موسسه حقوقی بین المللی دادگران حق و عدالت

چگونه مهاجرت تحصیلی کنیم؟

مهاجرت تحصیلی یکی از پرطرفدارترین روش‌ها برای شروع یک زندگی جدید در کشورهای توسعه‌یافته است. این واقعیت که هرچه تحصیلات بالاتری داشته باشید، فرصت‌های بیشتری در زندگی، سر راه‌تان قرار خواهد گرفت را نمی‌توان کتمان کرد. به همین دلیل است که افراد زیادی به مهاجرت از طریق تحصیل علاقه‌مند هستند.

 آن‌ها می‌خواهند با دستیابی به فرصت‌های آموزشی بهتر، زندگی خود و خانواده‌شان را بهبود بخشند. در همین راستا، در این مطلب از پارسی کانادا، به شرایط مهاجرت تحصیلی، روش‌‌ها، هزینه، مدارک، مراحل آن پرداخته‌ایم. با ما همراه باشید.

نکته مهم: مطالب این صفحه برای افزایش اطلاعات شما نوشته شده و پارسی کانادا صرفا خدمات کار حین تحصیل ارائه می‌دهد. اما اگر نیاز به مشاوره مهاجرت دارید، می‌توانید فرم ارزیابی مهاجرت را فرم زیر را پر کنید و منتظر تماس کارشناسان ما باشید.

انتخاب بهترین کشور برای تحصیل به عوامل متعددی بستگی دارد که هر شخصی بر اساس شرایط خود این کار را انجام می‌دهد. برخی از افراد، مهاجرت به اروپا و برخی مهاجرت به کشورهایی نظیر استرالیا و کانادا را اولویت قرار می‌دهند. مهم‌ترین عواملی که برای انتخاب یک کشور برای تحصیل مهم است، می‌توان به هزینه‌های زندگی، فرهنگ، دانشجو محور بودن شهر مقصد، شرایط بازار کار و همین‌طور رشته تحصیلی انتخابی اشاره کرد. در زیر لیستی از بهترین کشور برای مهاجرت ایرانیان را مشاهده می‌کنید:

تحصیل در کانادا
مهاجرت تحصیلی به کانادا
تحصیل در آلمان
مهاجرت تحصیلی به آلمان
تحصیل در انگلیس
مهاجرت تحصیلی به انگلیس

 

تحصیل در فنلاند
مهاجرت تحصیلی به فنلاند
تحصیل در اتریش
مهاجرت تحصیلی به اتریش
تحصیل در مجارستان
مهاجرت تحصیلی به مجارستان

 

تحصیل در فرانسه
مهاجرت تحصیلی به فرانسه
تحصیل در اسپانیا
مهاجرت تحصیلی به اسپانیا
تحصیل در ایتالیا
مهاجرت تحصیلی به ایتالیا

بهترین کشور برای مهاجرت تحصیلی

1- مهاجرت تحصیلی به کانادا

کانادا کشوری مهاجرپذیر است و آمار سال 2024 نشان می‌دهد که بیش از یک میلیون دانشجوی بین‌المللی در دانشگاه‌های کانادا مشغول به تحصیل هستند. کانادا حدود 155 دانشگاه و کالج دارد که دانشجویان بین‌المللی می‌توانند در آن‌ها مشغول به تحصیل شوند. همچنین این کشور با بیش از ۳۰ برتر با رتبه‌بندی جهانی QS، یکی از مقاصد برتر تحصیلی برای دانشجویان بین‌المللی است. دانشگاه‌های برتر این کشور شامل دانشگاه تورنتو با رتبه ۲۵، دانشگاه مک‌گیل با رتبه ۲۹، دانشگاه بریتیش کلمبیا با رتبه ۳۸، دانشگاه آلبرتا با رتبه ۹۶و دانشگاه واترلو با رتبه ۱۱۵ می‌شود.

تحصیل در کانادا مزایای متعددی از جمله دانشگاه‌های معتبر جهانی، امکانات پژوهشی پیشرفته، فرصت‌های تحصیلی و کاری گسترده برای دانشجویان بین‌المللی و محیط چندفرهنگی با حمایت‌های ویژه برای دانشجویان خارجی، دارد. اگر به‌عنوان یک دانشجوی بین‌المللی، قصد ادامه تحصیل در این کشور زیبا را دارید، باید ویزای تحصیلی کانادا را دریافت کنید.

💡یک نکته مهم برای اینکه بفهمید مهاجرت تحصیلی به کانادا بهتر است یا استرالیا، پیشنهاد می‌کنیم مطلب کانادا یا استرالیا را مطالعه کنید.

 

2- مهاجرت تحصیلی به آلمان

آلمان یکی از مقاصد برتر برای مهاجرت تحصیلی به اروپا است و دانشگاه‌های آن در رتبه‌بندی‌های جهانی جایگاه بالایی دارند. در رتبه‌بندی جهانی QS، دانشگاه فنی مونیخ (TUM) با رتبه ۶۱، دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ (LMU) با رتبه ۶۲ و دانشگاه هایدلبرگ با رتبه ۶۴ از برجسته‌ترین مراکز علمی این کشور محسوب می‌شوند. به‌طور کلی، ۱۳ دانشگاه آلمانی در میان ۲۵۰ دانشگاه برتر جهان و ۳۰ دانشگاه در بین ۵۰۰ دانشگاه برتر قرار دارند. همچنین، تقریباً در تمام شهرهای بزرگ آلمان، حداقل یک دانشگاه معتبر فعالیت دارد.

دانشجویانی که قصد تحصیل در آلمان را دارند، می‌توانند هم در دانشگاه‌های آلمانی‌زبان و هم انگلیسی‌زبان این کشور، به تحصیل مشغول شوند. دانشگاه‌های معتبر با کیفیت آموزشی بالا، هزینه‌های تحصیل مقرون‌به‌صرفه، فرصت دریافت بورسیه و حمایت‌های مالی برای دانشجویان بین‌المللی و همچنین فرصت‌های شغلی مناسب پس از فارغ‌التحصیلی، آلمان را به یکی از محبوب‌ترین مقاصد تحصیلی جهان تبدیل کرده است.

3- مهاجرت تحصیلی به انگلیس

دانشگاه‌های انگلستان در رتبه‌بندی جهانی QS، جایگاه‌ بالایی دارند. امپریال کالج لندن (Imperial College London) با رتبه ۲، دانشگاه آکسفورد (University of Oxford) با رتبه ۳ و دانشگاه کمبریج (University of Cambridge) با رتبه ۵، کالج دانشگاهی لندن (University College London) با رتبه ۹، دانشگاه ادینبرو (University of Edinburgh) با رتبه ۲۷ و دانشگاه منچستر (The University of Manchester) با رتبه ۳۴، از جمله دانشگاه‌های برتر این کشور محسوب می‌شوند.

تحصیل در انگلیس، مزایای از جمله دانشگاه‌های معتبر جهانی با آموزش باکیفیت، جامعه دانشجویی بین‌المللی، فرصت‌های شغلی گسترده و دسترسی به محیطی نوآورانه برای تحقیق و توسعه، دارد. مهاجرت تحصیلی به انگلستان، برای دانشجویان بین‌المللی که قصد دارند در یکی از بهترین کشورهای جهان مشغول به تحصیل و کار شوند، یک فرصت استثنایی به‌حساب می‌آید.

همچنین اگر دانش آموز هستید و قصد تحصیل در انگلستان را دارید، می‌توانید صفحه ویزای دانش‌آموزی انگلیس را مطالعه کنید.

4- مهاجرت تحصیلی به فنلاند

فنلاند با داشتن دانشگاه‌های برجسته‌ای مانند هلسینکی (University of Helsinki)، آلتو (Aalto University) و تورکو (University of Turku)، محیطی آموزشی ایده‌آلی را برای دانشجویان بین‌المللی فراهم کرده است. دانشجویان بین‌المللی برای تحصیل در فنلاند، به استادی پرمیت نیاز دارند و باید حداقل ۶,۷۲۰ یورو در سال برای تامین هزینه‌های زندگی خود، داشته باشند. همچنین، اجازه دارند تا ۲۵ ساعت در هفته کار کنند.

فرایند پذیرش معمولاً از طریق سیستم مرکزی UAF انجام می‌شود. تحصیل در این کشور برای دانشجویان اتحادیه اروپا رایگان است، اما دانشجویان خارج از اتحادیه باید سالانه بین ۱,۵۰۰ تا ۲۰,۰۰۰ یورو شهریه بپردازند. البته، مقطع دکتری و دوره‌هایی که به زبان فنلاندی یا سوئدی برگزار می‌شوند، رایگان هستند. همچنین بیشتر دوره‌های کارشناسی به زبان فنلاندی یا سوئدی ارائه می‌شوند، اما در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری، برخی برنامه‌ها به زبان انگلیسی نیز در دسترس‌اند.

5- مهاجرت تحصیلی به اتریش

اتریش با دانشگاه‌های برجسته‌ای مانند دانشگاه وین، یکی از محبوب‌ترین مقاصد تحصیلی در اروپا محسوب می‌شود. تحصیل برای دانشجویان اتحادیه اروپا رایگان است، اما دانشجویان خارج از اتحادیه باید ۷۲۶ یورو در هر ترم پرداخت کنند. دوره‌های کارشناسی عمدتاً به زبان آلمانی هستند، در حالی که در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری به زبان انگلیسی نیز برگزار می‌شوند.

دانشجویان بین‌المللی برای تحصیل در اتریش نیاز به ویزای نوع D و مجوز اقامت دارند. از برترین شهرهای اتریش برای تحصیل، می‌توان به وین، اینسبروک، گراتس، لینز و سالزبورگ اشاره کرد. این شهرها، علاوه بر کیفیت بالای آموزش، زندگی دانشجویی زنده، فرهنگ بالا و هزینه‌های تحصیلی مقرون‌به‌صرفه‌ای دارند.

6- مهاجرت تحصیلی به مجارستان

مجارستان با دانشگاه‌های معتبر مانند دانشگاه سگد (Szeged University)، دانشگاه اتووش لوراند (ELTE) و دانشگاه دبرسن (University of Debrecen)، به‌سرعت در حال تبدیل‌شدن به یکی از مراکز مهم آموزش عالی در اروپا است. شهریه دانشگاه‌ها در مجارستان، بین ۵,۵۰۰ تا ۱۴,۰۰۰ دلار در سال متغیر است که در مقایسه با کشورهای اروپای غربی، مقرون‌به‌صرفه‌تر است.

دانشجویان خارج از اتحادیه اروپا، برای تحصیل در مجارستان باید ویزای دانشجویی و مجوز اقامت دریافت کنند. علاوه بر این، بورسیه‌های دولتی متنوعی برای پوشش هزینه‌های تحصیل، بیمه و اقامت در دسترس است. بوداپست، دبرسن و سگد از بهترین شهرهای دانشجویی مجارستان محسوب می‌شوند که علاوه بر کیفیت بالای آموزش، محیطی عالی و استانداردهای بالایی زندگی مناسبی را برای دانشجویان بین‌المللی فراهم می‌کنند.

7- مهاجرت تحصیلی به فرانسه

فرانسه با بیش از ۳۰ دانشگاه برتر در رتبه‌بندی جهانی QS، یکی از بهترین کشورها برای تحصیل در اروپا محسوب می‌شود. دانشگاه‌هایی مانند دانشگاه پی‌اس‌ال (Université PSL) با رتبه ۲۴، دانشگاه پلی تکنیک فرانسه (Institut Polytechnique de Paris) با رتبه ۴۶ و دانشگاه سوربن (Sorbonne Université) با رتبه ۶۳ در سطح جهانی شناخته شده‌اند و در رشته‌هایی مانند مهندسی، علوم انسانی، پزشکی و فناوری شهرت دارند.

این دانشگاه‌ها برنامه‌های آموزشی را به زبان‌های فرانسوی و انگلیسی ارائه می‌دهند. علاوه بر سطح علمی بالا، تحصیل در فرانسه مقرون‌به‌صرفه‌تر از کشورهایی مانند آمریکا و انگلستان است. شهرهایی مانند پاریس، لیون و گرنوبل از مهم‌ترین قطب‌های دانشجویی این کشور محسوب می‌شوند و امکانات آموزشی و زندگی دانشجویی ایده‌آلی را ارائه می‌دهند. همچنین، فرانسه فرصت‌های تحقیقاتی گسترده و امکان همکاری با شرکت‌ها و کارفرمایان جهانی را فراهم و مسیر ورود به بازار کار بین‌المللی را برای دانشجویان بین‌المللی هموار می‌سازد.

8- مهاجرت تحصیلی به اسپانیا

اسپانیا با سابقه‌ای غنی در آموزش عالی، ۷۶ دانشگاه دارد که شامل ۴۵ دانشگاه دولتی و ۳۱ دانشگاه خصوصی یا وابسته به کلیسا می‌شود. دانشگاه سالامانکا (University of Salamanca) که در سال ۱۲۱۸ تأسیس شده، قدیمی‌ترین دانشگاه این کشور محسوب می‌شود.

در سال ۲۰۰۷، سیستم آموزشی اسپانیا با فرآیند بولونیا هماهنگ شد تا مدارک تحصیلی این کشور با استانداردهای منطقه آموزش عالی اروپا (EHEA) سازگار شوند. 25 دانشگاه اسپانیا در رتبه‌بندی جهانی QS قرار دارند که از این میان، ۱۳ دانشگاه در این کشور، در بین ۵۰۰ دانشگاه برتر جهان هستند. مادرید و بارسلونا به‌عنوان دو قطب اصلی آموزش عالی، میزبان برترین دانشگاه‌های این کشور هستند و جزو محبوب‌ترین مقاصد دانشجویی در اسپانیا محسوب می‌شوند.

9- مهاجرت تحصیلی به ایتالیا

ایتالیا با حدود ۹۰ دانشگاه، یکی از مراکز مهم آموزش عالی در اروپا محسوب می‌شود. بیشتر این دانشگاه‌ها دولتی هستند، اما علاوه بر آن‌ها، مراکز تخصصی تحصیلات تکمیلی، پلی‌تکنیک‌ها و آکادمی‌های هنری نیز بخشی از سیستم آموزش عالی این کشور را تشکیل می‌دهند. در راستای فرآیند بولونیا، نظام آموزشی ایتالیا به سه مقطع تقسیم شده است:

looks_one کارشناسی (Laurea Triennale) با مدت زمان سه سال،
looks_two کارشناسی ارشد (Laurea Magistrale) با مدت زمان دو سال،
looks_3 دوره‌های پیوسته‌ مانند حقوق (۵ سال) و پزشکی (۶ سال)

تحصیل در ایتالیا مزایای متعددی از جمله امکان تغییر رشته یا ادامه تحصیل در خارج از کشور پس از مقطع کارشناسی، سیستم اعتباری برای ارزیابی حجم کار دانشجویی (به‌عنوان مثال ۲۵ ساعت مطالعه = ۱ واحد درسی) و کیفیت بالای آموزش در دانشگاه‌های معتبر و تاریخی دارد.

بورسیه‌های مختلف تحصیلی و هزینه پایین تحصیل، تحصیل در ایتالیا را برای شما رایگان و مقرون‌به‌صرفه کند. ایتالیا نیز عضو شنگن است و در طول تحصیل، امکان سفر، کار و حتی مهاجرت به سایر کشورهای اروپایی را برای دانشجویان بین‌المللی، فراهم می‌کند.

سایر کشورها برای مهاجرت تحصیلی

در ادامه لیستی از سایر کشورهایی که برای مهاجرت تحصیلی مناسب هستند را آوره‌ایم:

از مشاوره تا اقامت

کنارتان هستیم. کافیست فرم مشاوره را پر کنید.

فیلد های "*" اجباری هستند

بهترین رشته‌ها برای مهاجرت تحصیلی

انتخاب بهترین رشته‌ها برای مهاجرت به عواملی از جمله بازار کار کشور مقصد، نیازهای صنعتی، فرصت‌های شغلی برای فارغ‌التحصیلان و انتظارات افراد بستگی دارد. بااین‌حال، برخی از محبوب‌ترین رشته‌هایی که می‌توان برای مهاجرت تحصیلی انتخاب کرد، می‌توان به پزشکی، مهندسی، علوم پایه، هنر، حقوق، علوم انسانی، فنی، حوزۀ تکنولوژی و IT اشاره کرد.

بهترین دانشگاه‌های جهان برای دانشجویان خارجی

در جدول زیر 10 دانشگاه برتر جهان برای دانشجویان بین‌المللی را مشاهده می‌کنید:

جدول بهترین دانشگاه های جهان بر اساس رتبه QS
رتبه جهانی QSنام دانشگاهکشور
1مؤسسه فناوری ماساچوست
(Massachusetts Institute of Technology (MIT) )
آمریکا
2دانشگاه کمبریج
(University of Cambridge)
انگلیس
3دانشگاه آکسفورد
(University of Oxford)
انگلیس
4دانشگاه هاروارد
(Harvard University)
آمریکا
5دانشگاه استنفورد
(Stanford University)
آمریکا
6کالج امپریال لندن
(Imperial College London)
انگلیس
7موسسه فناوری فدرال سوئیس زوریخ
(Swiss Federal Institute of Technology Zurich, ETHZ)
سوئیس
8دانشگاه ملی سنگاپور
(National University of Singapore)
سنگاپور
9کالج دانشگاهی لندن
(University College London)
انگلیس
10دانشگاه کالیفرنیا برکلی
(University of California, Berkeley)
آمریکا

مزایای مهاجرت تحصیلی

check_circle

دسترسی به فرصت‌های آموزشی بهتر

check_circle

ایجاد فرصت‌های شغلی بهتر و درآمد بالاتر

check_circle

آشنایی با فرهنگ‌های مختلف و کسب دیدگاه‌های جدید

check_circle

امکان دریافت اقامت دائم و شهروندی کشور محل تحصیل پس از فارغ‌التحصیلی

چالش‌ها و معایب مهاجرت تحصیلی

cancel

هزینه‌های بالای زندگی و تحصیل

cancel

محدودیت در یافتن شغل پس از فارغ‌التحصیلی

cancel

عدم برقراری ارتباط با فرهنگ و زبان کشور محل تحصیل

cancel

دوری از خانواده و دوستان و ایجاد احساس تنهایی و دلتنگی

انواع ویزای تحصیلی

نوع ویزای تحصیلی مورد نیاز بستگی به کشور مقصد و مدت اقامت دارد. بااین‌حال، در ادامه چند نوع رایج از ویزاهای تحصیلی را معرفی کرده‌ایم:

looks_one

ویزای تحصیلی کوتاه مدت: این ویزا برای دانشجویانی طراحی شده است که مایل به تحصیل در یک کشور برای مدت زمان کوتاه (معمولا کمتر از شش ماه) هستند. اغلب برای دوره‌های زبان، مدارس تابستانی یا دیگر برنامه‌های آموزشی کوتاه مدت استفاده می‌شود.

looks_two

ویزای Tier 4: دانشجویانی که قصد دارند بیش از شش ماه تحصیل کنند، باید برای ویزای Tier 4 درخواست دهند. این امر مستلزم دریافت پذیرش از یک مؤسسه معتبر آموزشی، تمکن مالی کافی برای حمایت از خود در طول تحصیل و داشتن مهارت زبان انگلیسی است.

looks_3

ویزای F-1: ویزای F-1 برای دانشجویان خارجی صادر می‌شود که قصد دارند در یک برنامه آکادمیک یا برنامه زبان انگلیسی در آمریکا تحصیل کنند. اخذ این ویزا مستلزم آن است که دانشجویان در یک برنامه آموزشی تمام وقت ثبت‌نام کنند، تمکن مالی کافی برای حمایت از خود را نشان دهند و سابقه تحصیلی خوبی داشته باشند.

looks_4

ویزای J-1: ویزای J-1 برای دانشجویان شرکت کننده در برنامه فرصت مطالعاتی در آمریکا طراحی شده است. ویزای دانشجویی ساب‌کلاس 500: در استرالیا، ویزای دانشجویی ساب‌کلاس 500 برای دانشجویانی است که قصد دارند بیش از سه ماه تحصیل کنند. این امر مستلزم ثبت‌نام در یک مؤسسه معتبر، بیمه درمانی و تمکن مالی کافی برای حمایت از خود است.

looks_5

ویزای دانشجویی ساب‌کلاس 500: در استرالیا، ویزای دانشجویی ساب‌کلاس 500 برای دانشجویانی است که قصد دارند بیش از سه ماه تحصیل کنند. این امر مستلزم ثبت‌نام در یک مؤسسه معتبر، بیمه درمانی و تمکن مالی کافی برای حمایت از خود است.

به‌طور خلاصه بخواهیم انواع ویزای تحصیلی را بدون در نظر گرفتن تفاوت‌های آن در کشورهای مختلف ارائه کنیم، جدول زیر گویای آن است:

انواع ویزای تحصیلیتوضیحات
ویزای دانش‌آموزیویزای تحصیل دانش‌آموز در مقطع متوسطه و دبیرستان
ویزای کالج/ دانشگاهویزای تحصیل در کالج یا دانشگاه مورد تائید
ویزای آموزشیویزای شرکت در یک برنامه آموزشی غیر آکادمیک

شرایط مهاجرت تحصیلی

شرایط اخذ ویزای تحصیلی برای هر کشوری بر اساس قوانین تعیین‌شده توسط اداره مهاجرت، مؤسسات و دانشگاه‌ها آن کشور، متفاوت است. بااین‌حال، از شرایطی که بین همه کشورها مشترک است، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

check_circle

دریافت نامه اپلای از سمت مؤسسه آموزشی موردنظر

check_circle

کاور لتر یا نامه پوششی

check_circle

تمکن مالی:

attach_money

مدارک مالی سرپرست مبنی بر تامین هزینه تحصیل و مخارج زندگی

attach_money

معرفی یکی از بستگان فرد در کشور مقصد به شرطی که فرد، حمایت خود را اعلام کند.

مدارک لازم برای مهاجرت تحصیلی

هر کشوری بسته به قوانین مهاجرتی مختص آن کشور، لیستی از مدارک برای مهاجرت تحصیلی مدنظر دارد. بااین‌حال لیستی از مدارک در این لیست بین تمامی کشورها مشترک است. این مدارک شامل:

مدارک تحصیلی

check_box

دریافت تأییدیه ثبت‌نام از مؤسسه آموزشی

check_box

نامه پذیرش تحصیلی از دانشگاه موردنظر

check_box

ریزنمرات دانشگاهی، دانشنامه و مدارک تحصیلی (به همراه ترجمه رسمی)

مدارک هویتی

check_box

ترجمه رسمی شناسنامه و کارت ملی

check_box

ترجمه رسمی عقدنامه در صورت تأهل

check_box

اسکن تمامی صفحات پاسپورت فعلی و قبلی

check_box

ترجمه رسمی کارت پایان خدمت (متقاضیان مرد)

check_box

دو قطعه عکس رنگی در اندازه پاسپورت

مدارک تمکن

check_box

ترجمه رسمی اسناد ملکی مسکونی یا تجاری

check_box

نامه تمکن مالی بانکی (به زبان انگلیسی)

check_box

مدارک اسپانسر مالی (در صورت وجود)

سایر مدارک موردنیاز

check_box

انگیزه‌نامه (sop)

check_box

توصیه‌نامه (Recommendation Letter)

check_box

مدرک زبان موردتأیید دانشگاه مقصد

مراحل مهاجرت تحصیلی

برای مهاجرت تحصیلی، پیشنهاد ما طی‌کردن مراحل زیر است:

looks_one

تحقیق کنید: اولین قدم در فرآیند مهاجرت از طریق تحصیل، تحقیق در مورد کشوری است که قصد مهاجرت به آن را دارید. باید فاکتورهایی مانند سیستم آموزشی، هزینه زندگی و بازار کار را در نظر بگیرید. همچنین مهم است که در مورد سیاست‌ها و شرایط مهاجرتی کشوری که قصد مهاجرت به آن را دارید، تحقیق کنید.

looks_two

به مدارس یا دانشگاه‌ها درخواست دهید: هنگامی که در مورد کشوری تصمیم گرفتید و تحقیقات خود را انجام دادید، گام بعدی این است که برای مدارس یا دانشگاه‌ها درخواست دهید. این مرحله معمولاً شامل پر کردن یک فرم، ارسال ریز نمرات و نمرات آزمون و پرداخت هر گونه هزینه لازم است. بسته به شرایط کشوری که به آن مهاجرت می‌کنید، ممکن است نیاز به ارائه مدرک تسلط بر مهارت زبان داشته باشید.

looks_3

ویزای دانشجویی بگیرید: برای تحصیل در کشور دیگر، باید ویزای دانشجویی بگیرید. این کار معمولاً مستلزم پر کردن فرم مربوطه، ارائه مدارک پذیرش شما از مدرسه یا دانشگاه مقصد و پرداخت هرگونه هزینه لازم است. همچنین ممکن است نیاز به ارائه مدرکی مبنی بر حمایت مالی و برنامه‌ای برای بازگشت به کشور خود پس از اتمام تحصیل داشته باشید.

looks_4

برای هزینه‌های زندگی برنامه‌ریزی کنید: مهاجرت به کشوری دیگر برای مقاصد آموزشی ممکن است، گران باشد و برنامه‌ریزی برای هزینه‌های زندگی مانند مسکن، غذا و حمل‌ونقل بسیار مهم است. همچنین ممکن است نیاز به خرید بیمه درمانی و پرداخت هزینه واکسیناسیون یا معاینات پزشکی نیز داشته باشید.

💡 نکته: داشتن بورسیه تحصیلی با توجه به امکانات بورسیه موردنظر، برخی از این هزینه‌ها را کاهش می‌دهد.

looks_5

برای زندگی در یک جامعه و فرهنگ متفاوت، آماده شوید: در نهایت، آمادگی برای سازگاری با فرهنگ و شیوه زندگی جدید در کشوری جدید، اهمیت بسیاری دارد. ممکن است لازم باشد یادگیری یک زبان جدید را در برنامه خود قرار دهید. همچنین برای سازگاری با آداب و رسوم و سنت‌های مختلف و ایجاد دوستان و ارتباطات جدید خودتان را آماده کنید. برقراری ارتباط با سایر دانشجویان یا مهاجرانی که تجربه مشابهی را تجربه کرده‌اند، می‌تواند پشتیبانی و دلگرمی زیادی برای‌تان به‌همراه داشته باشد.


نحوه مهاجرت تحصیلی

مهاجرت تحصیلی با بورسیه

یکی از بزرگترین چالش‌ها برای بسیاری از افرادی که قصد مهاجرت تحصیلی دارند، هزینه‌های شهریه و هزینه‌های زندگی است. خوشبختانه، بورسیه‌های تحصیلی و سایر اشکال کمک‌های مالی برای مقرون به‌صرفه‌تر شدن تحصیل در خارج از کشور وجود دارد. در حالت کلی برا دریافت بورسیه تحصیلی، باید طربق مراحل زیر عمل کنید:

looks_one

تحقیق برای بورسیه‌ها: اولین قدم برای یافتن بورسیه برای مهاجرت تحصیلی این است که تحقیقات خود را انجام دهید. منابع آنلاین زیادی موجود است که می‌تواند به شما کمک کند بورسیه‌هایی را پیدا کنید که مختص رشته تحصیلی، کشور مبدأ یا معیارهای دیگر است.

looks_two

با مدرسه یا دانشگاه خود صحبت کنید: بسیاری از مدارس و دانشگاه‌ها نیز بورسیه تحصیلی و سایر اشکال کمک‌های مالی را به دانشجویان بین‌المللی ارائه می‌دهند. حتماً با مدرسه یا برنامه خود تماس بگیرید تا ببینید چه گزینه‌هایی در دسترس هستند.

looks_3

فرصت را از دست ندهید: بورسیه‌های تحصیلی برای مهاجران اغلب بسیار رقابتی هستند، بنابراین مهم است که در اسرع وقت درخواست خود را ثبت کنید. با این کار بهترین شانس را برای اخذ بورسیه خواهید داشت.

looks_4

شرایط اخذ بورسیه را فراهم کنید: هنگام درخواست برای بورسیه تحصیلی، مهم است که معیارهای واجد شرایط بودن را به دقت بررسی کنید. قبل از درخواست اطمینان حاصل کنید که همه شرایط را برآورده کرده‌اید.

looks_5

یک رزومه قوی آماده کنید: برای افزایش شانس دریافت بورسیه تحصیلی، مهم است که یک رزومه قوی تهیه کنید. این کار ممکن است شامل نوشتن یک مقاله قانع کننده، ارائه توصیه نامه، و ارسال هر گونه اسناد یا رونوشت مربوطه باشد.

looks_6

منابع مالی جایگزین را در نظر بگیرید: علاوه‌بر بورسیه، منابع مالی دیگری نیز وجود دارد که ممکن است برای کمک به پوشش هزینه مهاجرت تحصیلی در دسترس باشد. این منابع شامل کمک‌های مالی، وام‌ یا سایر برنامه‌ها می‌شود.

مهاجرت تحصیلی بدون مدرک زبان

از الزامات بسیاری از برنامه‌های مهاجرت تحصیلی، توانایی صحبت کردن و درک زبان کشور میزبان است. با این حال، برای کسانی که مدرک زبان ندارند نیز گزینه‌هایی در دسترس است.

check_circle

ثبت‌نام در دوره‌های زبان: بسیاری از مدارس و دانشگاه‌ها دوره‌های زبان را به طور خاص برای دانشجویان بین‌المللی ارائه می‌دهند که می‌تواند به شما در بهبود مهارت‌های زبانی و آمادگی برای مهاجرت از طریق تحصیل کمک کند.

check_circle

نشان دادن مهارت زبان: در برخی موارد، ممکن است بتوان مهارت زبان را از طریق روش‌های دیگری مانند مصاحبه یا آزمون کتبی نشان داد. حتماً با مدرسه یا دانشگاه بررسی کنید تا ببینید آیا این امکان را دارند یا خیر.

check_circle

در دوره‌های تقویت زبان شرکت کنید: برخی از مدارس و دانشگاه‌ها برای دانش‌آموزان و دانشجویان بین‌المللی، دوره‌های زبان ارائه می‌دهند. با شرکت در این دوره‌ها می‌توانید قبل از تحصیل در خارج از کشور، مهارت زبان خود را تقویت کنید.

اصطلاحات رایج مهاجرت تحصیلی که لازم است بدانید!

ویزای تحصیلی، یکی از انواع ویزا و نوعی مجوز است که برای دانشجویان و دانش آموزان خارجی که اپلای تحصیلی دریافت کرده‌اند، اجازه سفر، تحصیل، زندگی، تردد و در صورت امکان کار در کشور مقصد را فراهم می‌کند.

هر دانشجوی که به‌دنبال تحصیل در کشور دیگری است، باید ویزای تحصیلی آن کشور را دریافت کند. هر شخصی از ۴ سالگی می‌تواند با اخذ ویزای تحصیلی، به کشورهای دیگر مهاجرت کند.

برای دانشجویان خارجی که قصد دارند بیش از شش ماه در کانادا تحصیل کنند، دریافت استادی پرمیت، الزامی است. این امر مستلزم داشتن نامه پذیرش از یک مؤسسه آموزشی تعیین شده و داشتن بودجه کافی برای حمایت از خود است.

در زبان عام، اپلای کردن (Apply) به مرحله دریافت پذیرش از یک دانشگاه گفته می‌شود. اپلای یا درخواست پذیرش تحصیلی، فرایندی است که هر شخصی به‌عنوان دانش‌آموز یا دانشجو برای دریافت ویزای تحصیلی نیاز دارد تا بتواند به‌عنوان دانشجو در یکی از مؤسسات آموزشی یا دانشگاه‌های خارج از کشور، تحصیل کند.

با ویزای همراه می‌توانید در پروسه مهاجرت کاری و تحصیلی، برای همسر، فرزندان و والدین خود نیز ویزا بگیرید. همسر، فرزندان یا والدین دانشجویان بین‌المللی می‌توانند با استفاده از ویزای همراه با هدف کار یا تحصیل برای مدت مشخصی، در کشور کانادا اقامت داشته باشند.

هزینه مهاجرت تحصیلی

یکی از مهم‌ترین عواملی که در برنامه‌ریزی برای مهاجرت تحصیلی باید در نظر گرفته شود، هزینه‌های آن است. مهاجرت به یک کشور جدید برای اهداف آموزشی می‌تواند یک سرمایه‌گذاری پرهزینه باشد و دانشجویان برای تصمیم‌گیری آگاهانه باید هزینه‌های مربوط به آن را پیش‌بینی کنند. در ادامه برخی از متداول‌ترین فاکتورهایی که هنگام برنامه‌ریزی برای هزینه‌های مهاجرت از طریق تحصیل باید در نظر بگیرید، آورده شده است:

paid

هزینه‌های تحصیل: هزینه‌های تحصیل برای اکثر دانشجویان هزینه قابل‌توجهی است. هزینه شهریه از کشوری به کشور دیگر متفاوت است و به نوع برنامه آموزشی، مؤسسه و دانشگاه بستگی دارد. در برخی کشورها، هزینه‌های تحصیل گران و برخی دیگر، نسبتا مقرون‌به‌صرفه است.

paid

بیمه سلامت: بسیاری از کشورها دانشجویان بین‌المللی را ملزم به داشتن پوشش بیمه درمانی می‌کنند. هزینه بیمه درمانی بسته به نوع پوشش و کشور، متفاوت است. دانشجویان باید در مورد گزینه‌های بیمه درمانی تحقیق کنند و هنگام برنامه‌ریزی برای مهاجرت تحصیلی خود، هزینه را در نظر بگیرند. به‌عنوان مثال، در محتوای بیمه دانشجویی کانادا، به نحوه پوشش و خرید بیمه در این کشور، پرداخته‌ایم.

paid

هزینه‌های ویزا: هزینه‌های ویزا، یکی دیگر از هزینه‌هایی است که باید هنگام برنامه ریزی برای مهاجرت از طریق تحصیل در نظر بگیرید. هزینه ویزا بسته به کشور و نوع ویزا متفاوت است. دانشجویان باید در مورد فرآیند درخواست ویزا و هزینه‌های مربوطه تحقیق و درک کنند تا از هزینه‌های غیرمنتظره جلوگیری کنند.

paid

هزینه حمل‌ونقل: هزینه‌های حمل‌ونقل شامل پرواز به داخل و خارج از کشور، حمل‌ونقل محلی و سفر در داخل کشور می‌شود. این هزینه نیز بسته به محل و نحوه حمل و نقل متفاوت است.

paid

هزینه‌های متفرقه: هزینه‌های متفرقه شامل کتاب، خوراک، پوشاک و سایر هزینه‌ها است. این هزینه‌ها بسته به برنامه و مؤسسه می‌تواند متفاوت باشد. البته هزینه‌های جانبی یگری مانند هزینه شرکت در آزمون زبان، هزینه ترجمه مدارک، اپلیکیشن‌ فی، هزینه درخواست ویزا و از همه مهم‌تر تمکن مالی نیز وجود دارد. این مبالغ بسته به کشور موردنظر، نوع دانشگاه موردنظر و مقطع تحصیل متغیر است.

paid

هزینه‌های زندگی: هزینه‌های زندگی یکی دیگر از هزینه‌های قابل‌توجه برای دانشجویانی است که در خارج از کشور تحصیل می‌کنند. این هزینه‌ها شامل اسکان، غذا، حمل‌ونقل و سایر هزینه‌های شخصی است. هزینه زندگی بسته به کشور و شهر متفاوت است. دانشجویان هنگام برنامه‌ریزی برای هزینه‌های زندگی باید سبک زندگی و بودجه خود را در نظر بگیرند.

برای اینکه دید بهتری بابت هزینه تحصیل و زندگی در کشورهای مختلف را داشته باشید، در جدول زیر، هزینه تحصیل در کشورهای مختلف را آورده‌ایم:

جدول هزینه تحصیل در کشورهای مختلف
کشور/منطقهشاخص هزینهدرآمد ماهیانه متوسطشاخص قدرت خرید
برمودا
(Bermuda)
144.111,220 دلار آمریکا116.4
سوئیس
(Switzerland)
126.17,930 دلار آمریکا94.0
باربادوس
(Barbados)
123.21,773 دلار آمریکا21.5
باهاما
(Bahamas)
113.52,666 دلار آمریکا35.1
ایسلند
(Iceland)
113.06,653 دلار آمریکا88.0
دانمارک
(Denmark)
103.96,113 دلار آمریکا87.9
ایرلند
(Ireland)
102.76,699 دلار آمریکا97.4
جزایر ویرجین
(Virgin Islands)
101.01,161 دلار آمریکا17.2
ایالات متحده
(United States)
100.06,692 دلار آمریکا100.0
استرالیا
(Australia)
96.45,262 دلار آمریکا81.6
نیوزیلند
(New Zealand)
94.34,051 دلار آمریکا64.2
بریتانیا
(United Kingdom)
92.93,983 دلار آمریکا64.1
نروژ
(Norway)
90.88,538 دلار آمریکا140.6
کانادا
(Canada)
90.74,494 دلار آمریکا74.1
فنلاند
(Finland)
90.24,449 دلار آمریکا73.7
هلند
(Netherlands)
85.65,056 دلار آمریکا88.3
بلژیک
(Belgium)
83.74,544 دلار آمریکا81.1
Sweden
(سوئد)
82.45,138 دلار آمریکا93.2
اتریش
(Austria)
80.94,589 دلار آمریکا84.8
فرانسه
(France)
79.83,756 دلار آمریکا70.4
آلمان
(Germany)
79.54,498 دلار آمریکا84.6
سنگاپور
(Singapore)
78.078.0 دلار آمریکا112.7
هنگ کنگ
(Hong Kong)
75.54,600 دلار آمریکا91.1
ژاپن
(Japan)
74.73,253 دلار آمریکا65.0
امارات متحده عربی
(United Arab Emirates)
72.14,441 دلار آمریکا92.1
ایتالیا
(Italy)
71.83,183 دلار آمریکا66.3
کره جنوبی
(South Korea)
71.52,958 دلار آمریکا61.8
پرتغال
(Portugal)
63.52,189 دلار آمریکا51.6
یونان
(Greece)
63.21,882 دلار آمریکا44.5
چین
(China)
51.51,117 دلار آمریکا32.4

شرایط کار دانشجویی برای دانشجوهای بین‌المللی

کار در حین تحصیل در خارج از کشور راهی عالی برای دانشجویان برای کسب تجربه کاری، کسب درآمد و توسعه مهارت‌های جدید باشد. با این حال، درک قوانین و مقررات مربوط به کار دانشجویی در کشور محل تحصیل بسیار مهم است. در ادامه برخی از موارد کلیدی مربوط به این موضوع را عنوان کرده‌ایم:

check_circle

محدودیت‌های ویزا: دانش آموزان باید اطمینان حاصل کنند که واجد شرایط کار در کشور محل تحصیل خود هستند. برخی از ویزاهای دانشجویی محدودیت‌هایی در میزان کار یا نوع کاری که دانشجویان می‌توانند انجام دهند، دارند. دانشجویان باید شرایط ویزا را بررسی کرده و از مطابقت آن‌ها با قوانین و مقررات اطمینان حاصل کنند.

check_circle

اجازه کار: در برخی کشورها، ممکن است دانش آموزان قبل از شروع کار نیاز به دریافت مجوز کار داشته باشند. فرآیند دریافت مجوز کار می‌تواند از کشوری به کشور دیگر متفاوت باشد و ممکن است مدتی طول بکشد. دانشجویان باید قبل از شروع کار در مورد شرایط آن تحقیق کرده و برای مجوز اقدام کنند.

check_circle

انواع کار: انواع کارهایی که دانشجویان می‌توانند انجام دهند، با توجه به کشور و محدودیت‌های ویزا، متفاوت است. برخی کشورها ممکن است به دانشجویان اجازه دهند در هر زمینه‌ای کار کنند، در حالی که برخی دیگر ممکن است کار را به صنایع خاصی محدود کنند. دانشجویان باید در مورد انواع کارهای موجود تحقیق کنند و از واجد شرایط بودن آنها برای این موقعیت اطمینان حاصل کنند.

check_circle

ساعات کاری: تعداد ساعاتی که دانشجویان مجاز به کار هستند بسته به کشور و محدودیت‌های ویزا می‌تواند متفاوت باشد. دانشجویان باید از حداکثر ساعات مجاز آگاهی داشته باشند و از رعایت قوانین و مقررات اطمینان حاصل کنند.

check_circle

پرداخت و مالیات: دانشجویان باید با سیستم پرداخت و مالیات در کشور محل تحصیل آشنا باشند. شامل حداقل دستمزد، نرخ مالیات و روش‌های پرداخت باشد. دانشجویان همچنین باید اطمینان حاصل کنند که حقوق به آن‌ها عادلانه پرداخت می‌شود.

check_circle

ایجاد تعادل بین کار و مطالعه: برای اطمینان از موفقیت تحصیلی، ضروری است که بین کار و مطالعه تعادل برقرار کنید. دانشجویان هنگام جستجوی فرصت‌های کاری باید حجم کار و برنامه خود را در نظر بگیرند. همچنین باید اطمینان حاصل کنند که کار با تعهدات تحصیلی آن‌ها، تداخل ندارد.

💡یک نکته مهم

کار همزمان با تحصیل در خارج از کشور می‌تواند یک تجربه ارزشمند برای دانشجویان باشد و فرصتی برای کسب تجربه کاری، کسب درآمد و توسعه مهارت‌های جدید فراهم کند. با این حال، درک قوانین و مقررات پیرامون کار دانشجویی و تعادل بین کار و مطالعه برای اطمینان از موفقیت تحصیلی برای دانش آموزان ضروری است. برای کسب اطلاعات بیشتر، می‌توانید مطلب قوانین کار در کانادا را مطالعه کنید.

مهاجرت از طریق ویزای دانشجویی، راهی به سوی آینده‌ای درخشان!

مهاجرت تحصیلی می‌تواند یک تجربه خاص برای افراد باشد. با دسترسی به فرصت‌های تحصیلی بهتر، افراد می‌توانند چشم انداز شغلی خود را بهبود بخشند و پتانسیل درآمد خود را در آینده افزایش دهند. با این حال، مهم است که قبل از تصمیم‌گیری، چالش‌ها و هزینه‌های مرتبط با مهاجرت از طریق تحصیل را در نظر بگیرید.

مهاجرت به خارج از کشور، راه‌های بسیاری دارد. نکته‌ای که بسیار اهمیت دارد، تشخیص کشور مناسب برای تحصیل و دانستن نکاتی است که برای گرفتن ویزای تحصیلی نیاز دارید. در این مقاله تمام نکات لازم برای مهاجرت از طریق ویزای دانشجویی مانند هزینه، شرایط و مدارک بررسی شده است.

با نگاهی به این مقاله می‌توانید کشورهای که در زمینه تحصیلی مناسب‌تر هستند را ببینید. دقت داشته باشید که فرایند مهاجرت یک تصمیم مهم است و بهتر است در کنار یک مؤسسه مهاجرتی معتبر این فرایند را طی کنید.

از مشاوره تا اقامت

کنارتان هستیم. کافیست فرم مشاوره را پر کنید.

فیلد های "*" اجباری هستند

سؤالات متداول

مهم‌ترین مدارکی که برای تحصیل در خارج از کشور نیاز دارید، عبارت‌اند از:

  • مدارک هویتی همچون پاسپورت و شناسنامه
  • ریزنمرات دانشگاهی
  • دانشنامه و مدارک تحصیلی
  • رزومه کاری و تحصیلی
  • توصیه‌نامه
  • انگیزه‌نامه (SOP)
  • نامه تمکن مالی یا گردش حساب
  • مدارک مربوط به اسپانسر مالی
  • عقدنامه یا سند ازدواج برای متأهلین
  • مدرک زبان

برخی کشورها و دانشگاه‌ها اگر شرایط تحصیلی مانند معدل و ریزنمرات خوب باشد و در سطح مورد انتظار دانشگاه باشد، می‌توانید بدون مدرک زبان پذیرش تحصیلی برای مهاجرت بگیرید و سپس در کشور مقصد دوره‌های زبان پیش از تحصیل را بگذرانید.

بهترین سن برای مهاجرت سن بین 20 تا 30 سالگی است. البته برای برخی کشورها در مقطع کارشناسی حداکثر 27، در مقطع کارشناسی ارشد حداکثر 31 و در مقطع دکترا عددی بین 35 تا 40 است. البته گاهی مهاجرت تحصیلی در سن بالا هم رخ می‌دهد و باید به شرایط دانشگاه کشور مقصد در مورد محدودیت سنی توجه داشته باشید.

اخذ بورسیه تحصیلی برای مهاجرت تحصیلی به داشتن مدرک زبان، رزومه علمی و تحقیقات و سوابق پژوهشی، سابقه کار و فعالیت‌های پژوهشی و از همه مهم‌تر شرایط تحصیلی و معدل دانشجو در مقاطع پیشین بستگی دارد.

برخی دانشگاه‌ها در کشورهای اروپایی امکان هزینه رایگان را برای دانشجویان فراهم می‌کنند مانند: آلمان، ایتالیا، اتریش و نروژ. البته پذیرش توسط این دانشگاه‌ها با شرایط خاص آن دانشگاه همراه است.

کشورهایی نظیر کانادا، آلمان، استرالیا، آمریکا، نروژ  و ترکیه بهترین کشورها برای تحصیل پزشکی هستند.

آیا سوالی دارید؟

ارسال سوال