موسسه حقوقی بین المللی دادگران حق و عدالت

ویزای تحصیلی چیست و نحوه اخذ آن چگونه است؟

ویزای تحصیلی چیست و نحوه اخذ آن چگونه است؟

ویزای تحصیلی (Student Visa)، مجوزی قانونی است که به دانشجویان بین‌المللی اجازه می‌دهد تا پایان دوره تحصیلی‌شان در کشور مقصد، تحصیل کنند. این ویزا برای متقاضیانی صادر می‌شود که هدفشان حضور در دوره‌های تحصیلی یک دانشگاه یا مؤسسه آموزشی معتبر است. برای دریافت ویزای تحصیلی، باید شرایط مهمی را برآورده کنید و مراحل خاصی را پشت سر بگذارید؛ از جمله اخذ نامه پذیرش از دانشگاه، رعایت کردن شرط معدل و اثبات تمکن مالی!

به همین دلیل، در این مطلب از پارسی کانادا به شرایط، مدارک، مراحل و هزینه‌های ویزای تحصیلی می‌پردازیم. برای دریافت مشاوره تخصصی و بررسی شرایطتان، می‌توانید فرم ارزیابی مهاجرت یا فرم مشاوره زیر را تکمیل کنید و منتظر تماس ما باشید!

از مشاوره تا اقامت

کنارتان هستیم. کافیست فرم مشاوره را پر کنید.

فیلد های "*" اجباری هستند

شرایط دریافت ویزای تحصیلی چیست؟

شرایط اخذ ویزای تحصیلی یا ویزای دانشجویی و دانش‌آموزی، به قوانین مهاجرتی کشور مورد نظرتان بستگی دارد. به‌عنوان مثال، ویزای تحصیلی کانادا تنها مجوزی برای ورود به کشور کانادا است و دانشجویان به محض ورود به کشور کانادا باید برای دریافت مجوز تحصیل یا اِستادی پرمیت (Study Permit)، اقدام کنند. همچنین، بعضی از دانشگاه‌ها شرایط اضافه‌تری را برای دانشجویان بین‌المللی در نظر می‌گیرند که باید رعایت کنند.

به طور کلی، شرایط عمومی برای ویزای تحصیلی یا دانشجویی عبارت‌اند از:

check_circle

تسلط به زبان انگلیسی یا زبان رسمی کشور مورد نظر

check_circle

اثبات تمکن مالی (در صورت نداشتن بورسیه تحصیلی)

check_circle

پشت سر گذاشتن معاینات پزشکی و ارائه گواهی عدم سوءپیشینه

check_circle

اثبات بازگشت به کشور پس از پایان مدت‌زمان ویزای تحصیلی (از طریق روش‌های خاصی مثل تای)

check_circle

اخذ نامه پذیرش (Letter of Acceptance) یا LOA از یکی از دانشگاه‌ها، مؤسسات آموزشی یا کالج‌های معتبر

شرایط اخذ ویزای دانش‌آموزی

اکثر کشورها از جمله کانادا، شرایط خاصی را برای اعطای ویزای دانش‌آموزی (متقاضیان زیر 18 سال) در نظر گرفته‌اند. از جمله این شرایط عبارت‌اند از:

check_circle

داشتن نامه تمکن مالی برای اثبات توانایی تأمین هزینه‌های زندگی و تحصیل

check_circle

ارائه نامه پذیرش رسمی از طرف مدرسه یا مؤسسه آموزشی معتبر

check_circle

معرفی یک شخص به‌عنوان سرپرست یا اصطلاحاً کاستودین (Custodian)؛ در صورت همراه نشدن والدین با دانش‌آموز

ویزای تحصیلی

برای دریافت ویزای تحصیلی به چه مدارکی نیاز داریم؟

مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای تحصیلی هم بسته به کشور مورد نظر تفاوت دارند. با این حال، مدارک اصلی برای اخذ این ویزا در بسیاری از کشورها عبارت‌اند از:

check_box

پاسپورت معتبر با حداقل 6 ماه اعتبار؛

check_box

نسخه اصل یا کپی الکترونیکی نامه پذیرش؛

check_box

مدارک هویتی از جمله شناسنامه و کارت ملی؛

check_box

ارائه نامه اسپانسر یا حامی مالی (در صورت وجود)؛

check_box

انگیزه‌نامه (Statement of Purpose) یا SOP برای اخذ پذیرش؛

check_box

فرم تعهدنامه سرپرست یا کاستودین (برای متقاضیان زیر 18 سال)؛

check_box

نامه دفاعیه وکیل (Submission Letter) در صورت کمک گرفتن از وکیل؛

check_box

نامه توضیحی (Letter of Explanation) یا LOE برای توضیح دلیل تحصیل؛

check_box

ارائه نامه بورسیه تحصیلی (در صورت وجود، به‌عنوان جایگزین تمکن مالی)؛

check_box

مدارک زبان انگلیسی از جمله مدارک آزمون‌های معتبر مثل IELTS و TOEFL؛

check_box

مدارک مورد نیاز برای توجیه گپ تحصیلی (در صورت وجود گپ یا فاصله تحصیلی)؛

check_box

استادی پلن (Study Plan) برای بعضی از کشورها از جمله کانادا، ایالات متحده آمریکا یا انگلستان؛

check_box

نامه تمکن مالی از جمله صورت‌حساب بانکی متقاضی یا والدین، حواله بانکی یا رسید پرداخت شهریه؛

مراحل دریافت ویزای دانشجویی

مراحل اخذ ویزای تحصیلی یا دانشجویی با توجه به قوانین کشور مقصد متفاوت هستند. با این حال، مهاجرت تحصیلی برای دانشجویان بین‌المللی ویژگی‌های مشترکی دارد که در اکثر کشورها یکسان هستند. به همین دلیل، فرایند کلی اخذ ویزای دانشجویی مشخص است و طبق 6 مرحله انجام می‌شود:

مرحله اول: انتخاب دانشگاه و گرفتن پذیرش

اولین قدم، انتخاب دانشگاه و رشته مورد علاقه‌تان است. در این مرحله، برای اخذ نامه پذیرش باید مدارک تحصیلی و مهارت‌های زبان خود را به دانشگاه ارسال کنید. در صورت تأیید مدارک، دانشگاه یک نامه پذیرش رسمی برایتان صادر می‌کند. بدون دریافت این نامه، امکان درخواست برای ویزای تحصیلی وجود ندارد. برای کسب اطلاعات بیشتر، می‌توانید مطلب “همه چیز درباره پذیرش تحصیلی کانادا” را مطالعه کنید.

مرحله دوم: آماده‌سازی مدارک مورد نیاز

هر کشور برای صدور ویزای تحصیلی، لیستی از مدارک خاصی را نیاز دارد. این مدارک معمولاً شامل پاسپورت معتبر، نامه پذیرش، مدارک تمکن توانایی مالی و مدارک زبان است. اگر هر مدارکتان ناقص باشند، درخواست ویزا اصطلاحاً ریجکت یا رَد می‌شود.

مرحله سوم: ثبت درخواست برای اخذ ویزا

در بسیاری از کشورها، باید درخواست ویزا را به‌صورت آنلاین ثبت کنید. این مرحله شامل پر کردن فرم‌های مورد نیاز، بارگذاری مدارک و پرداخت هزینه بررسی درخواست است. حتماً از وب‌سایت رسمی سفارت یا کنسولگری کشور مقصد استفاده کنید.

مرحله چهارم: انجام بیومتریک (انگشت‌نگاری و عکس)

اکثر کشورها از متقاضیان می‌خواهند که برای تکمیل درخواست، به یک مرکز رسمی مراجعه کنند. در این مرکز رسمی، اطلاعات بیومتریک متقاضی (از جمله انگشت‌نگاری و عکس دیجیتال) ثبت می‌شوند. این مرحله برای بررسی‌های امنیتی و تأیید هویت متقاضیان ویزای تحصیلی است.

مرحله پنجم: بررسی و ارزیابی مدارک

پس از ارسال درخواست، مدارک توسط اداره مهاجرت کشور مقصد بررسی می‌شوند. ممکن است که در این مرحله، نیاز به ارائه مدارک اضافه‌تر یا شرکت در یک مصاحبه حضوری یا آنلاین باشد. به‌عنوان مثال، برای اخذ ویزای تحصیلی آمریکا معمولاً باید در یک یا چند مصاحبه رسمی شرکت کنید. بنابراین، همیشه پیگیر وضعیت درخواست ویزا را از طریق وب‌سایت سفارت باشید.

مرحله آخر: دریافت ویزای تحصیلی

اگر با درخواستتان موافقت شود، ویزای تحصیلی صادر می‌شود. با این ویزا می‌توانید وارد خاک کشور مقصد شوید و دوره تحصیلی‌تان را شروع کنید. اعتبار ویزا معمولاً تا پایان دوره تحصیلی است و پس از آن باید تمدید شود.

هزینه دریافت ویزای تحصیلی

هزینه دریافت ویزای تحصیلی به عوامل مختلفی بستگی دارد که مهم‌ترینشان عبارت‌اند از:

paid

کشور مقصد

paid

مدت زمان دوره تحصیلی

paid

نرخ ارز و هزینه تبدیل پول به ارز

paid

نیاز به مصاحبه حضوری یا ارسال مدارک پستی

paid

نوع دانشگاه، کالج یا مدرسه (دولتی یا خصوصی)

paid

مقطع تحصیلی (کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری)

paid

خدمات مشاوره‌ای یا وکیل مهاجرت (در صورت استفاده)

paid

هزینه‌های جانبی سفارت (از جمله انجام انگشت‌نگاری یا ترجمه مدارک)

تمدید ویزای تحصیلی چگونه است؟

تمدید ویزای تحصیلی، فرایند خاصی دارد که باید طبق دستورالعمل‌های اداره مهاجرت همان کشور انجام شود. به طور کلی، مراحل تمدید ویزای تحصیلی عبارت‌اند از:

looks_one

بررسی تاریخ انقضا و برنامه‌ریزی زودهنگام: توصیه می‌شود که حداقل ۳۰ روز قبل از پایان اعتبار ویزا برای تمدید اقدام کنید. بعضی از کشورها مثل کانادا، فرصت ۹۰ روزه‌ای را برای تمدید یا ترک کشور در نظر می‌گیرند.

looks_two

آماده‌سازی مدارک مورد نیاز: مدارک لازم برای تمدید معمولاً مشابه مدارکی است که برای درخواست اولیه ویزا ارائه کرده‌اید؛ از جمله نامه پذیرش جدید یا مدارک تمکن مالی.

looks_3

ثبت درخواست به‌صورت آنلاین یا حضوری: در بسیاری از کشورها درخواست تمدید ویزای تحصیلی به‌صورت آنلاین انجام می‌شود. در بعضی دیگر باید از طریق دفاتر مهاجرت یا سفارتخانه‌ها اقدام کنید.

looks_4

پرداخت هزینه تمدید ویزا: برای تمدید معمولاً باید مبلغی را به‌عنوان هزینه بررسی درخواست بپردازید.

looks_5

بررسی وضعیت اقامت قانونی تا زمان صدور ویزای جدید: بعضی کشورها به متقاضی اجازه می‌دهند که تا زمان اعلام نتیجه به‌صورت قانونی در کشور بمانند. حتماً این موضوع را چک کنید و از وجود چنین قانونی مطمئن شوید.

looks_6

پیگیری وضعیت درخواست تمدید ویزای تحصیلی: پس از ارسال درخواست، وضعیت پرونده‌تان با بررسی حساب کاربری یا مراجعه حضوری قابل پیگیری است.

در کدام کشورها می‌توان بدون ویزای دانشجویی، تحصیل کرد؟

تحصیل بدون ویزای دانشجویی برای اکثر متقاضیان ایرانی ممکن نیست. تقریباً همه کشورها از دانشجویان ایرانی می‌خواهند که قبل از شروع دوره تحصیلی، ویزای دانشجویی خود را بگیرند. اما شهروندان بعضی از کشورهای خاص مثل آمریکا یا کشورهای اروپایی، چنین محدودیتی را ندارند. مثلاً یک شهروند آمریکایی می‌تواند بدون نیاز به ویزا، به تحصیل در اروپا و بسیاری از کشورهای حوزه شنگن مشغول شود.

از طرفی، امکان تحصیل بدون ویزای تحصیلی در سایر کشورها مثل کانادا هم وجود دارد. به‌عنوان مثال، فرض کنید که شخصی با ویزای گردشگری وارد کانادا می‌شود. اگر این شخص مدارک کامل تحصیلی و پذیرش رسمی از دانشگاهی معتبر داشته باشد، می‌تواند برای مجوز تحصیل یا استادی پرمیت درخواست بدهد.

البته این روش کاملاً به تصمیم آفیسر پرونده بستگی دارد و هیچ تضمینی برای تأیید مجوز تحصیل نیست. به همین دلیل، این مسیر به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود؛ به این دلیل که روش مستقیم و قانونی برای دریافت ویزای تحصیلی، مطمئن‌تر و امن‌تر است.

آیا می‌توان ویزای تحصیلی را به ویزای کاری تبدیل کرد؟

بله، خوشبختانه امکان تبدیل کردن ویزای تحصیلی به ویزای کاری در بسیاری از کشورها وجود دارد. برای این کار باید ویزاهای پس از فارغ‌التحصیلی (Post-study visas) را تهیه کرد. ویزای تحصیلی معتبر، اتمام دوره آموزشی، داشتن پیشنهاد شغلی یا جاب آفر (Job Offer) از جمله شرایط این ویزاها هستند.

همچنین، از جمله کشورهایی که امکان تبدیل کردن ویزای تحصیلی به کاری در آن‌ها وجود دارد، عبارت‌اند از:

public

اسپانیا (Spain)

public

کانادا (Canada)

public

بریتانیا (the UK)

public

فرانسه (France)

public

آلمان (Germany)

public

استرالیا (Australia)

public

سنگاپور (Singapore)

public

نیوزلند (New Zealand)

public

هلند (the Netherkands)

public

ایالات متحده آمریکا (the USA)

با مشاوره تخصصی، ویزای تحصیلی را از دست ندهید!

دریافت ویزای تحصیلی معمولاً در نگاه اول ساده به نظر می‌رسد. اما همان‌طور که در این مطلب اشاره کردیم، شرایط و جزئیات زیادی وجود دارند که همگی باید رعایت شوند. از انتخاب کشور و دانشگاه مناسب تا تهیه مدارک، زمان‌بندی دقیق و نحوه پاسخ به آفیسر پرونده، همگی نیاز به مشاوره دارند. بنابراین، با دریافت مشاوره تخصصی می‌توانید شرایطتان را ارزیابی کنید و تصمیم جدی بگیرید.

برای اطمینان از اینکه واجد شرایط هستید یا خیر، با کارشناسان امور مهاجرتی مؤسسه پارسی کانادا تماس بگیرید. همکاران ما با تجربه و تخصص خود در مسیر مهاجرت تحصیلی، همراهتان هستند تا شانس موفقیت شما افزایش پیدا کند. برای دریافت مشاوره تخصصی همین حالا تماس بگیرید یا فرم درخواست مشاوره را تکمیل کنید!

از مشاوره تا اقامت

کنارتان هستیم. کافیست فرم مشاوره را پر کنید.

فیلد های "*" اجباری هستند

سؤالات متداول

کشورهایی مثل کانادا، آلمان و استرالیا به دلیل شرایط آسان و تنوع دانشگاه‌ها، راحت‌ترین کشورها برای مهاجرت تحصیلی هستند.

اکثر کشورها برای شروع تحصیل نیاز به ویزای تحصیلی دارند؛ مخصوصاً برای ایرانی‌ها. البته بعضی از شهروندان مثل آمریکایی‌ها یا اروپایی‌ها، امکان تحصیل بدون ویزا را در حوزه شنگن یا سایر کشورها دارند.

در این حالت، اقامت شما غیرقانونی محسوب می‌شود. بنابراین، احتمالاً دیپورت می‌شوید و باید عواقب قانونی آن را بپذیرید.

بله، در بسیاری از کشورها این امکان وجود دارد. مثلاً در کانادا یا آلمان، پس از پایان تحصیل می‌توانید درخواست ویزای کار بدهید و وارد بازار کار شوید.

آیا سوالی دارید؟

ارسال سوال