به استرالیا

به‌دلیل بالا بودن آمار مهاجرت به کشور استرالیا، این کشور سیستم مهاجرتی کاملا دقیق و مشخصی دارد. پزشکان متخصص و کادر پزشکی نیز برای مهاجرت به استرالیا باید دارای شرایط خاصی بوده و از استانداردهای تعیین شده برخوردار باشند.

به‌خاطر حساسیت شغل پزشکان، معادل‌سازی و ارزشیابی مدارک تحصیلی‌، اهمیت بسیار بالایی دارد. به‌طور کلی موارد زیر جهت مهاجرت پزشکان به استرالیا، موردنیاز هستند:

1- دارا بودن مدرک پزشکی معتبر از مؤسسات آموزشی مورد پذیرش

مدرک پزشکی متقاضی باید از جانب شورای پزشکی استرالیا (Australian Medical Council (AMC)) و فهرست جهانی دانشکده‌های پزشکی، مورد تایید باشد.

2- داشتن مدرک زبان معتبر

افراد متقاضی باید دارای مدارک زبان معتبر مانند OET با نمره حداقل B یا آیلتس با نمره 7 و سایر مدارک معتبر زبان مانند تافل باشند. آزمون OET استرالیا، یکی از آزمون‌های زبان انگلیسی بین‌المللی است که طراحی شده است تا الزامات زبان انگلیسی افراد را در بخش بهداشت و درمان اندازه‌گیری کند.

3- ارزیابی مهارت‌ها

مهارت‌های متقاضی توسط شورای پزشکی استرالیا، توسط آزمون‌های تعیین شده مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

4- شرایط سنی

برحسب ویزاهای مختلفی که برای اعزام پزشکان وجود دارد، شرایط سنی مهاجرت پزشکان به استرالیا متفاوت است؛ با این حال دریافت ویزای کار مانند پزشکی، معمولا با محدودیت سنی 45 سال روبه‌رو است.

5- اخذ ویزای کار در استرالیا یا اقامت دائم

پس از فراهم کردن شرایط ذکر شده، برای کار در استرالیا باید برای ویزا درخواست دهید.

6- داشتن پیشنهاد شغلی

برای دریافت ویزا، باید یک پیشنهاد شغلی از استرالیا دریافت کنید.

راه‌های مهاجرت پزشکان به استرالیا

مهاجرت کاری پزشکان به استرالیا از طریق ویزای ساب‌کلاس‌های مختلفی امکان‌پذیر است. در واقع هر کدام از این ساب‌کلاس‌ها، دارای شرایط خاص و لیست مشاغل مورد نیازی هستند که پزشکی و متخصصان حوزه سلامت و درمان نیز در فهرست این ویزاها جای دارند.

در واقع برنامه‌های مهاجرت به استرالیا، برای مهاجرت پزشکان به این کشور، چندین گزینه ویزای موقت و دائم را در نظر گرفته است. به‌طور کلی برای مهاجرت پزشکان به استرالیا دو دسته‌بندی کلی مهاجرت عمومی و مهاجرت تحت حمایت کارفرما را داریم که به‌صورت جداگانه به معرفی ویزاهای هر کدام از این موارد خواهیم پرداخت.

ویزاهای تحت حمایت کارفرما برای مهاجرت پزشکان به استرالیا

بسیاری از برنامه‌های مهاجرتی استرالیا را ویزاهای تحت حمایت کارفرما تشکیل می‌دهند؛ این نوع ویزاها به کارفرماها اجازه می‌دهد تا نیروی کار ماهر خارجی برای خود جذب نمایند. پزشکی نیز جزو مهارت‌هایی است که ویزاهای تحت حمایت کارفرمای متعددی برای آن تعریف شده است. مهم‌ترین ویزاهای تحت حمایت کارفرما برای مهاجرت پزشکان به استرالیا به شرح زیر است.

ویزای کمبود مهارت موقت (ساب‌کلاس 482)

این ساب‌کلاس، ویزای موقت اسپانسر شغلی است و سن متقاضی برای این ویزا باید کمتر از 45 سال باشد. این ویزا برای پوشش کمبود مهارت‌های موردنیاز این کشور در نظر گرفته شده است و پزشکی نیز در لیست مشاغل این ویزا وجود دارد.

این ویزا مناسب افرادی است که قصد دارند به‌عنوان پزشک عمومی و یا متخصص به این کشور مهاجرت کنند. برای اطلاعات بیشتر در مورد این ویزا، مطلب ویزای 482 استرالیا را بخوانید.

ویزای طرح مهاجرت حمایت شده منطقه‌ای (RSMS) (ساب‌کلاس 187)

این ویزا نیز یک ویزای اسپانسر شغلی اما برای مناطق دورافتاده و کم جمعیت است؛ ویزای ۱۸۷ استرالیا با شرایط اقامت دائم بوده و اقدام برای اخذ این ویزا، الزاما نیازی به حضور و اقامت در خاک استرالیا ندارد و از خارج استرالیا نیز می‌توانید برای دریافت آن، اقدام کنید. از آنجایی که پزشکی جزو لیست شغل‌های موردنیاز این ویزاست، ویزای 187 نیز یکی از ویزاهای مرسوم برای مهاجرت پزشکان به استرالیا محسوب می‌شود.

طرح نامزدی کارفرما (ENS) (ساب‌کلاس 186)

این ویزا نیز یک ویزای اسپانسر شغلی دائمی است و تنها تفاوت آن با ساب‌کلاس 187، ایالتی نبودن این ویزا است که دارندگان اجازه‌ی فعالیت در تمامی نقاط استرالیا را خواهند داشت. برای اطلاعات بیشتر مطلب ویزای 186 استرالیا را بخوانید.

ویزای منطقه‌ای (موقت) تحت حمایت کارفرما ماهر (ساب‌کلاس 494)

این ویزا که از سال 2019 جایگزین ویزای 187 استرالیا شده، یک ویزای اسپانسر شغلی منطقه‌ای است. اما تفاوت آن با ویزای 187 در دائمی نبودن این ویزا است.

ویزاهای عمومی برای مهاجرت پزشکان به استرالیا

علاوه بر مهاجرت پزشکان تحت حمایت کارفرما، امکان مهاجرت عمومی آن‌ها و برای فعالیت مستقل نیز تحت ویزاهای خاصی امکان‌پذیر است.

ویزای مستقل ماهر (ساب‌کلاس 189)

ویزای 189 استرالیا یک ویزای کاری با اقامت دائم است و نیازی به اسپانسر نیز ندارد و تنها بر مبنای مهارت و تخصص فردی می‌باشد. برای ویزای 189 نیز همانند سایر ویزاهای کاری، شرایط سنی حداکثر 45 سال وجود دارد. برای اطلاعات بیشتر مطلب ویزای 189 استرالیا را بخوانید.

ویزای نامزدی ماهر (ساب‌کلاس 190)

ویزای 190 نیز یک ویزای اقامت دائم است که برای اخذ آن نیازی به کارفرما نخواهید داشت. این ویزا ایالتی بوده و باید دعوت‌نامه‌ای معتبر از ایالت مدنظر، دریافت کنید. شروط زبان انگلیسی و سن متقاضی نیز برای اخذ این ویزا باید رعایت شوند. برای اطلاعات بیشتر مطلب ویزای 190 استرالیا را بخوانید.

ویزای منطقه‌ای کار ماهر (ساب‌کلاس 491)

یکی دیگر از ویزاهای کاری مستقل و بدون نیاز به کافرما، ویزای ۴۹۱ استرالیا است. این ویزا برخلاف دو مورد قبلی، موقتی است و دارای اعتبار 5 سال است. همچنین این ویزا برای توسعه‌ مناطق کم‌جمعیت در نظر گرفته شده است. با این ویزا امکان کار و اقامت در شهرهای اصلی استرالیا مانند ملبورن و سیدنی را نخواهید داشت.

تخصص‌های پزشکی موردنیاز استرالیا

استرالیا از نظر خدمات بهداشتی و پزشکی بسیار پیشرفته است و عمده‌ی رشته‌های مرتبط با حوزه‌ی سلامت و پزشکی نیز در لیست مشاغل موردنیاز این کشور به چشم می‌خورند. پزشکی عمومی، متخصص بیهوشی، زنان و زایمان، رادیولوژی، پرستاری، فیزیوتراپی و روان‌پزشکی از جمله مشاغل مورد توجه این کشور هستند.

در جدول زیر رشته‌ها و تخصص‌های پزشکی مورد نیاز استرالیا آمده است:

تخصص‌های پزشکی مورد‌نیاز استرالیا
فیزیوتراپی
Physiotherapists
متخصص قلب
Cardiologists
بیهوشی
Anaesthetists
متخصص زنان
Obstetricians and Gynaecologists
جراح ارتوپدی
Orthopaedic Surgeons
روان‌پزشک
Psychiatrists
جراح پلاستیک
Plastic Surgeons
چشم‌پزشک
Ophthalmologists
طب اورژانس
Emergency Medicine Doctors
متخصص گوارش
Gastroenterologists

 

حقوق و درآمد پزشکان در استرالیا

میزان درآمد پزشکان و متخصصان حوزه سلامت و درمان، بر اساس تخصص‌شان، در کشور استرالیا متفاوت است. به طور کلی متوسط ​​حقوق پزشک در استرالیا 160875 دلار در سال یا 82.50 دلار در ساعت است.

در جدول زیر سعی کردیم تا میانگین درآمد هر نوع تخصص را به‌صورت مجزا بیان کنیم.

رشته و تخصصمیانگین درآمد سالانه (دلار استرالیا)
پزشک عمومی198,233
پرستار87,756
فیزیوتراپ87,756
کارشناس رادیولوژی195,096
جراح مغز و اعصاب196,365
متخصص بیهوشی50,000
روان‌پزشک200,000
متخصص زنان و زایمان195,000
متخصص اطفال179,194
دندا‌ن‌پزشک144,130
چشم‌پزشک117,500

سخن پایانی

با توجه به بالا بودن سطح بهداشتی و امکانات درمانی در استرالیا و نیاز این کشور به مشاغل حوزه‌ی پزشکی و درمانی و سطح درآمد و رفاه پزشکان در این کشور، استرالیا یکی از کشورهای محبوب پزشکان برای مهاجرت محسوب می‌شود.

علاوه بر این، وجود برنامه‌های مهاجرتی دقیق و متنوع، سبب شده تا پزشکان برای مهاجرت به استرالیا کار خیلی دشواری را پیش رو نداشته باشند و همان‌طور که توضیح دادیم، از طریق معادل‌سازی مدارک و انجام آزمون‌های مشخص، این کار میسر خواهد شد.

همچنین اگر می‌خواهید با شرایط مهاجرت پزشکان به خارج آشنا شوید، پیشنهاد می‌کنیم مطلب مهاجرت پزشکان را بخوانید.

سوالات متداول

داشتن مدرک پزشکی معتبر، مدرک زبان آیلتس با نمره‌ی 7 و یا معادل آن و سن زیر 45 سال برای تمامی برنامه‌های مهاجرتی پزشکان به استرالیا، لازم است.

مهاجرت پزشکان به استرلیا به دو صورت کلی مهاجرت مستقل و از طریق کارفرما امکان‌پذیر است. مهاجرت از طریق اسپانسر شغلی با ویزاهای 189، 190 و 491 و مهاجرت مستقل هم از طریق ویزاهای 186، 187 و 482 ممکن است.

میزان درآمد پزشکان، بر اساس تخصص‌شان، در کشور استرالیا متفاوت است. به طور کلی متوسط ​​حقوق پزشک در استرالیا 160875 دلار است.