مهاجرت پرستاران
مهاجرت پرستاران به خارج از کشور، در چند سال اخیر و با شیوع ویروس کرونا شدت گرفته است. در کشورهای توسعهیافته، درصد قابلتوجهی از نیروهای پرستاری را مهاجران تشکیل میدهند. بههمیندلیل مهاجرت کاری پرستاران یک مقوله آشنا و البته قدیمی برای این کشورها و همچنین برای کشورهای در حال توسعه و مهاجرفرست است. میپرسید چرا قدیمی؟!
تاریخچه مهاجرت پرستاران، به بعد از جنگ جهانی دوم (WW II) برمیگردد؛ موقعی که بریتانیای کبیر تصمیم به استخدام پرستاران خارجی کرد و نتیجه آن تأسیس سیستم سلامت همگانی انگلستان (NHS) درسال 1949 شد. از آن به بعد کشورهای مختلف برای توسعه سیستم درمان، به جذب پرستاران متخصص خارجی روی آوردند.
اگر پرستار هستید و میخواهید با شرایط مهاجرت به خارج آشنا شوید یا حتی میخواهید اطلاعاتی درباره اخذ ویزای کار پرستاری به دست آورید، جای درستی آمدید! میدانیم که صبر و مهربانی شما پرستاران زیاد است؛ اما اینجا حرفهای بدیهی را کنار میگذاریم، وقت ارزشمندِ شما را نمیگیریم و یکراست سراغ اصل مطلب میرویم.
اول نگاهی به آمار و وضعیت مهاجرت پرستاران و سهم آنها در سیستم سلامت جهانی میاندازیم، پس از آن هم با حقوق و دستمزد این شغل در خارج و شرایط مهاجرت آشنا شده و نگاهی هم به بهترین کشورها برای مهاجرت پرستاران میاندازیم.
نگاهی به وضعیت مهاجرت کاری پرستاران
سیستم بهداشت و درمان کشورهای توسعهیافته، به پزشکان و پرستاران خارجی وابسته بود؛ که شیوع ویروس کرونا و فشار بر روی این کشورها، این نیاز و اهمیت کادر درمانِ خارجی را ملموستر کرد. به نمودار زیر دقت کنید:
همانطور که میبینید؛ پرستارانِ مهاجر درصد قابلتوجهی از سیستم درمان این کشورها را تشکیل میدهند. دقت کنید این آمار مربوط به سال 2019 است؛ یعنی قبل از شیوع ویروس کرونا. در دو سال اخیر، آمار مهاجرت کاری و پذیرش پرستاران خارجی توسط کشورهای عضو OECD بهسرعت افزایشیافته است.
در اروپا، کشورهای سوئیس، انگلیس و آلمان بیشترین آمار پذیرش و صدور ویزای کار پرستاری را دارند. در آسیا-اقیانوسیه، کشورهای استرالیا و نیوزلند پیشرو هستند و در قاره آمریکا هم کشورهای کانادا و ایالات متحده به چشم میخورند. البته کشورهای عربیِ حاشیه خلیج فارس هم در این چند سال، سهم مهمی در پذیرش پرستاران و پزشکان ایرانی داشتند. کشورهای امارات، عمان و قطر نمونه این کشورها هستند.
معمولاً همه این کشورها با پرداخت دستمزد و حقوق بالا، امنیتِ شغلی خوب، مزایا و تسهیلات متعدد، سطح رفاه و کیفیت زندگی بالا و صدور اقامت دائم و شهروندی، گزینههای خوبی برای مهاجرت برای پرستاران هستند. در ادامه نگاهی به حقوق و دستمزد پرستاران در خارج میاندازیم:
دستمزد و حقوق پرستاران در خارج
میزانِ دستمزد پرستاران با توجه به سابقه کار، سطح تحصیلات، نوعِ شغل، شاخه فعالیت و موارد اینچنینی متفاوت است. بنابراین نمیتوان عدد دقیقی برای آن در هر کشور گفت. ما یک لیست از 10 کشور که بیشترین دستمزد را به پرستاران میدهند، تهیه کردهایم. میزان حقوقِ سالانه و ماهانه را هم در مقایسه با هم آوردهایم:
نام کشور | حقوقِ سالیانه (دلار آمریکا) | حقوقِ ماهیانه (دلار آمریکا) |
---|---|---|
لوکزامبورگ (Luxembourg) | 95,000 | 8,000 |
دانمارک (Denmark) | 85,000 | 7,000 |
کانادا (Canada) | 73,000 | 6,000 |
استرالیا (Australia) | 71,000 | 5,900 |
سوئیس (Switzerland) | 71,000 | 5,900 |
هلند (Netherlands) | 64,000 | 5,300 |
نروژ (Norway) | 52,000 | 4,300 |
آلمان (Germany) | 45,000 | 3,750 |
ایرلند (Ireland) | 45,000 | 3,750 |
امارات (UAE) | 30,000 | 2,500 |
حالا ممکن است بپرسید: «برای مهاجرت با رشته پرستاری، باید چه شرایطی داشته باشم؟» در ادامه توضیح خواهیم داد.
شرایط مهاجرت پرستاران
شرایط مهاجرت برای پرستاران، به کشور مقصد و روشِ مهاجرتی بستگی دارد. بعضی کشورها آزمون ورودی دارند و بعضی نه! برای تعدادی از کشورها، دانش و مدرک زبان مهم است و برای تعدادی هم یک شرطِ اصلی نیست! برخی کشورها ممکن است برای شما دوره آموزشی برگزار کنند و برخی نه!
مهمترین شرایط مهاجرت پرستاران ایرانی به خارج از کشور این موارد هستند:
- ترجمه، تأیید و معادلسازی مدارک پرستاری و پزشکی
- تأیید و معادلسازی مدارک سابقه کار
- تأیید، ترجمه و معادلسازی مدارک تحصیلی
- شرکت در آزمون ورودی پرستاری (در صورت وجود)
- مدرک زبان
- تمکن مالی
برای آشنایی بیشتر با شرایط مهاجرت پرستاری، بهتر است پس از انتخاب کشورِ مدنظرتان، با یک وکیل مهاجرتی یا مشاور مهاجرتی مربوط به همان کشور مشورت کنید. پارسی کانادا آماده یک مشاوره تخصصی به شما در خصوص مهاجرت پرستاران به کشورهای کانادا، استرالیا، دانمارک، امارات، عمان و قطر است. فرم ارزیابی زیر را پرکنید تا با شما تماس بگیریم:
کنارتان هستیم. کافیست فرم مشاوره را پر کنید.
فیلد های "*" اجباری هستند
مهاجرت پرستاران به اروپا
اروپا سالهاست که بهعنوان مقصد مهاجرتی پرستاران و پزشکان شناخته میشود. این یک معامله دو سر سود است! کشورهای توسعهیافتۀ اروپایی با جذب پرستاران مهاجر، کمبودهای سیستم درمانی خود را جبران میکنند؛ از آنطرف هم دستمزد خوب، زندگی مُرفه و اقامت دائم کشورهای اروپایی در انتظار پرستاران است.
کشورهای لوگزامبورگ، دانمارک، سوئیس و آلمان، پرچمدار نظام سلامت پیشرفته در اروپا هستند. این کشورها جزو کشورهایی هستند که بیشترین حقوق را به پرستاران پرداخت میکنند. هرکدام از کشورهای اروپایی، شرایط و روشِ خاص خود را برای صدور ویزای کار پرستاری و پذیرش آنها دارد.
ما یک راهنمای جامع برای مهاجرت کاری پرستاران به کشورهای اروپایی آماده کردهایم. اطلاعات بیشتر را میتوانید در مطلب مهاجرت پرستاران به اروپا مطالعه کنید.
مهاجرت پرستاران به کشورهای حاشیه خلیج فارس
تَبِ مهاجرت پرستاران به کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس در دو-سه سال گذشته داغ شده است! کشورهایی مانند امارات، عمان و قطر، با پرداخت حقوقِ بالا و در نظر گرفتن تسهیلات متعدد، در حال جذبِ پرستاران خارجی خصوصاً ایرانیها هستند. تنها چند نمونه از مزایای مهاجرت پرستاران به کشورهای حاشیه خلیج فارس:
- معاف از مالیات! (مشاغل پزشکی در این کشورها مالیات پرداخت نمیکنند.)
- نزدیکی به ایران
- حقوق بالا
- عدم نیاز به مدرک زبان
امارات، گُلِ سَرسبد این کشورهاست؛ که با توجه به سرمایهگذاری عظیم بر روی سیستم سلامت، بهسرعت در حال جذب نیروهای پزشکی و پرستاری است.
باتوجهبه اینکه شرایط صدور ویزای کار برای پرستاران در این کشورها کمی با کشورهای اروپایی متفاوت است، ما یک راهنمای جامع برای آن تهیهکردهایم. اطلاعات بیشتر را میتوانید در مطلب مهاجرت پرستاران به کشورهای عربی را بخوانید.
مهاجرت پرستاران به استرالیا
ما به استرالیا، دور افتادۀ دوستداشتی میگوییم! کشوری که از هیاهوی دنیا به دور است؛ اما همیشه جزء لیستِ بهترینهاست. نظام سلامت این کشور کاملاً به نیروهای پزشکی مهاجر وابسته است؛ به همین دلیل صدور ویزا و اقامت پرستاری یکی از برنامههای همیشگی آن است!
استرالیا هم، حقوقِ خوبی به پرستاران میدهد و تسهیلات متعددی در اختیار آنها میگذارد. برای گرفتن ویزای کاری پرستاری استرالیا، معمولاً باید در آزمون شورای ملی شوراهای هیئتهای پرستاری (NCLEX-RN) شرکت کنید و مدرک زبان هم داشته باشید. اطلاعات کاملتر را میتوانید در مطلب مهاجرت پرستاران به استرالیا بخوانید.
مهاجرت پرستاران به کانادا
میرسیم به کانادا؛ سرزمینِ بزرگِ سفیدِ شمالی، که هر سال مقصد مهاجرت خیلی از ایرانیهاست. کانادا یکی از کشورهایی است که بیشترین حقوق را به پرستاران میدهد و گزینۀ خوبی برای مهاجرت پرستاران و پزشکان است.
برای مهاجرت با مدرک پرستاری به کانادا، چند روش وجود دارد:
- اکسپرس اینتری (Express Entry)
- برنامههای استانی (PNP)
- اخذ پیشنهاد شغلی (Job Offer)
هرکدام از این روشها، شرایط خاصِ خود را دارند. جزئیات کامل هرکدام را در مطلب صفر تا صد مهاجرت پرستاران به کانادا توضیح دادهایم. این راهنمای جامع را از دست ندهید؛ اما میرسیم به یکی از پرتکرارترین سؤالهای شما:
بهترین کشورها برای مهاجرت پرستاران کداماند؟
واقعیت را بخواهید؛ انتخاب بهترین کشورها برای کار پرستاری سخت است. چون «بهترینها» از نگاه هر فرد متفاوت است. بهترین از نظر دستمزد؟ راحتیِ اخذ ویزا؟ دادن اقامت دائم یا سطحِ رفاه؟
البته نگران نباشید؛ یک مطلب برای شما تهیه کردهایم که در آن با توجه به معیارهای مختلف، بهترین کشورها را لیست کردهایم. خواندن آن را در صفحه بهترین کشورها برای مهاجرت پرستاران از دست ندهید؛ اما یک سؤال پرتکرار دیگر:
آیا مهاجرت پرستاران بدون مدرک زبان ممکن است؟
مدرک زبان، یکی از ملزومات مهاجرت از طریق شغل پرستاری است؛ که حتی اگر برای کشوری هم جزو شرایط اصلی نباشد، داشتنِ آن شانس اخذ ویزا را برای شما بالا میبرد.
کشورهایی که برای پذیرش پرستاران مدرک زبان نمیخواهند را دو دسته میکنیم:
- کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس:
که با دانش متوسط زبان انگیسی و دانش پایه زبان عربی میتوانید مهاجرت کنید.
- کشورهای اروپاییِ غیرانگلیسی زبان:
لوکزامبورگ، دانمارک، سوئیس، آلمان و فرانسه معمولاً بعد از مهاجرت، دورههای زبان برای پرستاران برگزار میکنند. در صورتی که در مدتزمان مشخصشده مدرک زبان را گرفتید، میتوانید بقیه مراحل را طی کرده و به شغل پرستاری مشغول شوید.
در مطلب مهاجرت پرستاران بدون مدرک زبان، به شکل کاملتر این موارد را بررسی کردهایم. آن را از دست ندهید.
خدمات پارسی کانادا برای مهاجرت پرستاران
پارسی کانادا، با دراختیارداشتن وکلای رسمی، مجوز مشاوره شغلی و کاریابی خارجی با پروندههای موفقِ متعدد، یک مشاورۀ خوب و یک وکالت حرفهای را به شما پرستاران تضمین میدهد.
خدماتِ پارسی کانادا برای مهاجرت از طریق شغل پرستاری تا به امروز شامل روشها و لاینهای زیر است:
- ویزای کار پرستاری امارات
- ویزای کار پرستاری عمان
- ویزای کار پرستاری قطر
- ویزای کار پرستاری استرالیا
- ویزای کار پرستاری کانادا
- ویزای کار پرستاری دانمارک
- ویزای کار پرستاری در آلمان
درصورتیکه نیاز به مشاوره دارید، با پر کردن فرم ارزیابی مهاجرت، منتظر تماس مشاوران ما باشید:
کنارتان هستیم. کافیست فرم مشاوره را پر کنید.
فیلد های "*" اجباری هستند
سخن پایانی
سیستم بهداشت و درمانِ بسیاری از کشورهای توسعهیافته به پرستاران مهاجر وابسته است؛ که با شیوع ویروس کرونا، این وابستگی بیشتر شد و مهاجرت پرستاران به خارج هم افزایش پیدا کرد.
کشورهای اروپایی و حتی بعضی کشورهای حوزه خلیج فارس، با توجه به دستمزد خوب، تسهیلات متعدد و سطح رفاه بالا، از مهمترین مقاصد مهاجرتی پرستاران هستند. از جمله مهمترین شرایط مهاجرت پرستاران ایرانی به خارج: شرکت در آزمونهای ورودی پرستاری و اخذ جاب آفر است.
در ادامه چند سؤال پرتکرار را پاسخ خواهیم داد:
آیا سوالی دارید؟