آسانترین راه مهاجرت به کانادا
مهاجرت به کانادا برای بسیاری از افراد فرصتی برای شروع زندگی جدید و بهبود شرایط شغلی و اقتصادی است. اما وقتی صحبت از “آسانترین راه” برای مهاجرت به کانادا میشود، این آسانی برای هر فرد معنا و تعریف متفاوتی دارد.
برخی به دنبال روشهایی هستند که فرآیند سادهتری داشته باشد، برخی دیگر ترجیح میدهند روشی را انتخاب کنند که به حداقل مدارک یا هزینهها نیاز داشته باشد.
همچنین، افرادی که تجربه کاری یا مهارتهای خاصی دارند، ممکن است مسیرهایی را انتخاب کنند که زمان و هزینه کمتری برای آنها صرف کند، یا برخی به دنبال این هستند بدون ارائه مدرک زبان در این مقاله به بررسی آسانترین روشهای مهاجرت به کانادا خواهیم پرداخت و عوامل مختلفی که میتواند مسیر مهاجرت را برای هر فرد سادهتر و قابل دسترستر کند، مورد بررسی قرار میدهیم.
- اسپانسرشیپ خانوادگی
- برنامه استانی
- اکسپرس اینتری
- برنامه های سرمایه گذاری
- جاب آفر موقت
- ویزای تحصیلی
اسپانسرشیپ خانوادگی
روش اسپانسرشیپ خانوادگی یکی از آسانترین روشهای مهاجرت به کانادا به دلیل فرآیند نسبتاً ساده آن است. در این روش، فردی که شهروند یا مقیم دائمی کانادا است، میتواند اعضای خانواده نزدیک خود را برای مهاجرت به این کشور حمایت (sponsor) کند.
شرایط خاصی برای اثبات ارتباط خانوادگی و توان مالی اسپانسر وجود دارد، اما به طور کلی، از آنجایی که فرد اسپانسر مسئولیت مالی حمایت از اعضای خانواده را بر عهده میگیرد، این فرایند برای کسانی که خانوادهای در کانادا دارند، میتواند سریعتر و راحتتر از سایر روشها باشد. اعضای خانوادهای که برای اسپانسرشیپ واجد شرایط هستند عبارتند از:
✔ همسر یا شریک زندگی قانونی.
✔ شریک زندگی غیر رسمی (Conjugal Partner) با اثبات.
✔ فرزندان زیر ۲۲ سال که ازدواج نکردهاند
✔ فرزندان بالای ۲۲ سال که به دلیل معلولیت جسمی یا ذهنی از نظر مالی وابسته به والدین خود هستند.
✔ والدین، پدربزرگها و مادربزرگها.
✔ خواهر و برادرهای یتیم و بستگان نزدیک.
برای اطلاعات بیشتر به صفحه ویزای اسپانسرشیپ کانادا مراجعه کنید.
برنامه استانی کانادا
کانادا 5 منطقه، 10 استان و 3 قلمرو دارد که هرکدام برنامه خاصی برای جذب نیروی کاری دارد. تنوع زیاد این برنامهها و گستردگی مقاصد مهاجرتی در این روش باعث شده که برنامه استانی کانادا یکی از راههای آسان برای مهاجرت به کانادا شود.
هر استان چندین برنامه PNP با مدلها و شرایط خاص خود ارائه میدهد که بر اساس نیازهای بازار کار و شغلهای پر تقاضا آن استان تعیین میشود. دریافت اقامت دائم از این مسیر به این معناست که شما باید در استانی که شما را نامزد (nominate) کرده است، زندگی و کار کنید. استانها و قلمروهایی که هماکنون برنامه نامزدی استانی را ارائه میدهند عبارتند از:
- برنامه استانی یوکان
- برنامه استانی ساسکاچوان
- برنامه استانی انتاریو
- برنامه استانی جزیره پرنس ادوارد
- برنامه استانی نوا اسکوشیا
- برنامه استانی نیوفاندلند و لابرادور
- قلمروهای شمال غربی
- برنامه استانی مانیتوبا
- برنامه استانی بریتیش کلمبیا
- برنامه استانی نیوبرانزویک
- برنامه استانی آلبرتا
سیستم اکسپرس اینتری
سیستم اکسپرس اینتری (Express Entry) به دلیل امکان مهاجرت سریع یکی از محبوبترین و آسانترین روشهای مهاجرت به کانادا برای نیروی کار ماهر است. هر سال بیش از 100,000 نیروی کار خارجی از طریق این سیستم اقامت دائم کانادا را دریافت میکنند. این سیستم امتیازمحور بوده و بر اساس معیارهای اصلی انتخاب مانند سن، تحصیلات، تجربه کاری و مهارتهای زبانی به متقاضیان امتیاز میدهد.
سیستم اکسپرس اینتری شامل سه برنامه مهاجرتی زیر است:
برنامه نیروی کار ماهر فدرال (Federal Skilled Worker – FSW): برای افرادی که دارای شرایط تحصیلی، تجربه کاری و مهارت زبانی مشخصی هستند.
برنامه نیروی کار اسکیل ترید (Federal Skilled Trades – FST): برای متخصصین فنی که پیشنهاد شغلی از کانادا دارند یا دارای گواهینامههای معتبر در حوزه کاری خود هستند.
برنامه تجربه کانادایی (Canadian Experience Class): برای افرادی که حداقل سه سال سابقه کار در کانادا دارند.
اگر واجد شرایط یکی از این برنامهها باشید، میتوانید یک پروفایل آنلاین در سیستم اکسپرس اینتری ایجاد کرده و مدارک خود را بارگذاری کنید. سیستم جامع رتبهبندی (CRS) پروفایل شما را بررسی کرده و به آن امتیاز میدهد.
متقاضیانی که بالاترین امتیاز را در مجموعه اکسپرس اینتری داشته باشند، هر دو هفته یکبار از طریق قرعهکشی انتخاب میشوند. اداره مهاجرت کانادا (IRCC) حداقل امتیاز لازم برای هر قرعهکشی را مشخص میکند.
افراد منتخب، دعوتنامهای برای ارائه درخواست (ITA) دریافت میکنند و میتوانند درخواست اقامت دائم خود را ثبت کنند. شما میتوانید طی شش ماه از طریق این مسیر اقامت دائم کانادا را به دست آورید. حتی اگر در قرعهکشی انتخاب نشوید، حضور در مجموعه اکسپرس اینتری میتواند شما را برای دریافت نامزدی استانی (PNP) واجد شرایط کند.
روشهای سرمایه گذاری و بیزینسی
اگر در ایران صاحب سرمایه و کسب و کار هستید و میخواهید با دانش حداقلی زبان، به کانادا مهاجرت کنید و کمتر درگیر مراحل پیچیده مهاجرتی شوید روشهای سرمایهگذاری و راهاندازی بیزینس در کانادا گزینه مناسب و آسانترین روش است.
کشور کانادا برای صاحبان بیزینس، کارآفرینان و سرمایهگذاران خارجی چندین برنامه متنوع مهاجرتی دارد که به واسطه آنها با راه اندازی بیزینس و کمک به رشد اقتصادی این کشور اقامت میدهد.
برای واجد شرایط بودن برای این برنامههای مهاجرتی باید سرمایه لازم و ایده ایجاد کسب و کار داشته باشید و در برخی موراد باید ایده کسب و کار شما مورد حمایت بعضی از سازمانهای حمایتی استارتاپ را جلب کند. روشهای مهاجرتی سرمایهگذاری که برای بیزنیس منهای خارجی آسان است شامل موارد زیر هستند. برای اطلاعات بیشتر به صفحه اختصاصی هریک مراجعه کنید.
کار با مجوز lmia
دریافت جاب آفر کانادا یکی از راههای آسان مهاجرت به این کشور است. اگر موفق به دریافت پیشنهاد شغلی از یک کارفرمای کانادایی شوید، میتوانید برای ویزای کار اقدام کنید. با این حال، کارفرمای کانادایی شما باید یک LMIA (ارزیابی تأثیر بازار کار) مثبت از سازمان توسعه اشتغال و اجتماعی کانادا (ESDC) دریافت کند تا پیشنهاد شغلی شما معتبر باشد.
LMIA تأثیری که استخدام یک نیروی کار خارجی بر بازار کار کانادا دارد را ارزیابی میکند. نتیجه مثبت LMIA تأیید میکند که استخدام شما ضروری بوده و پیشنهاد شغلی شما را معتبر میسازد.
یک پیشنهاد شغلی معتبر از کانادا همچنین امتیازات CRS شما را در سیستم Express Entry افزایش میدهد. برای اطلاعات بیشتر صفحه lmia کانادا را بخوانید.
مهاجرت تحصیلی به کانادا
تحصیل در کانادا یکی از مسیرهای راحت برای رسیدن به اقامت دائم این کشور است. دانشجویان در ابتدا با اقامت موقت در کانادا مشغول تحصیل می شوند و پس از اتمام تحصیلات خود تصمیم میگیرند به طور دائم در کانادا زندگی کنند، زیرا مسیرهای متعددی برای تبدیل وضعیت به اقامت دائم کانادا برای آنها وجود دارد.
با این حال، دانشجویان باید مطمئن شوند که در طول اقامت خود، شرایط و قوانین ویزای تحصیلی را رعایت میکنند تا مسیر اخذ اقامت دائمی آنها با مشکلات متعدد مواجه نشود.
یکی از معایب برای دانشجویان بینالمللی این است که بیشتر برنامههای مهاجرتی کانادا نیازمند تجربه کاری تخصصی هستند. اما فارغالتحصیلان بینالمللی در کانادا واجد شرایط دریافت مجوز کار پس از تحصیل هستند. این مجوزها به آنها اجازه میدهند در کانادا کار کنند و تجربه کاری مورد نیاز را کسب کنند.
شرایط مهاجرت به کانادا چیست؟
هر برنامه مهاجرتی کانادا شرایط خاص خود را دارد. قبل از اقدام، مطمئن شوید که واجد شرایط برنامه مورد نظر هستید. شرایط کلی و عمومی مهاجرت به کانادا را در زیر آوردیم.
✔ متقاضیان باید حداقل ۱۸ سال سن داشته باشند
✔ تسلط به زبان انگلیسی یا فرانسوی، بسته به منطقه مورد نظر برای اقامت
✔ حداقل مدرک تحصیلی دیپلم دبیرستان.
✔ حداقل یک سال تجربه کاری مرتبط (برای برنامههای اقتصادی). برخی برنامهها ممکن است تجربه بیشتری نیاز داشته باشند
✔ کسب حداقل امتیاز لازم در سیستم رتبهبندی جامع (CRS)
✔ ارائه حداقل ۱۳,۷۵۷ دلار کانادا به عنوان تمکن مالی برای یک متقاضی مجرد در برنامه اکسپرس انتری
✔ داشتن سابقه کیفری پاک
✔ داشتن ارتباط با کانادا
جمع بندی
مهاجرت به کانادا یکی از پرطرفدارترین مسیرها برای افراد به دنبال بهبود شرایط زندگی، شغلی و اقتصادی است. روشهای متنوعی برای مهاجرت به این کشور وجود دارد که هر کدام بر اساس نیازها و شرایط متقاضی میتوانند آسانتر باشند. از اسپانسرشیپ خانوادگی و برنامههای استانی گرفته تا اکسپرس اینتری و سرمایهگذاری، هرکدام دارای ویژگیهای خاصی هستند که میتوانند فرآیند مهاجرت را سادهتر کنند. به طور کلی، انتخاب مسیر مناسب به عواملی مانند سن، تحصیلات، تجربه کاری، توانایی مالی، و حتی ارتباطات خانوادگی در کانادا بستگی دارد.
برای افرادی که به دنبال راهحلهای سریع و کمدردسر هستند، برنامههایی مانند اسپانسرشیپ خانوادگی، خرید بیزینس، یا جاب آفر میتوانند گزینههای مناسبی باشند. همچنین، سیستم اکسپرس اینتری به دلیل امتیازدهی شفاف و سریع بودن فرآیند، محبوبیت زیادی دارد. در نهایت، مسیر تحصیلی نیز به عنوان یک پل برای اقامت دائم میتواند جذاب باشد. هر متقاضی باید بر اساس شرایط شخصی خود بهترین روش را انتخاب کرده و از مشاوره متخصصان مهاجرتی بهره ببرد تا این فرآیند پیچیده را به درستی طی کند.
آیا سوالی دارید؟