درباره عمان
عمان (Oman) یکی از کشورهای حوزه خلیج فارس و قدیمی ترین کشور مستقل در بین کشورهای عربی است. کشور عمان از جنوب با یمن، از غرب با شبه جزیره عربستان، از شرق با دریای عرب و از شمال با دریای عمان همسایه است. این کشور با ایران مرز آبی دارد و پایتخت آن هم مسقط (Muscat) است.
به عمان کشور میانجی میگویند، چون در بسیاری از مسائل و مشکلاتی که بین کشورهای مختلف به خصوص در خاورمیانه پیش میآید، نقش میانجی و حل کننده مشکلات را ایفا کرده است. در این مطلب اطلاعاتی درباره عمان ارائه میکنیم و با این کشور بیشتر آشنا میشویم.
در ابتدا اطلاعات کلی این کشور را در قالب جدول ببینید:
در ادامه با این کشور بیشتر آشنا میشوید:
نواحی و استان های عمان
کشور عمان به 9 واحد اداری (یا همان استان) تقسیم میشود که در زیر میبینید:
- استان مسندم (Musandam)
- استان بریمی (Al Buraymi)
- منطقه باطنه شمالی (Al Batinah North)
- منطقه باطنه جنوبی (Al Batinah South)
- استان مسقط (Muscat)
- منطقه ظاهره (Ad Dhahirah )
- منطقه داخلیه (Ad Dakhiliyah)
- منطقه شرقیه شمالی (Ash Sharqiyah North)
- منطقه شرقیه جنوبی (Ash Sharqiyah South)
- منطقه وسطی (Al Wusta)
- استان ظفار (Dhofar)
در ادامه مناطق مختلف عمان را به همراه نقشهها و مراکز آن میبینید:
نقشه عمان
تاریخچه کشور عمان
عمان یکی از قدیمیترین مناطقی است که انسان در آن سکونت داشته است. شواهد مختلف نشان میدهد انسانهای اولیه حتی 100 هزار سال قبل هم در عمان میزیستهاند؛ اما تمدن از 14 هزار سال قبل در این کشور آغاز شده است. تاریخ معاصر کشور عمان هم از زمان بیرون رانده شدن پرتغالیها از مسقط (پایتخت کنونی عمان) در قرن هفدهم میلادی آغاز شد.
از زمان روی کار آمدن سلطان قابوس – پادشاه سرشناس و محبوب عمان (که در سال 2020 درگذشت) – این کشور از یک کشور منزوی و فقیر به یک کشور ثروتمند با زیرساختهای مدرن بدل شد و به سرعت رو به توسعه و پیشرفت حرکت کرد. اکنون عمان نقش مهمی در تجارت منطقه خلیج فارس ایفا میکند و از لحاظ بسیاری از شاخصهای مهم از جمله شاخص توسعه انسانی، وضعیت خوبی دارد.
وضعیت اقتصاد عمان
عمان مثل سایر کشورهای حاشیه خلیج فارس، سرشار از منابع نفت و گاز است. با اتکا به همین منابع طی سالهای گذشته، توانسته است زیرساختهای شهری و شهرسازی خود را به شدت بهبود بخشیده و جز بهترین کشورهای خلیج فارس و بهطورکلی منطقه خاورمیانه باشد. عمان بیش از 5 میلیارد بشکه ذخیره نفت خام دارد و روزانه بیش از یک میلیون بشکه از این نفت را به فروش میرساند.
این کشور تلاش کرده است تا طی سالهای گذشته، اتکای خود به نفت و گاز را کم کند. به همین منظور، روی صنعت گردشگری سرمایهگذاریهای زیادی انجام شده است. جزایر و مکانهای دیدنی و فوقالعاده این کشور، هر روز در حال بهبود و توسعه است تا گردشگری رونق بیشتری پیدا کند.
از مهمترین کالاها و خدمات صادراتی عمان میتوانیم به مواردی مثل ماهی و محصولات دریایی دیگر، فلزات و پارچه، تجهیزات حملونقل و همچنین روغن اشاره کنیم. ریال عمان هم یکی از باارزشترین ارزهای موجود در جهان است.
آبوهوای عمان
عمدهترین آبوهوای عمان، گرم و شرجی است. مناطق مرکزی عمان، دارای شنزارها و بیابانهای بزرگی است؛ بنابراین آبوهوای عمان، گرم و شرجی است. البته این گرمی هوا به خاطر نزدیکی به خط استوا هم هست؛ اما در مناطق کوهستانی میتوان آبوهوای نسبتاً سرد را هم مشاهده کرد.
فرهنگ و مردم عمان
مردم کشور عمان، عرب هستند؛ اما به دلیل نزدیکی به همسایگانش، فرهنگ سایر کشورها هم به این کشور راه پیدا کرده است. مثلاً نه تنها زبان عربی در این کشور رایج است، بلکه برخی مردم به زبانهای بلوچی، هندی و سواحیلی هم حرف میزنند. یکی دیگر از زبانهای مرسوم دیگر در عمان هم انگلیسی است. فرهنگ مردم عمان بسیار کهن است. بیشتر مردم این کشور هم مسلمان سنی و شیعه هستند.
زندگی در عمان
عمان یک کشور در حال توسعه در خلیج فارس است و با توجه به فروش بالای نفت و گاز و جمعیت کم، از سطح رفاه بالایی برخوردار است. این کشور شاخصهای رضایت از زندگی، رفاه، آموزش و درمان بالایی دارد. مالیات در آن کم است و هزینههای زندگی در آن با در نظر گرفتن دستمزدها، به صرفه است. کار و تجارت در عمان آسان است و میتوان راحت در آن کار و شغل پیدا کرد.
از نظر آداب و رسوم هم میتوان گفت آداب و رسوم مردم عمان شباهتهایی با مردم ایران به خصوص با مردم نواحی جنوبی کشور دارد. مثلا از نظر برگزاری برخی از مراسمات مذهبی یا مناسبتی یا نوع پوششها و لباسهایی که در مراسمات سنتی به تن میکنند.
در مطلب عمان برای زندگی میتوانید کشور عمان را از نظر شاخصهای زندگی، هزینه زندگی و … بررسی کنید و درباره این کشور مطالب بیشتری بخوانید.
مهاجرت به عمان
در سالهای گذشته با توجه به برنامههای اقتصادی گسترده عمان و لزوم سرمایهگذاریهای بیشتر، نیاز به نیروی کار و مهاجر هم بسیار بیشتر شده است. ایرانیان زیادی هم سالانه برای مهاجرت به عمان درخواست میدهند. ضمن اینکه این کشور یکی از صلحطلبترین کشورهای جهان است و از امنیت بسیار بالایی برخوردار است.
عمان در چند سال گذشته، با توسعه اقتصادی و بهبود روابطش با سایر کشورها، نقش مهمی درعرصه سیاسی و اقتصادی خاورمیانه ایفا میکند. مهاجرت به عمان میتواند انتخابی مناسب برای افرادی باشد که قصد پیشرفت و زندگی در جایی آرام، زیبا و نزدیک به ایران را دارند.
مقالات زیر تصویر کاملی از مهاجرت به عمان و زوایای مختلف آن به دست میدهد. کلیک کنید و بیشتر مطالعه کنید:
سخن پایانی
عمان کشوری زیبا، آرام و در حال توسعه است که زندگی در آن میتواند به نسبت سایر کشورهای عربی، با توجه به هزینههای معقول زندگی و مالیات پایین، مقرون به صرفهتر باشد. البته زندگی در پایتخت عمان یعنی مسقط، با هزینههای بالاتری همراه است.
در این مطلب سعی کردیم اطلاعات مختصر و مفیدی را درباره این کشور در اختیار شما قرار دهیم، اما بررسی همه جوانب درباره کشور عمان در این مطلب نمیگنجد. مطلب درباره عمان که اکنون مشغول مطالعهاش هستید، بهصورت مداوم آپدیت میشود تا جدیدترین و بهترین اطلاعات را در اختیار شما قرار دهد.
سوالات متداول
مسقط، پایتخت عمان، یکی از بهترین شهرهای این کشور برای زندگی است؛ اما زندگی در سایر شهرها و به خصوص جزایر این کشور هم میتواند هیجان انگیز و عالی باشد.
جمعیت استانهای کشور عمان را ببینید:
- استان مسندم بیش از 35 هزارنفر
- استان بریمی بیش از 70 هزار نفر
- منطقه باطنه بیش از 80 هزار نفر
- استان مسقط بیش از دو میلیون نفر
- منطقه ظاهره بیش از 150 هزار نفر
- منطقه داخلیه بیش از 300 هزار نفر
- منطقه شرقیه بیش از 300 هزار نفر
- منطقه وسطی بیش از 30 هزار نفر
- استان ظفار بیش از 250 هزار نفر
آیا سوالی دارید؟