مهاجرت به دانمارک
درحال حاضر، این خدمت توسط مجموعه پارسی کانادا ارائه نمیشود. تلاشمان در این صفحه، تنها ارائه اطلاعات صحیح و به روز در این رابطه است. برای اطلاع از سایر خدمات ما و روشهای دیگرِ مهاجرت، فرم ارزیابی مهاجرت را پر کنید.
شرایط بسیار ایدهآل زندگی، کار و تحصیل اصلیترین دلایل تب داغ مهاجرت به دانمارک است. در ادامه با روشهای مهاجرت به دانمارک آشنا شده، شرایط و قوانین آن را مورد بررسی قرار داده و اطلاعات مفید دیگری درباره اخذ ویزای دانمارک میخوانیم. در صورتی که میخواهید اطلاعات کلی درباره این کشور بهدست آورید، مطلب درباره دانمارک را مطالعه کنید.
دانمارک از بهترین کشورهای اروپایی و یکی از مقاصد اصلی مهاجران برای ادامه زندگی است. طبق آمار موسسه Statistics Denmark، در سال 2020 در حدود 800 هزار نفر از جمعیت 5.7 میلیون نفری دانمارک را مهاجران تشکیل میدادند که ایرانیان هم سهم تقریبی 22 هزار نفری در این آمار داشتهاند.
راه های مهاجرت به دانمارک
روش های مهاجرت به دانمارک، مختلف و متنوع است. دولت دانمارک معمولا برای ورود افراد خارجی، ویزاهای کوتاه مدت Short-stay Visa و برای اقامت دانمارک با اهداف مختلف تحصیلی، کاری و … هم ویزاهای مختلفی را صادر میکند.
با هر هدفی که میخواهید مهاجرت کنید، دانمارک یکی از بهترین گزینهها برای شما است. در ادامه با مهمترین راه های مهاجرت به دانمارک آشنا خواهید شد.
مهاجرت به دانمارک از طریق کار
یکی از راه های مهاجرت به دانمارک، مهاجرت کاری است. دانمارک سالهای متعدد به عنوان یکی از کشورهای با کمترین میزان فساد اقتصادی معرفی شده است.
رضایت از زندگی (Life Satisfaction)، درآمد (Income) و شاخص توازن کار و زندگی (Work-Life Balance) در دانمارک در بالاترین رقم نسبت به کشورهای دیگر است. نرخ بیکاری هم در دانمارک بسیار پایین است و این موضوع نشان دهنده کیفیت بالای زندگی شغلی در این کشور است.
با توجه به رشد اقتصادی دانمارک، پیشبینی شده است که دانمارک در سالهای آینده با کمبود شدید نیروی کار مواجه شود.
طبق برنامههای توسعه اقتصادی دانمارک، پیشبینی میشود که بخش تجاری این کشور تا سال 2025 نیازمند حداقل 150 هزار نیروی کار کارگر و کارگر ماهر جدید برای تداوم رشد اقتصادی است.
دولت دانمارک برای رفع نیاز به نیروی کار، به مهاجران اروپایی و کشورهای دیگر روی آورده است. این نیاز فرصت خوبی را برای علاقهمندان به کار در دانمارک فراهم آورده است.
این کشور برای ورود نیروی کار ویزاهای مختلفی را صادر میکند و متقاضیان کار در دانمارک هم برای ورود به این کشور باید ویزای کار دانمارک اخذ کنند.
بعضی از این ویزاها درصورت داشتن یک پیشنهاد شغلی (Job Offer) صادر شده و بعضی را هم بدون پیشنهاد شغلی میتوانید اخذ کنید. شرایط کار در دانمارک هم با توجه نوع ویزا، شغل، نوع کار، درآمد و بعضی فاکتورهای دیگر تعیین میشود.
از مهمترین مشاغل مورد نیاز دانمارک در 2021، مشاغل پزشکی هستند. در این حوزه، پزشکان، پرستاران و دندانپزشکان شانس بهتری برای مهاجرت به دانمارک و کار در این کشور دارند.
با توجه به شیوع ویروس کرونا و شرایط خاص کادر درمان در کشورهای مختلف، نیاز به نیروهای کادر درمان مثل پرستاران و پزشکان بیشتر شده است.
کشور دانمارک بهعنوان یکیاز کشورهای پیشرو در زمینه بیمه و خدمات درمانی، استانداردهای بالایی در زمینه پزشکی و درمانی را در اختیار دارد.
این کشور برای تداوم و توسعه حوزه درمانی خود و با توجه به کمبود نیروی کار، به نیروهای کار پزشکی و ماهر نیازمند است.
به همین دلیل پرستاران، پزشکان و نیروهای بخش خدمات درمانی میتوانند با اخذ ویزا و مهاجرت به این کشور، در ازای دریافت اقامت دانمارک، به رشد و توسعه بخش درمان این کشور کمک کنند.
دانمارک برای پذیرش پرستاران، پزشکان و دندانپزشکان یک برنامه مهاجرتی را در اختیار علاقهمندان قرار داده است.
سه گروه شغلی پرستاران، پزشکان و دندانپزشکان میتوانند تحت برنامه مهاجرتی مجوز دانمارکی Authorisation as a medical doctor/ dentist/ nurse و اخذ ویزای XG1 دانمارک، اقامت کاری دانمارک را اخذ کنند.
این برنامه نیازمند دانش زبان نیست و صرفا مدرک تحصیلی معتبر و سابقهکار برای اخذ ویزای کار دانمارک کفایت میکند.
16 ردیف شعلی در حوزه پزشکی و درمان میتوانند با این برنامه مهاجرتی به دانمارک مهاجرت کنند. این ردیفهای شغلی را میتوانید در مطلب ویزای کار دانمارک مطالعه کنید.
ویزایی که در برنامه Danish Authorisation به متقاضیان داده میشود از نوع Work Permit است و 3 سال اعتبار دارد که در این مدت فرد باید زبان دانمارکی را فرا گرفته و در آزمونهای زبان، تئوری و عملی پزشکی نیز موفق شود تا اجازه کار در دانمارک به او داده شود.
در ادامه به طور مختصر با برنامه مهاجرت پرستاران، پزشکان و دندانپزشکان به دانمارک آشنا خواهید شد:
مهاجرت پرستاران به دانمارک
مهاجرت پرستاران به دانمارک در دوران کرونا و شرایط نه چندان مناسب درمانی، افزایش پیدا کرده است. با توجه به همین افزایش تعداد و محدودیت های مختلف، مدت زمان بررسی مدارک و صدور ویزای کار پرستاری دانمارک هم بالا رفته است.
مهاجرت به دانمارک برای پرستاران چندان سخت نیست. پرستاران میتوانند با در اختیار داشتن شرایط مد نظر و مدارک خود، برای اخذ ویزای کار دانمارک درخواست دهند.
پس از مهاجرت به دانمارک هم، بعد از اخذ مدرک زبان و موفقیت در تستهای اجتماعی مثل Adaptation و دریافت مجوز دانمارکی (Danish Authorisation)، اجازه کار (Work Permit) برای فعالیت پرستاری در دانمارک به شما داده میشود.
مدت اقامت دانمارک برای پرستاران 3 سال است و اخذ ویزای کار آن شرایط و قوانین خاص خود را دارد.
مهاجرت پرستاران به دانمارک
مهاجرت پزشکان به دانمارک
از دیگر مشاغل مورد نیاز دانمارک در این حوزه، پزشکی است. پزشکان میتوانند با داشتن تاییدهها و شرایط مد نظر، به دانمارک مهاجرت کنند.
شرایط کلی مهاجرت پزشکان به دانمارک مشابه شرایط پرستاران است. اما در برخی موارد تفاوتهایی هم وجود دارد. پزشکان ایرانی برای کار در دانمارک ابتدا باید تاییده EPIC را دریافت کنند.
سپس باید این تاییدیه به همراه تمامی مدارک عمومی و اختصاصی به وزارت بهداشت دانمارک ارسال شود.
پس از مهاجرت، پزشکان باید در آزمونهای زبان، آزمونهای تخصصی پزشکی و دورههای آموزشی قوانین پزشکی شرکت کرد.
پس از تمامی این مراحل، مجوز دانمارکی و اجازه کار در دانمارک برای پزشک مد نظر صادر میشود. اقامت دانمارک برای پزشکان 3 سال است که تحت شرایطی میتواند 2 سال دیگر هم تمدید شود.
مهاجرت پزشکان به دانمارک
مهاجرت دندانپزشکان به دانمارک
دندانپزشکی هم یکیاز مشاغل محبوب در دانمارک است. شرایط کلی و قوانین مهاجرت دندانپزشکان به دانمارک مشابه دو مورد قبلی است.
دندانپزشکی در دانمارک هم تابع قوانین مجوز دانمارکی Danish Authorisation است.در این مورد، مدارک عمومی و تخصصی دندانپزشکان باید به تایید وزارت بهداشت برسد و پس از آن فرد میتواند برای اخذ ویزای دانمارک اقدام کند.
مانند پزشکان و پرستاران، دندانپزشکان هم پس از ورود به دانمارک، باید در آزمون زبان دانمارکی، آزمون دندانپزشکی و آزمون قوانین پزشکی دانمارک شرکت کرده و نمره قبولی کسب کند.
همچنین دندانپزشکان در دانمارک باید یک دوره آموزشی دندانپزشکی را هم پشت سر بگذارند. این دوره کمتر از 12 ماه است و برای اخذ اجازه کار دندانپزشکی در دانمارک و مشغول به کار شدن در این کشور لازم است.
پزشکان، دندانپزشکان و پرستاران با استفاده از برنامه مهاجرتی Authorisation میتوانند به دانمارک مهاجرت کرده و در این کشور زندگی کنند.
مهاجرت دندانپزشکان به دانمارک
لازم به ذکر است به متقاضیان مهاجرت به دانمارک با استفاده از ویزای XG1 دانمارک، ویزای شینگن هم تعلق خواهد گرفت.
با استفاده از این ویزا میتوانید حداکثر تا 90 روز در هر 180 روز در کشورهای عضو شنگن اقامت داشته باشید. البته کار در این کشورها برای دارندگان ویزای کار دانمارک ممنوع است.
مهاجرت تحصیلی به دانمارک
تحصیل در دانمارک یکیاز گزینههای وسوسهکننده برای دانشجویان است. دانشگاهها و کالجهای بسیاری در دانمارک وجود دارد که در رشتههای مختف برای دانشجویان خارجی پذیرش دارند.
دانشگاه کپنهاگ (University of Copenhagen)، دانشگاه آرهوس (Aarhus University)، دانشگاه فنی دانمارک (Technical University of Denmark (DTU)) و دانشگاه آلبورگ (Aalborg University) از جمله معروفترین دانشگاههای دانمارک هستند که هر ساله تعداد زیادی دانشجوی خارجی پذیرش دارند.
برای تحصیل در دانمارک باید ویزای تحصیلی دانمارک اخذ کنید. دولت این کشور برای تحصیل در مقاطع مختلف ویزای تحصیلی صادر میکند. تحصیل رایگان در دانمارک شرایط ویژه خود را دارد و به آسانی نمیتوانید آن را اخذ کنید.
در نتیجه برای تحصیل در دانمارک باید توانایی پرداخت هزینههای خود را داشته باشید. برای تحصیل و زندگی در دانمارک به طور میانگین ماهانه نیازمند 6000 کرون دانمارک هستید (با توجه به هزینههای سال 2021).
البته بعضی موسسات آموزشی و دانشگاههای دانمارک در برخی مواقع برنامههای بورسیه تحصیلی دانمارک به دانشجویان اعطا میکنند. با استفاده از این بورسیههای تحصیلی میتوانید هزینه تحصیل در دانمارک را برای خود کاهش دهید.
برای تحصیل در دانمارک باید حداقل به یکی از زبانهای دانمارکی، آلمانی، سوئدی، نروژی یا انگلیسی مسلط باشید.
حین اقامت تحصیلی در دانمارک اجازه 20 ساعت کار در هفته در برخی ماهها و اجازه کار تمام وقت در بعضی ماههای دیگر سال را هم دارید. همچنین میتوانید با توجه به شرایط خود، اقامت تحصیل در دانمارک را تا 2 سال تمدید کنید.
پس از اتمام تحصیلات خود در دانمارک، تا 6 ماه فرصت دارید که به دنبال کار در دانمارک بگردید. این مهلت در اصطلاح Job Seeking Period نام دارد.
در این مدت همچنان مانند دوران دانشجویی میتوانید کار کنید و پس از پیدا کردن کار و استخدام هم میتوانید با تبدیل ویزای خود به Work Permit دانمارک، اقامت جدید اخذ کنید.
مهاجرت به دانمارک از طریق سرمایه گذاری
یکی دیگر از روشهای مهاجرت به دانمارک، مهاجرت از طریق سرمایهگذاری است.
با خرید ملک، خرید اوراق، خرید بیزینس و ثبت شرکت میتوانید در دانمارک سرمایهگذاری کرده و اقامت این کشور را اخذ کنید.
ثبات بازار اقتصادی و مزایای زیاد سرمایهگذاری در دانمارک، این کشور را به یکی از بهترین کشورها برای سرمایهگذاری تبدیل کرده است.
هر کدام از این روشها شرایط و قوانین خود را دارد. فعالترین حوزهها در این بخش در دانمارک، بخشهای فناوری پاک، تکنولوژی، پزشکی، صنایع غذایی، صنایع دریایی و نوآوری صنعتی است.
ویزای استارتاپ دانمارک Start-Up Visa هم یکی از برنامههای مهاجرتی در این موضوع است. افرادی که میخواهند کسب و کار خود را در دانمارک راه اندازی کنند یا ایدههای تجاری خوبی در سر دارند، میتوانند با اخذ ویزای استارتاپ، به دانمارک مهاجرت کنند.
این ویزا نهایت برای 3 نفر برای یک طرح تجاری صادر میشود. بیزنس پلن شما هم باید به تایید دولت این کشور برسد. برای اخذ این ویزای سرمایهگذاری دانمارک باید تمکن مالی داشته باشید.
هر ساله فقط 75 نفر میتوانند ویزای سرمایهگذاری دانمارک را اخذ کنند. بنابراین بهتر است برای اخذ این ویزا، تمامی شرایط را داشته باشید تا شانس شما برای اخذ آن بالا رود.
مهاجرت به دانمارک از طریق پناهندگی
پناهندگی یکی از پرخطرترین روشهای مهاجرت است. با وجود همه شرایط و خطرات این روش، دولت دانمارک گزینه پناهندگی را برای متقاضیان این روش در اختیار گذاشته است.
اولین قانون پناهندگی در دانمارک این است که فرد متقاضی حتما باید درخواست پناهندگی را در خاک دانمارک پر کند. با ارائه درخواست، شرایط و مدارک فرد بررسی شده و با توجه به آنها در مورد او تصمیم گیری خواهد شد.
مدت اقامت دانمارک هم با توجه به همین شرایط مشخص میشود.
در صورتی که شرایط مد نظر را داشته باشید، دولت دانمارک هزینه اقامت در محلهای مشخص شده و مخارج روزانه شما را تا مدت زمان تعیین تکلیف پرداخت میکند.
پارسی کانادا روش پناهندگی را توصیه نمیکند و هیچگونه خدمتی هم در این زمینه ارائه نمیدهد.
شرایط مهاجرت به دانمارک
شرایط مهاجرت به دانمارک برای هرکدام از روشهای مهاجرتی متفاوت است. مهاجرت تحصیلی، کاری، پناهندگی، سرمایهگذاری و … هرکدام شرایط و قوانین خاص خود را دارند. شرایط مهاجرت به دانمارک معمولا به دو دسته شرایط عمومی و اختصاصی تقسیمبندی میشوند. شرایط عمومی مانند:
- نداشتن سو پیشینه
- نداشتن ممنوعیت برای ورود به دانمارک
- تکمیل و ارائه مدارک عمومی
- پرداخت هزینههای انگشت نگاری، مراحل اداری و صدور ویزای دانمارک
- و …
شرایط اختصاصی هم بسته به روش مهاجرتی متفاوت است. برای مثال برای مهاجرت تحصیلی به دانمارک ارائه مدرک تحصیلی، ریز نمرات، نامه پذیرش دانشگاه، مدرک زبان و نامه تمکن مالی جز شرایط اختصاصی است.
سعی شده است در هر کدام از راههای مهاجرت به دانمارک، شرایط عمومی و اختصاصی آن هم توضیح داده شود. برای اطلاع بیشتر از شرایط اقامت در دانمارک و شرایط هر کدام از این روشها میتوانید مطالب مرتبط با هر کدام را مطالعه کرده یا با مشاوران مهاجرتی مجرب فعال در زمینه مهاجرت به دانمارک مشورت کنید.
هزینه مهاجرت به دانمارک
هزینه مهاجرت به دانمارک هم مانند شرایط، با توجه به روش مهاجرتی شما و شرایط مختلف متفاوت است. اداره مهاجرت دانمارک برای طی شدن مراحل اداری و صدور ویزای دانمارک برای متقاضیان معمولا هزینه دریافت میکند.
این هزینه شامل بررسی مدارک، تاییدیه مدارک، بررسی پرونده، انگشت نگاری و صدور ویزا است. البته دانمارک برای صدور ویزای شنگن هم هزینه جداگانه دریافت میکند.
هزینه اقامت در دانمارک و زندگی در این کشور هم به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد. بعضی از روشهای اخذ اقامت دانمارک، نیازمند اثبات تمکن مالی و توانایی پشتیبانی هزینهها هستند. برای اطلاع دقیقتر از هزینههای مهاجرت به دانمارک بهتر است با مشاوران مجرب مهاجرتی در این زمینه مشورت کنید.
سخن پایانی
تلاش کردیم هرآنچه در مورد مهاجرت به دانمارک باید بدانید، در این نوشته در اختیارتان قرار دهیم. از انواع و اقسام روشهای مهاجرت به دانمارک گرفته تا هر چیزی که در مورد شرایط و مدارک موردنیاز برای انجام این کار نیاز دارید!
اگر هنوز تصمیم مهم خودتان برای مهاجرت به این کشور فوقالعاده زیبا و پیشرفته را نگرفتهاید، وقت آن است که برگردید و دوباره محتوای این صفحه را مرور کنید. اگر هم سؤالی دارید که پاسخ آن را دریافت نکردید، در قسمت کامنتها برایمان بنویسید تا فوراً و کامل به آن پاسخ بدهیم.
آیا سوالی دارید؟