موسسه حقوقی بین المللی دادگران حق و عدالت

مهاجرت به اروپا

این روز‌ها بیش از قبل تب مهاجرت به اروپا در میان افراد و به‌ویژه ایرانیان بالا رفته است. شاید تا ده سال پیش کسی به این شدت در پی اقامت در اروپا، اخذ ویزای شینگن و زندگی در کشور‌های اروپایی نبود، اما در سال‌های اخیر صف سفارتخانه‌ها خبر از تغییرات بزرگی در این حوزه داده است. اروپا شامل بیش از 50 کشور مستقل است که کشورهای مطرح و بزرگی مانند روسیه، آلمان، اتریش، فرانسه، سوئیس، اسپانیا، لهستان، هلند را هم شامل می‌شود.

مهاجرت به اروپا مانند هر روش مهاجرت می‌تواند به دلایل متفاوتی باشد. عواملی مانند کمبود غذا، جنگ یا سیل باشد یا عواملی شامل آب‌وهوای خوب، فرصت‌های شغلی بیشتر باشد. در ادامه این مقاله مهاجرت به اروپا، روش‌های مهاجرت به کشورهای اروپایی و گرفتن ویزای اروپا را شرح داده‌ایم.

آمار مهاجرت به اروپا

مهاجرت به کشورهای اروپایی در میان ایرانیان بسیار طرفدار دارد. به طوریکه پس از مهاجرت به امریکا در سال 1399 بیشترین مهاجرت به کشورهای اروپایی بوده است. یعنی حدود 29 درصد از ایرانیان به هرکدام از کشورهای اروپایی مهاجرت کرده‌اند. این آمار توسط دبیرخانه شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور تهیه شده است.

آمار مهاجرت ایرانیان به اروپا

29 درصد از ایرانیان در سال 1399 برای مهاجرت اروپا را انتخاب کردند.(منبع: دبیرخانه شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور)

دلایل مهاجرت به اروپا

حقیقت این است که مهاجرت فرایند ساده‌ای نیست و ممکن است حتی چند سال این فرایند به طول بیانجامد؛ اما چرا اروپا؟ مهاجرت به اروپا با توجه به رشد بالای اقتصادی و دانشگاه‌های توسعه‌یافته شاید درخواست افراد زیادی باشد؛ اما مزایای مهاجرت به کشورهای اروپایی محدود به این موارد نیست. مهم‌ترین دلایل مهاجرت به اروپا شامل:

  • سفر به کشورهای عضو شینگن بدون نیاز به ویزا
  • امکان تحصیل رایگان
  • امکان استفاده از خدمات رفاهی و بهداشتی رایگان
  • بهره‌مندی از تحصیل رایگان برای فرزندان
  • امکان خرید ملک، خانه و اتومبیل
  • امکان دریافت اقامت کشورهای دیگر اروپایی در زمانی کوتاه‌تر
  • امکان دریافت اقامت آمریکا در زمانی کوتاه
  • سفر آزادانه به کل اروپا

روش های مهاجرت به اروپا

آمار مهاجرت به اروپا

آمار مهاجرت به اروپا در روش‌های متفاوت (منبع: دبیرخانه شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور)

همانطور که در نمودار بالا هم مشاهده می‌کنید، سالانه افراد زیادی در حال مهاجرت به اروپا هستند که از این آمار  مهاجرت به روش کاری و فامیلی بیشترین طرفدار را دارند.

  • مهاجرت به اروپا از طریق سرمایه گذاری
  • مهاجرت به اروپا از روش تحصیل
  • مهاجرت به اروپا از طریق کار
  • مهاجرت به اروپا از طریق پناهندگی
  • مهاجرت به اروپا از طریق ازدواج
  • مهاجرت به اروپا با تولد

مهاجرت به اروپا از طریق سرمایه گذاری

طرح ویزای طلایی (Golden Visa) روشی برای شهروندی یا اقامت اروپا از طریق برنامه سرمایه‌گذاری است. این ویزا برای اتباع خارجی ثروتمندی است که می‌خواهند با سرمایه‌گذاری مقدار قابل‌توجهی پول یا خرید ملک، اقامت یک کشور خاص اروپایی را دریافت کنند. با درخواست ویزای طلایی، همراه با اعضای نزدیک خانواده (همسر و فرزندان) اجازه اقامت اروپا را دریافت خواهید کرد. برای اطلاعات بیشتر مطلب اقامت اروپا با خرید ملک را بخوانید.

در بیشتر موارد، الزامی برای حضور واقعی و طولانی‌مدت در کشور اروپایی هدف، وجود ندارد؛ اما برای دریافت اقامت دائم یا شهروندی از طریق سرمایه‌گذاری، اکثر کشورها به اقامت واقعی برای حدود پنج تا ده سال نیاز دارند. ویزای سرمایه گذاری یا طلایی به دارنده (و اعضای خانواده آن‌ها) آزادی حرکت در کل منطقه شینگن را می‌دهد. اگر شهروندی اتحادیه اروپا را دریافت کنید، گذرنامه حاصل بسته به کشور صادرکننده، سفر بدون ویزا به بیش از صد کشور جهان را ارائه می‌دهد. یکی از فرصت‌های سرمایه‌گذاری، راه‌اندازی استارتاپ است. اخذ ویزای استارتاپ اروپا این روزها شرایط خوبی برای مهاجرین ایرانی دارد. جزئیات بیشتر در این مورد را حتما در لینک زیر بخوانید:

مهاجرت با سرمایه گذاری به کشورهای زیر برای اقامت در اروپا پیشنهاد می شود:

مهاجرت به اروپا از طریق تحصیل

مهاجرت به اروپا از طریق تحصیل در سراسر جهان بسیار محبوب است. با این روش مهاجرت، امکان تحصیلات با کیفیت و 20 ساعت کار رسمی هفتگی در اروپا برای دانشجو فراهم می‌‌شود. شما می‌توانید بدون مدرک زبان با داشتن ویزای دانشجویی، وارد دانشگاه‌های این کشورها شوید، بعد از پذیرش زبان را یاد بگیرید و تحصیلات خود را به راحتی بگذرانید.

دانشگاه اکسفورد انگلیس

عکسی از نمای دانشگاه بزرگ اکسفورد انگلیس

این کشور‌ها دانشجویان خارجی را از سراسر جهان برای تحصیل دعوت می‌کنند. نیازی به مدارک خاصی نیست، اگر بخواهید در مقطع لیسانس ثبت‌نام کنید. مدرک اصلی که نیاز دارید، فقط گواهی تحصیلات متوسطه است.

برای تحصیل در اروپا بهترین انتخاب کشورهای زیر هستند:

البته فرد در مقاطع متفاوتی می‌تواند درخواست ویزای تحصیلی در کشور مقصد داشته باشد، یا بورسیه تحصیلی دریافت می‌کنند یا با پرداخت هزینه در دانشگاه مورد نظر تحصیل می‌کند. البته برخی از دانشگاه‌ها در اروپا امکان تحصیل رایگان را برای دانشجویان فراهم آورده‌اند.
بعد از مهاجرت تحصیلی، دانشجو در حال تحصیل اجازه اقامت موقت دارد. با دریافت مدرک تحصیلی خود چند گزینه برای ادامه دارد:

  • قرارداد کاری بگیرد
  • یک کارآفرین شود
  • ثبت‌نام در مقطع کارشناسی ارشد (دکتری)

مهاجرت به اروپا از طریق کار

هرکسی که معیارها و شرایط مشخص‌شده توسط کشورهای اروپایی را داشته باشد می‌تواند مهاجرت به کشورهای اروپایی از طریق کار را امتحان کند. اکثر کشورهای اروپایی برنامه‌هایی برای جذب متخصصان خارجی دارند، تا کمبود شغل در زمینه‌های مختلف در کشورشان را پر کنند. هر یک از کشورهای عضو شینگن سیاست‌های ویزای کار مخصوص به خود را دارند که از کشوری به کشور دیگر متفاوت است.

نکته‌ای که قبل از مهاجرت کاری به یک کشور باید در نظر داشته باشید این است که نرخ بیکاری دراین کشور پایین باشد. حقیقت این است هرچه نرخ بیکاری در یک کشور کمتر باشد، شانس کاریابی در آن کشور بیشتر است. در تصویر زیر شما نرخ اشتغال در کشور‌های اروپایی را می‌بینید.

مهاجرت به اروپا از طریق کار

بررسی میزان اشتغال برای مهاجرت به کشورهای اروپایی از طریق ویزای کار یا جاب افر

به صورت کلی دو روش برای کار در اروپا وجود دارد، پیشنهاد شغلی (Job Offer) و ویزای جستجوی کار (Job Seeker). پیشنهاد شغلی با شرط داشتن یک کارفرما و ارسال عوتنامه کاری از جانب وی برای فرد امکان‌پذیر است. اما برای جاب سیکر یا جستجوی کار فرد باید برای ویزای مربوطه درخواست دهد و پس از سفر به کشور مقصد تا مدت ۶ ماه فرد فرصت دارد تا کار مرتبط با رشته خود را بیابد. در غیر این صورت باید به کشور خود برگردید.

اتباع کشورهایی غیر از آمریکا، استرالیا، کانادا، اسرائیل، ژاپن، نیوزلند، سوئیس و همچنین شهروندان اتحادیه اروپا قبل از ورود به مناطق شینگن باید ویزای کار دریافت کنند. مهاجرت با ویزای کشورهای زیر با توجه به کارگران ماهری که در بخش فناوری و بهداشت نیاز دارند یک فرصت عالی است. البته انواع پیشنهاد کاری دیگر نیز در این کشورهای اقتصادی وجود دارد.

برای اقامت طولانی مدت قانونی در یک کشور اروپایی، به اقامت خارجی یا اجازه کار نیاز دارید. اولین قدم معمولاً درخواست ویزا از کشور خود است. پس از تائید، ویزا به شما اجازه می‌دهد تا وارد کشور مقصد شوید.

مهاجرت به اروپا از طریق پناهندگی

مهاجرت به اروپا از طریق پناهندگی در نگاه اول شاید گزینه جذابی باشد چرا که اتحادیه اروپا قوانینی را برای محافظت از آزار و اذیت افراد یا آسیب جدی در کشورشان فراهم می‌کند. بااین‌حال اگر آمار مهاجرت از طریق پناهندگی را ببینید، متوجه می‌شوید این روش ریسک بالایی دارد.

فرد درخواست پناهندگی می‌دهد و در مدتی که شرایط فرد درخواست دهنده بررسی می‌شود وی اقامت کشور مقصد را دارد. پس از بررسی در صورت عدم پذیرش باید کشور را ترک کند. دقت کنید این روش حق کار یا تغییر محل اقامت و حقوق دیگر را شامل نمی‌شود. با تمام این توضیحات و خطرات، این روش اصلاً برای مهاجرت به اروپا پیشنهاد نمی‌شود.

اقامت اروپا از طریق ازدواج

مهاجرت به کشور‌های اروپایی و گرفتن اقامت اروپا از طریق ازدواج هم ممکن است. در این روش فرد با داشتن گواهی ازدواج با یک فرد اهل آن کشور، می‌تواند اقامت کشور اروپایی را دریافت کند. البته توجه داشته باشید که این نوع اقامت در تمام کشور‌های اروپایی وجود ندارد.

حتماً قبل از اقدام برای این روش قوانین سایت سفارت کشور مربوطه را مطالعه کنید. آلمان، یونان، اتریش، انگلستان، اسپانیا و دانمارک کشور‌هایی هستند که می‌توانید از طریق ازدواج، اقامت آن کشور‌ها را به دست بیاورید.

مهاجرت به اروپا از طریق فامیل

در ۲۰ سال گذشته، همراهی با خانواده یکی از دلایل اصلی مهاجرت به اتحادیه اروپا بوده است؛ یعنی اعضای خانواده با شما به خارج از کشور مهاجرت می‌کنند یا قصد دارند به شما بپیوندند. این همراهی می‌تواند به گونه‌های متفاوتی باشد:

  • همسر و فرزندان فرد که در اتحادیه اروپا هستند.
  • همسر و فرزندان فردی که در اتحادیه اروپا نیستند.
  • شرکای مدنی و ثبت شده فرد.
  • والدین فرد.
  • سایر بستگان.
  • خانواده فرد اگر جویای کار هستید.

این نوع مهاجرت در انواع ویزا‌های قبلی جا داده‌شده است و برخی کشور‌ها از این نوع همراهی برای افراد درجه یک حمایت می‌کنند. ویزای مهاجرت به اروپا از طریق‌فامیل اغلب با هدف کنار هم قرار دادن خانواده‌ها انجام می‌شود.

مهاجرت از طریق تولد فرزند

مهاجرت از طریق فرزند یعنی شخص با تولد در یک کشور اروپایی تابعیت آن کشور را به دست می‌آورد و می‌تواند از تمام حقوق مربوط به شهروندان آن کشور بهره ببرد. بسیاری از خانواده‌ها برای دریافت اقامت اروپا به دنبال این هستند تا فرزند خود را دریکی از کشورهای اروپایی به دنیا بیاورند. دقت کنید زمانی که فرزند شما در یک کشور اروپایی به دنیا می‌آید، نمی‌تواند تابعیت آنجا را دریافت نماید زیرا تابعیت خاک در اروپا دیگر اجرا نمی‌گردد.

شرایط مهاجرت به اروپا

برای مهاجرت به اروپا شرایط بسته به کشور مقصد و همین‌طور روشی که برای مهاجرت انتخاب می‌کنید شرایط متغیر می‌شود.

شرایط مهاجرت به اروپا

شرایط مهاجرت به اروپا

هزینه مهاجرت به اروپا

هزینه مهاجرت به اروپا بر اساس کشور مقصد و همین‌طور روشی که برای مهاجرت به کشور موردنظر انتخاب می‌کنید، متفاوت است. هزینه‌ها با هر تغییری در قوانین کشورها به‌روزرسانی می‌شود. مثلا فرض کنید برای ویزای سرمایه گذاری در کشور پرتغال اقدام کرده‌اید. هزینه‌ها بر اساس نوع سرمایه گذاری که تمکن مالی یا خرید ملک هست متفاوت می‌شود. علاوه بر این، هزینه‌های مربوط به گرفتن ویزای اولیه که در تمام روش‌ها هست نیز وجود دارد.

در یک دسته‌بندی هزینه‌ها را می‌توان این‌طور دسته‌بندی کرد:

  • هزینه‌های گرفتن ویزای موقت اولیه
  • هزینه مربوط به اقامت و مسکن
  • هزینه‌های مربوط به همراهی خانواده
  • هزینه تبدیل ویزای موقت به ویزای دائم
  • هزینه مربوط به بحث سرمایه گذاری و تمکن مالی در برخی روش‌های مهاجرت

مدارک لازم برای مهاجرت به اروپا

برای درخواست ویزا به موارد زیر نیاز دارید:

  • پاسپورت با حداقل دو صفحه خالی و حداقل 3 ماه اعتبار
  • فرم درخواست ویزا برای خود شخص و افراد همراه
  • یک عکس جدید
  • گرفتن اثرانگشت
  • هزینه ویزا (بیمه پزشکی، هزینه خدمات)
  • بیمه پزشکی مسافرتی که پوشش فوریت‌های پزشکی، بستری شدن در بیمارستان و بازگشت به کشور (ازجمله در صورت فوت) را پوشش می‌دهد. حداقل پوشش باید 30000 یورو باشد. این بیمه باید برای کل منطقه شینگن و در طول مدت اقامت معتبر باشد.

لیست کامل مدارک را می‌توان در وب‌سایت سفارتخانه کشور مقصد مشاهده کرد. در طول زمان رسیدگی، سفارتخانه ممکن است، در موارد فردی، از شما بخواهد اطلاعات یا مدارک بیشتری را ارسال کنید یا ممکن است برای مصاحبه با شما تماس گرفته شود.

بهترین کشور اروپایی برای مهاجرت

انتخاب بهترین کشور اروپایی برای مهاجرت انتخاب سختی است، چرا که موارد بسیاری در این انتخاب اثرگذار هستند و از همه مهم‌تر هدف فرد برای مهاجرت است. این کشورها هنگام سنجش کیفیت زندگی، مراقبت‌های بهداشتی، اجتماعی، فیزیکی و امنیت مالی که به شهروندان و ساکنان خود ارائه می‌دهند، بهترین هستند:

جزئیات بیشتر درخصوص کشورهای اروپایی را در مطلب بهترین کشور اروپایی برای مهاجرت بخوانید.

مهاجرت به اروپا با کمترین هزینه

هزینه روش‌هایی مانند سرمایه‌گذاری در میان تمام روش‌های مهاجرت به اروپا از همه بیشتر است؛ اما در این میان روش‌هایی مانند اخذ ویزای کار یا دریافت جاب آفر روش‌هایی ارزان برای مهاجرت به اروپا هستند. تحصیل در اروپا هم به شرطی که تحصیل در کشور مقصد رایگان باشد می‌تواند یک روش کم‌هزینه و مناسب برای مهاجرت باشد. کشور‌هایی مانند فرانسه و اتریش این شرایط را دارند. بااین‌حال این روش‌ها هم به بسته به سن و شرایط فرد متقاضی می‌تواند برای یک شخص مناسب باشد یا خیر.

آسان ترین کشور اروپایی برای اقامت

آسان‌ترین روش مهاجرت به اروپا می‌تواند سرمایه‌گذاری در کشور مقصد باشد. سرمایه‌گذاری در کشور‌هایی مانند پرتغال، فرانسه، یونان، اسپانیا این امکان را به مهاجران می‌دهد تا بعد از یک دوره ۵ ساله اقامت کشور مقصد را به دست آورند. علاوه بر اینکه با کمترین هزینه توانسته‌اند در یک کشور اروپایی صاحب‌ملک شوند.

سخن پایانی

مهاجرت به اروپا و اخذ ویزای اروپایی دغدغه بسیاری افرادی است که قصد مهاجرت دارند. روش های مهاجرت به اروپا متنوع است و افراد بسیاری سالانه از این روش ها برای گرفتن اقامت اروپا استفاده می کنند. مهاجرت کاری و تحصیلی روش هایی است که بیش از همه طرفدار دارد. با این حال اگر مقاله را مطالعه کنید متوجه می شوید که مهاجرت تحصیلی پس از مهاجرت کاری و مهاجرت فامیلی در رتبه سوم قرار دارد. ما در این مقاله شرایط مهاجرت به اروپا و هزینه های مهاجرت را آورده ایم. درضمن می‌توانید در صفحه بهترین کشور اروپایی برای زندگی نیز اطلاعات خوبی به دست آورید. برای دریافت مشاوره با کارشناسان ما در شرکت مهاجرتی پارسی کانادا در ارتباط باشید.

سوالات متداول

روش‌های خرید ملک در یونان یا قبرس در ۳ الی ۶ ماه منجر به اخذ اقامت دائم اروپا می‌شود.

برای کارباید کشور‌هایی با نرخ بیکاری و تورم پایین و سطح زندگی بالایی را انتخاب کرد. آلمان ودانمارک در حال حاضر با توجه به کمبود نیروی کار ماهر گرفتن ویزای کاری بسیار ساده‌تر است.

خرید ملک، ثبت شرکت، تمکن مالی در جز روش‌های است که در صورت داشتن سرمایه می‌توان برای مهاجرت به اروپا انتخاب کرد

guest
8 Comments
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها