موسسه حقوقی بین المللی دادگران حق و عدالت

کارت ICT آلمان و نقش آن در اخذ اقامت دائم

کارت انتقال درون شرکتی به آلمان (the Intra-Corporate Transfer Card)، مجوزی برگرفته از قوانین اروپایی است که به‌استناد بخش 19 قانون اقامت آلمان (Aufenthaltsgesetz) تنظیم می‌شود. کارت ICT آلمان، در اصل یک نوع مجوز اقامت موقت برای افرادی است که در شعبه شرکت‌های آلمانی (مثلاً در ایران) فعالیت می‌کنند. این دسته از کارمندان می‌توانند با اخذ کارت ICT آلمان، به این کشور بروند و مجوز اقامت تا 3 سال را داشته باشند. این کارت به شرکت‌های آلمانی این امکان را می‌دهد که کارمندان خود را به‌صورت قانونی به خاک این کشور منتقل کنند.

این مجوز موقت، مخصوص افرادی طراحی شده است که جزو شهروندان اتحادیه اروپا محسوب نمی‌شوند، اما در شعب خارجی شرکت‌های اروپایی (مخصوصاً آلمان) مشغول کار هستند. هدف از این کارت، کاهش حداکثری عوارض و هزینه‌های جانبی برای مدیران، متخصصان و سایر کارمندان برای تجارت در اروپاست. کارت ICT آلمان، در سرتاسر منطقه شنگن (the Schengen zone) ارزشمند است و فعالیت در دنیای تجارت را آسان می‌کند. در این مقاله از مجموعه مهاجرتی پارسی کانادا، با مزایای این کارت، شرایط قانونی اخذ و هزینه‌های آن آشنا خواهید شد. اگر شما هم یکی از افراد واجد شرایط برای اخذ ICT کارت محسوب می‌شوید، با ما همراه باشید.

کارت ICT آلمان چیست

کارت ICT آلمان چیست؟

کارت انتقال درون شرکتی به آلمان، یکی از روش‌های اخذ اقامت در این کشور محسوب می‌شود که برای مدیران، متخصصان یا کارآموزان شاغل در شرکت‌های مستقر در خارج از اتحادیه اروپا است. کارکنان با این کارت می‌توانند به آلمان منتقل شوند تا در شعبه شرکتی که در کشورشان کار می‌کنند، کار کنند.

کارت انتقال درون شرکتی به آلمان، در واقع یک مجوز معتبر برای اقامت کاری در این کشور صنعتی محسوب می‌شود که به شخص واجد شرایط اعطا می‌شود. البته مجوز اقامت موقت ICT، نوع دیگری با عنوان کارت ICT Mobility هم دارد که از ویژگی‌های منحصربه‌فردی برخوردار شده است. دارنده کارت ICT Mobility آلمان می‌تواند برای مقاصد کاری و تجاری از یک کشور عضو اتحادیه اروپا به کشوری دیگر نقل مکان کند.

انواع کارت ICT آلمان: کارت ICT و کارت ICT Mobility

کارت ICT به مدیران، متخصصان یا کارآموزان این امکان را می‌دهد که در شعبه دیگری از شرکت‌شان که در آلمان قرار دارد، برای مدت‌زمان مشخصی کار کنند.

دارندگان کارت ICT Mobility، برای افرادی است که کارت ICT را دارند و در یکی دیگر از کشورهای اتحادیه اروپا کار می‌کنند. آنان با کارت ICT Mobility می‌توانند به آلمان منتقل شوند.

چطور کارت ICT آلمان را بگیریم

شرایط لازم برای اخذ کارت ICT

پیش از آشنایی با الزامات و شرایط اخذ هر کدام از کارت‌های ICT و فرصت مهاجرت به آلمان بهتر است که با مدارک و فرم‌هایی که باید ارسال شوند، آشنا شوید. خبر خوب این است که امکان ارسال درخواست به‌صورت آنلاین وجود دارد و حتی متقاضی می‌تواند درخواست خود را به‌صورت کتبی ارسال کند.

مدارک مورد نیاز برای درخواست هر نوعی از کارت ICT آلمان عبارت‌اند از:

  •  تکمیل و امضا اظهارنامه Declaration of employment relationship
  •  ارسال فرم تکمیلی Supplementary form B
  •  ارائه نسخه کپی پاسپورت معتبر
  •  گواهی صلاحیت حرفه‌ای (Proof of vocational qualification)
  •  رزومه کاری
  •  نسخه کپی قرارداد کار با شرکت
  •  نسخه کپی نامه تضمین بازگشت (guarantee of return)
  •  ارائه اسناد مربوط به تمکن مالی (شامل نسخه کپی فیش حقوقی و دستمزد مربوط به 2 ماه اول و 2 ماه آخر)
  •  گواهی شرکت بیمه سلامت در مورد پوشش بیمه درمانی متقاضی

همچنین، الزامات مربوط به اخذ کارت ICT آلمان طبق جدول زیر است:

شرایط اخذ کارت انتقال درون شرکتی به آلمان (ICT)شرایط اخذ کارت ICT Mobility آلمان
· متقاضی باید تابعیت کشوری خارج از اتحادیه اروپا را داشته باشد
· متقاضی باید به‌عنوان مدیر، متخصص یا کارآموز رسمی شرکت شناخته شود
· انتقال درون‌شهری باید مورد تأیید آژانس کاریابی فدرال آلمان (The Federal Employment Agency of Germany) باشد
· متقاضی باید قرارداد معتبر برای دوره اقامت در آلمان ارائه دهد
· نهاد یا شرکت مربوط به کارفرما باید مربوط به یکی از شرکت‌های عضو اتحادیه اروپا باشد
· متقاضی باید حداقل 6 ماه در شرکت مورد نظر مشغول به کار باشد
· قرارداد برای اخذ کارت ICT آلمان، بین 90 روز تا یک سال (برای کارآموز) و 90 روز تا 3 سال (برای متخصصان و مدیران) است
· استفاده از نسخه دوم کارت ICT آلمان پس از انقضای نسخه اول امکان‌پذیر است
· متقاضی باید به‌عنوان مدیر، متخصص و یا کارآموز در نهاد یا شرکت میزبان در آلمان درخواست دهد
· پروسه اخذ این کارت، بیش از 3 ماه طول می‌کشد
· متقاضی باید از مهارت‌های کافی زبان آلمانی برخوردار باشد
· انتقال متقاضی از کشور دیگر اروپایی به آلمان نیازمند تأیید آژانس فدرال کاریابی فدرال آلمان است
· متقاضی می‌تواند بیش از 90 روز در آلمان کار کند
. متقاضی برای مدت انتقال، قرارداد کار دارد.

 آشنایی با نحوه درخواست برای اخذ کارت ICT آلمان

طبق اطلاعات سایت uk.diplo.de، درخواست ویزا برای کارت ICT و کار در آلمان شامل چند مرحله کلی است که در ادامه با آن‌ها آشنا خواهید شد:

1. تکمیل فرم درخواست آنلاین (online application form) اولین قدم برای اخذ کارت ICT است. هر کدام از فرم‌هایی که دارای بارکد هستند، باید 2 نسخه امضاشده از آن‌ها چاپ و ارسال شوند. ضمناً فرم‌های درخواست برای هر متقاضی به‌صورت جداگانه پر می‌شود و کودکان هم نیازمند فرم‌های جداگانه هستند

2. اسناد و مدارک مورد نیاز باید جمع‌آوری شوند:

  • پاسپورت معتبر متقاضی باید دارای حداقل 3 ماه اعتبار قبل از درخواست برای ویزا و حداقل 2 صفحه خالی برای ثبت روادید باشد
  • ارائه 2 قطعه عکس مخصوص پاسپورت و بیومتریک که اندازه آن 45 * 35 است و حداکثر 3 ماه از گرفتن آن می‌گذرد. ضمناً عکس‌های پاسپورتی که به‌صورت دیجیتالی تغییر داده شده‌اند، قابل‌قبول نیستند. حتماً مطمئن شوید که برای اخذ ویزای کارت ICT آلمان، شرایط بیومتریک آلمان را رعایت کرده‌اید و پس‌زمینه عکس‌ها سفید یا روشن هستند
  • کپی فرم‌های اظهارنامه کارفرما (Erklärung zum Beschäftigungsverhältnis) و ضمیمه B (Zusatzblatt B، که باید توسط کارفرما پر شود) باید ارسال شوند
  • ارسال 2 نسخه از رزومه حرفه‌ای، کپی مدرک تحصیلی، گواهی صلاحیت حرفه‌ای و اسناد مرتبط ارسال
  • پوشش بیمه درمانی معادل با سطح بیمه سلامت عمومی آلمان (gesetzliche Kankenversicherung) باید مورد تأیید قرار گیرد
  • گذرنامه متقاضی پس از پردازش و بررسی، بازگردانده می‌شود

2. در این مرحله، هزینه‌های صدور ویزا برای کارت ICT آلمان توسط متقاضی پرداخت می‌شوند. معمولاً 4 هفته زمان برای پردازش درخواست ویزای کارت ICT آلمان نیاز است

3. برای درخواست ویزای خود، وقت ملاقات رزرو می‌شود

چه نوع ویزایی برای اخذ کارت ICT لازم است؟

برای اخذ کارت ICT نیاز است که ویزای ملی آلمان (Germany National visa) صادر شود. برای اخذ ویزای ملی آلمان، اگر ساکن تهران هستید، می‌توانید به سفارت آلمان مراجعه کنید. این ویزای کاری شرایط خاصی مثل اخذ ویزای آوسبیلدونگ آلمان دارد که در ادامه به آن‌ اشاره می‌کنیم.

این ویزا مشخصاً با عنوان ویزای ملی نوع دی (Nationales Visum Typ D) شناخته و برای اقامت طولانی‌مدت بیش از 3 ماه صادر می‌شود. از این ویزا برای فعالیت‌های متعددی از جمله این موارد استفاده می‌شود:

  • ویزای دانشجویی آلمان (Studentenvisum)
  • ویزای آلمان برای دوره‌های فنی حرفه‌ای (Ausbildungsvisum)
  • ویزای آلمان برای جستجوی کار (Visum zur Arbeitssuche)
  • ویزای آلمان برای جستجوی دوره‌های فنی حرفه‌ای (Visum zur Ausbildungsplatzsuche)
  • ویزا آلمان برای تایید مدارک کاری خارجی ( Visum zur Anerkennung ausländischer Berufsabschlüsse)
  • کارت آبی اتحادیه اروپا و یا بلوکارت آلمان (Blaue Karte EU)
  • ویزای آلمان برای تحقیق ( Visum zum Forschen)

هزینه‌های لازم برای استفاده از کارت ICT آلمان

طبق اطلاعات سایت handbookgermany.de، هزینه دریافت ویزای ملی نوع دی، 75 یورو است که برای اخذ کارت ICT آلمان باید پرداخت شود. ضمناً فراموش نکنید که در صورت رد شدن درخواست شما برای اخذ ویزای ملی آلمان نوع دی، پول پرداخت‌شده پس داده نخواهد شد.

همچنین طبق اطلاعات سایت English.leipzig.de، هزینه اخذ کارت ICT، بین 70 تا 113 یورو متغیر است.

آیا با کارت ICT می توان اقامت دائم گرفت؟

اقامت دائم آلمان با کارت ICT

طبق اطلاعات سایت quora، امکان تبدیل ویزای ICT کارت آلمان به اقامت دائم این کشور وجود دارد. فرایند و الزامات اخذ اقامت از طریق کارت ICT آلمان ممکن است بسته به شرایط متقاضی متفاوت باشد. به‌طور کلی، متقاضی باید قرارداد کاری معتبر، تمکن مالی کافی (برای پوشش هزینه زندگی در آلمان) و بیمه درمانی داشته باشد تا بتواند یکی از واجدین شرایط اخذ اقامت دائم آلمان محسوب شود.

علاوه بر این موارد، قبولی در آزمون زبان آلمانی و آگاهی از سیستم حقوقی و اجتماعی این کشور هم برای اقامت دائم متقاضی تعریف شده‌اند. شایان ذکر است که تکمیل فرایند ICT کارت به اقامت دائم ممکن است چندین ماه طول بکشد. با این اوصاف، بهتر است که با سفارت و یا کنسولگری آلمان در تهران در ارتباط باشید تا اطلاعات لازم را به‌دست بیاورید. ضمناً مشاوران ما در مجموعه پارسی کانادا می‌توانند نیاز تماس گرفتن با محیط اداری سفارت را از میان بردارند و در مورد هر آنچه که می‌خواهید بدانید، به شما مشاوره بدهند.

سخن پایانی

کارت ICT آلمان، مخصوص افرادی است که در یکی از شعب شرکت‌ها یا سازمان‌های آلمانی مشغول به کار هستند و می‌خواهند به همین دلیل وارد خاک آلمان شوند. این کارت، در اصل یک نوع مجوز اقامت موقت 3 ساله است که برای متخصصین، مدیران و حتی کارآموزان برای انتقال درون شرکتی به آلمان صادر می‌شود. کارت ICT، نوع دیگری با عنوان ICT Mobility هم دارد که شامل جابه‌جایی افراد از کشورهای اروپایی به خاک آلمان می‌شود و 2 سال حق اقامت را فراهم می‌کند.
در این مقاله به مراحل اخذ کارت ICT آلمان، هزینه صدور ویزای ملی نوع دی و نحوه به دست آوردن این ویزا بحث کردیم. در نهایت هم به این مسئله اشاره کردیم که با استفاده از این کارت می‌توان اقامت دائم آلمان را به دست آورد. راستی اگر شما هم یکی از واجدین شرایط دریافت این کارت محسوب می‌شوید، همین حالا با همکارانمان در پارسی کانادا تماس بگیرید. ما می‌توانیم شما را برای مهاجرت کاری به آلمان و اخذ انواع ویزاها یاری کنیم.

از مشاوره تا اقامت

کنارتان هستیم. کافیست فرم مشاوره را پر کنید.

سؤالات متداول:

کارت ICT، امکان ورود کارکنان شرکت‌های آلمانی که در سایر کشورها شعبه دارند را به خاک این کشور فراهم می‌کند.

مدت‌زمان اقامت موقت در آلمان با ICT کارت، 3 سال است.

هزینه اخذ کارت ICT، از 70 تا 113 یورو متغیر خواهد بود و هزینه صدور ویزای ملی نوع دی که برای این کارت لازم است، 75 یورو اعلام شده.

کارت ICT Mobility، امکان جابه‌جایی افراد شاغل در شرکت‌های آلمانی کشورهای اروپایی را به خاک این کشور فراهم می‌کند.

guest
2 Comments
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها