موسسه حقوقی بین المللی دادگران حق و عدالت

مهاجرت به آلمان (بررسی روش‌ها، شرایط و آخرین آمار مهاجرتی آلمان در 2024)

اگر قصد مهاجرت به کشور آلمان را دارید، خبر خوش این که آقای صدر اعظم، اولاف شولتس (Olaf Scholz) قوانین مهاجرتی در سال ۲۰۲۴ را بسیار ساده‌تر کرده است. با این حال ممکن است سؤالات و دغدغه‌هایی در رابطه با روش‌های مهاجرت به آلمان و شرایط مهاجرت به آلمان داشته باشید.

ما نگرانی‌هایتان را درک می‌کنیم و در این مقاله، به دغدغه‌ها پاسخ مناسب و دقیق داده‌ایم. قرار است در اینجا، در مورد اینکه مقصد آلمان، برای چه دسته افرادی مناسب است، با چه روشی به آلمان برویم، در آنجا به چه کاری مشغول شویم، چقدر هزینه کنیم و به‌طورکلی چطور به بهترین و ساده‌ترین شکل به آلمان مهاجرت کنیم؟ صحبت شود.

با تکمیل 👈فرم ارزیابی مهاجرت👉، شرایط خود را بسنجید و یا فرم مشاوره زیر را پر کنید و منتظر تماس ما باشید.

از مشاوره تا اقامت

کنارتان هستیم. کافیست فرم مشاوره را پر کنید.

فیلد های "*" اجباری هستند

پاسخ به مهم‌ترین دغدغه‌های شما برای شرایط مهاجرت به آلمان

هزینه مهاجرت به آلمان، بسته به هر روش متفاوت است؛ اما در کل، هزینه مهاجرت یک فرد مجرد جدای از هزینه‌های جانبی مانند وکیل، مشاوره، ترجمه مدارک و … که حدود 10 هزار یورو یا بیشتر هزینه دارد.

با بررسی قوانین جدید مهاجرت به آلمان و پرونده افرادی که نتوانسته‌اند به این کشور مهاجرت کنند متوجه شدیم، افرادی که جز دسته‌های زیر هستند برای ورود به آلمان مجاز نیستند:

  • افرادی که سابقه کیفری امنیتی دارند و قبلاً چه در ایران و چه در کشور دیگری محکوم شده‌اند. (سابقه جرم و جنایت / جاسوسی)
  • افرادی که دارای سابقه در وزارت دفاع هستند نمی‌توانند ویزا شوند.
  • افرادی که دارای بیماری‌های واگیردار مهم مانند سل، ایدز و ویروس هپاتیت B و C هستند.
  • افرادی که قوانین مهاجرت آلمان را نقض کرده‌اند و از اقامت یا ویزای کاری خود سوءاستفاده کرده‌اند.
  • افرادی که توانایی مالی خیلی اندکی دارند و از پس هزینه‌های مهاجرت بر نمی‌آیند.

نکته: اگر جز دسته افرادی هستید که به دنبال درمان در کشور آلمان هستید، ویزای شینگن (درمانی) مجوز ورود شما را به مدت 3 ماه در آلمان فراهم می‌کند.

هر روش مهاجرتی با ریسک‌هایی همراه است، اما اگر از قوانین و اخبار مهاجرتی کشور آلمان مطلع باشید، این پروسه برایتان مطمئن‌تر خواهد بود. ما در پارسی کانادا با وجود ده‌ها پرونده موفق در لاین‌های مختلف آلمان، این اطمینان را به شما خواهیم داد تا در هر مرحله با اطمینان پیش بروید. با برگزاری وبینارها و جلسات آموزشی دغدغه‌هایتان را در هر لحظه پاسخگو خواهیم بود. از لحظه ثبت‌نام تا لحظه‌ای که وارد خاک آلمان می‌شوید، پارسی کانادا کنار شماست.

خیر با مدرک زبان انگلیسی هم می‌توانید به آلمان مهاجرت کنید، البته اگر فریلنسر یا دانشجوی دانشگاه‌های انگلیسی‌زبان باشید. نگران مدرک زبان آلمانی نباشید، پارسی کانادا در طول انجام پروسه مهاجرتتان، کلاس زبان آلمانی برگزار می‌کند و شما را به سطح مورد نظر می‌رساند. برای اطلاع از شرایط مدرک زبان در تمام روش‌های مهاجرت به آلمان این لینک را مطالعه کنید.

مشتریان عزیز پارسی کانادا هزینه مهاجرت به آلمان را می‌توانند به‌صورت تهاتر ملک و خودرو نیز پرداخت کنند.

چرا به آلمان مهاجرت کنم؟

اگر هنوز برای سؤال “چرا به آلمان مهاجرت کنم؟” جوابی پیدا نکرده‌اید این بخش مناسب شما است.

– اگر جز افرادی هستید که دغدغه کار دارید، ۷۰ درصد مشاغل جدید آلمان با مهاجران پر شده است و کمبود نیروی کار در حوزه مهندسی، فناوری اطلاعات، تولید و درمان وجود دارد.

– اگر فکر می‌کنید با تخصصی که دارید شایسته درآمد بالاتری هستید، بازار کار آلمان نرخ بیکاری پایینی دارد و تقاضا برای متخصصان بالا است. حتی با پذیرش کارآموز و برگزاری دوره‌های آوسبیلدونگ، نیروی کار را آموزش می‌دهد تا وارد بازار کار کند.

– اگر به دنبال تحصیل بدون شهریه یا کم هزینه در یک کشور با آینده شغلی خوب هستید، آلمان کشوری با دانشگاه‌ها و مؤسسات معتبر جهانی است.

– اگر به دنبال سرمایه‌گذاری در اروپا و دسترسی آسان به سایر کشورهای اروپایی هستید، آلمان چهارمین اقتصاد برتر جهان در مرکز اروپا قرار دارد.

– اگر به دنبال زندگی در یک محیط آرام و پرامکانات برای خود و فرزندانتان هستید، آلمان کشوری با آموزش رایگان و امکانات بهداشتی و درمانی عالی است! قوانین سختی برای مبارزه با نژادپرستی تعریف شده است.

علاوه بر این، آلمان کشوری زیبا برای زندگی و یا سفر است. شما با گرفتن پاسپورت آلمان، امکان سفر به کشورهای حوزه شینگن و زندگی در فرهنگ‌های مختلف دارید. بااین‌حال، قبل از تصمیم‌گیری لازم است شرایط فردی خود را در نظر گرفته و تحقیقات کاملی انجام دهید. بهتر است روی مهارت زبان، چشم‌انداز شغلی و اهدافتان هم کار کنید تا مهاجرتتان به یک تجربه عالی بدل شود.

چطور به آلمان مهاجرت کنم و راه های مهاجرت به آلمان؟

راه‌های مهاجرت به آلمان شامل موارد زیر است:

مهاجرت کاری به آلمان

اگر به‌دنبال کار در کشور آلمان و اخذ ویزای کاری ( Work Visa Germany) هستید شامل یکی از دو شرایط زیر هستید:

روش های مهاجرت کاری به آلمان

ویزای جستجوی کار با کارت شانس آلمان

از سال 2024 کشور آلمان یک روش مهاجرتی جدیدی را تحت عنوان کارت شانس آلمان یا Opportunity Card معرفی کرده است. این روش را می‌توان شبیه به سیستم امتیازبندی یا اکسپرس انتری کانادا در نظر گرفت، که براساس آن دولت کانادا نیروهای متخصص را در مشاغلی که برای آن نیروی کار محدودی دارد، ویزا صادر می‌کند. به گفته اداره مهاجرت آلمان، با این ویزا قرار است سالانه ۴۰۰ هزار نیروی کار ماهر جذب کشور آلمان شوند. دولت آلمان هرسال مشاغلی که برای آن نیروی کار متخصص کمی وجود دارد را اعلام کند. به‌همین دلیل براساس لیست مشاغل اعلام شده، امتیازات نیز متفاوت خواهد بود. شرایط اخذ کارت شانس آلمان شامل موارد زیر است:

  • مدرک دانشگاهی مرتبط با شغل درخواستی
  • حداقل ۳ سال سابقه کار
  • مدرک زبان آلمانی  حداقل B1 باشد)
  • سن زیر ۳۵ سال

اطلاعات بیشتر درباره کارت شانس آلمان را در این مقاله بخوانید.

ویزای جاب آفر آلمان

جاب آفر دعوتنامه ای از طرف کارفرما برای حضور در شرکت مشخصی است و مجوزی برای ورود به آلمان به حساب می‌آید.  جاب آفر برای افراد متخصص با یکی از 3 روش‌ زیر است:

💡یک نکته مهم در تمام روش‌هایی که با هدف کار به آلمان می‌روید و پیشنهاد شغلی دریافت می‌کنید، می‌توانید خانواده‌تان را نیز همراه خود به آلمان ببرید.

ویزای بلوکارت آلمان (EU Blue Card)

👈 اگر مدرک دانشگاهی معتبری دارید و به دنبال کار و البته اقامت دائم در آلمان هستید، این روش برایتان مناسب است. در این حالت باید یک پیشنهاد کار (جاب‌آفر) از کارفرمای آلمانی و متناسب با رشته دانشگاهی خود داشته باشید، شرایط کار پیشنهادی باید به صورت زیر باشد:

  • پیشنهاد شغلی با درآمد سالانه ۵۶۴۰۰ یورو بدون پرداخت مالیات
  • حقوق سالانه ۴۳۹۹۲ یورو برای مشاغل پزشکی، مهندسی، علوم طبیعی، ریاضیدان و متخصص IT
  • مدرک دانشگاهی از آلمان یا مؤسسات آموزشی مورد تأیید این کشور

اطلاعات بیشتر درباره ویزای بلوکارت آلمان را در این لینک بخوانید.

ویزا برای رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی

👈اگر فارغ‌التحصیل رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی هستید و قصد دارید با مدرکتان در آلمان کار کنید، ۳ روش برایتان وجود دارد:

  • روش اول ویزای 17A: ویژه افرادی که مدرکشان به تائید آنرکنونگ (anerkennung) نرسیده است و نیاز به معادل‌سازی دارد. با این ویزا در کشور آلمان یک دوره تئوری و عملی به مدت ۶ تا ۱۸ ماه می‌گذرانید تا مجوز کار به عنوان یک پزشک، ماما و … را پیدا کنید. بعد از گذراندن دوره، مجوز اقامت شما تا یک سال با ویزای جستجوی کار (job seaker) تمدید می‌شود تا بتوانید در آلمان شغل مربوط به خودتان را پیدا کنید.

با این ویزا، امکان کار هم‌زمان با گذراندن دوره وجود دارد، دقت کنید درصورتی‌که در حوزه خودتان مشغول شوید، می‌توانید بالای ۱۰ ساعت در هفته کار کنید. توضیحات بیشتر در مورد ویزای 17a برای پزشکان و پیراپزشکان در این لینک بخوانید.

  • روش دوم: جاب آفر ویژه کادر درمان این روش، ویژه افرادی است که مدارکشان مورد تأیید آنرکنونگ است، یعنی در آلمان معتبر است و از ابتدا می‌توانند با دریافت جاب آفر وارد آلمان شوید. در این صورت هم‌زمان با گذراندن یک دوره ۶ الی ۱۲ ماهه در آلمان، با کارفرمای موردنظرتان در حال کار هستید و درآمد هم دارید. توضیحات بیشتر در مورد مهاجرت کادر درمان به آلمان در این لینک بخوانید.
  • روش سوم: استفاده از بلوکارت برای حوزه پزشکی ویژه افرادی‌ست که فارغ‌التحصیل دانشگاه‌های معتبر در حوزه پزشکی هستند و یا پیشنهاد کاری با مبلغی ۴۳۹۹۲ یورو در سال دریافت کرده‌اند. در این صورت می‌توانند با دریافت بلوکارت به آلمان مهاجرت کنند.
💡یک نکته مهم برای شروع پروسه ارزشیابی در رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی حتماً باید مدرک زبان B2 داشته باشید.

ویزای کار ویژه متخصصین آی تی (Visa for IT professionals)

👈 اگر متخصص حوزه IT هستید، با این ویزا ۳ راه برای مهاجرت به آلمان و کار در این کشور دارید که البته نوع ویزا به صلاحیت‌های شغلی و نوع جاب‌آفرتان بستگی دارد. این ۳ مسیر شامل موارد زیر هستند:

  1. اقامت دائم از طریق بلوکارت ویژه متخصصین IT با مدرک دانشگاهی معتبر (BlueCard) [AufenthG 18b2]

در این روش اگر جاب‌آفری با درآمد سالانه حداقل ۴۵,۵۵۲ یورو دارید، واجد شرایط بلوکارت هستید. با گذراندن مراحلی که برای بلوکارت گفته شده، می‌توانید برای گرفتن این نوع ویزا اقدام کنید.

  1. ویژه متخصصین حوزه IT با مدرک دانشگاهی یا فنی حرفه‌ای مرتبط (skill worker) [AufenthG 18b1]

این روش با دریافت جاب آفر از کارفرما شروع می‌شود و لازم است مدرک تحصیلی شما توسط سیستم آنابین تأیید شود و در صورت نیاز مدرک زاب گرفته شود. علاوه بر این، مدرک زبان آلمانی در سطح B1 لازم است.

  1. ویژه متخصصین حوزه IT با حداقل ۳ سال سابقه کار حرفه‌ای طی۷ سال گذشته [AufenthG 19c2 & BeschV 6]

این روش ویژه متخصصانی است که مدرک دانشگاهی و فنی حرفه‌ای ندارند، ولی دوره‌های آموزشی مرتبط را در این حوزه گذرانده‌اند (ارائه مدرک معتبر در این حوزه الزامی نیست). در این صورت اگر جاب آفری از یک کارفرمای آلمانی با حقوق سالانه ۵۰۷۶۰ یورو دریافت کنند، می‌توانند برای دریافت ویزای متخصصین IT اقدام کنند. در این روش، مدرک زبان مورد نیاز b1 است.

⚠️ اگر زبان محل کار، انگلیسی باشد، نیازی به ارائه مدرک زبان آلمانی نیست. توضیحات کامل درباره روش های مهاجرت متخصصان آی تی به آلمان را در این مقاله می توانید مطالعه کنید.

ویزای کار فریلنسری (Visa for self-employment) یا فعالیت مستقل در آلمان

👈اگر قصد دارید به عنوان یک پزشک، وکیل، معمار و … کارفرمای خودتان باشید و به صورت مستقل در آلمان فعالیت کنید، لازم است از طریق ویزای خوداشتغالی برای ورود به آلمان اقدام کنید. اگر شغل شما در لیست زیر است، واجد شرایط این ویزا هستید:

  • تخصص‌های پزشکی مانند دکتر، دندان‌پزشک و روانشناس
  • تخصص‌های مالی و حقوقی مانند وکیل، حسابدار و سردفتر اسناد رسمی
  • تخصص‌های فنی-مهندسی مانند معمار، مهندس و نقشه‌بردار
  • تخصص‌های مرتبط با اطلاعات مانند روزنامه‌نگار، نویسنده، مترجم و معلم
  • تخصص‌های هنری مانند بازیگر، نوازنده و طراح مُد و لباس

⚠️ این روش برخلاف روش‌های کاری دیگر به علت نداشتن قرارداد کاری، باید مدرک تمکن مالی برای تأمین مالی پروژه و هزینه‌های زندگی همراه خود داشته باشید.

💡یک نکته مهم

پس از سه سال فعالیت، اقامت دائم به فرد متقاضی و خانواده ایشان تعلق می‌گیرد؛ البته به شرط پرداخت بیمه، مالیات و عملکرد مثبت تجاری و نیز ارائه مدرک زبان B1

کارت ICT آلمان (German ICT card)

👈اگر در یک شرکت با فعالیت بین‌المللی هستید و آن شرکت یک نمایندگی یا شعبه دیگر در کشور آلمان دارد، این روش مناسب شماست. البته شما باید حداقل به مدت ۶ ماه به عنوان مدیر، نیروی متخصص در این شرکت فعالیت داشته باشید. در این صورت می‌توانید از طریق ویزای انتقال درون شرکتی (ICT) اقامت موقت آلمان را بگیرید. اگر به صورت کارآموزی هستید، ۱ سال اقامت می‌دهند و اگر مدیر یا کارمند معمولی هستید تا ۳ سال می‌توانند به شما اقامت بدهند. در این مطلب می توانید توضیحات کامل را درباره کارت ICT آلمان را ببینید.

مهاجرت با ویزای آوسبیلدونگ

👈 با ویزای آموزش حرفه‌ای آوسبیلدونگ در صورت گرفتن قرارداد از کارفرما یک ویزای آموزشی و کاری دارید؛ یعنی هم می‌توانید درآمد داشته باشید و هم درس بخوانید و هم کار کنید. شرایط کلی برای این ویزا به صورت زیر است:

  • فارغ‌التحصیل رشته‌های فنی حرفه‌ای و کار و دانش بوده و مدرک معتبر داشته باشید
  • حداقل تحصیلاتتان دیپلم است.
  • این روش نیازی به سابقه کار ندارد؛ اما اگر داشته باشید، بهتر است!
  • سنتان بین ۱۸ تا ۳۲ سال است

درصورتی‌که در دوره‌های اوسبیلدونگ بدون حقوق شرکت کنید، نیاز است شخصی که در آلمان درآمد دارد را به عنوان اسپانسر معرفی کنید یا تمکن مالی ۹۰۳ یورو در ماه را برای سال اول تأمین کنید.

💡یک نکته مهم

ویزای آوسبیلدونگ یک ویزای تکی است و نمی‌توانید همراهی را با خود به آلمان ببرید.(مگر در موارد خاص)

نکته: برای انتخاب آوسبیلدونگ با توجه به وجود بیش از ۳۰۰ آوسبیلدونگ، بهتر است آوسبیلدونگی با نیاز بالاتر در آلمان را انتخاب کنید تا سریع‌تر نوبت سفارت بگیرید. سپس در صورت نیاز، آوسبیلدونگ را در آلمان تغییر دهید. شما عزیزان می‌توانید لیست آوسبیلدونگ های پرطرفدار در آلمان را ببینید و بهترین انتخاب را داشته باشید. همچنین در این لینک می‌توانید مطالب بیشتری در مورد اوسبیلدونگ مطالعه کنید.

مهاجرت تحصیلی به آلمان (Visa for studying)

👈اگر قصد ادامه تحصیل در هر یک از مقاطع تحصیلی به ویژه دانشگاهی دارید و می‌خواهید این تحصیلات را در یکی از پیشرفته‌ترین کشورهای اروپایی بگذرانید، آلمان مقصد مطلوبی است. تحصیل در دانشگاه‌های آلمان به‌طورکلی ارزان تمام می‌شود. بسیاری از کسانی که قصد مهاجرت به آلمان دارند، تحصیل را انتخاب می‌کنند و با پایان تحصیل، ویزایشان را به ویزای کاری تبدیل کرده و همان‌جا مشغول کار و زندگی می‌شوند. توضیحات کامل درباره این روش مهاجرتی را در صفحه اختصاصی ما مهاجرت تحصیلی به آلمان از دست ندهید.

تصویری از یک دانشجو که برای تحصیل در آلمان است و به دروازه برلین نگاه می کند. شرایط لازم برای دریافت ویزای تحصیلی و ورود به این کشور به صورت زیر است:

  • اثبات تمکن مالی برای هزینه‌های زندگی در طول مدت تحصیل در آلمان (شامل حساب بانکی یا بورسیه تحصیلی)
  • داشتن نامه پذیرش از دانشگاه
  • اثبات مهارت زبان (بسته به زبان آموزشی دانشگاه مقصد انگلیسی یا آلمانی)
  • مدارک و اسناد تحصیلی، رزومه، معرفی‌نامه‌ها و سایر اسناد مورد نیاز

مهاجرت از طریق ویزای تحقیقاتی (Visa for research)

👈اگر به دنبال تحصیل در مقطع دکتری و یا کار در مشاغل تحقیقاتی هستید، آلمان گزینه مناسبی است. آلمان بهترین مقصد برای دانشجویان دکترا، فوق دکترا و نخبگان است و این فرصت را با در نظر گرفتن ویزای تحقیقاتی برای افراد محقق فراهم ساخته است. اگر هر کدام از شرایط زیر را دارید می‌توانید به عنوان یک محقق وارد آلمان شوید:

  • قرارداد با دانشگاه یا یک موسسه تحقیقاتی مانند (Fraunhofer, Max Planck, Helmholtz or Leibniz) دارید.
  • با یک کمپانی تحقیقاتی در آلمان قرارداد دارید که اینجا مبلغ قرارداد شما تعیین کننده نوع ویزای دریافتی خواهد بود: اگر قراردادی با مبلغ بالای ۵۶,۴۰۰ یورو دارید و از دانشگاه معتبری مدرک دانشگاهی دارید، در این صورت می‌توانید برای دریافت ویزای بلوکارت اقدام کنید (برای پزشکان، مهندسان، دانشمندان علوم طبیعی، ریاضیدانان و متخصصان فناوری اطلاعات، حقوق سالانه ۴۳۹۹۲ یورو کافی است.) اگر مبلغ قرارداد کمتر از ۵۶,۴۰۰ یورو باشد، می‌توانید برای ویزای تحقیقاتی اقدام کنید.

نکته: اگر هیچ قراردادی ندارید می‌توانید از طریق سایت www.research-in-germany.org به دنبال فرصت‌های تحقیقاتی در آلمان بگردید. در غیر این صورت ویزای تحصیلی راهی است که می‌توانید برای تحصیل و تحقیق انتخاب کنید.

مهاجرت از طریق سرمایه‌گذاری

👈اگر مایل به راه‌اندازی کسب‌وکار و ثبت شرکت خودتان در آلمان هستید، می‌توانید از طریق ویزای خوداشتغالی (Self-employment Visa) یا Gewerbetreibende اقدام کنید. با برنامه سرمایه‌گذاری در اقتصاد آلمان، مجوز اقامت دریافت می‌کنید. ضمن اینکه نیازی به مهارت زبان آلمانی ندارید. گرچه یادگیری این زبان به شما در راه‌اندازی کسب‌وکارتان و تعامل با مردم تأثیر بسیار مثبتی دارد. تهیهٔ یک طرح تجاری (بیزنس‌پلن) قوی و خلاقانه و ارائه آن به اتاق بازرگانی آلمان قدم اول است برای ثبت شرکت در آلمان، شرایط سرمایه‌گذار به این صورت است:

  • ثبت شرکت در آلمان با یک بیزنس پلن قوی و خلاقانه که تأثیر مثبت در اقتصاد آلمان داشته باشد
  • ایجاد شغل برای حداقل 5 شهروند آلمانی
  • اثبات تمکن مالی برای راه‌اندازی کسب‌وکار و تأمین هزینه‌های زندگی

برای اطلاعات بیشتر در مورد این روش سرمایه گذاری در آلمان را مطالعه کنید.

💡یک نکته مهم

در انتهای فعالیت سه‌ساله شرکت، به فرد متقاضی و خانواده ایشان، به شرط پرداخت بیمه، مالیات و عملکرد مثبت تجاری (گردش مالی ۳۶ هزار یورو در سال) و نیز ارائه مدرک زبان B1 اقامت دائم تعلق می‌گیرد.

مهاجرت از طریق همسر یا فرزند با ویزای همراه (Germany Family Reunion Visa)

👈 ویزای همراه یا ویزای اتحاد خانواده برای مواقعی است که فرد پس از مهاجرت به آلمان می‌خواهد همسر و فرزندانش را در کنار خود داشته باشد. در این شرایط اگر مهارت زبان نداشته یا مهارت زبانی در سطح A1 دارید و همسرتان یا والدینتان در آلمان با روش کاری یا تحصیلی مهاجرت کرده‌اند، می‌توانید با این ویزا مهاجرت کنید. اگر همسر شما ویزا شده است، می‌توانید هم‌زمان با همسرتان برای ویزا شدن (ویزای پیوست) اقدام کنید.اطلاعات بیشتر درباره ویزای همراه آلمان را بخوانید.

ویزای همراه یا ویزای اتحاد خانواده آلمان برای کنار هم قرار دادن خانواده ها است

شرایط کلی اقامت به صورت زیر است:

  1. رابطه با فرد ویزا شده اصلی، قانونی و ثبت شده و قابل اثبات باشد. (همسر، فرزندان زیر ۱۸ سال یا والدین)
  2. شخص ویزا شده اصلی با ویزای تحصیلی یا ویزای کاری مهاجرت کرده باشد.
  3. شخصی که در آلمان است باید قادر به پرداخت هزینه‌های مسکن، مخارج روزمره، هزینه درمان و سایر هزینه‌های مرتبط برای خود و همراهانش در آلمان باشد.
  4. اثبات مهارت زبانی فرد همراه در صورت نیاز.

💡یک نکته مهم

 این ویزا تا زمانی که عضو خانواده، شریک زندگی یا همسرتان در آلمان زندگی می‌کنند، معتبر است.

اما چه افرادی می‌توانند با این ویزا به آلمان بروند و شرایط برای هر دسته به چه صورت است؟

  • همسر یا نامزد : اگر با یک تبعه خارجی یا هم‌وطن ازدواج کرده‌اید که دارای مجوز اقامت، بلوکارت آلمان، کارت ICT، مجوز اقامت دائم یا اجازه اقامت دائم در اتحادیه اروپا باشد و هر دو بالای ۱۸ سال دارید، می‌توانید ویزای همراه آلمان را دریافت کنید.
  • فرزند زیر 18 سال: درصورتی‌که یکی از والدین، دارای مجوز اقامت باشند، کودک می‌تواند وارد آلمان شود. کودک نیازی به مهارت آلمانی ندارد. درصورتی‌که سن فرزند بین ۱۶ تا ۱۸ باشد، تحت شرایطی ممکن است به مدرک زبان نیاز داشته باشد.
  • والدین کودکان زیر سن قانونی: والدین کودکان خردسال که به طور قانونی در آلمان اقامت دارند، درصورتی‌که حق مراقبت و حضانت از کودک را داشته باشند، می‌توانند برای پیوستن به فرزند خود درخواست دهند.

جزئیات کامل‌تر را در صفحه مهاجرت به آلمان از طریق ازدواج و مهاجرت به آلمان از طریق تولد فرزند بخوانید.

مهاجرت به آلمان از طریق پناهندگی

مهاجرت از طریق پناهندگی (asylum) آخرین راه و البته پرخطرترین روش برای مهاجرت به حساب می‌آید. پناهندگی همان‌طور که از نامش پیداست، یعنی در کشور خود در شرایط تهدیدهای سیاسی، دینی، قومیتی و خطر جانی باشید و بتوانید این شرایط را طی مصاحبه و همراه با مدارک لازم، اثبات کنید. روند درخواست پناهندگی در آلمان شامل چندین مرحله است، از جمله ثبت‌نام اولیه و مصاحبه با اداره فدرال مهاجرت و پناهندگان (BAMF). سپس این اداره در مورد درخواست پناهندگی تصمیم‌گیری خواهد کرد که ممکن است چندین ماه طول بکشد. در صورت تأیید درخواست، به فرد متقاضی، پناهندگی و اجازه اقامت در آلمان داده خواهد شد. اگر درخواست رد شود، فرد یا می‌تواند نسبت به این تصمیم اعتراض کند و یا کشور آلمان را ترک کند.

نکته: پارسی کانادا هیچ‌گونه خدماتی در زمینه پناهندگی آلمان ارائه نمی‌دهد؛ اما آماده کمک به شما برای مهاجرت قانونی به آلمان است. کافی است فرم ارزیابی مهاجرت را پرکنید تا با شما تماس بگیریم.

بهترین راه مهاجرت به آلمان کدام است؟

انتخاب بهترین راه، ساده نیست و به معیارهای متفاوتی بستگی دارد و از همه مهم‌تر اینکه چه شخصی این سؤال را بپرسد. پس در ادامه یک دسته‌بندی کلی داریم که پیشنهاد برای هر دسته را در آن ارائه می‌دهیم.

  • افرادی که مدرک تحصیلی و سابقه کار ندارند یا قصد ادامه تحصیل در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری را دارند: مهاجرت از طریق تحصیل
  • افرادی که به دنبال فعالیت های تحقیقاتی در شرکت های معتبر و تحقیقاتی هستند: ویزای تحقیقاتی
  • افرادی که زیر ۳۰ سال سن دارند و دیپلم خود را گرفته‌اند و قصد کار دارند: ویزای آوسبیلدونگ
  • افرادی که تخصص دارند و به دنبال کار هستند از طریق ویزای جاب آفر (بسته به شرایط فرد و سابقه و رزومه‌ای که دارد)
  • افرادی که بالای ۱۸ سال دارند یا حتی بالای ۴۵ سال و توانایی مالی خوبی دارند و می‌توانند یک استارتاپ در آلمان خریداری کنند: مهاجرت از طریق ویزای خوداشتغالی (راه‌اندازی استارتاپ)
  • افرادی که همسرشان یا اعضای خانواده‌شان در آلمان هستند و به دنبال راهی برای مهاجرت آسان و بی‌دغدغه هستند ویزای همراهی بهترین گزینه است.
  • افرادی که در شرکتی در ایران با شعبات بین‌المللی کار می‌کنند و قصد کار در شعبه آلمان را دارند کارت ICT مناسب است.
تصویریاز شخصی که د رحال پرداخت هزینه های خود است این هزینه ها به فرض برای مهاجرت به آلمان است.

موقع مهاجرت به آلمان باید هزینه های اخذ ویزا و تمکن مالی را در نظر بگیرید.

هزینه مهاجرت به آلمان چقدر است؟

برای مهاجرت به آلمان چقدر پول لازم است؟ شاید مهم‌ترین مسئله‌ای که در طی فرآیند مهاجرت ممکن است ذهن شما را درگیر کند مسئله هزینه‌ها باشد. هزینه مهاجرت آلمان بسته به روش انتخابی شما و همین‌طور تعداد افرادی که برای ویزا اقدام کرده‌اند و همین‌طور موارد دیگر متفاوت است. ما هزینه مهاجرت به آلمان به تومان را بر اساس مراحل مهاجرتتان به چند دسته تقسیم کرده‌ایم:

✍🏻 هزینه‌های قبل از مهاجرت آلمان:

1- هزینه آماده‌سازی مدارک:

این بخش شامل هزینه آزادسازی مدارک / هزینه ترجمه مدارک تحصیلی / هزینه ترجمه سوابق کاری

هزینه آزادسازی مدارکمتغیر است
هزینه ترجمه مدارک تحصیلی و سوابق کاریمتغیر است
هزینه‌های ویزا متریک جهت لگال مدارکبر اساس تجربه حدود 100 الی 120 یورو (هر مدرکی بخواهید لگال کنید ۳۰ یورو و هر مدرک جداگانه ۸ یورو هم کارمزد دارد)
هزینه گرفتن معادل‌سازی زابلیسانس 200 یورو و دیپلم 60 الی 110 یورو

2- هزینه بیمه مسافرتی

هر شخصی قبل از ورود به آلمان با هر نوع ویزایی نیاز به بیمه مسافرتی دارد که با تعیین دوره زمانی بین ۶۰ الی ۹۰ روز هزینه‌ای معادل ۱۲۰ الی ۱۵۰ هزار تومان (تعهد ۳۰۰۰۰ یورو) دارد.

3- هزینه‌های زبان آلمانی

مهارت زبان آلمانی را می‌توان با گذراندن دوره در کلاس‌های خصوصی یا عمومی به دست آورد و طبعاً هر کدام بودجه متفاوتی را می‌طلبد. هزینه کلاسی که به طور عمومی برگزار می‌شود ۹۵۰ هزار تومان الی یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان در شهرهای مختلف متفاوت است، ولی در مورد کلاس‌های خصوصی، هزینه به ازای هر جلسه  می‌تواند از  ۲۵۰ تا ۴۰۰ هزار تومان متغیر باشد. فرد به ۴ الی ۶ ترم برای رسیدن به سطح B1 نیاز دارد.

هزینه دوره‌های آموزش زبان10 الی 12 میلیون تومان (بسته به توانایی در یادگیری)
هزینه آزمون‌های زبانهر آزمون در سال جاری 8 الی 12 میلیون

4- هزینه ویزا

هزینه ویزا برای هر نوع ویزا، به ازای هر نفر و رده سنی متفاوت است. جزییات را در جدول زیر می‌توانید ببینید:

نوع ویزافرد بالغفرد زیر 18
ویزای شینگن75 یورو37.5 یورو
ویزای ملی (جاب آفر و ...)80 یورو80 یورو

5- هزینه سفر

از ایران به آلمان پرواز مستقیم وجود دارد و شرکت‌هایی مانند ماهان ایر و ایران ایر پرواز ایرانیان به آلمان را مدیریت می‌کنند. هزینه پرواز با شرکت هواپیمایی ایران ایر به شرح زیر است:

برنامه پرواز از ایران به آلمان با شرکت هواپیمایی ایران ایر✈️
مبدا - مقصدمدت‌زمان پروازقیمت
تهران - کلن5h:40m99,965,000 الی 282,365,000 ریال
تهران - فرانکفورت5h:45m97,040,000ریال الی 279,440,000 ریال
تهران - هامبورگ5h:45m97,060,000ریال الی 279,460,000 ریال
(این هزینه‌ها به مرور زمان تغییر می‌کنند)

✍🏻 هزینه زندگی در آلمان:

نمایش توزیع هزینه ها در کشور آلمان برای هر مهاجر در یک نمودار

1- هزینه‌های اقامت در آلمان

برای اقامت در آلمان لازم است بتوانید هزینه‌های مربوط به مسکن خود را پرداخت کنید. این هزینه بسته به محل اقامت، نوع و مدت اقامت شما متفاوت است. در جدول زیر، جزئیات آن را مشاهده می‌کنید.

منطقهاجاره
(به صورت ماهانه براساس یورو)
آپارتمان یک خوابهآپارتمان سه‌خوابه
مرکز شهر822.52 €1,510.50 €
حومه شهر620.26 €1,161.98 €

2- هزینه‌های خورد و خوراک

هزینه هر وعده غذایی در سال ۲۰۲۳ را بر اساس آمار سایت NUMBEO در جدول زیر آورده‌ایم:

مواد غذاییقیمت
هر وعده غذا در رستوران ارزان12 دلار
غذا برای 2 نفر، رستوران میان رده، سه وعده60 دلار
یک وعده فست فود در مک دونالد10 دلار
نان تست (500 گرم)2.03 دلار
تخم‌مرغ 12 تا3.27 دلار
فیله مرغ (1 کیلوگرم)12.66 دلار
گوشت (1 کیلوگرم)15.37 دلار
برنج (1 کیلوگرم)2.80 دلار

3- هزینه حمل و نقل 

هزینه‌های حمل‌ونقل در آلمان به شرح زیر است:

نوع حمل‌ونقلهزینه
بلیط یک‌طرفه (حمل‌ونقل محلی) 🚌3.23 دلار
تاکسی (1 کیلومتر) 🚕2.23 دلار
بنزین (1 لیتر) 🚗2.22 دلار
البته در این لینک اطلاعات تکمیلی در مورد هزینه‌های مهاجرت به آلمان را می‌توانید مطالعه کنید.

درآمدمان در آلمان چقدر است؟

درآمد در آلمان برای رشته‌های مختلف متغیر است اگر به دنبال ویزا برای کار در این کشور هستید، بهتر است قبل از هرچیز نگاهی به این ارقام بیندازید:

رشته‌های پر تقاضامیانگین درآمد سالانه در آلمان (یورو)
توسعه‌دهنده نرم‌افزار (Software developer)87،000
برنامه‌نویس (programmer)81،000
مهندس الکترونیک (electronic engineer)92،000
تحلیلگر فناوری اطلاعات (IT analyst)73،000
پزشک150،000
پرستار63،000
Business manager75،000
مدیر فروش (sales manager)50،000
مهندس عمران (civil engineer)75،000
مهندس معماری (architect)75،000

بر اساس اطلاعات از سایت salaryexpert.

⚠️ حقوق تقریبی هستند و ممکن است از شهری به شهر دیگر متفاوت باشد. برای آگاهی از لیست مشاغل پر درآمد در آلمان این مقاله را مطالعه کنید.

بله. اگر درآمد یک ماه را به طور تقریبی ۴۱۲۰ یورو در نظر بگیریم (میانگین درآمد در سال ۲۰۲۳) باید مخارج ماهانه را از این رقم کم کنیم. اگر بر اساس آمار سایت نامبو numbeo، اجاره خانه را ماهانه ۶۰۰ یورو، خوردوخوراک را ماهانه ۲۰۰ یورو و هزینه برق، گاز و اینترنت را ۲۶۰ یورو رو در نظر بگیریم، با صرف‌نظر از هزینه‌های غیرضروری، هنوز هم بیش از نیمی از حقوقتان باقی خواهد ماند.

برای مهاجرت به آلمان از کجا شروع کنم؟

مراحل مهاجرت به آلمان با توجه به روش مهاجرتی، متفاوت است؛ اما در کل باید خودتان را برای مراحل زیر آماده کنید:

  1. قدم اولِ مهاجرت به آلمان، بررسی شرایطتان است. برای این منظور پیشنهاد پارسی کانادا، پر کردن فرم ارزیابی مهاجرت است تا کارشناسان ما به طور دقیق شرایط شما را برای روش‌های مختلف ارزیابی کنند.
  2. قدم دوم، انتخاب روش مهاجرتی متناسب با این شرایط است.
  3. قدم سوم شامل تکمیل مدارک، پرداخت هزینه‌ها و درخواست برای ویزای موردنظر ست.
  4. در این مرحله، درخواستتان توسط سفارت آلمان بررسی شده و در صورت تأیید، ویزایتان صادر می‌شود.
  5. ورود به آلمان، پس از ورود به آلمان چه کنیم و تمام نکات مهم را در این مطلب بخوانید.

مرحله اول، مهم‌ترین مرحله مهاجرت به آلمان است. در همین مرحله است که مسیر مهاجرت شما مشخص می‌شود و اگر در مسیر اشتباهی گام بزارید، ممکن است نتیجه دلخواهی نگیرید. مشورت با یک وکیل مهاجرت به آلمان و یا گرفتنِ یک مشاورهٔ حرفه‌ای از مشاوران مهاجرتی، می‌تواند این مسیر را برای شما هموارتر کند.

فرآیند مهاجرت به آلمان چقدر طول می‌کشد؟

فرایند مهاجرت به آلمان می‌تواند بین 6 الی یک سال طول بکشد که این زمان از یک سو به شما و از سوی دیگر به مراجع آلمانی مرتبط در فرایند مهاجرت مرتبط است. شما باید بتوانید در کوتاه‌ترین زمان ممکن، مدارکتان را آماده و ترجمه کنید که این فرایند شامل آزادسازی مدارک تحصیلی هم می‌شود. در مرحله دوم شما باید مدرک زبانتان را بگیرید که این فرایند تا حدی می‌تواند موازی با فرایند کارهایتان پیش برود.

از سوی دیگر، گرفتن زمان ویزا متریک، گرفتن تأییدیه زاب، گرفتن تأییدیه جاب‌آفر از اداره کار آلمان هر کدام می‌توانند بین ۲ الی ۳ ماه از زمان شما را به خود اختصاص دهند. به‌طورمعمول بر حسب تجربه پرونده‌های پیشین برای پرونده‌های کاری و تحصیلی، می‌توان زمان را به شرح زیر دسته‌بندی کرد:

فاکتورهای هزینهروش تحصیلیروش کاری
آزادسازی و ترجمه مدارکبسته به شخص (2 هفته الی 2 ماه)بسته به شخص (2 هفته الی 2 ماه)
گرفتن تأییدیه زاب (درصورت نیاز)3 الی 5 ماه3 الی 5 ماه
گرفتن نوبت ویزا متریک و ارائه مدارک1 الی 2 ماه1 الی 2 ماه
گرفتن قرارداد کاری/ گرفتن پذیرش دانشگاهبسته به خود شخص و دانشگاه داردبسته به شخص و گرفتن نظر مساعد کارفرمای آلمانی در مصاحبه
گرفتن تأییدیه اداره کار پس از اخذ جاب آفر-8 الی 10 هفته

نکته: تمام این روال بستگی به شما دارد؛ اگر مدارک ناقص داشته باشید، این زمان می‌تواند چند برابر هم شود. اگر بخواهیم این مراحل را طبق روال موسسه برای شما دسته‌بندی کنیم، از زمان تحویل مدارک به پارسی کانادا:

  • 4 الی 8 ماه فرایند پیدا کردن کار و لگال مدارک و …
  • 8 الی 10 هفته دریافت ویزا و سفر به آلمان

مدارک لازم برای مهاجرت به آلمان چیست؟

با توجه به روشِ مهاجرتی و نوع ویزا، باید مدارکتان تکمیل و به‌روز باشند. نقص مدارک یکی از مهم‌ترین دلایل ریجکت ‌شدن ویزای آلمان است. مهم‌ترین مدارک لازم برای مهاجرت به آلمان، به شرح زیر است:

  • پاسپورت معتبر و مدت‌دار
  • تکمیل و ارائه فرم‌های مربوط به ویزای درخواستی
  • عکس پرسنلی (گرفته‌شده در سه ماه اخیر و مورد تأیید سفارت)
  • مدارک شخصی یا کپی آن‌ها (شناسنامه، کارت ملی)
  • سند ازدواج (در صورت تأهل)
  • مدارک پایان خدمت، معافیت یا مجوز خروج (برای آقایان)
  • نامهٔ پذیرش تحصیلی از دانشگاه یا مؤسسات آموزشی آلمان (برای ویزای تحصیلی)
  • مدارک تحصیلی و ریزنمراتِ ترجمه و معادل‌سازی شده (برای ویزای تحصیلی)
  • مدارک سابقه کار (برای ویزای کاری)
  • نامه جاب آفر معتبر (برای ویزای کاری)
  • مدرک زبان آلمانی (A1, A2, B1, B2, C1, C2)
  • مدرک تمکن مالی (معمولاً نامهٔ بانک)
  • رسید پرداخت هزینه‌های دولتی

مدرک زبان مورد نیاز برای مهاجرت به آلمان؟

اکثر راه‌های مهاجرت به آلمان نیازمند دانش زبان هستند. البته در برخی روش‌های کاری، این کارفرما است که سطح زبان و داشتن یا نداشتن مدرک زبان را مشخص می‌کند. مثلاً برای ویزای کاری، کارفرما و صادرکنندهٔ جاب‌آفر تعیین‌کننده این موضوع است؛ یا برای ویزای تحصیلی، دانشگاه مدنظر تعیین‌کننده است. سطح زبان مورد تأیید سفارت برای رفتن به آلمان را به‌طور خلاصه در جدول زیر آورده‌ایم:

روش مهاجرتسطح زبان مورد نیاز
کارت آبی اتحادیه اروپاسطح زبان خاصی مورد نیاز نیست
ویزای رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی (17a)سطح B2
ویزای IT specialistsسطح B1
ویزای جاب آفربسته به کارفرما (معمولاً B1 یا B2)
ویزای جستجو کارسطح B1
ویزای اوسبیلدونگسطح B2
ویزای تحصیلیبسته به دانشگاه (معمولاً B2 یا 6.5 آیلتس)
ویزای تحقیقاتیسطح زبان خاصی مورد نیاز نیست
ویزای خوداشتغالی (ثبت شرکت – راه‌اندازی کسب‌وکار)سطح زبان خاصی مورد نیاز نیست
ویزای همراهدر صورت نیاز A1

نکته: برای مهاجرت، مدرک مورد تأیید سفارت بر اساس جدول بالا مورد تأیید است اما به صورت معمول برای زندگی در یک کشور آلمانی زبان داشتن مهارت زبان آلمانی یک نیاز است و بهتر است در طول فرآیند مهاجرت این زبان را آموزش ببینید. اطلاعات بیشتر درباره مدرک زبانی مورد تایید سفارت آلمان برای مهاجرت را می توانید در این متن بخوانید.

چطور اقامت دائم آلمان بگیریم؟

اقامت دائم آلمان یعنی بتوانید بدون هیچ محدودیت زمانی همراه خانواده در آلمان زندگی کنید و همچنین مشغول انجام کار و یا صاحب کسب‌وکار باشید. این نوع اقامت با نام “اجازه اقامت سکونتی” هم شناخته می‌شود. درصورتی‌که اقامت موقت آلمان را داشته باشید، می‌توانید پس از ۴ سال برای تبدیل به اقامت دائم (permanent resident) اقدام کنید. شرایط لازم برای این تبدیل به صورت خلاصه شامل موارد زیر است، یعنی:

  • حداقل 4 سال اقامت موقت با هر کدام از روش‌های کاری
  • توانایی تأمین مایحتاج زندگی برای خود و خانواده‌تان
  • داشتن دانش زبان آلمانی و ارائه مدرک در سطح B1 (با قبولی در آزمون “زندگی در آلمان”)
  • پرداخت حداقل ۴۸ ماه بیمهٔ بازنشستگی در آلمان

💡یک نکته مهم

در کنار داشتن شرایط بالا در سال پنجم و پرداخت ۶۰ ماه بیمه، می‌توانید اجازه اقامت دائم EU را دریافت کنید که مجوز جابجایی در تمام کشورهای عضو اتحادیه اروپا (permanent EU Residence Permit) را فراهم می‌کند.

نکته خیلی مهم این است که موارد بالا، شرایط عمومیِ گرفتن اقامت دائم آلمان است. اگر به‌عنوان نیروی متخصص با بلوکارت، دانشجو، پناهنده، سرمایه‌گذار، کارمند دولتی و همسر یا فرزند یک تبعهٔ آلمانی به این کشور رفته‌اید، شرایط برای شما متفاوت است. شرایط را برای همهٔ این گروه‌ها به همراه روش‌های گرفتن اقامت و اطلاعات مفید دیگر در مطلب اقامت دائم آلمان توضیح داده‌ایم.

مهاجرت به آلمان با موسسه پارسی کانادا

فرآیند مهاجرت به آلمان با پارسی کانادا از زمانی شروع می‌شود که شما قراردادتان را امضا می‌کنید. تعهد ما در مقابل شما همراهی در تمام قدم‌های مهاجرتتان است:

  1. تحویل گرفتن تمام مدارک (اصل و ترجمه مدارک)
  2. نوشتن انگیزه نامه و رزومه شما به زبان آلمانی برای کارفرما
  3. ساخت پروفایل در شبکه‌های کاریابی آلمانی و لینکدین
  4. برگزاری دوره‌های زبان آلمانی برآر کارجویان و دانشجویان
  5. یافتن شغل یا کالج بر اساس رزومه شما
  6. مراحل زیر مختص روش کاری است:
    • برگزاری مصاحبه اول با کارگزار ایرانی در کشور المان
    • مصاحبه دوم با کارگزار المانی در کشور المان
    • مصاحبه سوم با کارفرما (تا مصاحبه سوم شما باید مدرک زبان آلمانی‌تان را گرفته باشید)
    • دریافت جاب آفر
  7. راهنمایی در فرآیند لگال سازی مدارک
  8. دریافت زمان ویزا برای سفارت آلمان
  9. دریافت ویزا آلمان و سفر به سرزمین ژرمن‌ها

این مسیرِ پُرپیچ‌وخم را برایتان ساده می‌کنیم؛ قدم اول را پُرکردن فرم مشاوره بردارید:

از مشاوره تا اقامت

کنارتان هستیم. کافیست فرم مشاوره را پر کنید.

فیلد های "*" اجباری هستند

منابع:

سوالات متداول

بر اساس قوانین کشور آلمان، مجاز نیستید مبالغ نقدی بیش از ۱۰۰۰۰ یورو در سفر به آلمان همراه داشته باشید. در صورت همراه داشتن مبالغ بالاتر نقدی، باید به مقامات گمرکی اعلام کنید، در غیر این صورت مشمول جریمه خواهد شد. از طرفی شما برای مهاجرت، نیاز است حداقل مبلغی که روی ویزا قید شده را همراه داشته باشید (روش تحصیلی)؛ اما در روش‌های کاری، چون تمکن لازم نیست، باید هزینه‌های ماه اول را همراه خود داشته باشید که حداقل ۱۰۰۰ یورو است.

خیر؛ لازم نیست تمام دارایی‌های خود را در ایران بفروشید، به ویژه اگر از روشی به آلمان می‌روید که تمکن مالی هم نیاز ندارد. در واقع شما فقط کافی است هزینه ماه اول خود را به همراه داشته باشید. در ادامه با تلاش و پشتکارتان می‌توانید به پس‌انداز عالی هم برسید.

مهاجرت همیشه با غم غربت و دوری از خانواده همراه بوده، اما خبر خوش اینکه راه‌حل دارد. ویزای پیوست، راه‌حلی است که کمک می‌کند تا خانواده‌تان را همراه خود کنید. البته خانواده شامل همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال است. جالب است بدانید با افزایش مهاجرت ایرانیان در شهرهای مختلف، گروه‌های ایرانی هستند که با هم رفت‌وآمد دارند. البته با گذشت زمان و آشنایی با فرهنگ آلمان، راحت می‌توانید با مردم این کشور ارتباط برقرار کنید.

در نگاه اول اگر فرد آشنایی در آلمان دارید، برای کاهش هزینه‌ها می‌توانید همان ایالت یا شهر را برای کار هم انتخاب کنید. در غیر این صورت بهتر است در شهرهایی که فرصت‌های شغلی و امنیت بیشتری دارند، زندگی و کار کنید.

تقریباً هر شخصی که مهارت زبان آلمانی داشته باشد، می‌تواند شانس مهاجرت به کشور ژرمن‌ها را داشته باشد. اگر به دنبال تحصیل یا کار هستید، در مرحله دوم این انگیزه نامه شماست که تا حدی تعیین کننده است. با داشتن رزومه قوی، دلایل کارفرما برای رد کردن شما کمتر می‌شود و حتی می‌توانید در کمپانی‌های معتبر دنبال موقعیت شغلی باشید. چیزی که کارفرما از شما می‌خواهد مهارت و انگیزه است.

اگر با روش‌های قانونی به آلمان مهاجرت کرده‌اید، همیشه درهای فرودگاه‌های ایران به روی شما باز است. تا زمانی که اقامت موقت دارید، مجبورید تا قبل از زمان انقضای کارتتان به آلمان برگردید. ولی اگر اقامت شما دائم است، به‌راحتی می‌توانید با کارت اقامت دائمتان به خاک آلمان رفت‌وآمد داشته باشید.

اگر منظورتان این است که هیچ هزینه‌ای نکنید، باید بگویم قطعاً خیر؛ چرا که هزینه‌های سفارت، ویزامتریک، ویزا و هزینه‌های ترجمه مدارک را به‌هرحال باید بپردازید؛ اما اگر منظورتان مهاجرت بدون تمکن مالی است باید بگویم بله! چرا که با داشتن قرارداد کاری، می‌توانید تنها با داشتن هزینه‌های ماه اول به آلمان بروید.

بله با بررسی هزینه‌ها در آلمان و متوسط درآمدی که هر شخص در آلمان دارد، می‌توان این نتیجه را گرفت که شما پتانسیل پس‌انداز دستکم نیمی از درآمد خود را در آلمان دارید. البته در صورتی که در هزینه‌هایتان، صرفه‌جویی کنید.

اگر قصد تحصیل یا انتخاب رشته برای آوسبیلدونگ دارید، با نگاهی به درآمد مشاغل پرطرفدار می‌توانید انتخاب راحت‌تری داشته باشید. مشاغل مهندسی (مانند برنامه‌نویسی و طراحی نرم‌افزار، مکانیک و معماری)، پزشکی و پرستاری، حوزه فناوری اطلاعات و تکنولوژی و حتی رشته‌های فنی به نسبت مشاغل دیگر تقاضای بیشتری دارند. پس بهتر است اگر قصد مهاجرت دارید، این مشاغل را انتخاب کنید.

برای مهاجرت به آلمان، محدودیت سنی وجود ندارد. انتخاب بهترین سن برای مهاجرت، یعنی شما با داشتن این سن، مشکلاتتان به حداقل می‌رسد و سریع‌تر پذیرش می‌گیرید:

  • اگر قصد کار در آلمان با جاب آفر را دارید، بهترین سن: ۲۸ تا ۴۲
  • اگر قصد مهاجرت با ویزای آسبیلدونگ دارید، بهترین سن: ۱۸ الی ۳۰
  • اگر قصد ادامه تحصیل دارید، برای رفتن به کالج، بهترین سن: ۱۸ تا ۲۱، برای مقطع لیسانس ۲۱ به بالا.
  • اگر قصد سرمایه‌گذاری در آلمان دارید، سرمایه و ایده تعیین کننده است نه سن، پس محدودیتی ندارید.

بله ممکن است. اگر مدرک دانشگاهی ندارید و قصد ادامه تحصیل در آلمان دارید، مهاجرت تحصیلی و ورود به کالج، بهترین گزینه برای شماست؛ اما اگر قصد کار و کسب درآمد در آلمان را دارید، دوره‌های آوسبیلدونگ بهترین گزینه است.

آمادگی قبل از مصاحبه و آشنایی با سؤالات متداول در این مسیر و همین‌طور مهارت صحبت کردن به زبان آلمانی اهمیت دارد. پارسی کانادا با برگزاری جلسات قبل از مصاحبه و کلاس‌های زبان آلمانی شما را برای حضور در این جلسات آماده می‌سازد. پس نگران نباشید و این مرحله را به ما بسپارید.

اگر بستگان درجه یک شما در آلمان هستند با ویزای همراه (پیوست) می‌توانید وارد آلمان شوید.

آیا سوالی دارید؟

ارسال سوال