موسسه حقوقی بین المللی دادگران حق و عدالت

مزایا و معایب مهاجرت به کانادا

مزایا و معایب مهاجرت به کانادا

هیچ کشوری را نمی توان مثال زد که در کنار مزایا و خوبی هایی که دارد از داشتن مشکلات خالی است. بهترین کشورهای جهان همگی در کنار مزایایی که دارند معایب هم دارند.

اما زمانی که بحث مهاجرت به میان می آید قضیه اندکی متفاوت خواهد شد. افرادی که می خواهند به کشور جدیدی مهاجرت کنند قطعاً دوست دارند آن کشور معایب کمتری داشته باشد. در سال های اخیر کانادا به دلیل سیاست مهاجرتی که اتخاذ کرده موج زیادی از انواع مهاجران کاری، تحصیلی و سرمایه گذاری روانه این کشور شدند.

اما آیا کشور کانادا جوابگوی نیاز تمامی این مهاجران است؟ آیا برای این همه مهاجر امکانات رفاهی و زندگی به اندازه کافی مهیا شده؟ آیا بین دوستان و آشنایان نزدیکتان که در این سال ها به کانادا مهاجرت کردند همگی راضی هستند؟

در این مقاله قصد داریم به صورت کاملا واقع بینانه مزایا و معایب زندگی در کانادا را بررسی کنیم. ما قصد پنهان کردن چیزی را نداریم.
نکته تمامی مطالب زیر متکی به منابع و آمار رسمی است.

مزایا و معایب مهاجرت به کانادا در یک نگاه

به طور خلاصه و در یک نگاه مزایا و مشکلات زندگی در کاناد را در جدول زیر آوردیم. اما برای تصمیم گیری به خواندن این جدول تنها بسنده نکنید.

مزایامعایب
مهاجرپذیرزمستان‌های سرد
طبیعت فوقالعادهمالیات سنگین
اقتصاد قدرتمندهزینه مسکن بالا
تنوع روش‌های مهاجرتیهزینه زیاد دانشگاه‌ها
تنوع فرهنگی و نژادیگرانی هزینه‌های زندگی
کیفیت بالای آموزشدسترسی سخت به درمان
امنیت بالاکمبود شهرهای بزرگ
مردم خونگرمبازار کار رقابتی شدید
خدمات اجتماعی و رفاهی زیادطولانی شدن برخی از روش‌های مهاجرتی
هزینه درمان ارزان یا رایگانزیاد بودن حیوانات وحشی

مزایای زندگی و مهاجرت به کانادا

در این قسمت قصد داریم مزایا و خوبی‌های زندگی در کانادا را از نگاه مهاجران و افرادی که در ده سال اخیر ساکن این سرزمین شده‌اند بررسی کنیم. شاخص‌های مزایا برای زندگی در یک کشور متعدد هستند اما ما دقیقاً قصد داریم از نگاه مهاجران و افرادی که با وضعیت اقامت موقت وارد کانادا شدند را ارزیابی کنیم.

بنابراین بعد از معرفی هر یک از این مزیت‌ها تجربه واقعی برخی از کابران در مورد این مزیت‌ها را می‌آوریم.

هزینه درمان رایگان

براساس اطلاعات وبسایت RBS royal bank در کانادا، همه شهروندان و افرادی که اقامت دائم دارند، می‌توانند به صورت رایگان از خدمات پزشکی ضروری در بیمارستان‌ها و مطب‌های پزشکان استفاده کنند. این سیستم که «مدیکِر» نام دارد، با مالیات‌ها تأمین می‌شود.

با اینکه اغلب از آن به عنوان «بیمه سلامت همگانی» یاد می‌شود، اما در واقع یک طرح واحد برای کل کانادا نیست و هر استان قوانین خاص خودش را دارد.

این کاربر می گوید همه کانادایی ها به خدمات درمانی همگانی دسترسی دارند. فرقی هم نمی کند از کدام استان یا قلمرو باشید. این کاربر در ادامه در مورد اینکه این خدمات رایگان هستند با کنایه می گوید خدمات درمانی رایگان هست ولی توسط مالیاتی که ما پرداخت می‌کنیم اداره می‌شود.

امنیت بالا

طبق اعلام هجدهمین دوره شاخص جهانی صلح (GPI) سال 2024 که توسط موسسه اقتصاد و صلح (IEP) منتشر شده، کانادا در بین 163 منطقه در جهان، رتبه یازدهم از نظر امنیت را به خود اختصاص داده است.

این کشور به دلیل داشتن قوانین سخت‌گیرانه در زمینه حمل سلاح، نرخ پایین جرم و جنایت، و سیستم قضایی قوی، یکی از امن‌ترین کشورهای جهان به شمار می‌رود. البته، مانند هر کشور دیگری، در برخی مناطق کانادا ممکن است جرائم جزئی رخ دهد، اما به طور کلی سطح امنیت در این کشور بسیار بالا است. بسیاری از مهاجران و گردشگران به دلیل همین امنیت بالا، کانادا را برای زندگی و سفر انتخاب می‌کنند. برای اطلاعات بیشتر به صفحه امنیت در کانادا مراجعه کنید.

اقتصاد قدرتمند

کانادا، با برخورداری از منابع طبیعی فراوان، نیروی کار ماهر و محیطی مساعد برای کسب‌وکار، به یکی از اقتصادهای قدرتمند و متنوع جهان تبدیل شده است. این کشور با تکیه بر صنایع استخراج معادن، انرژی، کشاورزی و فناوری اطلاعات، توانسته است رشد اقتصادی پایدار و قابل توجهی را تجربه کند.

وبسایت investopedi در این باره می گوید.

اقتصاد کانادا دهمین اقتصاد بزرگ جهان است. بخش استخراج انرژی این کشور به خوبی توسعه یافته است و سومین ذخایر بزرگ نفت در جهان را دارد. کانادا همچنین دارای بخش های تولیدی و خدماتی چشمگیر است که عمدتاً در مناطق شهری نزدیک مرز ایالات متحده آمریکا مستقر هستند.

کانادا با آمریکا رابطه تجارت آزاد دارد. به این معنی که سالانه سه چهارم صادرات کانادا به بازار ایالات متحده روانه می شود. بنابریان با توجه به وسعت همکاری مشترک بین کانادا و امریکا این کشور (کانادا) تا حد زیادی به موازات بزرگترین اقتصاد جهان توسعه یافته است.

تنوع روش‌های مهاجرتی

شما با هر تخصص، سطح زبان، سرمایه و تحصیلاتی که دارید بالاخره از بین روش‌های متنوع مهاجرتی که کانادا دارد یک یا چند روش از این برنامه‌های مهاجرتی می‌تواند به شرایطتان بخورد و به این کشور مهاجرت کنید.

کشور کانادا به دلیل تنوع برنامه‌های مهاجرتی‌اش، یکی از محبوب‌ترین مقاصد مهاجرتی در جهان است. این کشور با ارائه راه‌های مختلفی برای مهاجرت نیرو‌های کاری متخصص، از جمله برنامه‌های مبتنی بر مهارت و سرمایه‌گذاری، امکان انتخاب بهترین مسیر را به متقاضیان می‌دهد.

طبیعت بکر و زیبا

کانادا یکی از بهترین سرزمین‌هایی است که مناظر طبیعی زیبا و خیره‌کننده‌ای دارد. شاید یکی از دلایل قانع‌کننده‌ای که بسیاری از مهاجران به این کشور رفته‌اند همین وجود مناظر و جا‌های طبیعی بکر و خیره‌کننده ه‌ای است که این کشور دارد.
وبسایت اداره مهاجرت کانادا در این خصوص می‌گوید:

کانادا دومین کشور بزرگ جهان است. ما یکی از پنج کشوری هستیم که مجموعاً بیش از ۷۰ درصد از اکوسیستم‌های بکر و دست نخورده باقی مانده جهان را داریم. علاوه بر این، کانادا دارای ۲۰ درصد از کل آب شیرین جهان، ۲۵ درصد از تالاب‌های جهان، ۲۴ درصد از جنگل‌های شمالی جهان، طولانی‌ترین خط ساحلی جهان، و یکی از بزرگترین مناطق دریایی جهان است. این اکوسیستم‌ها در کانادا زیستگاه حیاتی ۸۰۰۰۰ گونه را فراهم می‌کنند.

مردمان خونگرم و مهربان

کانادایی‌ها به خونگرمی و مهمان‌نوازی مشهور هستند. این ویژگی یکی از دلایلی است که بسیاری از مهاجران را به این کشور جذب می‌کند. اما مانند هر جامعه و منطقه دیگری، رفتار افراد متفاوت است و نمی‌توان همه را در یک قالب قرار داد.

در مورد این شاخص به نظر یکی از کاربران سایت quora که بیشترین بازدید و بازخورد را داشت توجه کنید. متن زیر خلاصه و برداشتی از نظر این کاربر است.

باتری ماشین این کاربر در سفری که با خودرو خود به یک منطقه دور افتاده داشته خراب شده بود. این کاربر می‌گوید بسیاری از رانندگان آمریکایی که از آنجا عبور می‌کردند، تنها با او احوال‌پرسی کرده و به راه خود ادامه دادند. اما یک راننده کانادایی توقف کرده و به او کمک کرده تا به نزدیک‌ترین شهر برسد.

این راننده کانادایی نه تنها او را به شهر رساند، بلکه تا مقصد نهایی او همراهی‌اش کرد و در طول مسیر به او کمک‌های زیادی کرد.

این کاربر بر این باور است که گرچه آمریکایی‌ها ممکن است خونگرم‌تر به نظر برسند، اما کانادایی‌ها در مواقع نیاز مهربان‌تر و یاری رسان‌تر هستند.

سیستم آموزشی با کیفیت

مطابق با تحقیقات گسترده در حوزه آموزش، کانادا به طور پیوسته به عنوان یکی از کشور‌های پیشرو در ارائه سیستم آموزشی با کیفیت بالا شناخته می‌شود. این کشور با سرمایه‌گذاری قابل توجه در آموزش، مدارس و دانشگاه‌های مجهز، برنامه‌های درسی متنوع و رویکرد‌های آموزشی نوآورانه، محیطی پویا برای یادگیری ایجاد کرده است.

مطالعات بین‌المللی نشان می‌دهند که فارغ‌التحصیلان کانادایی در بازار کار جهانی بسیار مورد تقاضا هستند و این کشور در شاخص‌های جهانی کیفیت آموزش رتبه‌های بالایی را کسب کرده است. همچنین، تنوع فرهنگی و چندزبانی بودن کانادا به دانش‌آموزان فرصت می‌دهد تا با فرهنگ‌ها و زبان‌های مختلف آشنا شوند و مهارت‌های ارتباطی خود را تقویت کنند.

در مورد این شاخص نیز خلاصه‌ای از نظر یکی از کاربران درباره مقایسه کیفیت سیستم آموزشی در مدارس آمریکا و کانادا سایت quora که بیشترین بازدید و بازخورد را داشت را آوردیم.

این کاربر بر اساس تجربیات شخصی خود و خانواده‌اش، معتقد است که سیستم آموزشی کانادا در مقایسه با سیستم آموزشی ایالات متحده، به طور کلی بهتر است. در کانادا، کیفیت آموزش در مدارس متوسطه نسبتاً با آمریکا یکسان است و دانشگاه‌های برتر بسیاری وجود دارد که فراتر از دانشگاه‌های معروف مانند مک گیل، تورنتو و UBC هستند.

پذیرش دانشگاه در کانادا کمتر استرس‌زا بوده و دانشگاه‌ها نیز معمولاً ارزان‌تر هستند.

علاوه بر این، دانش‌آموزان برتر کانادا می‌توانند بدون نگرانی در مورد فعالیت‌های فوق‌ برنامه یا عوامل دیگر، از دانشگاه‌های برتر پذیرش بگیرند. سیستم آموزشی کانادا نیز به برخی از دانش‌آموزان شایسته فرصت می‌دهد تا به دانشگاه‌های برتر راه پیدا کنند. با این حال، سیستم آموزشی آمریکا نیز نقاط قوت خود را دارد، مانند مدارس متوسطه برتر و دانشگاه‌های پیشرو در جهان.

با این حال، این مزایا با هزینه‌های بسیار بالایی همراه هستند، از جمله استرس شدید دانش‌آموزان، هزینه‌های بالای دانشگاه و بدهی‌های سنگین دانشجویان فارغ‌التحصیل. در نهایت، این کاربر معتقد است که کانادا دارای سیستم آموزشی کلی بهتری است، زیرا کیفیت آموزش یکسان‌تر، هزینه‌ها کمتر، و استرس دانش‌آموزان کمتر است.

تنوع فرهنگی، نژادی و مذهبی

کانادا کشوری با تنوع فرهنگی غنی است. این تنوع نتیجه قرن‌ها مهاجرت از سراسر جهان به این کشور است. به همین دلیل، مردم کانادا از ملیت‌ها، نژاد‌ها، مذاهب و فرهنگ‌های مختلفی تشکیل شده‌اند.

دولت کانادا به این تنوع فرهنگی اهمیت زیادی می‌دهد و برای حفظ و حمایت از میراث فرهنگی همه شهروندان خود تلاش می‌کند. بنابراین همین موضوع تنوع فرهنگی، ملیتی و.. باعث می‌شود مردمان بومی این سرزمین به طور ناخودآگاه نسبت به تازه واردان نگاه‌های نژادپرستانه نداشته باشند. برای اطلاعات بیشتر در مورد این مضوع صفحه فرهنگ در کانادا را بخوانید.

معایب و مشکلات مهاجرت به کانادا

در زیر به بارزترین معایب و مشکلات زندگی در کانادا توجه کنید. سعی کردیم به صورت کاملاً بی‌طرفانه‌ای این موارد را برای شما روشن کنیم.

سرمای شدید هوا در زمستان

یکی از بدترین و آزاردهنده‌ترین مشکلات زندگی در کانادا که تقریباً نه تنها برای جامعه ایرانی بلکه برای سایر ملیت‌ها وجود دارد پاییز و زمستان‌های بسیار سرد و طولانی این کشور است. اگر با این مورد نمی‌توانید کنار بیایید و تحملتان پایین است فکر مهاجرت به کانادا را از سر خود بیرون کنید.

حتی ممکن است در برخی نقاط در کانادا دمای هوا به منفی 30 درجه سانتیگراد یا منفی 40 درجه سانتیگراد برسد! علاوه بر دمای بسیار سرد، کانادا نیز در ماه‌های سردتر دارای برف و یخ زیادی است که بر شرایط سخت می‌افزاید. این می‌تواند زندگی در کانادا را در زمستان دشوار کند.

مالیات سنگین

کانادایی‌ها به دلیل استفاده از خدمات اجتماعی مانند خدمات درمانی همگانی، مالیات بیشتری نسبت به آمریکایی‌ها و سایر کشور‌های جهان می‌پردازند. تحقیقات همچنین نشان می‌دهد که کانادایی‌ها در آینده به دلیل هزینه‌های برنامه دولت فدرال فعلی با بار مالیاتی بیشتری مواجه خواهند شد. مشخصاً یکی از معایب زندگی در کانادا همین مالیات سنگین آن است که آن هم با توجه به خدماتی که دولت کانادا در اختیار شهروندان خود قرار می‌دهد قابل توجیه است.

یکی از نظرات کاربران در مورد سیستم مالیات در کانادا که بازخورد زیادی را داشت را با شما به اشتراک می‌گذاریم.

متن ارائه شده یک نقد نسبتاً تند به سیستم مالیاتی و مراقبت‌های بهداشتی کانادا است. نویسنده، که ظاهراً کانادا را ترک کرده است، بر این باور است که:

سیستم مالیاتی کانادا ناعادلانه است: به باور نویسنده، مالیات‌های پرداختی افراد با درآمد بالا بسیار زیاد است و این امر به عنوان یک مجازات برای موفقیت تلقی می‌شود. همچنین، وی معتقد است که مالیات باید به صورت ثابت و یکسان برای همه اعمال شود.

مراقبت‌های بهداشتی کانادا رایگان نیست: نویسنده با این ادعا که مالیات‌های پرداختی برای تأمین هزینه‌های مراقبت‌های بهداشتی استفاده می‌شود، این باور رایج را که مراقبت‌های بهداشتی در کانادا رایگان است، زیر سؤال می‌برد. همچنین، وی سیستم مراقبت‌های بهداشتی کانادا را به دلیل وجود صف‌های طولانی و سوء استفاده برخی افراد، ناکارآمد می‌داند.

سیاست‌های حمایتی دولت تشویق به تنبلی می‌کند: نویسنده معتقد است که کمک‌های مالی دولت به افراد کم‌درآمد، انگیزه کار کردن را کاهش می‌دهد و باعث می‌شود افراد به جای تلاش برای بهبود وضعیت خود، به این کمک‌ها وابسته شوند.

هزینه مسکن بالا

نتایج تحلیل بانک رویال کانادا نشان داده که خرید خانه در کانادا ازسال ۲۰۲۲ به بعد به شدت گران شده است و دیگر مثل قبل برای همه قابل دسترس نیست. به طوری که در سال بعد (۲۰۲۳) و حتی امسال (۲۰۲۴) اوضاع بدتر شد و خانواده‌های کانادایی مجبور بودند تقریباً ۶۴ درصد از درآمد ماهانه‌شان را صرف هزینه‌های مربوط به مسکن کنند تا بتوانند صاحب خانه شوند.

میانگین قیمت خانه در کانادا در سال ۲۰۲۴ حدود ۷۲۰۰۰۰ دلار کانادا است، اما این میزان بر اساس نوع ملک، شهر و استان کاملاً متفاوت است. به عنوان مثال، قیمت فعلی در تورنتو ۱۱۱۳۶۰۰ دلار است در حالی که در کلگری ۵۹۷۶۰۰ دلار است.

وقتی صحبت از اجاره به میان می‌آید، یک آپارتمان ۱ خوابه در تورنتو یا ونکوور در حال حاضر حدود ۲۷۰۰ دلار است، در مونترال یا کلگری حدود ۱۷۰۰ دلار. در حالی که، در یک شهر کوچکتر، مانند ادمونتون شاید اجاره بهای یک واحد ۱ خوابه به ۱۳۰۰ دلار در ماه برسد.

هزینه بالای زندگی

یکی از مهم‌ترین چالش‌هایی که مهاجران و حتی ساکنان بومی کانادا با آن روبرو هستند، هزینه بالای زندگی است. این کشور که به عنوان یکی از کشور‌های توسعه‌یافته و با کیفیت زندگی بالا شناخته می‌شود، در سال‌های اخیر شاهد افزایش چشمگیر هزینه‌های زندگی بوده است.

کانادا هم‌اکنون در رتبه ۱۵ گران‌ترین کشور‌های جهان از نظر شاخص هزینه زندگی قرار دارد. این به معنای آن است که بسیاری از کالا‌ها و خدمات ضروری مانند مواد غذایی، سوخت، بیمه و هزینه‌های مسکن به طور قابل توجهی گران‌تر از بسیاری از کشور‌های دیگر هستند. به خصوص در شهر‌های بزرگ مانند تورنتو و ونکوور که به عنوان گران‌ترین شهر‌های کانادا شناخته می‌شوند، این هزینه‌ها به اوج خود می‌رسد.

علاوه بر شهر‌های بزرگ، مناطق توریستی مانند بنف و ویستلر نیز به دلیل تقاضای بالای مسکن و افزایش قیمت‌ها در نتیجه صنعت گردشگری، هزینه‌های زندگی بالایی دارند. کمبود مسکن در این مناطق نیز بر افزایش قیمت‌ها دامن‌زده است.

البته شایان ذکر است که هزینه زندگی در کانادا برای همه افراد یکسان نیست. عواملی مانند محل سکونت، سبک زندگی، اندازه خانواده و درآمد فردی می‌توانند به طور قابل توجهی بر هزینه‌های زندگی تأثیر بگذارند. با این حال، به طور کلی، هزینه‌های زندگی در کانادا به ویژه در شهر‌های بزرگ و مناطق توریستی، چالشی جدی برای بسیاری از افراد است.

بازار کار رقابتی شدید

در حالی که کانادا کشوری با فرصت‌های شغلی فراوان است، بازار کار کاملاً رقابتی است. این امر به ویژه برای رشته‌های خاصی مانند حقوق، فناوری و امور مالی کاملاً صادق است.

ورود به این صنایع خاص در کانادا دشوار است. کارفرمایان کانادایی اغلب از طریق برنامه‌های کارآموزی نیروی کار خود را استخدام می‌کنند، یا به دنبال استعداد‌های برتر در سطح دانشگاه‌ها می‌گردند. بنابراین، برای استخدام در بسیاری از این مشاغل، بهتر است در همان رشته‌ها در کانادا مدرک تحصیلی بگیرید. به ندرت پیش می‌آید که با مدارک فارغ التحصیلی دانشگاه‌های ایران بتوانید در این مشاغل کار پیدا کنید.

همچنین برای تازه واردان کانادایی که هنوز تجربه کار کانادایی ندارند، پیدا کردن شغل می‌تواند دشوار باشد. متأسفانه بسیاری از کارفرمایان کانادایی هنگام بررسی درخواست‌های جذب نیرو، به داشتن تجربه کاری از خارج کانادا اهمیتی نمی‌دهند.

کمبود شهر‌های بزرگ

تعداد شهر‌های بزرگ کانادا با وجود وسعت زیاد این کشور بسیار محدود است. تعداد شهر‌های بزرگ این کشور انگشت شمار هستند بیشتر جمعیت این کشور در چند شهر بزرگ متمرکز شده‌اند. این به این معناست که اگر به دنبال آرامش و دوری از شلوغی شهر‌ها هستید، کانادا گزینه خوبی است.

اما اگر دوست دارید در کلان شهر‌ها و مناطق شهری بزرگ کار و زندگی کنید انتخاب‌هایتان به چند شهر بزرگ کانادا محدود خواهد شد. به همین دلیل رقابت بر سر پیدا کردن کار و مسکن اقتصادی‌تر بیشتر خواهد شد.

ساخت و ساز پیوسته در کانادا

اگرچه کانادا به عنوان کشوری با طبیعت بکر و آرامش شناخته می‌شود، اما ساخت و ساز‌های مداوم به عنوان یکی از چالش‌های زندگی در این کشور مطرح می‌شود. این ساخت و ساز‌های گسترده، که غالباً برای پاسخگویی به رشد جمعیت و تقاضا برای مسکن و زیرساخت‌ها انجام می‌شود، می‌تواند مزایا و معایبی را به همراه داشته باشد.

از یک سو، این فعالیت‌ها باعث ایجاد فرصت‌های شغلی، توسعه زیرساخت‌ها و بهبود کیفیت زندگی می‌شوند. اما از سوی دیگر، سروصدا، آلودگی هوا، ترافیک سنگین و اختلال در زندگی روزمره ساکنان از جمله معایب ساخت و ساز‌های پیوسته هستند. علاوه بر این، این فعالیت‌ها می‌توانند منجر به تخریب محیط زیست و تغییر چشم‌انداز طبیعی برخی مناطق شوند.

وجود حیوانات وحشی

یکی دیگر از جنبه‌هایی که زندگی در کانادا را متمایز می‌کند، همجواری با حیات وحش متنوع و گاه درنده است. کانادا با وسعت زیاد و طبیعت بکر خود، زیستگاه گونه‌های مختلف حیوانات وحشی از جمله خرس، گرگ، گوزن و… است. این همجواری، در حالی که زیبایی‌های طبیعت را به همراه دارد، می‌تواند چالش‌هایی را نیز ایجاد کند.

از جمله این چالش‌ها می‌توان به احتمال حمله حیوانات به انسان‌ها، خسارت به اموال و مزارع، و اختلال در زندگی روزمره اشاره کرد. به همین دلیل، آشنایی با نحوه زندگی امن در کنار حیات وحش و رعایت نکات ایمنی در هنگام حضور در طبیعت، برای ساکنان و گردشگران کانادا بسیار مهم است.

آیا سوالی دارید؟

ارسال سوال