موسسه حقوقی بین‌ المللی دادگران حق و عدالت

اکسپرس اینتری چیست؟

مهاجرت اکسپرس اینتری (Express Entry) | اکسپرس اینتری (Express Entry) یا EE یک روش برای ارائه درخواست ویزا و مهاجرت به کانادا است. Express Entry از سال ۲۰۱۵ برای بررسی پرونده های علاقمندان مهاجرت به کانادا در چهار دسته نیروی متخصص فدرال، تجربه فدرال، تجربه کانادایی و بخشی از برنامه های پذیرش استانی ایجاد شده است.

کانادا سیستم مهاجرتی خود را برای افرادی که قصد مهاجرت به این کشور داشتند، تغییر داد. سیستم جدید مهاجرتی برای نیروی کار بنام اکسپرس اینتری (ورود سریع) راه اندازی شد. به این صورت که واجدین شرایط در این سیستم با تشکیل یک پروفایل ثبت نام کرده، اطلاعات خود را وارد کرده و امتیاز بندی می شوند. در صورت دارا بودن حد نصاب اعلام شده توسط اداره مهاجرت کانادا، موفق به اخذ ویزای کار در کشور کانادا شده و در کمترین زمان ممکن اقامت می گیرند.

اداره مهاجرت کانادا معتقد است با استفاده از برنامه جدید اکسپرس اینتری در مدت زمان ۶ ماه یا حتی کمتر، تمام پروسه مهاجرت به کانادا، از ارائه درخواست تا گرفتن ویزای کانادا به اتمام خواهد رسید. قبل از ایجاد این برنامه، مدت زمان بررسی پرونده ها طولانی تر می شد و حتی در مواردی که امتیاز فرد متقاضی کم بود، این پروسه سال ها نیز به طول می انجامید.

برنامه مهاجرت اکسپرس اینتری (Express Entry) 2019 چگونه عمل می کند؟

درصورتی که شما مشخصات خود را در (EE) تکمیل کنید، درخواست تان بر اساس ویژگی های سیستم رتبه بندی می شود. تمام پرونده هایی که به صورت آنلاین برای اکسپرس اینتری درخواست می ‌دهند وارد یک استخر می شود که به آن استخر متقاضیان (EOI Pool) می گویند که بر اساس یک سیستم امتیاز بندی آنلاین دسته بندی و برای کارفرمایانی که نیازمند یک نیروی متخصص خارجی هستند به نمایش در می ‌آیند. اگر سطح شما در رتبه ی بالایی قرار گرفت از شما دعوت به عمل می آید تا به عنوان یک مهاجر متخصص برای اقامت دایم درخواست کنید. پس از آن درخواست شما برای اخذ اقامت دائم، در 6 ماه آینده مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

اکسپرس اینتری
اکسپرس اینتری

اکسپرس اینتری (EE) چه برنامه های مهاجرتی را پوشش می دهد؟

شما می توانید از سیستم اکسپرس اینتری برای درخواست موارد زیر استفاده کنید:

  • برنامه ی کارگران متخصص(The skilled worker program)
  • برنامه ی تاجران متخصص (the skilled trader program)
  • دسته بندی تجربه ی کانادایی (the canadaian experience class)

پروفایل برنامه ی اکسپرس اینتری (EE) چگونه ویژگی های افراد را مشخص می کند؟

پروفایل شما در سیستم اکسپرس اینتری، ویژگی های شما را بر این اساس مشخص می کند:

  • سطح تحصیلات
  • میزان توانایی در زبان انگلیسی و فرانسه (کانادا دو زبان رسمی دارد)
  • سابقه و مهارت های کاری
  • سن
  • هر نوع پیشنهاد کاری در کانادا
  • توانایی در زبان
  • سابقه ی کاری همسر

درصورتی که شما دوره کالج یا دانشگاه را در کانادا تکمیل کرده و به پایان برسانید، امتیازات اضافی نیز اعطا می شود.

سابقه و مهارت کاری

منظور از سابقه کار حرفه ای، داشتن سابقه کاری در یکی از طبقه بندی های کاری کانادا (NOC) که در ادامه ذکر شده است:

  • مشاغل مدیریتی (مهارت نوع 0)
    • مدیر رستوران
    • سرکارگر معدن
    • کاپیتان صید ماهی
    • و…
  • مشاغل تخصصی مهارت نوع (A)
    • پزشک
    • دندان ‌پزشک
    • معمار
    • و…
  • مشاغل فنی و حرفه ای مهارت نوع (B)
    • سرآشپز
    • لوله کش
    • برق کار
    • و…

فرد باید ثابت کند که در مدت زمان تجربه کار حرفه ‌ای خود، تمام وظایف را همان گونه که در بیانیه توضیحات شغلی NOC آمده است به درستی انجام داده است. در این بیانیه وظایف اصلی و اساسی هر شغل ذکر شده است.

توانایی در زبان

براساس معیار سنجش سطح زبان کانادا CLB ، افراد برای افزایش شانس انتخاب در پرونده های اکسپرس اینتری باید حداقل نمره 7 را در 4 مهارت زبان دریافت نمایند.

تحصیلات

تحصیلات به دو بخش کانادای و غیرکانادایی تقسیم می شود. در تحصیلات کانادایی، حداقل مدرک تحصیلات باید متوسطه و یا آکادمیک باشد. اما در تحصیلات غیر کانادایی قانون ثابتی برای حداقل تحصیلات وجود ندارد. هرچه میزان تحصیلات فرد بالاتر باشد، میزان امتیاز پرونده فرد و شانس انتخاب شدن وی افزایش خواهد یافت.

شرایط اکسپرس اینتری

اطلاعات متقاضیان اکسپرس اینتری در بانک اطلاعاتی ذخیره می شود تا اگر کارفرمایان نتوانند کارمند مورد نیاز خود را استخدام نمایند، با کمک آن، فرد مورد نظر را پیدا کنند. افراد متقاضی اکسپرس اینتری که این پیشنهاد شغلی را دریافت کرده اند، در سریع ترین حالت ممکن اقامت کانادا را دریافت می کنند. لازم به ذکر است پرونده افراد منتخب توسط اداره مهاجرت در کمتر از 6 ماه بررسی می شود.

نحوه ی امتیازبندی اکسپرس اینتری

این برنامه از ابتدای سال 2015 آغاز شده و قوانین امتیازبندی تغییر یافته است. در برنامه قبل از سال 2015، سیستم امتیاز بندی حداکثر 100 امتیاز بود که شما برای قبولی باید امتیاز 67 را کسب می گردید، ولی در برنامه جدید اکسپرس اینتری کانادا حداکثر 1200 امتیاز وجود خواهد داشت که از این 1200 امتیاز، 500 امتیاز به فاکتورهای فردی متقاضی تعلق می گیرد. اگر متقاضی اکسپرس اینتری کانادا متاهل باشد 460 امتیاز به فاکتورهای فردی متقاضی و 40 امتیاز به فاکتورهای همسر او تعلق می گیرد. سیستم امتیازبندی در Express Entry به نسبت پیچیده است. متقاضیان به دو دسته مجرد و متاهل تقسیم می شوند.

اکسپرس اینتری
اکسپرس اینتری

امتیاز بندی در سه دسته فاکتور تعریف شده است که شامل:

  • فاکتور سرمایه انسانی اولیه (Core Human Capital Factors) که شامل سن (حداکثر مجرد ۱۰۵ و غیر مجرد ۱۰۰)، سطح تحصیلات (حداکثر مجرد ۱۵۰ و غیرمجرد ۱۴۰) ، سطح زبان (حداکثر ۱۳۶+۲۴ برای مجرد و ۱۲۸+۲۲ برای غیر مجرد) و میزان سابقه کار کانادایی (حداکثر برای مجرد ۸۰ و برای غیر مجرد ۷۰) است. که در آن افراد مجرد می توانند حد اکثر ۵۰۰ امتیاز و افراد غیر مجرد ۴۶۰ امتیاز و ۴۰ امتیاز نیز همسر متقاضی می تواند داشته باشد.
  • فاکتور قابل انتقال بودن مهارت (Skill Transferability Factors) که متقاضی می تواند در آن حداکثر ۱۰۰ امتیاز کسب کند و شامل ترکیبی از فاکتورهایی است که در بالا به آن اشاره شد:
    • متناسب با ترکیب سطح زبان و سطح تحصیلات متقاضی میتواند تا ۵۰ امتیاز دریافت کند.
    • متناسب با ترکیب سطح زبان و سابقه کار غیر کانادایی متقاضی میتواند ۵۰ امتیاز دریافت کند.
    • متناسب با ترکیب سابقه کار کانادایی و سابقه کار غیر کانادایی متقاضی میتواند تا ۵۰ امتیاز دریافت کند.
    • متناسب با ترکیب داشتن گواهی صلاحیت شغلی استان با سطح زبان متقاضی میتواند تا ۵۰ امتیاز دریافت کند.
  • فاکتور دارا بودن گواهی PNP از یکی از استان ها و یا داشتن پیشنهاد شغل از یک کارفرمای معتبر در کانادا که هر یک از این شرایط می تواند به متقاضی ۶۰۰ امتیاز بدهد.

برنامه ی اکسپرس اینتری (EE) 2019 چگونه افراد را برای اقامت دایم انتخاب می کند؟

  • هنگامی که مشخصات خود را ارائه دادید، اطلاعات و مشخصات تان وارد مجموعه ای می شود که در آن افرادی حضور دارند که اخیرا برای اکسپرس اینتری درخواست داده اند.
  • شما با بقیه افراد مقایسه و در نهایت رتبه بندی می شوید، رتبه شما بر اساس ویژگی هایی که دارید مشخص می شود.
  • اگر شما در بالاترین رتبه قرار بگیرید ، مشخصات شما از میان لیست درخواست ها انتخاب می شود. سپس شما یک دعوتنامه با عنوان ITA) (Invitation to Apply برای اقامت دائم به عنوان یک مهاجر کاردان و متخصص دریافت می نمایید.