موسسه حقوقی بین المللی دادگران حق و عدالت

اقامت دائم استرالیا بعد از تحصیل

اقامت دائم استرالیا بعد از تحصیل

بسیاری از دانشجویانی که برای تحصیل وارد استرالیا می‌شوند، تمایل دارند پس از اتمام دانشگاه، اقامت دائم این کشور را دریافت کنند. بنابراین در این مطلب قصد داریم روش‌های گرفتن اقامت دائم استرالیا بعد از تحصیل را بررسی کنیم.

یکی از این مسیرها، گرفتن ویزای موقت فارغ‌التحصیلان (ساب‌کلاس 485) است که این امکان را می‌دهد پس از تحصیل، تجربه کاری مرتبط در استرالیا کسب کنید. سپس از طریق ویزاهای مهارتی (ساب‌کلاس 189، 190 یا 491) یا ویزاهای اسپانسری کارفرما (ساب‌کلاس 186 و 482) برای اقامت دائم اقدام کنید.

علاوه بر مطالعه این مطلب، برای کسب اطلاعات بیشتر از شرایط و روش‌های مهاجرتی می‌توانید مطلب مهاجرت به استرالیا را مطالعه کنید یا فرم مشاوره زیر را پر کنید تا کارشناسان ما با شما تماس بگیرند.

از مشاوره تا اقامت

کنارتان هستیم. کافیست فرم مشاوره را پر کنید.

فیلد های "*" اجباری هستند

مسیرهای اخذ اقامت دائم استرالیا پس از تحصیل

بر اساس رشته تحصیلی، مدرک دانشگاهی، سن، مهارت‌ها و عوامل دیگر، روش‌های گوناگونی برای دریافت اقامت دائم استرالیا وجود دارد که در ادامه به توضیح آن‌ها خواهیم پرداخت.

1- اقامت دائم از طریق ویزای موقت فارغ‌التحصیلی (Temporary Graduate Visa – Subclass 485)

ویزای موقت 485، به دانشجویان بین‌المللی که دارای تجربه شغلی یا مهارت کافی نیستند، این امکان را می‌دهد پس از تحصیل در استرالیا، برای مدتی (بین ۲ تا 4 سال بسته به مقطع تحصیلی) در این کشور بمانند و کار کنند. این ویزا مستقیماً به اقامت دائم منجر نمی‌شود اما با کسب تجربه کاری مرتبط و افزایش مهارت زبان انگلیسی، شانس دریافت ویزای مهارتی یا ویزای اسپانسر شغلی را افزایش می‌دهد.

برای دریافت ویزای 485، دانشجویان باید:

✔ زیر 35 سال سن داشته باشند.

✔ در 6 ماه گذشته، دارای ویزای دانشجویی باشند.

✔ مدرک تحصیلی (حداقل دو سال تحصیل تمام وقت) از یک دوره آموزشی ثبت‌شده در سیستم CRICOS در استرالیا کسب کرده باشند.

این ویزا دارای 2 ساب‌کلاس متفاوت است؛ برنامه کار فارغ‌التحصیلی (Graduate Work Stream) و برنامه کار پس از تحصیل (Post-Study Work Stream). می‌توانید شرایط آن‌ها را در مطلب ویزای 485 استرالیا مطالعه کنید.

💡یک نکته مهم

اگر برای دریافت هیچ یک از ویزاهای مهارتی و اسپانسر شغلی که در ادامه توضیح داده می‌شود دارای مهارت یا تجربه شغلی لازم نیستید، توصیه می‌شود ابتدا از طریق ویزای 485 مهارت و تجربه کاری لازم را کسب کنید و سپس برای این ویزاها درخواست دهید.

2-اقامت دائم از طریق ویزاهای اسکیل ورکر (General Skilled Migration – GSM)

ویزای اسکیل ورکر استرالیا، یکی از محبوب‌ترین روش‌ها برای اخذ اقامت دائم این کشور است و شامل ویزاهای زیر می‌شود:

ویزای مهارتی دائم 189 مستقل (Skilled Independent Visa)

ویزای 189، یک ویزای با اقامت دائم و مستقل است؛ یعنی برای دریافت آن، نیازی به داشتن اسپانسر ایالتی، فامیلی یا شغلی ندارید و بر اساس سیستم امتیازبندی اعطا می‌شود. دانشجویان برای دریافت این ویزا باید:

✔ رشته‌ای مرتبط با لیست مشاغل مورد نیاز استرالیا داشته باشند.

✔ ارزیابی مهارت مثبت از سازمان ارزیابی مربوطه دریافت کنند.

✔ حداقل 65 امتیاز در سیستم امتیاز بندی استرالیا کسب کنند ( بر اساس فاکتور هایی مانند سن، تحصیلات، تجربه کاری، تسلط به زبان انگلیسی و …).

✔ حداقل آیلتس 7 (یا مدرک معادل آن) داشته باشند.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره شرایط این ویزا، مطلب ویزای 189 استرالیا را مطالعه کنید.

ویزای مهارتی دائم 190 با اسپانسر ایالتی (Skilled Nominated Visa)

ویزای 190 یک ویزای اقامت دائم است. شرایط این ویزا مشابه ویزای ۱۸۹ است، با این تفاوت که برای اخذ آن، نیازمند دریافت نامزدی از سوی یک ایالت یا قلمرو در استرالیا هستید. با دریافت اسپانسر ایالتی، 5 امتیاز کمکی در سیستم امتیاز بندی نیز دریافت خواهید کرد.

برای اطلاع بیشتر درباره این ساب‌کلاس مطلب ویزای 190 استرالیا را مطالعه کنید.

ویزای موقت 491 با اسپانسر ایالتی یا فامیلی (Skilled Work Regional (Provisional) Visa)

ویزای 491 استرالیا، یک ویزای موقت 5 ساله است که به دانشجویان این امکان را می‌دهد در مناطق منطقه‌ای استرالیا (تمام مناطق (مانند پرت، آدلاید و …) به جز سه شهر بزرگ سیدنی، ملبورن و بریزبین) زندگی و کار کنند. برای دریافت این ویزا، علاوه بر داشتن سن زیر 45 سال، کسب امتیاز لازم و داشتن شغل در لیست مشاغل مورد نیاز استرالیا، باید دارای یک اسپانسر ایالتی یا فامیلی باشید (با دریافت اسپانسر، 15 امتیاز کمکی در سیستم امتیاز بندی دریافت خواهید کرد).

همچنین متقاضیان پس از 3 سال کار و زندگی در مناطق منطقه‌ای و داشتن شرایط لازم، می‌توانند برای اقامت دائم از طریق ویزای 191 اقدام کنند.

برای اطلاعات بیشتر از شرایط این ویزا، مطلب ویزای 491 استرالیا را مطالعه کنید.

3- اقامت دائم از طریق ویزای اسپانسرشیپ کارفرما (Employer-Sponsored Pathway)

این مسیر برای دانشجویانی که موفق به دریافت پیشنهاد شغلی از یک کارفرمای استرالیایی شوند، مناسب است. ویزاهای مرتبط با این موضوع عبارتند از:

ویزای طرح نامزدی کارفرما ساب‌کلاس 186 (Employer Nomination Scheme)

این ویزا مستقیماً به اقامت دائم منجر می‌شود. دانشجویان برای دریافت این ویزا باید:

✔ حداقل 3 سال تجربه کاری مرتبط داشته باشند (بسته به نوع برنامه متفاوت).

✔ توسط یک کارفرمای مورد تایید دولت استرالیا، نامزد شوند.

✔ گواهی ارزیابی مهارت مثبت ارائه دهند.

✔ حداکثر 45 سال سن داشته باشند.

✔ دارای حداقل مهارت در زبان انگلیسی (آیلتس 6 یا معادل آن) باشید.

✔ شغل شما در لیست مشاغل مورد نیاز ویزای 186 باشد.

این ویزا دارای 3 ساب‌کلاس متفاوت است و می‌توانید شرایط آن‌ها را در مطلب ویزای 186 استرالیا مطالعه کنید.

ویزای موقت کمبود مهارت ساب‌کلاس 482 (Temporary Skill Shortage Visa)

این ویزا موقت است و به دانشجویان این امکان را می‌دهد به مدت 4 سال در استرالیا برای کارفرمایی که اسپانسر آن‌ها شده کار کنند. پس از حداقل ۳ سال کار برای کارفرمای موردنظر در استرالیا، می‌توانند برای ویزای دائم Subclass 186 اقدام و اقامت دائم دریافت کنند.

خلاصه شرایط دریافت ویزای 482 به شرح زیر است:

✔ این ویزا محدودیت سنی ندارد.

✔ از طرف یک کارفرمای استرالیایی تایید شده توسط دولت استرالیا، پیشنهاد کار داشته باشید.

✔ حداقل 1 سال سابقه کاری مرتبط داشته باشید.

✔ دارای حداقل مهارت در زبان انگلیسی (آیلتس 5 یا معادل آن) باشید.

✔گواهی ارزیابی مهارت مثبت ارائه دهید.

✔ دارای بیمه درمانی مناسب باشید.

برای اطلاعات بیشتر مطلب ویزای 482 استرالیا را مطالعه کنید.

ویزای آموزشی ساب‌کلاس ۴۰۷ (Subclass 407-Training visa)

ساب‌کلاس 407 استرالیا، یک ویزای موقت است که به متقاضیان امکان می‌دهد در زمینه مرتبط با شغل خود آموزش ببینید تا مهارت‌ها و دانش خود را بهبود دهند. این ویزا حداکثر برای ۲ سال اعطا می‌شود و پس از کسب حداقل ۲ سال تجربه کاری می‌توانند در صورت داشتن اسپانسر شغلی، برای ویزای ساب‌کلس ۴۸۲ اقدام کنند.

سایر مسیرها برای اخذ اقامت دائم پس از تحصیل

1- ادامه تحصیل در استرالیا

اگر پس از تحصیل، قصد دارید تحصیلات خود را در استرالیا ادامه دهید و مدرک بالاتری کسب کنند، باید اقدامات زیر را انجام دهید:

✔ اقدام برای درخواست ویزای دانشجویی جدید قبل از انقضای ویزای دانشجویی فعلی

✔ تامین تمکن مالی برای پرداخت هزینه‌های تحصیل و زندگی در استرالیا

✔ تمدید بیمه درمانی دانشجویان خارجی (OSHC) برای مدت دوره جدید.

✔ درخواست پذیرش از دانشگاه موردنظر

2- اخذ اقامت از طریق ویزای ازدواج استرالیا

اگر زمانی که با ویزای دانشجویی در استرالیا اقامت دارید، با فردی که شهروند یا مقیم دائم این کشور است قصد ازدواج دارید، می‌توانید برای دریافت ویزای ازدواج درخواست دهید. برای دریافت این ویزا باید ثابت کنید با همسر یا پارتنر خود در یک رابطه واقعی هستید. برای کسب اطلاعات بیشتر از شرایط و انواع ویزای ازدواج، مطلب ویزای ازدواج استرالیا را مطالعه کنید.

هم تحصیل کنید و هم اقامت دائم استرالیا بگیرید

در پایان، اخذ اقامت دائم استرالیا پس از تحصیل از طریق برنامه‌ریزی دقیق، شبکه‌سازی و اخذ ویزای مناسب مانند ویزاهای مهارتی یا ویزای کای با حمایت کارفرما امکان‌پذیر است.

سوالات متداول

خیر. دانشجویان بین‌المللی می‌توانند در حین تحصیل خود، برای اخذ اقامت دائم برنامه‌ریزی کنند، اما نمی‌توانند برای آن درخواست دهند، زیرا باید شرایط خاصی داشته باشند، از جمله اتمام دوره تحصیلی، کسب تجربه کاری مرتبط و اخذ گواهی ارزیابی مهارت مثبت.

دانشجویان می‌توانند با تحصیل در رشته‌های پرتقاضا، کسب تجربه کاری مرتبط و بهبود تسلط به زبان انگلیسی شانس خود را برای دریافت اقامت دائم استرالیا افزایش دهند. برای اطلاعات بیشتر مطلب بهترین رشته‌ها برای تحصیل در استرالیا را مطالعه کنید.

بله. اکثر ویزاهای استرالیا به دانشجویان این امکان را می‌دهد اعضای نزدیک خانواده (همسر/پارتنر و فرزندان وابسته) را ر درخواست خود بگنجانند.

به نوع ویزای درخواستی بستگی دارد؛ ویزاهایی مانند ساب‌کلاس ۱۸۶ (طرح نامزدی کارفرما) و ویزای 482، نیاز به داشتن اسپانسر از طرف یک کارفرمای استرالیایی معتبر دارند. اما ویزاهای مهارتی 189، 190 و 491 نیازی به داشتن پیشنهاد شغلی از طرف یک کارفرما ندارند.

آیا سوالی دارید؟

ارسال سوال