موسسه حقوقی بین المللی دادگران حق و عدالت

معادل سازی مدرک پرستاری در آلمان

پرستاری یکی از مشاغل بسیار پرطرفدار برای مهاجرت به آلمان است. مزایای متعدد اجتماعی، درآمد خوب، بهره‌مندی از مزایای کار در آلمان و …، همگی از جمله دلایلی هستند که پرستاران را برای مهاجرت به آلمان ترغیب می‌کنند. اما قبل از مهاجرت و اخذ ویزای این کشور این افراد نیاز به معادل سازی مدرک پرستاری در آلمان دارند.

در این فرآیند پرستاران باید مدارک آکادمیک و حرفه‌ای خود را ترجمه و برای تأیید در آلمان و امکان کار در این کشور، معادل‌سازی کنند. اگر شما نیز می‌خواهید به‌عنوان یک پرستار به آلمان بروید و در این کشور کار و زندگی خود را داشته باشید، ادامه مطلب را از دست ندهید. در ادامه ما هرآنچه را که درباره معادل‌سازی مدرک پرستاری در آلمان لازم است بدانید، توضیح می‌دهیم.

روند معادل سازی مدرک پرستاری در آلمان

پرستاران برای مهاجرت به آلمان باید روند معادل سازی مدرک پرستاری در این کشور را طی کنند.

شرایط معادل‌سازی مدرک پرستاری در آلمان

معادل‌سازی مدرک در آلمان مستلزم شرایطی است که باید رعایت شود. در قدم اول، یک آزمون معادل‌سازی که بر اساس مدرک فعلی و آموزش پرستاری در آلمان طراحی شده، از شما گرفته می‌شود. پرستارانی که در خارج از اتحادیه اروپا هستند، برای رفتن به آلمان نیاز به گرفتن ویزا دارند. برای این منظور، پرستاران باید ویزای کاری آلمان را داشته باشند. مواردی مانند ملیت شخص متقاضی، مبدأ اخذ مدرک و وضعیت اقامت، در روند معادل سازی مدرک پرستاری در آلمان اهمیتی ندارد.

توجه داشته باشید که به رسمیت شناختن مدرک و صلاحیت حرفه‌ای شما در آلمان به‌معنای داشتن مجوز کار نیست؛ بلکه اخذ این مجوز به رعایت شرایط دیگری در زمان صدور اجازه اقامت نیاز دارد. در صورتی که صلاحیت حرفه‌ای شما در آلمان احراز شده و معادل‌سازی مدرک شما انجام شود، به‌عنوان پرستار در آلمان اجازه فعالیت خواهید داشت. به‌طور کلی، شرایط اصلی معادل‌سازی مدرک برای پرستاران در آلمان عبارت است از:

  • داشتن تحصیلات آکادمیک و مدرک لیسانس یا فوق لیسانس رشته پرستاری
  • شرکت در آزمون معادل‌سازی برای مقایسه مدرک فعلی با مدرک پرستاری در آلمان
  • درخواست اخذ ویزای کار پس از معادل‌سازی مدرک

هزینه معادل سازی مدرک پرستاری

یکی از مهم‌ترین سوالات پرستارانی که قصد مهاجرت به آلمان و معادل‌سازی مدرک خود را دارند، هزینه‌های مربوط به این کار است.


مجموع هزینه‌های بررسی صلاحیت حرفه‌ای پرستاران خارجی در آلمان، حدود 100 تا 600 یورو خواهد شد.

البته این هزینه تنها برای به رسمیت شناختن صلاحیت حرفه‌ای است. سایر هزینه‌های معادل سازی مدرک پرستاری در آلمان شامل مبالغی برای بررسی و دریافت مدارک، ترجمه آن‌ها، گواهی‌های اخذ شده، هزینه‌های سفر به آلمان و یا دوره‌های آموزش زبان آلمانی خواهد بود.

مزایای معادل سازی مدرک پرستار در زمان حضور در آلمان

مهاجران بسیاری از سراسر جهان برای کار پرستاری در آلمان به این کشور می‌روند. قبل از پرداختن به مزایای معادل سازی مدرک پرستاری، در صورتی که می‌خواهید بیشتر در مورد این شغل در آلمان بدانید، مطلب پرستاری در آلمان را مطالعه کنید.

همه افرادی که با معادل سازی مدرک پرستاری در آلمان مشغول به کار می‌شوند، از مزایای زیر بهره‌مند خواهند شد:

1. فرصت‌های شغلی متعدد

اکثر مشاغل حوزه بهداشت و درمان در آلمان، به‌خصوص پرستاری، به‌شدت مورد تقاضا هستند. شما بعد از معادل‌سازی مدرک پرستاری خود، می‌توانید خیلی زود استخدام شده و حتی ارتقای شغلی داشته باشید. علاوه بر این، می‌توانید محل‌های مختلفی را برای کار انتخاب کنید و گزینه‌های مختلف از شرکت‌های خصوصی، خانه سالمندان، بیمارستان کودکان و… پیش روی شما قرار خواهد گرفت.

2. شانس بالا در دریافت ویزای کار آلمان

از آنجایی که آلمان با کمبود نیروی درمانی و پرستار مواجه است، زمانی که این افراد برای کار در آلمان درخواست بدهند احتمالاً خیلی زود پذیرفته شده و به‌راحتی می‌توانند ویزای کاری این کشور را دریافت کنند.

3. امکان اخذ تخصص در رشته‌های متفاوت

کسانی که برای کار در رشته پرستاری به آلمان رفته و می‌خواهند در کار خود پیشرفت کنند، امکان شرکت در دوره‌های آموزشی و انتخاب تخصص‌های مختلف را دارند.بیش از 200 رشته تخصصی برای شغل پرستاری وجود دارد.. این شغل‌ها عبارت‌اند از : بیهوشی و مراقبت‌های ویژه، خدمات جراحی و آندوسکوپی، انکولوژی، سالمندی بالینی، توانبخشی، نفرولوژی، مراقبت‌های روان‌پزشکی و … برای پرستاری وجود دارد.

4. ساعت کاری معین و انعطاف‌پذیر

پرستاران در آلمان می‌توانند در یکی از سه شیفت زیر کار کنند:

  • از 6 صبح تا 2:30 بعدازظهر
  • از 13:30 تا 10:00 شب
  • از 8:30 شب تا 6:00 صبح

تعداد ساعات شیفت برای پرستاران باید در هفته به حدود 40 ساعت برسد. این ساعات را می‌توانید با هماهنگی مسئول تعیین شیفت، تغییر دهید.

5. امنیت شغلی

امنیت شغلی برای شغل پرستاری، یکی از مزایای اصلی برای کار در آلمان است. این مزیت به‌خصوص برای شغل پرستاری که فرد بخشی از یک بیمارستان با صدها یا هزاران کارمند است، بیشتر قابل‌توجه‌ است.

مدارک لازم برای معادل سازی مدرک پرستاری در آلمان

برای معادل‌سازی مدرک تحصیلی در آلمان باید مدارک تعیین شده را به نهادهای مسئول ارائه دهید. در معادل سازی مدرک پرستاری معمولاً اسناد زیر از شما درخواست خواهد شد:

  • مدارک هویتی (شناسنامه یا پاسپورت)
  • رزومه حرفه‌ای
  • گواهی‌های آموزشی و در صورت لزوم، مدارک بیشتر مبنی بر شایستگی حرفه‌ای پرستار
  • گواهی تجربه حرفه‌ای مرتبط
  • گواهی پزشکی سلامت عمومی جسم
  • عدم سابقه کیفری قضایی

این مدارک باید به‌صورت ترجمه شده به زبان آلمانی ارائه شوند. همچنین تا زمانی که به صراحت از شما خواسته نشده که کپی مدارک را به‌صورت برابر با اصل تحویل دهید، لازم به این کار نیست.

مدارک لازم برای معادل سازی مدرک پرستاری در آلمان

گواهی‌‌های آموزشی، تجربه کاری، مدارک هویتی و رزومه کاری از جمله مدارک موردنیاز پرستاران برای معادل‌سازی هستند.

سخن پایانی

شغل پرستاری در آلمان در سال‌های اخیر به‌شدت مورد تقاضا بوده و پیش‌بینی می‌شود که در آینده نیز این روند ادامه پیدا کند. همین دلیل باعث شده تا مهاجرت پرستاران به این کشور رونق پیدا کند. پرستارانی که مدرک خود را در خارج از این کشور دریافت کرده‌اند، باید با روند معادل سازی مدرک پرستاری در آلمان آشنا باشند.

عدم معادل سازی مدرک شما بدان معناست که احتمالاً نمی‌توانید در آلمان کار کنید. در این مطلب سعی کردیم تا با بررسی روند معادل‌سازی مدرک پرستاری در آلمان شما را با شرایط و مزایای آن آشنا کرده و ببینیم که برای انجام این کار، به چه مدارکی نیاز دارید. اطلاعات بیشتر درباره کشور آلمان را در مطلب زیر مطالعه کنید:

حتما بخوانید:
آلمان

سوالات متداول

برای این که بتوانید در کشور آلمان پرستار شوید، یا باید در دوره‌های آموزشی (آکادمیک یا آوسبیلدونگ) شرکت کرده و یا از قبل مدرک آکادمیک پرستاری را داشته باشید. اگر مدرک پرستاری دارید، باید آن را معادل‌سازی کنید.

مقدار دقیقِ هزینه‌ها با توجه به شرایط شما، روشِ مهاجرتی، تعداد اعضای خانواده و قوانین استرالیا متغیر است. در این‌ خصوص باید با وکلای مهاجرتی مشورت کنید.

پرستاران در آلمان باید حدود 40 ساعت در هفته شیفت داشته باشند.

خیر؛ مواردی مانند ملیت متقاضی، شرایط اقامت و یا محل اخذ مدرک فعلی، روی روند معادل‌سازی تأثیری ندارد.

guest
6 Comments
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها