موسسه حقوقی بین المللی دادگران حق و عدالت

درباره امارات متحده عربی

امارات متحده عربی (United Arab Emirates) یک کشور پادشاهی در جنوب غرب آسیا و بخشی از منطقه خاورمیانه است. این کشور از هفت امارت تشکیل شده که به خاطر ثروت، مدرنیته و توسعه سریع معروف هستند. اقتصادی این کشور که در ابتدا فقط با درآمدهای نفتی تامین می شد، و در حال حاضر بخش‌های مالی، گردشگری و فناوری آن پیشرفت قابل ملاحضه داشته و امارات را به قطبی پویا برای کسب و کار و نوآوری در خاورمیانه تبدیل کرده است.

در این مقاله اطلاعاتی از اقتصاد، تاریخ، فرهنگ و نحوه زندگی مردم، کار و مهاجرت در این کشور بررسی شده است. در ابتدا مهم‌ترین اطلاعات مربوط به امارات متحده عربی را در جدول زیر ببینید:

درباره امارات
جدول اطلاعات عمومی درباره امارات
نامامارات متحده عربی (United Arab Emirates)
پرچمپرچم کشور امارات
پایتختابوظبی (Abu Dhabi)
مساحت امارات متحده عربی83600 کیلومترمربع
زبان رسمیعربی
جمعیت (آخرین آمار 2021)10/24میلیون نفر
تعداد امارت‌ها و شیخ‌نشین‌ها7 شیخ نشین
آب‌ وهوابیابانی/شرجی
نوع حکومتپادشاهی مشروطه فدرال
نخست وزیر و رئیس حکومتمحمد بن راشد آل مکتوم (Mohammed bin Rashid Al Maktoum)
رئیس جهمورخلیفه بن زاید آل نهیان (Khalifa bin Zayed Al Nahyan)
واحد پولدرهم امارات (AED)
پیش شماره تلفن971+
دامنه اینترنتیae.
شاخص امید به زندگی (OECD)79.2 سال

در ادامه اطلاعات بیشتری درباره امارات به‌دست خواهید آورد و با این کشور بیشتر آشنا خواهید شد:

امارات کجاست؟

امارات کشوری در آسیا و در خاورمیانه است. این کشور در قسمت شرقی شبه جزیره عربستان در سواحل جنوب شرقی خلیج فارس و ساحل شمال غربی خلیج عمان قرار گرفته است. کشور امارات از جنوب و غرب با عربستان سعودی، از شرق با عمان و از شمال با خلیج فارس همسایه است.

نقشه امارات متحده عربی

در زیر می‌توانید نقشه امارات متحده عربی را ببینید:

شیخ نشین های امارات (استان های امارات)

در امارات مفهومی به اسم ایالت یا استان وجود ندارد. این کشور از مجموع هفت امارت یا همان شیخ نشین شکل گرفته است. به همین دلیل این کشور به کشور شیخ نشین‌ها معروف شده است. در زیر می‌توانید نقشه امارات متحده عربی را ببینید:

این 7 شیخ نشین عبارت‌اند از:

نقشه کشور امارات و شیخ نشین های آن

مروری بر تاریخچه پیدایش امارات متحده عربی

از نظر تاریخی، منطقه‌ای که اکنون شامل امارت‌ها است، تحت تأثیر فرهنگ ایرانی بوده است و مرزهای دریایی آن قرن‌ها محل عبور مهاجران و بازرگانان بوده است. در قرن هجدهم، پرتغال و هلند مالکیت خود را در منطقه گسترش دادند اما با رشد قدرت دریایی بریتانیا در آنجا عقب نشینی کردند. پس از آتش‌بس با بریتانیا در قرن نوزدهم، امارات متحد شدند تا دولت‌های تروسیال (که عمان یا شیخ‌نشین‌های عادلانه نیز نامیده می‌شوند) را تشکیل دهند.

این کشورها پس از جنگ جهانی دوم (1939-1945)، زمانی که دولت‌های بحرین و قطر اعلام استقلال کردند، خودمختاری به دست آوردند. بقیه به طور رسمی در سال 1971 با شهر ابوظبی به عنوان پایتخت متحد شدند.

جالب است بدانید کشور امارات تنها حدود 50 سال است که تاسیس شده است. قبل از آن به این کشور امارات متصالحه یا ساحل عمان هم گفته می‌شد. شیخ زاید بن سلطان آل نهیان با همکاری با شیخ راشد بن سعید آل مکتوم، در سال 1971، کشور امارات متحده عربی را تاسیس کرد.

آب‌ و هوای امارات در فصل‌های مختلف سال چگونه است؟

امارات همچون اغلب کشورهای حاشیه خلیج فارس، آب‌وهوایی گرم و بیابانی دارد. با این‌حال به خاطر نزدیکی به خلیج فارس، شرجی بودن هوا هم از ویژگی‌های مهم این کشور است.

شاید در مقام مقایسه، بتوانیم آب‌وهوای امارات را هم‌رده شهرهایی مثل آبادان یا اهواز در ایران بدانیم. در بهار، دمای امارات بین 25 تا 30 درجه در نوسان است. این دما در تابستان به بالای 35 تا 40 درجه می‌رسد. در زمستان اما دمای هوا معمولاً بین 0 تا 20 درجه در نوسان است.

اگر با هدف تفریح به این کشور می‌روید پاییز و زمستان (از آبان تا بهمن) بهترین فصل برای شما است. و در صورتی که قصد مهاجرت و زندگی در این کشور را دارید خنکترین شهر فجیره است که محیطی آرام و بدون چالش دارد، اما به نسبت امارت های اصلی این کشور شاید موقعیت‌های شغلی کمتری وجود داشته باشد.

اقتصاد امارات با چه سرعتی در حال رشد است؟

با وجود مساحت کم (114اُم) و جمعیت کم (۹۴اُم دنیا)، این کشور 31 امین اقتصاد بزرگ جهان و بعد از عربستان سعودی و دومین اقتصاد بزرگ شورای همکاری‌های خلیج فارس است. اقتصاد امارات در سال 2023 رشد 3.6 درصدی داشته است و پیش‌بینی می‌کند که رشد کلی تولید در سال 2024 به 3.9 درصد برسد.

امارات دارای شش درصد ذخایر نفت جهان و هفتمین ذخایر گاز طبیعی در جهان است. صادرات نفت در سال 2021 58.5 میلیارد دلار آمریکا بود. مهم‌ترین منبع درآمد امارات، هم نفت است. بااین‌حال طی سال‌های اخیر، گردشگری نقش بسیار مهمی در پیشرفت و توسعه امارات ایفا کرده است.

توسعه اقتصادی در دبی به سرعت در حال رخ دادن است.

امارات متحده عربی طی سال‌های اخیر، سرمایه‌گذاری‌های گسترده‌ای برای کاهش اتکا به درآمدهای نفتی جذب کرده است. سرمایه گذاری در امارات با ثبت شرکت، خرید ملک و .. توسط مهاجران خارجی در حال اجرا است.

زندگی در امارات چگونه است؟

امارات طی دهه‌های گذشته به یک غول اقتصادی و کشوری بسیار توسعه یافته بدل شده است. سرمایه‌گذاری‌های عظیم برای زیرساخت‌های شهری، گردشگری و توسعه شهری، این کشور را به یکی از  پیشرفته‌ترین کشورهای حاشیه خلیج فارس و حتی دنیا بدل کرده است.

زندگی در امارات متحده عربی ترکیبی از راحتی، فرصت و تنوع فرهنگی است. افراد ساکن این کشور با زیرساخت‌های مدرن، مراقبت‌های بهداشتی عالی و امکانات آموزشی که در سطح جهانی استاندارد بالایی دارند زندگی می‌کنند. برج‌های سر به فلک کشیده، هتل‌های گران‌قیمت، مراکز تفریحی بزرگ و زیبایی معماری شهرها، مسحورکننده و خاص است. با توجه به حجم بالای سرمایه‌گذاری، رو به توسعه بودن و آینده روشنی که در انتظار کشور امارات است، شرایط زندگی در این کشور مطلوب تر هم خواهد شد.

 اگر بخواهیم به چند مورد از مزایای زندگی در دبی اشاره کنیم، باید به این موارد اشاره کنیم:

  • سیستم حمل و نقل پیشرفته و کارآمد و کرایه‌های پایین و مناسب
  • کم بودن میزان جرم و جنایت
  • اقتصاد قوی و بالا بودن قدرت خرید اکثر جمعیت

هزینه‌های زندگی در امارات بالاست، بااین‌حال، سطح درآمدها هم به نحو چشمگیری، بالاست و کفاف یک زندگی آرام، راحت و کم دغدغه را می‌دهد. در یک مقایسه ضمنی و کوتاه، حداقل دستمزدها در امارات بین 6 تا 12 هزار درهم در ماه است؛ یعنی چیزی حدود 40 تا 90 میلیون تومان!

آیا فرهنگ مردم امارات به ایران نزدیک است؟

جالب است بدانید کمتر از نیمی از اماراتی‌ها، اصالت اماراتی دارند و بقیه، مهاجرین کشورهای دیگر از جمله هند، بحرین و ایران و… هستند. دین بیش از 95 درصد از افراد اماراتی، اسلام است. با وجود تعداد بالای مهاجرین در این کشور، هنوز هم آداب‌ و رسوم خاص اهالی امارات، محترم شمرده می‌شوند. نماز پنج‌گانه، روزه در ماه رمضان، و تعطیلات اسلامی مانند عید الفطر و عید الاضحی بخشی از زندگی مردم امارات است.

فرهنگ اماراتی تلفیقی از فرهنگ‌های عربی، اسلامی و ایرانی است و اسلام تأثیر برجسته ای بر معماری، موسیقی، لباس، آشپزی و سبک زندگی محلی دارد. خانواده جایگاه مرکزی در جامعه دارد و احترام به بزرگان خانواده و توجه به نیازهای اعضای خانواده از ارزش‌های مهم این فرهنگ است.

غذاهای اماراتی تحت تأثیر طعم های عربی، ایرانی، هندی و مدیترانه ای هستند و معمولاً شامل موادی مانند برنج، گوشت (عموماً گوشت بره یا مرغ)، ماهی، و خرما می شوند. غذاهای معروف این کشور “مجبوس”، “هریس”، و “لگویمات” اند و  چای و قهوه اماراتی نقش مهمی در پذیرایی‌های روزانه این مردم  دارند.

مردم امارات خونگرم و مهمان‌دوست هستند و به دلیل استقبال گرم و سخاوتمندانه نسبت به مهمانان مشهورند.

تعدادی اماراتی که از مهمان های خود پذیرایی می کنند و در فرهنگ خود بسیار مهمانپذیر هستند

همانطور که می بینید، بسیاری از جنبه‌های فرهنگ امارات، مانند اهمیت خانواده، مهمان‌نوازی و احترام به سنت‌ها، شبیه ارزش‌های فرهنگ ایرانی است و این زندگی در میان این مردمان این کشور را برای ایرانیان ساده می‌کند.

سیستم آموزشی در امارات چگونه است؟

سیستم آموزشی در امارات متحده عربی یکی از پیشرفته‌ترین سیستم‌های آموزشی در منطقه خاورمیانه است. این سیستم تحت نظارت وزارت آموزش و پرورش امارات و موسسات آموزشی محلی و بین‌المللی قرار دارد. در اینجا انواع مدارس و موسسات آموزش عالی را در امارات بررسی کرده ایم:

  • مدارس دولتی:

بیشتر دانش‌آموزان اماراتی در مدارس دولتی تحصیل می‌کنند. زبان آموزش در این مدارس عربی است و دروس اسلامی و تاریخ امارات جزء برنامه درسی است.

  • مدارس خصوصی:

تعداد زیادی از دانش‌آموزان، به ویژه کودکان مهاجران، در مدارس خصوصی تحصیل می‌کنند. این مدارس از برنامه‌های درسی بین‌المللی مانند IB ،GCSE و AP استفاده می‌کنند و زبان آموزش معمولاً انگلیسی است.

  • مدارس بین‌المللی:

این مدارس برنامه‌های درسی کشورهای مختلف را ارائه می‌دهند و بیشتر برای خانواده‌های مهاجرین و دیپلمات‌ها مناسب هستند.

  • دانشگاه‌ها و کالج‌ها:

امارات دارای دانشگاه‌ها و کالج‌های معتبر داخلی و بین‌المللی است. دانشگاه‌های معروف شامل دانشگاه امارات متحده عربی، دانشگاه زاید، دانشگاه خلیفه، و دانشگاه آمریکایی شارجه هستند.

حمل و نقل در امارات چگونه است؟

امارات متحده عربی یکی از پیشرفته‌ترین سیستم‌های حمل و نقل در جهان را دارد. گزینه‌های حمل و نقل متنوعی در امارات هم برای ساکنان و هم برای گردشگران به بهترین صورت ممکن تنظیم شده است و بر رشد اقتصادی کشور تأثیر مثبت دارد.

امارات شبکه جاده ای توسعه یافته ای دارد، با بزرگراه هایی که شهرهای بزرگی مانند دبی، ابوظبی و شارجه را به هم متصل می کند.

تاکسی‌ها برای سفرهای کوتاه داخل شهری به طور گسترده در دسترس هستند و بسیار راحت هستند. خدمات مسافربری شهری مانند Uber و Careem هم خیلی رایج هستند.

حمل و نقل عمومی شامل شبکه در حال گسترشی از اتوبوس ها است که مناطق مختلف بین شهری به هم متصل می‌کند.

متروی دبی و مترو ابوظبی که به تازگی راه اندازی شده است، گزینه رفت و آمد کارآمد و راحتی است.

پروازهای داخلی، برای مسافت های طولانی تر، توسط Emirates, Etihad Airways و سایر خطوط هوایی انجام می‌‌شود تا شهرهای بزرگ و فرودگاه‌های منطقه‌ای را به هم متصل می‌کنند. فرودگاه بین‌المللی دبی و فرودگاه بین‌المللی ابوظبی قطب‌های اصلی سفرهای بین‌المللی‌اند که اتصال به سراسر جهان را فراهم می‌کند.

حمل و نقل دریایی برای تجارت و گردشگری اهمیت دارد، زیرا بنادری مانند بندر رشید در دبی و بندر خلیفه در ابوظبی حجم قابل توجهی محموله را جابجا می‌کنند و به عنوان پایانه‌های سفر دریایی هستند.

تصویری از توسعه و سیستم حمل و نقل در امارات متحده عربی

به طور کلی، زیرساخت های حمل و نقل امارات نشان دهنده تعهد این کشور به راحت سازی حرکت مردم و کالاها در سراسر کشور است.

چطور به امارات مهاجرت کنیم؟

همان‌طور که بالاتر گفتیم، امارات کشوری است که برنامه‌های گسترده‌ای برای توسعه دارد، اما جمعیت بومی آن کفاف نیروی کار موردنیاز را نمی‌دهد. برای همین طی سال‌های اخیر، حاکمان امارات، برنامه‌های گسترده‌ای برای مهاجرپذیری تدارک دیده‌اند و نیروی کار متخصص جذب می‌کنند.

ساکنان مهاجر تقریباً 88.50٪ جمعیت را تشکیل می دهند، در حالی که اماراتی ها حدود 11.50٪ را تشکیل می دهند. تنوع فرهنگی و حضور مهاجران از کشورهای مختلف این کشور را چند ملیتی ساخته اما تاکید این کشور بر رعایت و احترام به قوانین و فرهنگ این کشور است.

امارات در چند سال گذشته، با توسعه نظامی، اقتصادی، سیاسی و روابط گسترده بین‌المللی، جزء قدرت‌های منطقه‌ای قرار گرفته و اکنون نقش مهمی در منطقه خاورمیانه بازی می‌کند.

مهاجرت به دبی و امارات می‌تواند یک سکوی پرتاب برای کسانی باشد که قصد پیشرفت و رشد و زندگی در یک کشور فوق‌العاده خاص و زیبا دارند. دولت امارات متحده عربی براساس اهداف مهاجرتی شما چندین نوع برنامه ویزایی مثل ویزای کاری یا تجاری، ویزای تحصیلی، ویزای سرمایه‌گذاری، ویزای ازدواج و غیره برای مهاجرت به امارات در نظر گرفته است. مهاجرت به دبی یکی از بهترین و مطلوب‌ترین گزینه‌ها برای کسانی است که قصد کار و زندگی در یک کشور پیشرفته دارند.

مشاغل موردنیاز در امارات

دبی به عنوان یک مرکز تجاری جهانی و یک اقتصاد شکوفا، هنوز به دنبال نیروی کار متخصص است که در حوزه های زیر فعالیت داشته باشند:

  • بخش فناوری، موقعیت‌هایی مانند توسعه‌دهنده نرم‌افزار، تحلیل‌گر داده و متخصص امنیت سایبری
  • بخشش امور مالی، متخصصانی مانند تحلیلگر مالی، حسابدار و بانکدار سرمایه گذاری
  • صنعت مهمان‌نوازی در نقش‌هایی مانند مدیران هتل، سرآشپزها و برنامه‌ریزان رویدادها
  • متخصصان مراقبت های بهداشتی، از جمله پزشک، پرستار، و متخصص پزشکی
  • بخش ساخت و ساز متخصصان مهندسی، معماری و مدیر پروژه

این نقش های مورد تقاضا می تواند جویندگان کار را به سمت مسیرهای شغلی امیدوارکننده در بازار کار پویا و متنوع دبی هدایت کند.

مقالات زیر تصویر کاملی از مهاجرت به امارات و زوایای مختلف آن به شما می‌دهد:

سخن پایانی

تا همین 70 سال قبل، کشور امارات یک کشور فقیر و غیرتوسعه یافته بود. از موقعی که حاکم وقت این کشور تصمیم گرفت درآمدهای نفتی سرشار این کشور را خرج توسعه زیرساخت‌ها و شهرسازی و مدرنیزاسیون کند، رشد عجیب و غریب و شگفت انگیز امارات متحده عربی شروع شد.

اکنون کشور امارات نقش بسیار مهمی در منطقه خاورمیانه و خلیج فارس ایفا می‌کند، اقتصاد رو به رشد و توسعه یافته‌ای دارد، شرایط کار و زندگی در این کشور بسیار مطلوب است و به طور کلی، یک مقصد عالی برای مهاجرت کاری و زندگی است. در این مقاله تلاش کردیم کلیاتی راجع به کشور امارات به شما ارائه کنیم تا تصویری روشن‌تر و واضح‌تر از آن به دست بیاورید.

سوالات متداول

بدون تردید تمام شهرهای امارات برای زندگی مناسب هستند. با این حال زندگی در شهرهای بزرگ که امکانات بیشتری دارند بهتر است. مثل ابوظبی و دبی!

جمعیت‌های حدودی شهرهای امارات به این ترتیب است:

  • ابوظبی: یک میلیون 700 هزار نفر
  • دبی: یک میلیون 300 هزار نفر
  • شارجه: 700 هزار نفر
  • عجمان: 250 هزار نفر
  • رأس الخیمه: 200 هزار نفر
  • ام القیوین: 68 هزار نفر

به دلایل بسیار بله! یکی از مهم‌ترین این دلایل، نزدیکی امارات به ایران و امکان سفر آسان به این کشور در مقایسه با کشورهایی مثل کانادا، استرالیا و اروپاست. نزدیکی فرهنگی و همینطور امکان راحت‌تر اقامت و مهاجرت به امارات، از دیگر دلایل مطلوبیت این کشور برای ایرانیان است.

کشورهای عربی طی دهه‌های گذشته به نحو خارق العاده ای پیشرفت کرده‌اند. عمان، قطر، بحرین، کویت و همین امارات، از جمله کشورهای عربی هستند که همگی در حال توسعه و پیشرفت روزافزون‌اند. باید با توجه به شرایط خودتان و البته مشورت با وکلا و مشاورین حرفه‌ای، ببینید بهترین کشور عربی برای مهاجرت کجاست.

آیا سوالی دارید؟

ارسال سوال