موسسه حقوقی بین المللی دادگران حق و عدالت

ویزای استارتاپ آلمان

وجود افرادی که صاحب ایده باشند برای هر کشوری یک سرمایه عظیم محسوب می شود، این مسئله در کشوری مانند آلمان که 97% از شرکت های تجاری بین المللی آن کسب و کارهای کوچک هستند پر رنگ تر هم میشود. علاوه بر این حمایت های دولتی برای افرادی که تازه به این حوزه وارد شده اند وجود دارد. وجود چنین دلایلی در کنار سرعت بالایی که این روش برای رسیدن به قاره سبز دارد، آلمان را مقصدی عالی برای شروع یک کسب و کار و راه اندازی استارتاپ است.

ذکر این نکته لازم است که اطلاعات موجود در این صفحه، صرفاً جهت افزایش اطلاعات عمومی شما تهیه شده است و جزو خدمات پارسی کانادا نیست. اگر فکر مهاجرت از طریق راه‌اندازی استارتاپ هستید، پیشنهاد ما کشور کانادا است. به‌این منظور صفحه ویزای استارتاپ کانادا را مطالعه کنید.

ویزای استارتاپ نوعی اقامت از طریق سرمایه گذاری با ثبت شرکت در آلمان به حساب می آید، یعنی علاوه بر اینکه در یک کشور با اقتصاد پیشرفته سرمایه گذاری کرده اید، می توانید اقامت در یک کشور اروپایی را به دست آورید. با اخذ ویزای استارتاپ آلمان افراد می توانند همراه با خانواده در این کشور زندگی کند و از مزیت تجارت با کشورهای اروپایی بهره مند شود. برای شروع استارتاپ در آلمان نیاز به یک بیزینس پلن است با فراهم اوردن مدارک دیگری که جلوتر شرح می دهیم می توانید ویزای استارت آپ یا ویزای کارآفرینی آلمان را بگیرید.

مزایای استارتاپ آلمان برای مهاجران چیست؟

چرا شروع استارتاپ آلمان؟

دلایل متعددی برای شروع استارتاپ در آلمان به‌عنوان یک فرد خارجی وجود دارد که از مهمترین آن‌ها می‌توان به اقتصاد پویای این کشور اشاره کرد. دیگر مزایای آلمان به‌عنوان یک مکان تجاری در دنیا، عبارت است از:

  • مهاجرت به یک کشور اروپایی و اقامت در آن
  • امکان تجارت با تمام کشورهای اروپایی
  • امکان جابه جایی و سفر بدون محدودیت در محدوده شینگن
  • امکان گرفتن وام های بلند مدت
  • همراهی با همسر و فرزندان زیر 18 سال
  • بهره مندی از حمایت های مالی دولت آلمان
  • مکان عالی برای پیاده سازی ایده‌ها و نوآوری‌ها
  • کیفیت بالای زندگی
  • امکان کار تمام وقت برای همسر
  • تحصیل رایگان برای فرزندان

ثبات و پایداری محیط سیاسی و اقتصادی نیز، در پیشرفت استارت آپ آلمان نقش قابل‌توجهی دارد. ایده‌ها و اختراعات نیز در آلمان با قوانین متعددی از جمله حق چاپ، قانون ثبت اختراع و قوانین علائم تجاری محافظت می‌شوند. همین دلایل کافی است تا هرچه زودتر برای دریافت ویزای استارتاپ آلمان اقدام کرده و فعالیت خود را در این کشور شروع کنید. این ویزا یکی از انواع ویزای کار است که اطلاعات بیشتر درباره آن را می‌توانید در مطلب ویزای کار در آلمان به دست آورید.

وضعیت استارتاپ ها د ر کشور آلمان

شرایط استارتاپ آلمان برای متقاضیان

پیش از آن که به‌عنوان یک فرد خارجی بخواهید برای اخذ ویزای استارتاپ آلمان اقدام کرده و کار خود را در این کشور شروع کنید، بسیار مهم است که شرایط آن را بررسی کنید. در مطلب ویزای استارتاپ به‌طور کامل همه شرایط اخذ این ویزا و  کشورهای ارائه دهنده آن را بررسی کرده‌ایم. جدول زیر، برخی از اطلاعات کلی درباره شرایط استارت آپ آلمان را در بردارد.

شرایط استارتاپ در آلمان
تمکن مالیحداقل 50,000 یورو نقد و انتقال به آلمان
سابقه کار مرتبط5 سال مرتبط با ایده
مدرک تحصیلی لازمحداقل مدرک لیسانس در حوزه مرتبط
شرایط سنیحداقل 18 سال و حداکثر 45 سال
زباندانش زبان آلمانی - اتریشی
سایر شرایط کلی- ارائه گواهی عدم سابقه کیفری و سوء‌پیشینه
- گواهی پزشکی و مدیکال
- ارائه برنامه کسب‌وکار یا بیزنس پلن به زبان انگلیسی

لازم است به این نکته توجه داشته باشید که اغلب شرایطی که برای ویزای استارت آپ آلمان تعیین شده، برای اخذ ویزای استارتاپ اروپا نیز وجود دارد. می‌توان گفت که شرایط مهاجرت از طریق راه‌اندازی استارتاپ در آلمان و سایر کشورهای اروپایی، مشابه است.

مدارک لازم برای استارتاپ ویزای آلمان

مدارک لازم جهت اخذ ویزای استارت آپ آلمان

برای مهاجرت به آلمان از طریق اخذ ویزای استارتاپ آلمان باید مدارک لازم را ارائه دهید. توجه داشته باشید که عدم ارائه همه این مدارک بصورت کامل و با اطلاعات ناقص یا اشتباه، شانس شما برای مهاجرت و کار در آلمان را تا حد زیادی کاهش می‌دهد. مدارک لازم برای ویزای استارت آپ آلمان عبارت است از:

  • 2 عدد پرینت از فرم درخواست آنلاین حاوی بارکد
  • ارائه پاسپورت معتبر (صادر شده طی 10 سال گذشته، حداقل 3 ماه)
  • 2 نسخه کپی از صفحه اطلاعات شخصی گذرنامه
  • اجازه اقامت فعلی / ویزا (فقط برای افراد مقیم خارجی)
  • 2 نسخه کپی از ویزا
  • 2 قطعه عکس پاسپورتی

درباره عکس، توجه داشته باشید که عکس‌های پاسپورتی با تغییرات دیجیتالی از شما پذیرفته نمی‌شود. همچنین عکس‌ها باید با الزامات بیومتریک آلمان مطابقت داشته و زمینه سفید یا روشن داشته باشند.

  • ارائه اطلاعات ایده کسب و کار یا استارتاپ مانند بیزنس پلن، طرح‌های مالی و نقدینگی، پیش‌بینی درآمد و سوددهی
  • ارائه شواهد مبنی برای بودجه کافی برای مدت زمان اقامت
  • تاییدیه اخذ پوشش بیمه درمانی متناسب با سطح بیمه سلامت
  • ترجمه رزومه حرفه‌ای و تحصیلی
  • تهیه پاکت بازپرداخت ویژه پست سلطنتی
  • پرداخت هزینه‌های ویزا

پس از ارائه کلیه این مدارک، باید منتظر بمانید تا درخواست و مدارک شما پردازش شوند. مدت زمان پردازش بسته به پیچیدگی پروژه یا ایده تجاری شما ممکن است از چند ماه تا حتی یک سال نیز طول بکشد.

نحوه درخواست ویزای استارتاپ آلمان

به عنوان یک ایرانی، برای رفتن به کشور آلمان باید ویزای این کشور را داشته باشید. داشتن بیزینس پلن قوی و سرمایه کافی شرط اولیه است اما پس از تایید طرح توجیهی بیزینس توسط مسئولین مربوطه در کشور آلمان، می توانید با ویزای type-D وارد این کشور شوید. این ویزا امکان تمدید به صورت سالانه را دارد.

نکته
ویزای type-D، نوعی ویزای توریستی است که به افراد خارجی اجاره اقامت بیش از 90 روز در کشور مقصد را خواهد داد و از آن می‌توان برای اخذ مجوز اقامت استفاده کرد. برای درخواست اجازه اقامت، باید از طریق اداره مهاجرت محلی (Ausländerbehörde) اقدام کنید.

با این تمدیدهای سالانه، در صورتی که در مدت 3 سال بتوانید شرایط خواسته شده را برآورده کنید، یعنی فعالیت به صورت قانونی و پرداخت مالیات خواسته شده؛ در پایان سه سال فرد سرمایه گذار در استارتاپ می تواند برای اقامت دائم آلمان اقدام کند. و در نهایت پس از 7 الی 8 سال در صورتی که هنوز استارتاپ شما پابرجا باشد می‌توانید شهروندی آلمان را به دست آورید و از مزایای آن بهره ببرید.

در یک نگاه این مراحل را می توان به صورت زیر لیست کرد:

  • ارائه بیزینس پلن
  • تایید طرح و ایده اولیه
  • دریافت ویزای type-D
  • ورود به کشور مقصد و اجرای ایده
  • انجام فعالیت های مربوط به شرکت
  • تبدیل ویزا به ویزای کاری پس از 4 ماه و تایید عملکرد اعضا
  • اخذ اقامت دائم پس از 3 سال
  • اخذ شهروندی آلمان پس از 7 الی 8 سال

انکوباتور برای سرمایه گذاری در آلمان

انکوباتور برنامه‌ای است که به شرکت‌ها و استارتاپ‌های در مراحل اولیه دسترسی به راهنما، سرمایه‌گذاران و سایر پشتیبانی‌ها را برای کمک به تأسیس و رشد آنها فراهم می کند.

همانطور که از نام Incubators پیداست، انکوباتورهای استارت‌آپی برای ایده‌های استارت‌آپ‌هایی طراحی شده‌اند که هنوز در دوره رشد هستند. به این ترتیب، انکوباتورها به بنیان‌گذاران استارت‌آپ کمک می‌کنند تا ایده‌های خود را به نسخه‌های اولیه یک محصول یا خدمات تبدیل کنند. پیوستن به یک انکوباتور مزایای زیادی برای شرکت هایی که در مراحل اولیه هستندد دارد. به عنوان مثال، انکوباتورها معمولاً به شما اجازه می دهند از فضاهای اداری به مدت دوازده ماه و در برخی موارد هر چند سال یکبار استفاده کنید.

با این حال، همه انکوباتورها برابر نیستند. برخی ممکن است در یک صنعت خاص تخصص داشته باشند و برخی دیگر در یک تخصص خاص.بنابراین، اگر علاقه مند به پیوستن به یک برنامه انکوباتور هستید، ابتدا باید انکوباتورهایی که در حال حاضر وجود دارند را بررسی کنید. برای اطلاعات بیشتر مقاله سرمایه گذاران انکوباتورهای آلمان را مطالعه کنید.

تفاوت ویزای استارتاپ آلمان با ویزای کارآفرینی آلمان

در زمان مهاجرت از طریق راه اندازی یک کسب و کار استارتاپی در آلمان، احتمالاً به طور دقیق نمی‌دانید که آیا باید از طریق ویزای استارتاپ آلمان اقدام کنید یا باید ویزای کارآفرینی دریافت کنید. این دو نوع ویزا در برخی جزئیات با یکدیگر تفاوت‌هایی دارند که عبارت است از:

 استارتاپ آلمانکارآفرینی آلمان
ایده مورد استفادهکاملا جدید که سابقه اجرا در کشور قصد را نداردبیزینس پلن در زمینه ایده ارائه شده همراه با سابقه مدیریت
سابقه مدیریتینیاز نداردنیاز دارد
ویزای صادر شدهویزای استارتاپ با سابقه 2 سال و قابل تبدیل به ویزای کارآفرینیویزای کارآفرینی
تمکن مالی50،000 یورو-
  • برای راه‌اندازی استارتاپ به دو مدرک اصلی برای اقامت طولانی مدرک نیاز دارید که شامل ویزا (ملی) و اجازه اقامت است.
  • متقاضیان ویزای کارآفرینی در ابتدا ویزای 3 ساله دریافت کرده و پس از آن می‌توانند برای حق اقامت دائم درخواست دهند.
  • برخلاف ویزای استارتاپ، متقاضیان ویزای کارآفرینی باید در زمان درخواست اثبات کنند که به حداقل 50000 یورو در داخل کشور دسترسی دارند.

سخن پایانی

داشتن یک ایده خلاقانه و نوآورانه، همواره می‌تواند به مراحل سوددهی برسد، اما به این شرط که در فضای مناسبی آن را پیاده‌سازی کنید. کشوری مانند آلمان یکی از بهترین مقاصد دنیا برای کسب‌وکارهای استارتاپی است. با داشتن ویزای استارتاپ آلمان می‌توانید به این کشور رفته و از پتانسیل بالای این کشور در زمینه کمک به کسب وکارهای نوپا، استفاده کنید. در این مطلب، سعی کردیم تا جزئیات مربوط به استارت آپ آلمان و هرآنچه که درباره شرایط اخذ ویزا لازم است بدانید، بررسی کنیم.

سوالات متداول

برخلاف ویزای کارآفرینی که فرد متقاضی باید حتماً سابقه مدیریت یک کسب و کار را داشته باشد، برای اخذ ویزای استارتاپ آلمان داشتن حداقل 5 سال سابقه کار مرتبط کافی است.

متقاضیان اخذ ویزای استارت اپ آلمان به حداقل مدرک لیسانس نیاز دارند.

افرادی که برای اخذ این ویزا درخواست می‌دهند باید به مبلغ حداقل 50000 یورو در داخل کشور دسترسی داشته باشند.

از آنجایی که مهاجرت از طریق مشاغل استارتاپی معمولاً با هدف جذب نیروی جوان ارائه می‌شود، متقاضیان باید حداکثر 45 سال سن داشته باشند.

guest
6 Comments
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها