موسسه حقوقی بین المللی دادگران حق و عدالت

راهنمای مهاجرت کاری به آلمان

راهِ مهاجرت کاری به آلمان هرچند ساده باشد؛ اما داشتن اطلاعات خوب و بررسی شرایط می‌تواند کمک زیادی به شما بکند. این مطلب راهنمای شما در این مسیر است. راهنمای اخذ ویزای کار آلمان در سال 2024؛ که در آن قرار است مطالب مفیدی، از انواع ویزای کاری آلمان گرفته تا شرایط و مراحل اخذ را با استفاده از جدیدترین قوانین در اختیارتان بگذاریم.

قبل از خواندن ادامۀ متن؛ اگر به هر دلیلی فرصت مطالعۀ این مقاله را ندارید یا از حوصلۀ شما خارج است و نیاز به مشاوره دارید، 👈🏻فرم ارزیابی مهاجرت👉🏻 را پُر کنید تا با یک مشاورۀ دقیق راهنمایی‌تان کنیم.

از مشاوره تا اقامت

کنارتان هستیم. کافیست فرم مشاوره را پر کنید.

فیلد های "*" اجباری هستند

اگر یادتان رفته، یادآوری می‌کنیم که آلمان کمبود نیروی کار دارد و یک کشور ایده‌آل برای کار است. راحتیِ اخذ ویزا برای ایرانیان، حقوق و دستمزد خوب، سطح رفاه و کیفیت زندگی بالا و امکان اخذ اقامت دائم از مهم‌ترین مزایای مهاجرت به آلمان از طریق کار هستند. خب، قدم اول ما در مسیر مهاجرت به آلمان، بررسی مشاغل مورد نیاز این کشور است:

مشتریان عزیز پارسی کانادا، هزینه مهاجرت به آلمان را می‌توانند به‌صورت تهاتر ملک و خودرو نیز پرداخت کنند.

آلمان به چه مشاغلی نیاز دارد؟

قدم اول برای مهاجرت به آلمان برای کار، بررسی این مورد است که اصلاً آیا شغل شما در این کشور تقاضا دارد و بازارکار آن خوب است یا نه؟ آلمان به مشاغلی که در این حوزه‌ها هستند بیشتر از همه نیاز دارد:

حوزه بهداشتپزشک، پرستار، رادیولوژیست، دندانپزشک و ...
فناوری اطلاعات و فناوریتوسعه دهندگان نرم افزار، کارشناسان امنیت سایبری و تحلیلگران داده
مهندسیمهندسی مکانیک، برق و عمران و ...
آموزشمعلمان، استادان و محققان دانشگاهی
مشاغل فنیساخت و ساز، لوله کشی و نجاری
متخصص در انرژی های تجدیدپذیرتکنسین های انرژی خورشیدی و بادی، مهندسان و مدیران پروژه

البته اگر تخصص شما در این حوزه‌ها نیست، معنای آن این نیست که آلمان به تخصص شما نیاز ندارد. اینجا فقط مهم‌ترین بخش‌ها را آوردیم. ما پرتقاضاترین مشاغل بازارکار این کشور را با حقوق ماهانه در مطلب مشاغل مورد نیاز آلمان معرفی کرده‌ایم. برای آشنایی بهتر با وضعیت بازارکار در آلمان، این مطلب را از دست ندهید. البته اگر دانش آلمانی دارید می‌توانید این لینک gehalt.de را بررسی کنید. 

ما در این ویدیو سوالات متداولی را که در حوزه مهاجرت کاری در کامنت‌ها مطرح کرده بودید را پاسخ داده‌ایم. حتما ویدیو را ببینید:

در ادامه انواع ویزاهای کاری آلمان را معرفی می‌کنیم:

انواع ویزای کار آلمان کدامند؟

ویزای کاری آلمان به‌طور کلی به دو نوع کوتاه‌مدت (Short-stay) و بلندمدت (Long-stay) تقسیم‌بندی می‌شود. ویزاهای کوتاه‌مدت از چند روز تا سه ماه یا کمی بیشتر اعتبار دارند و بیشتر برای سفرهای کاری کوتاه‌مدت استفاده می‌شوند. ویزاهای بلندمدت بسته به نوع ویزا، از چند ماه تا چند سال وقت دارند. در زیر مهم‌ترین ویزاهای کاری آلمان که در دسته بندمدت هم قرار دارند، را آورده‌ایم:

در زیر هرکدام از این ویزاها را به‌طور مختصر توضیح خواهیم داد:

1. ویزای کار آلمان (Employement Visa)

در حالت کلی، برای کار در کشور آلمان باید ویزا و مجوز کار (Work Permit) بگیرید؛ که لازمه آن اخذ جاب آفر یا پیشنهاد شغلی از یک کارفرمای آلمانی است. نیروهای فنی و متخصص (Skilled Workers) با گرفتن جاب آفر، می‌توانند ویزای کار گرفته و به آلمان مهاجرت کنند. از مهمترین مزیت‌ها برای این نوع ویزا داشتن حقوق مشخص از ابتدا، عدم نیاز به تمکن مالی و امکان بردن خانواده به آلمان از همان ابتدا است.

مهم‌ترین شرایط اخذ این ویزا؛ داشتن سابقه‌کار مرتبط و مفید، داشتن مدرک تحصیلی یا مدرک مهارتیِ معتبر (مدارک فنی‌حرفه‌ای)، مدرک زبان آلمانی B1 است. دقت کنید در این روش با توجه به داشتن قرارداد کاری شما نیازی به داشتن تمکن مالی ندارید چرا که از بدو ورود حقوق دریافت می‌کنید.

دراین‌باره یک مقاله تهیه کرده‌ایم. اطلاعات کامل درباره این موضوع را در مطلب جاب آفر آلمان بخوانید.

2. ویزای جستجوی کار آلمان با کارت شانس (Jobseeker Visa)

اگر نتوانستید از ایران در آلمان کار پیدا کنید، می‌توانید با گرفتن ویزای جستجوی کار که در حال حاضر با نام کارت شانس معرفی شده به آلمان بروید. این کارت یک فرصت یک ساله برای یافتن کار برای شما را فراهم می کند. این کارت برای ایرانیان و تمام افراد متقاضی کار در خارج از اتحادیه اروپا فراهم شده است. البته شرایطی دارد!

داشتنِ مدرک تحصیلی معتبر، مدرک زبان آلمانی، تمکن مالی برای هزینۀ یک سال زندگی در آلمان و داشتن سابقه‌کار مفید از مهم‌ترین شرایط گرفتن این ویزاست. این نوع ویزا را ویزای تکی هم می‌نامند که فقط خود شخص می‌تواند برای رفتن به آلمان اقدام کند. در مطلب کارت شانس آلمان اطلاعات کامل درباره این ویزا را توضیح داده‌ایم. آن را حتماً مطالعه کنید.

تصویری از تعدادی نوجوان و جوان که با ویزای آوسبیلدونگ آلمان برای مهاجرت کاری اقدام کرده‌اند.

3. ویزای آوسبیلدونگ آلمان (Ausbildung Visa)

آوسبیلدونگ، دوره‌های کارآموزی هستند که با شرکت در آن‌ها به‌شکل مهارت‌محور در یک موسسه تحصیل و کار می‌کنید. در این مدت به شما حقوق داده می‌شود و پس از پایان دوره هم می‌توانید به‌راحتی به بازارکار آلمان وارد شده و کار کنید. این دوره‌ها به‌درد نوجوانان و جوانانی می‌خورد که می‌خواهند سریعتر مهارت‌های عملی را یاد گرفته و در آلمان کار کنند. البته به این معنی نیست که افراد دیگر نمی‌توانند بلکه در این روش بعضی رشته‌ها بدون محدودیت سنی حتی تا بالای 45 سال هم می‌توانند اقدام کنند.

برای اخذ ویزای آوسبیلدونگ آلمان باید حداقل مدرک دیپلم، مدرک زبان آلمانی B1 یا B2 و در صورت نیاز تمکن مالی داشته باشید. حداقل سن برای اخذ این ویزا هم 18 سال است. ما یک مقاله جامع درباره این مطلب تهیه کرده‌ایم که می‌توانید در صفحه ویزای آوسبیلدونگ آلمان مطالعه کنید.

4. ویزای خوداشتغالی و فریلنسری (Self-employed and Freelancer)

خوداشتغالی نوعی سرمایه‌گذاری است که در آن با یک طرح تجاری و مبلغی سرمایه وارد این کشور می‌شوید و یک بیزینس در این کشور راه می‌اندازید. داشتن سابقه‌کار مرتبط و مفید، سرمایه موردنیاز و بیزینس‌پلن قوی از مهم‌ترین شرایط اخذ این ویزا هستند.

فریلنسری هم یکی از انواع ویزای کار آلمان است که با استفاده از آن می‌توانید به شکل فریلنسر در این کشور کار کنید. برای گرفتن این ویزا باید مهارت‌های خوبی داشته باشید، ثابت کنید که می‌توانید در حوزه مدنظر خدمات خوبی به این شکل ارائه دهید و درنهایت یک مجوز بگیرید. توضیحات این روش‌ها را در صفحات ویزای خوداشتغالی آلمان و ویزای فریلنسری آلمان بررسی کرده‌ایم.

5. بلوکارت آلمان (Blue Card)

بلوکارت یک مجوز اقامت است؛ که با استفاده از آن می‌توانید در آلمان به کار و زندگی مشغول شوید. برای گرفتن بلوکارت باید مدرک تحصیلی دانشگاهی معتبر داشته باشید و یک جاب آفر موردتایید از کارفرماهای آلمانی هم گرفته باشید. حقوق و دستمزد شما در قرارداد باید حداقل 45،300 یورو در سال و برای مشاغلی که در آن‌ها کمبود نیروی کار هست حداقل 41،041.80 یورو در سال باشد.

تصویری از یک بلوکارت آلمان که با مهاجرت کاری به آلمان موفق به اخذ آن شده است

تصویری از یک بلوکارت اقامت آلمان

با داشتن کارت آبی می‌توانید تا 3 ماه بعد از تاریخ اتمام قراردادِ کاری در آلمان بمانید. همچنین با داشتنِ این مجوز، بعد از 27 ماه و در صورت داشتن شرایطی مثل مدرک زبان بعد از 21 ماه می‌توانید اقامت دائم آلمان را بگیرید.

6. Au Pair and Internship

ویزای Au Pair برای جوانان زیرِ 27 سال است که به فرهنگ آلمانی علاقه‌مندند و مایل‌اند در یک خانواده آلمانی کار کند. اوپرها در کارهای خانه به این خانواده کمک می‌کنند و در ازای آن، اقامت رایگان، غذا و دستمزد از این خانواده می‌گیرند. ویزای اوپر برای حداقل 6 ماه و حداکثر 1سال صادر می‌شود و قابل تمدید نیست.

این ویزا یک فرصت بسیار خوب برای افرادی است که می‌خواهند زبان آلمانی را به‌شکل کاربردی در یک محیط واقعی یاد بگیرند و از آن برای گرفتن سایر ویزاها و اقامت آلمان استفاده کنند. برای اطلاعات بیشتر درباره ویزای Au Pair آلمان این مقاله را مطالعه کنید.

دوره‌های کارآموزی یا انترنی هم دوره‌های کارِ کاربردی هستند که که دانشجویان و دانش‌آموزان می‌توانند با شرکت در آن‌ها، علاوه بر پول درآوردن، سابقه‌کار کسب کنند و برای اخذ ویزای کاری آلمان از آن استفاده کنند. 

7. برنامه انتقال درون‌شرکتی (ICT)

برنامه انتقال درون‌شرکتی (intra-corporate transfer) یکی از روش‌های مهاجرت کاری به آلمان است که با استفاده از آن می‌توانید در شعبۀ شرکت یا سازمانِ خود در آلمان یا سایر کشورهای اروپایی کار کنید.

موقعیت شغلی شما باید مدیر یا نیروی متخصص باشد و توسط این شرکت به اروپا اعزام شوید. در صورت داشتن شرایط مدنظر، یک ICT Card به شما داده می‌شود که اجازه کار و اقامت در آلمان و بقیه کشورهایی عضو اتحادیه اروپا را به شما می‌دهد. در این مطلب می توانید اطلاعات بیشتر درباره کارت ICT آلمان را بخوانید.

مهاجرت کاری به آلمان ساده است؛ اما آن هم شرایط و ریزه‌کاری‌های خود را دارد!

مهاجرت کاری به آلمان ساده است؛ اما آن هم شرایط و ریزه‌کاری‌های خود را دارد!

شرایط مهاجرت کاری به آلمان چیست؟

شرایط مهاجرت به آلمان برای کار با توجه ‌به نوع ویزا و شرایط شما متفاوت است. بالاتر، در بخش انواع ویزاها، مختصری از شرایط هرکدام از انواع ویزا را توضیح دادیم. برای بررسی دقیق‌تر شرایط ویزای کار در آلمان، مطالب مربوط به هرکدام از ویزاها را مطالعه کنید. اما به طور کلی شرایط مهاجرت به آلمان از طریق کار شامل:

مهم‌ترین شرایط گرفتن ویزای کاری آلمان
سنبهتر است بین 18 تا 45 سال باشد
مدرک زبان آلمانیحداقل در سطح B1 یا B2
سابقه‌کارمرتبط و مفید. میزان آن با توجه به نوع ویزا متفاوت است
جاب آفردر اکثر روش‌ها الزامی است.
عنوان شغل و تخصصبا جاب آفر یکسان باشد یا ارتباط نزدیک داشته باشد.
تمکن مالیمیزان آن با توجه به نوع ویزا متفاوت است.

در ادامه چند سوال پرتکرار در این بخش، یعنی شرایط مهاجرت را جواب می‌دهیم:

اگر به‌دنبال حداقل و حداکثر سن برای ویزای کاری آلمان هستید، باید بگوییم که در اکثر روش‌ها و ویزاها شرایط سنی مطرح نشده است. فقط برای ویزای Au Pair متقاضی باید زیر 27 سال و برای ویزای آوسبیلدونگ باید بالای 18 سال سن داشته باشد.

اما به‌طور کلی، داشتن سنِ مناسب (18 الی 45 سال) شانس اخذ ویزا را برای شما بالا می‌برد.

بعضی روش‌ها مانند بلوکارت، آن هم در بعضی شرایط ممکن است از شما مدرک زبان نخواهند. اما صادقانه بگوییم؛ برای مهاجرت به آلمان و کار در این کشور باید دانش زبان آلمانی داشته باشید. این مهارت در طول مصاحبه سفارت و کارفرما مشخص می‌شود، بر همین اساس سطح زبان مورد نیاز معمولاً مدرک یا سطح B1 یا B2 برای کار در این کشور است.

برای گرفتن ویزا، باید یک جاب آفر معتبر داشته باشید. جاب آفرها بیشتر به مشاغلی داده می‌شود که پرتقاضا هستند و کمبود نیرو در آن‌ها وجود دارد. برای این مورد باید نگاهی به مشاغل مورد نیاز و بانک مشاغل آلمان بیندازید.

اگر بالای 45 سال سن دارید و برای اولین بار به آلمان می آیید، شغلی که قصد دارید در آلمان بپذیرید باید با حقوق ناخالص سالانه حداقل 49830 یورو (از سال 2024) باشد یا باید بتوانید ثابت کنید که حقوق بازنشستگی کافی دارید.

همان‌طور که خواندید، داشتن جاب آفر برای اکثر روش‌ها الزامی است. گرفتن جاب آفر از کارفرماهای آلمانی چندان سخت نیست؛ اما باید ریزه‌کاری‌های آن را بدانید. خب به موضوع پرچالش هزینه‌ها رسیدیم:

هزینه مهاجرت به آلمان از طریق کار چقدر است؟

در مسیر مهاجرت هزینه‌هایی وجود دارد که در چند دسته ما قرار می دهیم:

هزینه‌های قبل از مهاجرت، که شامل هزینه ترجمه مدارک، لگال مدارک و اخذ مدرک زبان است. این هزینه‌ها با توجه به شرایط شما، تعداد مدارکی که قصد ترجمه و لگال دارید، کمی متغیر می‌شود.

بعد از آن شما باید برای گرفتن ویزا اقدام کنید که طبق جدول زیر هزینه‌‌های ویزای کاری آلمان را باید پرداخت کنید:

هزینه ویزای کار آلمان
صدور ویزا116 یورو
صدور Blue Card110 یورو
صدور مجوز اقامت113 یورو
صدور مجوز اقامت (خوداشتغالی)124 یورو
صدور مجوز اقامت (نیروهای متخصص)147 یورو

دقت کنید که این هزینه‌ها جدای از هزینه‌های وکالت است. یعنی گرفتن یک وکیل مهاجرتی برای پرونده، هزینه‌های خود را دارد.

در مرحله بعد هزینه‌های بعد از ورود به آلمان را دارید و در ادامه کارهایی نظیر بیمه مسافرتی، بیمه درمانی در آلمان و هزینه مسکن و خورد و خوراک را خواهید داشت. جزئیات این هزینه‌ها را می توانید در مقاله هزینه مهاجرت به آلمان با جزئیات ببینید. 

چگونه در آلمان کار پیدا کنیم؟

پیدا کردن کار در آلمان را می‌توانید از خانه خودتان شروع کنید! می‌توانید از وب‌سایت‌های کاریابی آلمانی، وب‌سایت‌های دولتی آلمان مانند بانک مشاغل، موسسات کاریابی آلمان در ایران و راه‌های دیگر برای پیداکردن کار در این کشور استفاده کنید.

برخلاف انتظارات، کاریابی در این کشور خیلی هم سخت نیست! برای آشنایی با این روش‌ها و فوت‌وفنِ هرکدام، پیشنهاد می‌کنیم مطلب کاریابی در آلمان را مطالعه کنید.

مدارک لازم برای اخذ ویزای کار آلمان چیست؟

مدارک موردنیاز با توجه به نوع ویزا، روش مهاجرتی و شرایط شما متفاوت است. اما مهم‌ترین مدارک برای گرفتن ویزا و اقامت کاری آلمان این موارد هستند:

  • دو قطعه عکس
  • بیمه سلامت
  • مدارک شخصی ترجمه شده
  • سوء پیشینه
  • پاسپورت معتبر و مدت دار
  • رسید پرداخت هزینه‌های دولتی صدور ویزا
  • رزومه و CV که نشان‌دهنده مدارک تحصیلی و سابقه‌کار
  • انگیزه نامه همراه با توضیح دقیق هدف از مهاجرت و مدت اقامت در آلمان
  • قرارداد کار یا جاب آفر با جزئیات حقوق ناخالص سالانه و شرح مفصلی از اشتغال در آلمان

مراحل اخذ ویزای کاری آلمان در پارسی کانادا

در اینفوگرافی زیر، تمامی مراحل اخذ ویزای کار آلمان را از لحظه ورود به پارسی کانادا تا تائید ویزا مشاهده می‌کنید:

مراحل اخذ ویزای کاری آلمان در پارسی کانادا بخش 1
مراحل اخذ ویزای کاری آلمان در پارسی کانادا بخش 2
مراحل اخذ ویزای کاری آلمان در پارسی کانادا بخش 3
مراحل اخذ ویزای کاری آلمان در پارسی کانادا بخش 4

شرایط اخذ اقامت دائم آلمان بعد از کار در این کشور چگونه است؟

به بحث جذاب گرفتن اقامت دائم آلمان رسیدیم! مهم‌ترین شرایط این موارد هستند:

  • داشتن درآمد کافی برای تامین مایحتاج زندگی بدون استفاده از بودجه عمومی.
  • داشتن منزل یا محل اقامت مشخص برای زندگی.
  • پرداخت مالیات، بیمه سلامت و حق بیمه به صندوق بازنشستگی.
  • داشتن مهارت زبان حداقل در سطح B1 طبق استاندارد CEFR
  • قبولی در آزمون زندگی در آلمان؛ برای تست دانش در مورد فرهنگ و نظم حقوقی-اجتماعی آلمان.
حتما بخوانید: اقامت دائم آلمان

چقدر طول می‌کشد تا اقامت دائم آلمان بگیریم؟

  • پس از 5 سال اگر آزاد کار هستید.
  • پس از 3 سال اگر مشاغل آزاد دارید.
  • پس از 4 سال اگر محقق هستید (Researcher)
  • پس از 4 سال اگر یک نیروی کار مشاغل فنی هستید (Skilled Worker)
  • پس از 2 سال اگر یک نیروی کار مشاغل فنی با مدرک دانشگاهی معتبر هستید. (Skilled Worker with academic education)
  • پس از 27 ماه اگر دارنده بلو کارت Blue Card اتحادیه اروپا هستید. البته اگر دانش زبان آلمانی‌تان خوب است، می‌توانید پس از 21 ماه اقامت بگیرید.
  • پس از 3 سال اگر عضو یک خانواده با تابعیت آلمانی هستید.
  • پس از 5 سال اگر به عنوان پناهجو یا پناهنده در آلمان هستید و می‌خواهید کار کنید. اگر بتوانید به خوبی به آلمانی صحبت کنید و بتوانید زندگی خود را تأمین کنید، می‌توانید این دوره را به سه سال کاهش دهید.

آشنایی با وضعیت، قوانین و فرهنگِ کار در آلمان را فراموش نکنید!

آشنایی با وضعیت، قوانین و فرهنگِ کار در آلمان را فراموش نکنید!

وضعیت و قوانین و فرهنگِ کار در آلمان چگونه است؟

آلمانی‌ها به‌شدت منظم و قانون‌مند هستند. به‌همین‌ دلیل توصیه می‌کنیم قبل از مهاجرت به آلمان از طریق کار، آشنایی کامل با شرایط، قوانین و فرهنگِ کار در این کشور داشته باشید.

روزهای کاری در آلمان دوشنبه الی شنبه و تعداد ساعات کاری در روز هم 7 الی 8 ساعت است. 24 روز در سال مرخصی صادر می‌شود که زایمان، بیماری، نگهداری فرزند و … هم مرخصی جداگانه و با حقوق دارند.

حداقل حقوق ساعتی از ماه جولای 2024 به این طرف، مبلغ 12.41 یورو و میانگین حقوق خالص ماهانه رقمی حدود 3,830 یورو است. بسته به میزانِ درآمد باید تا %45 مبلغ دستمزد و حقوق در آلمان را مالیات بدهید و نصفِ حق بیمه را هم خودتان باید پرداخت کنید.

بهتر است قبل از تصمیم برای مهاجرت به آلمان، اطلاعات این‌چنینی را بدانید. تمام این موارد به‌علاوه اطلاعات مهم دیگر از شرایط و قوانین کار در این کشور را در مطلب صفر تا صد کار در آلمان توضیح داده‌ایم. پیشنهاد می‌کنیم به‌هیچ‌وجه آن‌را از دست ندهید.

خب تقریبا به انتهای مطلب رسیدیم.

در صورتی که درخصوص مهاجرت کاری به آلمان نیاز به وکیل مهاجرت به آلمان و مشاوره دارید، فرم مشاوره زیر را پرکرده تا مشاوران ما با شما تماس بگیرند:

از مشاوره تا اقامت

کنارتان هستیم. کافیست فرم مشاوره را پر کنید.

فیلد های "*" اجباری هستند

اگر هم سوال یا ابهامی در این خصوص دارید، در قسمت نظرات بپرسید تا به آن پاسخ دهیم.

سخن پایانی

اگر رویای کار در اروپا را در سر می‌پرورانید و نگران سختیِ شرایط مهاجرت هستید؛ به شما آلمان را پیشنهاد می‌کنیم. این کشور کمبود نیروی متخصص دارد؛ به‌همین‌دلیل اخذ ویزای کاری آلمان چندان سخت نیست! کافیست تخصص و مهارت لازم و شرایط مدنظر را داشته باشید.

هفت نوع ویزای کار آلمان در این مطلب معرفی کردیم که شرایط هرکدام متفاوت است؛ اما داشتن سن مناسب، سابقه‌کار مفید، گرفتن جاب آفر، تمکن مالی و مدرک زبان آلمانی از مهم‌ترین شرایط مهاجرت کاری به آلمان برای همه روش‌ها هستند.

منابع

germany-visa.org، make-it-in-germany ، deutschland.de

سوالات متداول:

کشور آلمان برای کمبود نیروی کار و ایجاد تعادل اقتصادی، قصد دارد هرساله 400 هزار مهاجر متخصص پذیرش کند! پس بله، آلمان هنوز هم نیروی کار مهاجر می‌پذیرد.

بی‌تعارف بگوییم: شانس مهاجرت کاری به آلمان بدون مدرک زبان نزدیک به صفر است! شاید بعضی روش‌ها و آن‌هم در شرایطی خاص به شما اجازه دهند بدون دانش زبان وارد این کشور شوید. اما به‌طور کلی داشتن مدرک زبان آلمانی در سطح B1 یا B2 برای کار در این کشور الزامی است.

داشتن سن مناسب، سابقه‌کار مفید، مدرک زبان آلمانی و تمکن مالی از مهم‌ترین شرایط هستند.

بله. دارندگان مدرک‌های فنی‌حرفه‌ای می‌توانند از طریق گرفتن جاب آفر یا حتی از طریق دوره‌های کارآموزی آوسبیلدونگ به آلمان مهاجرت کرده و به کار و تحصیل مشغول شوند.

آیا سوالی دارید؟

ارسال سوال