معرفی 8 کشور خارجی برای راهاندازی استارتاپ
اگر یکایده استارتاپی دارید و میخواهید در یکی از کشورهای خارجی آن را پیادهسازی کنید ولی نمیدانید کدام کشور برای اجرای ایده شما بهترین است این مقاله بسیار ارزشمند را تا انتها دنبال کنید.
در حال حاضر براساس اطلاعات منابع معتبر کشورهای دانمارک، کانادا، استونی، انگلیس، آلمان، فرانسه، استرالیا، لیتوانی و اسپانیا جزء بهترین کشورها برای مهاجرت استارتاپی ایرانیان هستند.
در ادامه شرایط هر کدام از این کشورها را بررسی خواهیم کرد.
اگر فکر میکنید که واجد شرایط شرکت در این برنامه هستید، کارشناسان ما آماده کمک به شما هستند. تنها کافیست با شمارههای موجود در سایت تماس بگیرید یا فرم مشاوره زیر را تکمیل کنید.
کنارتان هستیم. کافیست فرم مشاوره را پر کنید.
فیلد های "*" اجباری هستند
مهاجرت از طریق استارتاپ چیست؟
مهاجرت استارتاپی یک روش مهاجرتی است که به کارآفرینان و افراد خلاق اجازه میدهد تا با راهاندازی یک کسبوکار نوآورانه در یک کشور خارجی، اقامت و در نهایت شهروندی آن کشور را دریافت کنند.
در این روش، افراد با ارائه یک ایده کسبوکار منحصر به فرد و پتانسیلدار، حمایت مالی و حقوقی از سوی دولت یا سرمایهگذاران محلی دریافت میکنند و میتوانند بهطور رسمی کسبوکار خود را در کشور مقصد راهاندازی کرده و توسعه دهند. این نوع مهاجرت برای کسانی مناسب است که توانایی ایجاد شغل و رشد اقتصادی در کشور مقصد را دارند.
شرایط اخذ ویزای استارت آپ
هر کشور شرایط و مدارک خاصی برای صدور ویزای استارتاپ دارد. اما معمولا شرایطی که بین بیشتر آنها مشترک است این موارد هستند:
✔ داشتن بیزینس پلن یا طرح تجاری قوی
✔ گرفتن نامه حمایت و جلب رضایت یک سرمایه گذار در کشور مقصد
✔ داشتن سرمایه کافی برای شروع و تمکن مالی برای زندگی
✔ مدرک زبان
✔ تکمیل و ارائه مدارک شخصی
بهترین کشورها برای مهاجرت استارتاپی کداماند؟
براساس اطلاعات منتشر شده وبسایت usnew در 2024 کشورهای زیر جزء بهترین مقاصد راهاندازی استارتاپ هستند.
- دانمارک
- کانادا
- انگلیس
- آلمان
- لیتوانی
- فرانسه
- استونی
- استرالیا
- اسپانیا
در ادامه هریک از برنامههای استارتاپی این کشورها را بررسی میکنیم.
دانمارک
دانمارک برای کارآفرینان خارج از اتحادیه اروپا فرصتی ویژه فراهم کرده است. با ویزای استارتاپ دانمارک، میتوانید ایده نوآورانه و فناورانه خود را در این کشور اروپایی به واقعیت تبدیل کنید.
این ویزا به مدت ۲ سال اعتبار دارد و امکان تمدید آن تا ۵ سال دیگر نیز وجود دارد و بعد از مدتی میتوانید اقامت خود را به دائم تبدیل کنید. با ویزای استارتاپ دانمارک میتوانید اعضای خانواده نزدیکتان را نیز همراه خود به دانمارک ببرید.
شما باید بتوانید هزینههای زندگی و راهاندازی کسب و کار خود را تأمین کنید. برای این منظور، بین 137,076 تا 319,236 کرون دانمارک در حساب بانکی خود داشته باشید.
کانادا
برنامه مهاجرتی استارتاپ کانادا، فرصتی بینظیر برای کارآفرینان نوآور خارجی است که میخواهند ایده استارتاپی خود را در این کشور راهاندازی کنند.
این برنامه به کارآفرینان اجازه میدهد تا با حمایت یکی از نهادهای تأییدشده در کانادا، شامل سرمایهگذاران فرشته، صندوقهای سرمایهگذاری خطرپذیر و برنامههای شتابدهنده یا انکوباتور، ویزا دریافت کنند.
هزینه برنامه استارتاپ کانادا بین ۱۵۰ الی ۲۵۰ هزار دلار کانادا است و حداقل نمره آیلتس برای این برنامه، در حال حاضر IELTS ۵ یا CLB ۵ است.
شرط اصلی این برنامه، ارائه یکایده تجاری نوآورانه و قابلیت تبدیل آن به یک کسبوکار موفق است. متقاضیان برگزیده نه تنها اجازه کار و زندگی در کانادا را خواهند داشت، بلکه میتوانند از ازطریق ویزای استارتاپ کانادا اقامت دائم بگیرند.
انگلیس
براساس گزارش بانک جهانی، بریتانیا به عنوان هشتمین مقصد آسان برای فعالیتهای اقتصادی در جهان شناخته شد. این رتبهبندی، بریتانیا را به یکی از محبوبترین مقاصد کارآفرینان خارجی تبدیل کرده است.
با راهاندازی ویزای کارآفرین سطح 1، شرایط برای مهاجرت کارآفرینان به بریتانیا بسیار آسان شد. این ویزا که نیازی به سرمایهگذاری کلان ندارد، به افراد این امکان را میدهد تا به مدت 3 سال و چهار ماه در بریتانیا اقامت داشته باشند و کسبوکار خود را راهاندازی کنند. همچنین، امکان تمدید این ویزا برای 2 سال دیگر نیز وجود دارد.
یکی از مزایای مهم ویزای استارتاپ انگلیس، انعطافپذیری در میزان سرمایه موردنیاز است. کارآفرینانی که حداقل 50,000 پوند و حداکثر 200,000 پوند سرمایه در اختیار دارند، میتوانند برای دریافت این ویزا اقدام کنند.
لازم به ذکر است از تاریخ 13 ژوئیه 2023 برنامه استارتاپی انگلیس تا اطلاع ثانوی متوقف شده است. ولی کارآفرینان خارجی میتوانند از مسیر ویزای بنیان گذاران نوآور (Innovator Founder) برای راه اندازی کسب و کار در این کشور اقدام کنند.
آلمان
آلمان یکی دیگر از چند کشور برتر دنیا در زمینه ارائه برنامههای استارتاپی برای کارآفرینهای خارجی است.
متقاضیان این برنامه میتوانند با کمک این ویزا از ۲ روش خود اشتغالی (Self Employed Entrepreneurs) یا کار آزاد در آلمان (Freelancer)، اجازه اقامت دریافت کنید.
با ویزای استارتاپ آلمان میتوانید در قدم اول اقامت ۳ ساله بگیرید و سپس در مراحل بعد تمدید کنید یا آن را به اقامت دائم تبدیل کنید.
هزینه برنامه استارتاپ ویزای آلمان از ۵۰ هزار یورو شروع میشود و ممکن است این مبلغ تغییر کند.
با توجه به حمایتهای گسترده دولت آلمان از استارتآپها، ایرانیها میتوانندایدههای نوآورانه خود را در این کشور عملی کنند.
مزایای این برنامه شامل امکان اقامت در یک کشور اروپایی، دسترسی به بازار بزرگ اتحادیه اروپا، دریافت حمایتهای مالی و امکان همکاری با شرکتهای بزرگ آلمانی است.
علاوه بر این، کیفیت بالای زندگی، ثبات اقتصادی و سیاسی آلمان، این کشور را به مقصدی جذاب برای کارآفرینان تبدیل کرده است. با اخذ ویزای استارتآپ آلمان، ایرانیها میتوانند از فرصتهای بینظیری برای رشد کسبوکار خود بهرهمند شوند.
لیتوانی
لیتوانی یکی دیگر از کشورهای جذاب اروپایی برای راه اندازی استارتاپ است. لیتوانی، به عنوان یک مقصد جذاب برای کارآفرینان نوآور و خلاق از سراسر جهان مطرح شده است.
این کشور با ارائه ویزای استارتاپ، امکان راهاندازی کسبوکارهای نوپا و فناورانه را برای افرادی که خارج از اتحادیه اروپا و منطقه اقتصادی اروپا زندگی میکنند، فراهم کرده است.
این ویزا مخصوص کارآفرینانی است که ایدههای نوآورانه مبتنی بر فناوری مانند بیوتکنولوژی، فناوری نانو، فناوری اطلاعات، مکاترونیک، الکترونیک یا فناوریهای لیزر دارند و مایلند کسبوکار خود را در لیتوانی توسعه دهند.
دولت لیتوانی با تشکیل یک هیئت کارشناسی، ایدههای کسبوکاری را ارزیابی میکند و در صورتی که این ایدهها به نفع اقتصاد کشور لیتوانی باشد، به متقاضیان ویزا اعطا میشود.
با دریافت ویزای استارتاپ لیتوانی میتوانید به مدت 2 سال اقامت دریافت کنید و در صورت موفقیت کسبوکار، این مدت را تا 3 سال دیگر تمدید کنید.
حداقل سرمایه لازم برای راه اندازی استارتاپ در کشور لیتوانی 30 هزار یورو است.
فرانسه
ویزای استارتاپ فرانسه برای بنیانگذاران استارتاپها و سرمایهگذاران شرکتهای حوزه فناوری طراحی شده است تا بتوانند ایده استارتاپی خود را در حوزههای فناوری پیادهسازی کنند و از این طریق اقامت 4 ساله فرانسه را اخذ کنند.
متقاضیان همچنین میتوانند اعضای خانواده خود را در این برنامه سهیم کنند و برای آنها اقامت بگیرند . علاوه بر این، همسر متقاضی نیز مجاز است بدون هیچ مجوز کاری در فرانسه کار کند.
متقاضی باید از Direccte (یک سازمان دولتی فرانسوی) تأیید بگیرد و یک برنامه برای یک استارتاپ نوآوری اقتصادی در فرانسه داشته باشد.
استارتاپ باید با یک انکوباتور یا شتابدهنده فرانسوی همکاری داشته باشد.
حداقل دو نفر از بنیانگذاران باید شهروند فرانسه باشند. متقاضیان باید به زبان انگلیسی مسلط باشند و استارتاپ باید تنها تمرکز آنها در فرانسه باشد و هیچ گونه فعالیت دیگری نکنند. همچنین، مهاجرانی از این طریق وارد کشور فرانسه شدند اجازه نخواهند داشت در طول دوره ۱۲ ماهه ویزا به دنبال شغل دیگری باشند.
استونی
ویزای استارتاپ استونی فرصتی استثنایی برای کارآفرینان غیر اتحادیه اروپا فراهم میکند تا با مهاجرت به این کشور، ایدههای نوآورانه خود را به واقعیت تبدیل کنند.
برنامه ویزای استارتاپ کشور استونی به صورت کوتاهمدت (۳ ماهه) و بلندمدت (۱۲ ماهه) ارائه میشود و به کارآفرینان اجازه میدهد تا شرکتهای خود را در محیطی پویای این کشور راه اندازی کنند.
اگر کارآفرینی پیش از درخواست ویزا، شرکت خود را در استونی به ثبت رسانده باشد، میتواند برای دریافت اجازه اقامت موقت تا مدت ۵ سال اقدام کند. این اجازه، امکان اقامت طولانیمدت در استونی و ادامه فعالیتهای تجاری را فراهم میآورد.
برای واجد شرایط بودن در برنامه ویزای استارتاپ استونی، متقاضیان باید تعهد دهند که ماهانه حداقل ۱۳۰ یورو در این کشور هزینه کنند، کسبوکارشان توسط کمیته استارتاپ استونی تأیید شود و یک مدل تجاری نوآورانه و قابل توسعه با پتانسیل جهانی ارائه دهند.
همچنین، داشتن بیمهنامه معتبر با پوشش حداقل ۳۰,۰۰۰ یورو برای مدت اقامت در استونی الزامی است.
استرالیا
برنامه ویزای استارتاپ استرالیا به ویزای 188 مشهور است. کشور استرالیا، به افراد کارآفرینان خارجی این فرصت را میدهد تا با اخذ ویزای موقت (سابکلاس ۱۸۸) و سپس ویزای دائم (سابکلاس ۸۸۸)، کسبوکار خود را در استرالیا راهاندازی کنند.
برای ویزای ۱۸۸، متقاضی باید حداقل ۶۵ امتیاز از ۱۰۰ امتیاز مورد نیاز را کسب کند.
سن زیر ۵۵ سال، وضعیت سلامتی مناسب، داشتن طرح کسب و کار ایده آل و داشتن سرمایهای حدود 400 هزار دلار استرلیا از شرایط اصلی شرکت در برنامه ویزای استارتاپ استرالیا است.
متقاضی میتواند بعد از مدتی با استفاده از ویزای 888 استرالیا اقامت دائم اخذ کند.
اسپانیا
کشور اسپانیا، به یکی از مقاصد جذاب برای استارتاپها تبدیل شده است و با سیاستهای نوآورانه و حمایتهای مالی خوب، فرصتهای زیادی برای کارآفرینان فراهم میکند. این کشور با استفاده از یک قانون جدید که به قانون استارتاپ، معروف است، باعث رشد و توسعه کسبوکارهای نوپا شده است.
شهرهایی مانند مادرید، بارسلونا و والنسیا، به عنوان مراکز اصلی فعالیتهای کارآفرینی شناخته میشوند. این شهرها، مکان مناسبی برای ثبت شرکت در اسپانیا و کارآفرینی و در این کشور هستند.
رد پای مهاجران در استارتاپهای بزرگ دنیا
در سال 2018 بنیاد ملی سیاست آمریکا (National Foundation for American Policy) تعداد 91 استارتاپ 1 بیلیون دلاری آمریکا را بررسی کرد که از این تعداد 51 استارتاپ حداقل 1 موسس مهاجر داشتند! در زیر میتوانید تعدادی از بزرگترین استارتاپهای دنیا که توسط مهاجران راه اندازی شدهاند را ببینید:
چند استارتاپ معروف دنیا که توسط مهاجران راه اندازی شدند | ||
---|---|---|
Qualcomm | SpaceX | Intel |
Uber | Pfizer | Moderna |
McDonnald’s | AT&T | Tesla |
eBay | WeWork | Yahoo |
Houzz | Cloudflare | |
Merck | Comcast | Sandisk |
سخن پایانی
بسیاری از استارتاپهای بزرگ و کوچک دنیا توسط مهاجران راهاندازی شدهاند. با توجه به حمایتهای دولتی و خصوصی از کسبوکارها و سودآوری بالا، متقاضیان زیادی تصمیم میگیرند شرکت و استارتاپ خود را در خارج راهاندازی کنند.
با مهاجرت از طریق استارتاپ با یک تیر دو نشان میزنید. سرمایهگذاری در خارج و اخذ اقامت کشورهای خارجی! کشورهای مختلف برای جذب ایدههای نو و کارآفرینان خلاق ویزای استارتاپ را در اختیار این افراد قرار دادهاند.
سعی کردیم براساس اتکا به منابع معتبر و به روز 8 کشور عالی برای مهاجرت استارتاپی شما انتخاب کنیم. اما اگر سهولت اخذ ویزا و شرایط مد نظر برای ایرانیان را هم یک فاکتور مهم بدانیم،کانادا بهترین کشور برای راه اندازی استارتاپ ایرانیان است. اما اگر به فکر راه اندازی استارتاپ در اروپا هستید، حتما مطلب پیشنهادی زیر را بخوانید:
ویزای استارت آپ اروپا
سوالات متداول:
شرایط مهاجرت با استارتاپ با توجه به کشور مقصد متفاوت است. اما معمولا این شرایط را باید داشته باشید:داشتن بیزینس پلن یا طرح تجاری قوی، گرفتن نامه حمایت و جلب رضایت یک سرمایه گذار در کشور مقصد، داشتن سرمایه کافی برای شروع و تمکن مالی برای زندگی، مدرک زبان و تکمیل و ارائه مدارک شخصی.
منابع معتبر: ceoworld
آیا سوالی دارید؟
سلام وقت بخیر در ویزای استارتاپ از زمانی که کلاسای منتورشیپ برگزار میشه تا los بگیریم چقدر زمان میبره؟
سلام مجید عزیز، دریافت los مرحله ای قبل از کلاس های منتورشیپ است، مدت زمان دریافت LOS (Letter of Support) برای شرکت در کلاس های منترشیپ ویزای استارت آپ ممکن است متفاوت باشد و به عواملی مانند جوابگویی به درخواست، بررسی و تصمیم گیری توسط مقامات مربوطه وابسته است. با این حال، برخی از شرکت کنندگان در کلاس های منترشیپ ویزای استارت آپ گزارش داده اند که معمولاً حدود 2 تا 4 هفته طول می کشد تا LOS دریافت شود. و در خصوص کل پروسه ویزای استارت آپ لازم است اعلام کنیم این پروسه بین 18 ماه تا 36 ماه زمانبر است،
1- اگر متقاضی استارت آپ پس از عقد قرارداد در آزمون ایلتس موفق نشود نمره چهار مهارت را 5 بگیرد ! تکلیف چه میشود ؟
2- اگر بنا بدلایلی پس از چندماه عقد قرارداد متقاضی از مهاجرت منصرف شود هزینه ای به او بازخواهد گشت ؟
سلام آقای کاظمی عزیز، در قرارداد لاین استارت آپ به دلیل تاثیر دیگر اعضا بر عملکرد کل گروه امکان انصراف پس از عقد قرارداد وجود ندارد و در این صورت هزینه های پرداخت شده و خرج شده در پروسه غیر قابل عودت خواهد بود. چون اداره مهاجرت، انکوباتور ها و وکلای پورسه این هزینه ها را عودت نمی دهند. البته ممکن است در صورت کنسلی به موقع و جاگیری متقاضی دیگر هزینه سرمایه گذاری به شما برگشت بشه که این موضوع به خیلی موارد بستگی دارد و در این قسمت امکان اعلام وجود ندارد. برای دریافت اطلاعات بیشتر لطفا جلسه مشاوره خود را رزرو بفرمایید مشاوران ما پس از بررسی شرایط شما به صورت تخصصی راهنماییتون خواهند کرد.
فرم ارزیابی مهاجرت
1) ایده یا طرح جدید آیا پس از ورود به کانادا قابل فروش یا واگذاری به شخص دیگری می باشد ؟
2) میتوان سهم خود را فروخت ؟
3) هزینه ای که برای یک start up نیاز است ، چه میزان میباشد؟
4) تضمین ویزا شدن با استارت آپ چقدر است ؟
سلام آقای کاظمی عزیز، ایده یا طرح استارت آپی پس از دریافت pr و ورود به کشور کانادا امکان فورش سهم را دارد. اما بهتر است برای فروش و واگذاری سهم ایده مد نظر به بهره برداری برسد تا قابل ارائه و قیمت گذاری شود. شرایط و قیمت ها در جلسه مشاوره تخصصی پس از ارزیابی شرایط شما و طرح همچنین خدمات مورد نیاز به قیمت روز توسط کارشناس این حوزه اعلام خواهد شد. و در پاسخ به سوال آخر، تمامی قرارداد های موسسه پارسی کانادا به صورت تضمینی است.